Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς κάποιοι μαθαίνουν μόνο όταν την πάθουν και για μένα αυτό είναι και το σωστό.Εκτός αυτού , το καλύτερο antivirus να βάλει κάποιος , δεν του εξασφαλίζει σε κανένα βαθμό την ασφάλεια των δεδομένων του.Ειδικά αν είναι αρχάριος, μη υποψιασμένος ή μη έμπειρος χρήστης.Πέραν αυτού όμως , ακόμα και έμπειροι χρήστες την πατάνε σαν χαζοί από zeroday ιούς όταν για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων των antivirus περνάνε κάποιες μέρες αλλά δυστυχώς η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Το μόνο που σώζει είναι το πολλαπλό ξεχωριστό backup.Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα επικουρικά προγράμματα που βοηθάνε , εκτός από τα γνωστά antivirus , και μάλιστα πολύ καλύτερα από αρκετά antivirus αλλά όταν είσαι άπειρος χρήστης δεν έχουν και πολύ σημασία.

• Like 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tarantules είπε

Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα επικουρικά προγράμματα που βοηθάνε , εκτός από τα γνωστά antivirus , και μάλιστα πολύ καλύτερα από αρκετά antivirus...

Όπως;

Επεξ/σία από DNA180
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DNA180 είπε

Και ένα εκατομμύριο δολάρια να άξιζαν, πάλι δεν θα πλήρωνα φίλε μου!!!! Τι είναι αυτά που μας λες τώρα; Παρακινείς το θύμα να πληρώσει τον εκβιαστή με άλλα λόγια; Πας καλά;

Ναι αυτό εννοείται!!! Απλά τώρα που την έφαγα, λέω να πάω σε κάτι πιο σίγουρο...

Μια χαρά πάω. Αν η αξία αυτού που έχασες είναι πολύ παραπάνω από αυτά που σου ζητάνε οι εκβιαστες - και έχεις να τα δώσεις - φυσικά και θα τα δώσεις. Πχ ας υποθέσουμε ότι έχεις στα χαμένα σου αρχεία μία εργασία, ένα βιβλίο ξέρω γω, που το δούλευες 2 χρόνια και δεν έχεις κανένα άλλο backup. Δε θα πλήρωνες; Εγώ θα πλήρωνα πάντως. Αν έχεις χάσει όλες τις φωτογραφίες και video των παιδιών σου, από την στιγμή που γεννήθηκαν μέχρι τώρα που είναι ας πούμε 12 χρονών, και δεν είχες κανένα backup, δε θα πλήρωνες να τα πάρεις πίσω; Εγώ και πάλι θα πλήρωνα. Αν τώρα έχεις χάσει τις ταινίες και τα mp3 που κατέβασες από το θείο στην Αμερική, προφανώς και δε θα ενδιαφερθείς και δε θα πληρώσεις.

42 λεπτά πριν, DNA180 είπε

ΟΧΙ λοιπόν φίλε μου, κλέφτη και απατεώνα δεν θα πληρώσω. Προτιμώ να πεθάνω!!!!!!

Ναι ΟΚ, το πιστέψαμε τώρα. Να  υποθέσω αν απαγωγείς σου πέρνανε το παιδί δε θα πλήρωνες λύτρα, θα έλεγες σκοτώστε το, εγώ δε σας δίνω μία. Οπωσδήποτε μας έπεισες.

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μια χαρά πάω. Αν η αξία αυτού που έχασες είναι πολύ παραπάνω από αυτά που σου ζητάνε οι εκβιαστες - και έχεις να τα δώσεις - φυσικά και θα τα δώσεις. Πχ ας υποθέσουμε ότι έχεις στα χαμένα σου αρχεία μία εργασία, ένα βιβλίο ξέρω γω, που το δούλευες 2 χρόνια και δεν έχεις κανένα άλλο backup. Δε θα πλήρωνες; Εγώ θα πλήρωνα πάντως. Αν έχεις χάσει όλες τις φωτογραφίες και video των παιδιών σου, από την στιγμή που γεννήθηκαν μέχρι τώρα που είναι ας πούμε 12 χρονών, και δεν είχες κανένα backup, δε θα πλήρωνες να τα πάρεις πίσω; Εγώ και πάλι θα πλήρωνα. Αν τώρα έχεις χάσει τις ταινίες και τα mp3 που κατέβασες από το θείο στην Αμερική, προφανώς και δε θα ενδιαφερθείς και δε θα πληρώσεις.

