stratos_21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές σας, ομολογώ πήρα και άλλα perspectives που δεν είχα σκεφτεί. Κατόπιν μια αρκετά έντονης συζήτησης με την γυναίκα, αποφάσισα ότι δεν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα υπό αυτές τις συνθήκες, οπότε λόγω ψυχαναγκασμού μου να υπεραναλύω καταστάσεις αποφάσισα να την αρνηθώ γιατί έφτασα σε πολύ δύσκολο σημείο και με τον εαυτό μου. Το σίγουρο είναι ότι πλέον θα κινητοποιηθω πιο ενεργά για την Ελλάδα, και ευελπιστώ να μην το μετανιώσω.
Imola Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, stratos_21 είπε Καλησπέρα σε όλους! Για να μην κουράσω σας παραθέτω τα δεδομένα: Είμαι 30 ετών και συγκατοικώ με την κοπέλα μου εδώ και 4 χρόνια (σοβαρή σχέση), παίρνω καθαρά 1.100 ευρώ τον μήνα και εκείνη άλλα 900. Θεωρώ ότι για την περίοδο που ζούμε έχουμε ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο, μάλιστα πέρσι μετακομίσαμε σε νέο σπίτι δίπλα στην εργασία μας (ίδια εταιρεία), οπότε έχω απόλυτα ελεγχόμενα τα έξοδα μου πλέον αφού μόλις αποπληρώθηκαν οι δόσεις που προέκυψαν από τα έξοδα μετακόμισης (~4Κ), οπότε και η όποια στενότητα ζήσαμε θα εξαλειφθεί με τον καιρό (ενοίκιο 450/μήνα χωρίς κοινόχρηστα λόγω μονοκατοικίας και χωρίς μεταφορικά λόγω απόστασης από εργασία). Στην εταιρεία εργάζομαι 12 χρόνια (από τα 18 μου), και έχω το αρκετά μεγάλη αναγνώριση, όμως λόγω διαδικασιών (πολυεθνική), οι ρυθμοί προαγωγής είναι βραδύκαυστοι, η μεγάλη αλλαγή έγινε απλά πριν 4 χρόνια που έγινα Call Center Supervisor. Πριν 2 εβδομάδες μου έγινε πρόταση για συνέντρευξη μέσω LinkedIn για εταιρεία στο ΗΒ (πολυεθνική, ίσως ο μεγαλύτερος πάροχος συστημάτων συναγερμών, 3Μ πελάτες, 15 χώρες). Δέχθηκα περισσότερο για να δω τις δυανατότητες του βιογραφικού μου, και σε 2 βδομάδες έχω περάσει 2 επιτυχημένες συνεντεύξεις μέσω Skype, και εκκρεμεί μία 3η με τον Director Manager για το τυπικό όπως μου έχει παρουσιαστεί. Ο μισθός που μου προτάθηκε στην τελευταία για θέση Telesales Manager είναι 30Κ μικτά + 20Κ προμήθειες τον χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε από το πουθενά βρέθηκα στο μεγαλύτερο δίλλημα της ζωής μου μέχρι τώρα, και έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι είμαι στο 50/50. Η θέση είναι στο Brentford, όπου το απαιτούμενό μου για apartment με 1 δωμάτιο είναι στα 1.2Κ/μήνα. Αν συνυπολογίσω τα λοιπά έξοδα βάση έρευνας θεωρώ ότι με 1.2Κ ενοίκιο + 1.3Κ λοιπά έξοδα για το ζευγάρι θα είμαστε ΟΚ. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο βασικός μισθός είναι οριακά ΟΚ για την θέση, ενώ δεν έχω εικόνα για το structure των προμηθειών (θα αποσαφηνιστεί στην τελευταία συνέντευξη εφόσον καταλήξω να την κάνω). Έχω καταλήξει ότι εάν κάνω το βήμα, θα φύγουμε μαζί, και θεωρώ ότι σε 1 μήνα περίπου θα έχει βρει και η ίδια εργασία (εμπειρία 6 ετών στην πολυεθνική (2 ως leader), μεταπτυχιακό άσχετο με το αντικείμενο, άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά), με χειρότερο σενάριο ότι θα ξεκινήσει με βασικό aka ~1.1Κ/μήνα (+2Κ τα δικά μου). Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί νομίζω ότι θα ανατιναχθεί ο εγκέφαλος μου, ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ.: Η πολύ γρήγορη προσέγγιση που θεωρώ ότι μου έγινε και η αμεσότητα στην διαδικασία θεωρώ ότι εξηγούνται από την άμεση πλήρωση της θέσης που επιθυμούν & το Brexit καθώς μου δίνουν να καταλάβω ότι είναι στενά τα περιθώρια. Τα λεφτά της Αγγλίας είναι λίγα και το κόστος μια τέτοιας αλλαγής για σένα και την κοπέλα σου θα είναι μεγάλο και το ρίσκο σοβαρό. Είσαι πολύ οριακά... Θα πρότεινα ή να πιέσεις τους Αγγλους για περισσότερα λιριά αν δείχνουν τόσο ζεστοί και βιάζονται... και αν αυτό δεν παίξει να μείνεις εδώ και να ψάξεις για καλύτερα είτε εδώ είτε πάλι έξω. 1
vagos789 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Οταν κανεις τους υπολογισμους σου για το ποσα λεφτα χρειαζεσαι στο μελλον,συνηθως εχεις πεσει εξω κατα -300% Τα εκτακτα εξοδα ειναι παντα εκει (αυτοκινητο-τρακαρισμα-κλοπη,οδοντιατρος,επιπλα,μωρα,χειρουργειο),δεν υπαρχει κατι πιο βεβαιο απο τα εκτακτα εξοδα! 3
charly32 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, stratos_21 είπε Καλησπέρα σε όλους! Για να μην κουράσω σας παραθέτω τα δεδομένα: Είμαι 30 ετών και συγκατοικώ με την κοπέλα μου εδώ και 4 χρόνια (σοβαρή σχέση), παίρνω καθαρά 1.100 ευρώ τον μήνα και εκείνη άλλα 900. Θεωρώ ότι για την περίοδο που ζούμε έχουμε ένα αρκετά καλό βιοτικό επίπεδο, μάλιστα πέρσι μετακομίσαμε σε νέο σπίτι δίπλα στην εργασία μας (ίδια εταιρεία), οπότε έχω απόλυτα ελεγχόμενα τα έξοδα μου πλέον αφού μόλις αποπληρώθηκαν οι δόσεις που προέκυψαν από τα έξοδα μετακόμισης (~4Κ), οπότε και η όποια στενότητα ζήσαμε θα εξαλειφθεί με τον καιρό (ενοίκιο 450/μήνα χωρίς κοινόχρηστα λόγω μονοκατοικίας και χωρίς μεταφορικά λόγω απόστασης από εργασία). Στην εταιρεία εργάζομαι 12 χρόνια (από τα 18 μου), και έχω το αρκετά μεγάλη αναγνώριση, όμως λόγω διαδικασιών (πολυεθνική), οι ρυθμοί προαγωγής είναι βραδύκαυστοι, η μεγάλη αλλαγή έγινε απλά πριν 4 χρόνια που έγινα Call Center Supervisor. Πριν 2 εβδομάδες μου έγινε πρόταση για συνέντρευξη μέσω LinkedIn για εταιρεία στο ΗΒ (πολυεθνική, ίσως ο μεγαλύτερος πάροχος συστημάτων συναγερμών, 3Μ πελάτες, 15 χώρες). Δέχθηκα περισσότερο για να δω τις δυανατότητες του βιογραφικού μου, και σε 2 βδομάδες έχω περάσει 2 επιτυχημένες συνεντεύξεις μέσω Skype, και εκκρεμεί μία 3η με τον Director Manager για το τυπικό όπως μου έχει παρουσιαστεί. Ο μισθός που μου προτάθηκε στην τελευταία για θέση Telesales Manager είναι 30Κ μικτά + 20Κ προμήθειες τον χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε από το πουθενά βρέθηκα στο μεγαλύτερο δίλλημα της ζωής μου μέχρι τώρα, και έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι είμαι στο 50/50. Η θέση είναι στο Brentford, όπου το απαιτούμενό μου για apartment με 1 δωμάτιο είναι στα 1.2Κ/μήνα. Αν συνυπολογίσω τα λοιπά έξοδα βάση έρευνας θεωρώ ότι με 1.2Κ ενοίκιο + 1.3Κ λοιπά έξοδα για το ζευγάρι θα είμαστε ΟΚ. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο βασικός μισθός είναι οριακά ΟΚ για την θέση, ενώ δεν έχω εικόνα για το structure των προμηθειών (θα αποσαφηνιστεί στην τελευταία συνέντευξη εφόσον καταλήξω να την κάνω). Έχω καταλήξει ότι εάν κάνω το βήμα, θα φύγουμε μαζί, και θεωρώ ότι σε 1 μήνα περίπου θα έχει βρει και η ίδια εργασία (εμπειρία 6 ετών στην πολυεθνική (2 ως leader), μεταπτυχιακό άσχετο με το αντικείμενο, άριστα Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά), με χειρότερο σενάριο ότι θα ξεκινήσει με βασικό aka ~1.1Κ/μήνα (+2Κ τα δικά μου). Ακούω γνώμες και απόψεις γιατί νομίζω ότι θα ανατιναχθεί ο εγκέφαλος μου, ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ.: Η πολύ γρήγορη προσέγγιση που θεωρώ ότι μου έγινε και η αμεσότητα στην διαδικασία θεωρώ ότι εξηγούνται από την άμεση πλήρωση της θέσης που επιθυμούν & το Brexit καθώς μου δίνουν να καταλάβω ότι είναι στενά τα περιθώρια. αγαπητέ φίλε δεν διάβασα τις ποιο κάτω απαντήσεις αλλά εμπειρικά μπορώ να σου πω ότι πρέπει να κοιτάξεις όσο μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές εργασίας Η Ελλάδα δεν είχε τις "καλές" εποχές θέσεις εργασίας και έδιωχνε τους ανθρώπους της μετανάστες, πόσο μάλλον σήμερα με όλα αυτά που εφαρμόζει με τα "μνημόνια" Με λίγα λόγια όσο μεγαλώνεις σε πετάει έξω η αγορά εργασίας, όσο μεγαλώνεις και έχεις εμπειρία σε αποφεύγουν επειδή πρέπει να σε πληρώσουν καλύτερα όταν είσαι νέος και δεν έχεις εμπειρία θα σου λένε δεν έχεις τα προσόντα για αυτό θα πάρεις λιγότερα, με λίγα λόγια μονά ζυγά δικά τους. Κοίταξε όσο σε παίρνει να βρεθείς σε μια μεγαλύτερη αγορά εργασίας για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως μεγαλώνοντας 1
anax111 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ζήτα παραπάνω χρήματα ώστε να είσαι άνετος, ένα λογικό ποσό. Μην ξεχνάς πως μας έχουν για πεθαμένους και προσπαθούν να σηκώσουνε στελέχη από Ελλάδα που πολλές φορές έχουνε τεράστια πείρα στην δουλειά τους με πενταροδεκάρες για αυτούς. Αν σου τα δώσουνε πήγαινε. Αν όχι κάτσε στα αυγά σου. Μην ξεχνάς την ποιότητα ζωής που έχει η Ελλάδα. Δεν έχω ζήσει Βρετανία, την έχω απλώς επισκεφθεί, αλλά έχω φίλους που μένουν μόνιμα εκεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν το συζητάνε. Καλά τα λεφτά, εκτίμηση στην δουλειά σου, μεγάλες δυνατότητες για ανέλιξη και έρευνα αλλά η ποιότητα ζωής γενικά είναι κατώτερη από Ελλάδα. Όλοι οι φίλοι μου θέλουν κάποια στιγμή να γυρίσουν πίσω. Αυτό κάτι λέει. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από anax111 1
mic2mic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Πολλοί μιλάνε για καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Πιθανόν για κάποιον έχει μεγαλύτερη σημασία το να είναι κοντά σε δικούς του ανθρώπους και σε γνώριμα μέρη, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. H Βρετανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα. Είναι κατά πολύ ανώτερες και ο κόσμος έχει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Και αυτό φαίνεται από τον πιο σημαντικό διεθνή δείκτη ποιότητας ζωής, που είναι ο δείκτης ευτυχίας: Βρετανία στην 19η θέση, Ελλάδα στην 79η: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report#2018_World_Happiness_Report Υπάρχουν κάποιοι που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα είναι ποτέ πιο ευτυχισμένοι σε χώρα διαφορετική από την Ελλάδα. Αλλά για τους περισσότερους, η Βρετανία και άλλες Βορειοδυτικές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία κτλ είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερες επιλογές. Μπορεί η συγκεκριμένη προσφορά που σου έκαναν να μην είναι καλή, αλλά πιστεύω ότι ένας νέος άνθρωπος που δεν θέλει να θυσιαστεί "για την Ελλάδα ρε γαμώτο", πρέπει οπωσδήποτε να φύγει έξω. Εκτός βέβαια αν είναι ήδη οικονομικά τακτοποιημένος πολύ καλά και μπορεί να εξασφαλίσει την ίδια τακτοποίηση και στα παιδιά του. Αλλά και πάλι, ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τί γίνεται εδώ. Σήμερα μπορεί να έχεις λεφτά στην τράπεζα που να εξασφαλίζουν και τα παιδιά σου, και αύριο με ένα κούρεμα να μείνεις με ψίχουλα. Σε κάποια σοβαρή χώρα δεν έχεις να φοβάσαι τέτοια πράγματα παρά μόνο αν γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Εδώ ζεις τον πόλεμο καθημερινά. 4
LIGHT1NG Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, stratos_21 είπε Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές σας, ομολογώ πήρα και άλλα perspectives που δεν είχα σκεφτεί. Κατόπιν μια αρκετά έντονης συζήτησης με την γυναίκα, αποφάσισα ότι δεν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα υπό αυτές τις συνθήκες, οπότε λόγω ψυχαναγκασμού μου να υπεραναλύω καταστάσεις αποφάσισα να την αρνηθώ γιατί έφτασα σε πολύ δύσκολο σημείο και με τον εαυτό μου. Το σίγουρο είναι ότι πλέον θα κινητοποιηθω πιο ενεργά για την Ελλάδα, και ευελπιστώ να μην το μετανιώσω. Γενικά οι Έλληνες είμαστε λίγο ποιο άνθρωποι εκεί η γυναίκα σου δεν θα έχει και κάποια φίλη ή κάποια που θα κάνει άμεσα ούτε εσύ κιόλας γιατί εκεί είναι ψυχροί δεν κοιτάνε φιλίες κλπ είναι ένα τεράστιο βήμα το ιδανικό θα ήταν αφού εργάζεστε κιόλας μαζί να σας παίρναν και μαζί αλλά όπως και σου είπα παραπάνω με αυτά που έχετε ως τώρα Ελλάδα πολλοί σας ζηλεύουν ένα παρόμοιο που έχεις πετύχει εσύ θέλω να κάνω και εγώ αν το πετύχω μένω Ελλάδα αλλιώς σε 3 χρόνια με βλέπω Γερμανία δυστυχώς αλλά εκεί έχω σόι και μπορώ να κινηθώ με την κοπέλα
l337 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, mic2mic είπε Πολλοί μιλάνε για καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Πιθανόν για κάποιον έχει μεγαλύτερη σημασία το να είναι κοντά σε δικούς του ανθρώπους και σε γνώριμα μέρη, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. H Βρετανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα. Είναι κατά πολύ ανώτερες και ο κόσμος έχει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Και αυτό φαίνεται από τον πιο σημαντικό διεθνή δείκτη ποιότητας ζωής, που είναι ο δείκτης ευτυχίας: Βρετανία στην 19η θέση, Ελλάδα στην 79η: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report#2018_World_Happiness_Report Το report που ανέφερες βασίζεται σε χίλιους δυο παραμέτρους και όχι απλά στο "happiness" ή το "well being" και επίσης το δείγμα για τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. Οπότε δεν νομίζω πως μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά, ίσως σαν δείκτης μόνο.