Ναι ΟΚ, το πιστέψαμε τώρα. Να  υποθέσω αν απαγωγείς σου πέρνανε το παιδί δε θα πλήρωνες λύτρα, θα έλεγες σκοτώστε το, εγώ δε σας δίνω μία. Οπωσδήποτε μας έπεισες.

Εγω πιστευω πως υπαρχει και 3η λυση, να γινει John McClane και να τα σωσει ο ιδιος χωρις να πληρωσει :)

Περα απο την πλακα το σωστο ειναι να μην πληρωνουμε, αν καποιος εχει αρχεια που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ σιγουρα θα εχει και backup. Αν δεν εχει backup τι να πω, καποια πραγματα θεωρω πως ειναι αυτονοητα.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
11 ώρες πριν, dimtsef είπε

θα την πω την κακία μου.. πάτε και αγοράζετε 1000 ευρώ υπολογιστή και τσιγκουνεύεστε να αγοράσετε ένα antivirus των 30 ευρώ...

Τα antivirus είναι τζάμπα! Άκρως χαζό το να δώσεις 30€ για αντιβιοτικό. Όπως είδες ο αφελής φίλος μας τη πάτησε αφού απενεργοποίησε το αντιβιοτικό επειδή εμπόδιζε την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος. Πάθημα-μάθημα. Απλά πράγματα.

50 λεπτά πριν, malakudi είπε

Συγκρίνεις αυγά με πορτοκάλια, πράγμα άτοπο! Επίσης αν υποκύπτεις πάντα σε κάθε είδους εκβιασμό τότε... Σχόλιο ουδέν...

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Το antivirus προφανώς το απενεργοποίησε επειδή δεν επέτρεπε την εγκατάσταση του malware το οποιο ήταν μεταμφιεσμένο σε crack...

Κλαις τα αρχεία σου εφόσον δεν υπάρχει backup, τα ξεχνάς και πας παρακάτω.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, malakudi είπε

Όχι, σου είπα τι θα έκανα. Αυτό που θα κάνω και τώρα. Φύλαξα σε έναν δίσκο τα κρυπτογραφημένα αρχεία και θα περιμένω να βγει σε λίγο καιρό το αντίστοιχο decrypter από την bitdefender. Εφόσον υπάρχει λύση, γιατί προσπαθείς να περάσεις το μήνυμα πως όποιος πέφτει θύμα τέτοιου είδους επίθεσης πρέπει να πληρώνει σώνει και καλά; Δεν μπορώ να καταλάβω.

56 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ατυχέστατη υπόθεση!!! Δεν είναι το ίδιο να απαχθεί ένας άνθρωπος και πόσο μάλλον το παιδί κάποιου, από το να σου κλειδώσουν οι hacker μερικά αρχεία τα οποία τελικά κάποια στιγμή θα τα ξεκλειδώσεις έτσι και αλλιώς!!! Τι είναι αυτά που λες αγόρι μου; Τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται;

18 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εγω πιστευω πως υπαρχει και 3η λυση, να γινει John McClane και να τα σωσει ο ιδιος χωρις να πληρωσει :)

Περα απο την πλακα το σωστο ειναι να μην πληρωνουμε, αν καποιος εχει αρχεια που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ σιγουρα θα εχει και backup. Αν δεν εχει backup τι να πω, καποια πραγματα θεωρω πως ειναι αυτονοητα.

Αδερφέ αν έχεις διαβάσει όλα μου τα post, θα πρέπει να έχεις καταλάβει ότι ο λόγος που "έχασα" τα αρχεία, δεν ήταν επειδή δεν κρατούσα backup, αλλά επειδή την ώρα που δέκτηκα την επίθεση είχα ΚΑΙ τον εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο ο οποίος περιέχει τα backup. Ο οποίος μολύνθηκε επίσης!!!

19 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Τα antivirus είναι τζάμπα! Άκρως χαζό το να δώσεις 30€ για αντιβιοτικό. Όπως είδες ο αφελής φίλος μας τη πάτησε αφού απενεργοποίησε το αντιβιοτικό επειδή εμπόδιζε την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος. Πάθημα-μάθημα. Απλά πράγματα.

Συγκρίνεις αυγά με πορτοκάλια, πράγμα άτοπο! Επίσης αν υποκύπτεις πάντα σε κάθε είδους εκβιασμό τότε... Σχόλιο ουδέν...

Δεν είναι θέμα αφέλειας φίλε μου, διάβασε παρακάτω... Σε όλα τα άλλα που λες συμφωνώ 100%

12 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Το antivirus προφανώς το απενεργοποίησε επειδή δεν επέτρεπε την εγκατάσταση του malware το οποιο ήταν μεταμφιεσμένο σε crack...

Κλαις τα αρχεία σου εφόσον δεν υπάρχει backup, τα ξεχνάς και πας παρακάτω.

Δυστυχώς φίλε μου και εκεί είναι το περίεργο, το πρόγραμμα που πήγα να εγκαταστήσω δεν ήταν κάποιο σπασμένο πρόγραμμα!!! Για αυτό έχω τρελαθεί... Αυτό που φαντάζομαι εγώ είναι ότι προφανώς αυτή η *** είχε περάσει κάποια άλλη στιγμή στον υπολογιστή μου, δεν μπορώ να ξέρω πως μιας και δεν χρησιμοποιώ σπασμένα προγράμματα, και όταν έκλεισα το antivirus βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη "δουλειά" του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Όχι, σου είπα τι θα έκανα. Αυτό που θα κάνω και τώρα. Φύλαξα σε έναν δίσκο τα κρυπτογραφημένα αρχεία και θα περιμένω να βγει σε λίγο καιρό το αντίστοιχο decrypter από την bitdefender. Εφόσον υπάρχει λύση, γιατί προσπαθείς να περάσεις το μήνυμα πως όποιος πέφτει θύμα τέτοιου είδους επίθεσης πρέπει να πληρώνει σώνει και καλά; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Ατυχέστατη υπόθεση!!! Δεν είναι το ίδιο να απαχθεί ένας άνθρωπος και πόσο μάλλον το παιδί κάποιου, από το να σου κλειδώσουν οι hacker μερικά αρχεία τα οποία τελικά κάποια στιγμή θα τα ξεκλειδώσεις έτσι και αλλιώς!!! Τι είναι αυτά που λες αγόρι μου; Τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται;

Το "σε λίγο καιρό" είναι wishfull thinking, μπορεί να μη βγει και ποτέ. Εξαρτάται από το πόσο advanced είναι το ransomware. Υπάρχει (τεχνικά) η περίπτωση να μη μπορεί να γίνει reverse χωρίς το private key του δημιουργού του ransomware, ή να διαφέρει για κάθε "θύμα", οπότε να μη βγει ποτέ κάποιο εργαλείο που κάνει decrypt τα πάντα. Αν είχες αρχεία δουλειάς που πρέπει να παραδώσεις σε 1 μήνα, ενώ δούλευες 12 μήνες θα περίμενες; Ή θα πλήρωνες; Και μη μου πεις ότι θα είχες καλύτερο backup σε αυτή την περίπτωση, γιατί τότε συμπεραίνουμε πως τα αρχεία που έχεις χάσει αυτή τη στιγμή δεν αξίζουν ούτε το χώρο που έπιαναν στο δίσκο.

Η "ατυχέστατη" υπόθεση έγινε γιατί εσύ είπες πως προτιμάς να πεθάνεις από το να πληρώσεις (επίσης "ατυχέστατη" υπόθεση). Η ηλικία μου τι σημασία έχει; Αλλάζει κάτι στο πως θα κρίνεις αυτά που γράφω;

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, malakudi είπε

Το "σε λίγο καιρό" είναι wishfull thinking, μπορεί να μη βγει και ποτέ. Εξαρτάται από το πόσο advanced είναι το ransomware. Υπάρχει (τεχνικά) η περίπτωση να μη μπορεί να γίνει reverse χωρίς το private key του δημιουργού του ransomware, οπότε να μη βγει ποτέ κάποιο εργαλείο που κάνει decrypt τα πάντα. Αν είχες αρχεία δουλειάς που πρέπει να παραδώσεις σε 1 μήνα, ενώ δούλευες 12 μήνες θα περίμενες; Ή θα πλήρωνες; Και μη μου πεις ότι θα είχες καλύτερο backup σε αυτή την περίπτωση, γιατί τότε συμπεραίνουμε πως τα αρχεία που έχεις χάσει αυτή τη στιγμή δεν αξίζουν ούτε το χώρο που έπιαναν στο δίσκο.

Η "ατυχέστατη" υπόθεση έγινε γιατί εσύ είπες πως προτιμάς να πεθάνεις από το να πληρώσεις (επίσης "ατυχέστατη" υπόθεση). Η ηλικία μου τι σημασία έχει; Αλλάζει κάτι στο πως θα κρίνεις αυτά που γράφω;

Καλά κατάλαβα... Ότι πεις!!! Αν έχεις κάτι να προτείνεις που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση πες το, αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο έσκασες μύτη. Να μου πεις τι; Να μου κουνήσεις το δάκτυλο; Μου είναι άχρηστη η κριτική σου φίλε μου αυτή τη στιγμή. Είμαι σε θέση που μπορώ να κάνω αυτοκριτική και να καταλάβω τι είδους λάθος έκανα και πως πρέπει να αντιδράσω. Δεν έχω ανάγκη από έναν πιτσιρικά να με παρακινήσει να υποκύψω σε κάποιο οικονομικό εκβιασμό, ίσως επειδή και ο ίδιος μπορεί να έχει όφελος μελλοντικά περνώντας τέτοιου είδους μηνύματα στον κόσμο. Μαζέψου λοιπόν μην αρχίσουν τα ψαξίματα. Αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες το οποίο μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, κόψε!!!

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το "σε λίγο καιρό" είναι wishfull thinking, μπορεί να μη βγει και ποτέ. Εξαρτάται από το πόσο advanced είναι το ransomware. Υπάρχει (τεχνικά) η περίπτωση να μη μπορεί να γίνει reverse χωρίς το private key του δημιουργού του ransomware, ή να διαφέρει για κάθε "θύμα", οπότε να μη βγει ποτέ κάποιο εργαλείο που κάνει decrypt τα πάντα.

Δυστυχώς έχεις απολυτο δίκιο. 

9 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Δυστυχώς φίλε μου και εκεί είναι το περίεργο, το πρόγραμμα που πήγα να εγκαταστήσω δεν ήταν κάποιο σπασμένο πρόγραμμα!!! Για αυτό έχω τρελαθεί... Αυτό που φαντάζομαι εγώ είναι ότι προφανώς αυτή η *** είχε περάσει κάποια άλλη στιγμή στον υπολογιστή μου, δεν μπορώ να ξέρω πως μιας και δεν χρησιμοποιώ σπασμένα προγράμματα, και όταν έκλεισα το antivirus βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη "δουλειά" του.

Δεν ήρθε από το πουθενά η μόλυνση όπως πολύ καλα ξέρεις. Κάποια στιγμή κατέβασες κάποιο αρχείο η επισκεφτηκες κάποια ιστοσελίδα και πέρασε το malware. 

Δυστυχώς ό,τι και αν γράψουμε εδώ δεν βοηθάμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος σου.

Εύχομαι να καταφέρεις να βρεις ακρη κάποια στιγμή-αν και τα αρχεία σου καλύτερα να τα θεωρείς χαμένα πλέον. Και αν βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης- βρέθηκε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MAFAKA είπε

Δεν ήρθε από το πουθενά η μόλυνση όπως πολύ καλα ξέρεις. Κάποια στιγμή κατέβασες κάποιο αρχείο η επισκεφτηκες κάποια ιστοσελίδα και πέρασε το malware.

Δεν έγραψα ότι ήρθε από το πουθενά, αλλά ότι δεν μπορώ να ξέρω από που ήρθε και ότι σίγουρα δεν είναι από σπασμένο πρόγραμμα μιας και δεν εγκαθιστώ σπασμένα προγράμματα.

Δυστυχώς ό,τι και αν γράψουμε εδώ δεν βοηθάμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος σου.

Αυτό ακριβώς, οτιδήποτε άλλο πέραν της απλής συμβουλής η ιδέας σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω είναι άχρηστο.

Εύχομαι να καταφέρεις να βρεις ακρη κάποια στιγμή-αν και τα αρχεία σου καλύτερα να τα θεωρείς χαμένα πλέον. Και αν βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης- βρέθηκε.

Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ αυτό εύχομαι!!! Και αν τελικά βρεθεί λύση θα ενημερώσω, σε περίπτωση που και κάποιος άλλος πάθει το ίδιο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω αμα ειναι virus κατι μπορω να το δω χωρις av..

χωρις av αν τηρεις βασικους κανονες δεν κινδινευεις...

Πχ βλεπεις αν υπαρχει ψηφιακη υπογραφη και ποια ειναι αυτη το τρεχεις αμα ειναι υποπτο το τρεχεις sandboxed

Το τρεχεις σε virtual machine το τρεχεις σε linux με wine το κανεις upload στο virustotal

Το ανοιγεις με ενα debugger και κανεις analysis αμα δεις να χρησιμποιει υποπτα libs να εχει υποπτα strings ειναι packed? το scanareis με peid κτλπ κτλπ

Αν κατι ειναι ιος αμα καποιος εχει εμπειρια το βλεπει με κλειστα ματια ... και φυσικα το 1 και τα 2 av προσφερουνε μονο εικονικη προστασια.

Στα 0days και στα private viruses σε αυτα που ειναι περασμενα σε private/0day packers δεν κανουνε τιποτα τα antivirus..

Το crack γραφει 100% working ? 99% ειναι ιος...

Επεξ/σία από j2k
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, j2k είπε

Εγω αμα ειναι virus κατι μπορω να το δω χωρις av..

χωρις av αν τηρεις βασικους κανονες δεν κινδινευεις...

Πχ βλεπεις αν υπαρχει ψηφιακη υπογραφη και ποια ειναι αυτη το τρεχεις αμα ειναι υποπτο το τρεχεις sandboxed

Το τρεχεις σε virtual machine το τρεχεις σε linux με wine το κανεις upload στο virustotal

Το ανοιγεις με ενα debugger και κανεις analysis αμα δεις να χρησιμποιει υποπτα libs να εχει υποπτα strings κτλπ κτλπ

Αν κατι ειναι ιος αμα καποιος εχει εμπειρια το βλεπει με κλειστα ματια ... και φυσικα το 1 και τα 2 av προσφερουνε μονο εικονικη προστασια.

Στα 0days και στα private viruses σε αυτα που ειναι περασμενα σε private/0day packers δεν κανουνε τιποτα τα antivirus..

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, ωραίος!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχει γραψει για εκπαιδευτικους λογους δικους ιους τους βλεπεις ας πουμε με πορσελανινο ματι απο 1km...

Tα πειραγμενα αρχεια εχουνε ιδιο μεγεθος με τα πρωτοτυπα ?

Αν ναι περνα ενα για δοκιμη απο μια XOR και μπορει να δεις φως...

Αν ειναι κρυπτογραφημενα ισως υπαρχει λυση και εξαρτατε απο το ειδος κρυπτογραφησης αν ειναι ανακτησιμα η οχι..

Επισης στα 0day releases κανεις time frame sandbox(πχ 2 εβδομαδες) και μετα upload στο virustotal το crack.

Για να κολλησεις πρεπει να... pebcak.

Επεξ/σία από j2k
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...