vagos789 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, mic2mic είπε Πολλοί μιλάνε για καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Πιθανόν για κάποιον έχει μεγαλύτερη σημασία το να είναι κοντά σε δικούς του ανθρώπους και σε γνώριμα μέρη, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. H Βρετανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα. Είναι κατά πολύ ανώτερες και ο κόσμος έχει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής Κατηγορηματικα,οχι.Χωρες οπως Δανια,Σουηδια κτλ εχουν κρατος προνοιας,κατι που απαλυνει τις δυσκολιες αλλα χωρες οπως η Αγγλια,δεν εχουν. Στην Ελλαδα εχεις μια θεια,μια γιαγια,ενα φιλο,κατι που θα σου χρησιμευσει την δυσκολη ωρα. Στην Αγγλια δεν εχεις τιποτα.Μηδεν.Ο αγγλος ή ο γερμανος ή ξερωγω τι αλλο δεν θα βιαστει να ανοιξει το σπιτι του σε εσενα.Οπως κι εσυ δεν ανοιγεις διαπλατα το σπιτι σου στον αλβανο. Τελος,μοιαζει ασημαντο και δεν υπαρχει σε καμια στατιστικη,αλλα δεν ειναι πολλοι που μπορουν να προσαρμοστουν ευκολα και ευχαριστα σε καιρικες συνθηκες Β.Ευρωπης.Δεν ειναι τυχαιο οτι οι ανθρωποι εκει μαζευουν ολο το χρονο λεφτα για να ερθουν Ελλαδα. 3
mic2mic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, l337 είπε Το report που ανέφερες βασίζεται σε χίλιους δυο παραμέτρους και όχι απλά στο "happiness" ή το "well being" και επίσης το δείγμα για τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. Οπότε δεν νομίζω πως μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά, ίσως σαν δείκτης μόνο. Το link που έδωσες δεν αναφέρεται στον συγκεκριμένο δείκτη, αλλά στο Gallup World Poll που δεν έχει καμμία σχέση με την έρευνα στην οποία βασίζεται το World Happiness Index. Είναι ο καλύτερος δείκτης που υπάρχει για τη μέτρηση ποιότητας ζωής σε μια χώρα, μαζί με τον συνδυασμό Κατά Κεφαλήν Εισόδημα / Ισοκατανομή του Πλούτου. Αλλιώς, για να συγκρίνουμε την ποιότητα ζωής σε διάφορες χώρες, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα του στυλ "΄ένας φίλος μου που ήταν στη Γερμανία" ή "στη Σουηδία ο καιρός είναι χάλια, πώς να είσαι ευτυχισμένος" κτλ. Ναι, σχεδόν σε όλην την υπόλοιπη Ευρώπη με την εξαίρεση ελαχίστων χωρών, ο κόσμος είναι πιο ευτυχισμένος από ότι στην Ελλάδα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι'αυτό, εκτός του προφανέστερου (που είναι η οικονομική κατάσταση). 1 λεπτό πριν, vagos789 είπε Κατηγορηματικα,οχι.Χωρες οπως Δανια,Σουηδια κτλ εχουν κρατος προνοιας,κατι που απαλυνει τις δυσκολιες αλλα χωρες οπως η Αγγλια,δεν εχουν. Στην Ελλαδα εχεις μια θεια,μια γιαγια,ενα φιλο,κατι που θα σου χρησιμευσει την δυσκολη ωρα. Ναι, εντάξει. Αυτά τα λέμε μεταξύ μας για να παρηγοριόμαστε. Στον τομέα της αλληλοβοήθειας, η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες του ΚΟΣΜΟΥ, όχι μόνο της Ευρώπης. Πάλι θα παραθέσω έναν διεθνή δείκτη, αλλά αν ξέρετε καμμιά άλλη αξιόπιστη στατιστική πέρα από τα λεγόμενα της γιαγιάς μου, να μου την πείτε να την μάθω κι εγώ: World Giving Index: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Giving_Index H Ελλάδα στην θέση 137 επί 140 χωρών... κατά τα άλλα είμαστε περισσότερο "άνθρωποι". Επειδή έτσι μας έχουν μάθει να λέμε τα δελτία των ειδήσεων... 3
l337 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, mic2mic είπε Το link που έδωσες δεν αναφέρεται στον συγκεκριμένο δείκτη, αλλά στο Gallup World Poll που δεν έχει καμμία σχέση με την έρευνα στην οποία βασίζεται το World Happiness Index. Από το δικό σου link.... https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report#2018_World_Happiness_Report Αναφορά σε κείμενο Annual Report Topics World Happiness Reports were issued in 2012, 2013, 2015, 2016 (an update), 2017 and 2018. In addition to ranking countries happiness and well-being levels, each report has contributing authors and most focus on a subject. The data used to rank countries in each report is drawn from the Gallup World Poll,[18] as well as other sources such as the World Values Survey, in some of the reports. The Gallup World Poll questionnaire[19] measures 18. ^"Methodology - How Does the Gallup World Poll Work?". www.gallup.com.
mic2mic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, l337 είπε Από το δικό σου link.... https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report#2018_World_Happiness_Report 18. ^"Methodology - How Does the Gallup World Poll Work?". www.gallup.com. Σωστά, δεν το πρόσεξα αυτό. Αλλά και πάλι, δεν είδα που λέει ότι είναι αμφιλεγόμενα τα δεδομένα αυτά. Και αν δεν χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους στατιστικές, πώς θα βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το πού είναι πιο ευτυχισμένος ο κόσμος; Από τις ιστορίες που ακούει ο καθένας μας; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από mic2mic
gmts Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Αφήστε τους δείκτες και στατιστικές. Είτε ζήστε το, είτε μην ασχολείστε. 1
l337 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, mic2mic είπε Σωστά, δεν το πρόσεξα αυτό. Αλλά και πάλι, δεν είδα που λέει ότι είναι αμφιλεγόμενα τα δεδομένα αυτά. Και αν δεν χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους στατιστικές, πώς θα βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το πού είναι πιο ευτυχισμένος ο κόσμος; Από τις ιστορίες που ακούει ο καθένας μας; Δεν λέει το wikipedia κάπου ότι είναι αμφιλεγόμενος ο τρόπος του Gallup. Η προσωπική μου άποψη είναι. Όσο για το αν είναι ευτυχισμένος ο κόσμος, ασφαλές συμπέρασμα είναι δύσκολο να βγει γιατί πολλές φορές οι δείκτες δείχνουν τα γενικά και χάνουν την ουσία (Πχ. τα Αραβικά Εμιράτα είναι στη θέση 20.. seriously? τις γυναίκες και τους πολίτες τους ρωτήσανε?). 1
mic2mic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, l337 είπε Δεν λέει το wikipedia κάπου ότι είναι αμφιλεγόμενος ο τρόπος του Gallup. Η προσωπική μου άποψη είναι. Όσο για το αν είναι ευτυχισμένος ο κόσμος, ασφαλές συμπέρασμα είναι δύσκολο να βγει γιατί πολλές φορές οι δείκτες δείχνουν τα γενικά και χάνουν την ουσία (Πχ. τα Αραβικά Εμιράτα είναι στη θέση 20.. seriously? τις γυναίκες και τους πολίτες τους ρωτήσανε?). Τις γυναίκες πιθανόν να μην τις ρωτήσανε εκεί, αλλά μην θεωρείς δεδομένο ότι η ευτυχία είναι ΠΑΝΤΑ συνδεδεμένη με την ελευθερία ή με τα υλικά αγαθά. Ναι, είναι το πιο σημαντικό. Αλλά παίζει και τεράστιο ρόλο το τί βλέπεις γύρω σου και το πώς ζουν οι διπλανοί σου, οι συγχωριανοί σου κτλ. Κάποιες από τις πιο "πρωτόγονες" φυλές είναι και οι πιο ευτυχισμένες, επειδή εκεί ο λιγοστός πλούτος μοιράζεται δίκαια, δεν υπάρχουν ειδήσεις για λαμόγια, σκάνδαλα, δυστυχήματα κτλ και γενικά η ζωή τους είναι πολύ απλοποιημένη. Πιθανως γι'αυτό και η Κόστα Ρίκα είναι τόσο ψηλά στην κατάταξη. Ο κόσμος ζει δίπλα στη φύση (25% της χώρας είναι εθνικά πάρκα) και έχουν πολιτικοοικονομική σταθερότητα. Αυτά πιθανώς αρκούν για να είναι οι Κοσταρικανοί πιο ευτυχισμένοι από άλλους λαούς που έχουν περισσότερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα