Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και οι προλαλήσαντες είπαν, σώζεις τα αρχεία και περιμένεις. Εκτός από το av υπάρχουν και άλλες λύσεις προστασίας. Πχ μέσα στο 360 Total security υπάρχει εφαρμογή στην οποία δηλώνεις φακέλους και σου κράτα τριπλό κλειδωμένα backup αρχείων αυτόματα. Επίσης έχει και άλλα εργαλεία προστασίας από ransomware. Φυσικά τίποτε δεν αντικαθιστά την καλή ασφάλεια από το χρήστη, ενώ οι βλακείες δεν συγχωρούνται πάντα. Συμπέρασμα: Backup έχω! Ναι αλλά restore έχεις; Δηλαδή ακόμη και στην περίπτωση του backup καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε αν μπορούμε να πάρουμε δοκιμαστικά έστω και ένα αρχείο από το αντίγραφο ασφαλείας. Πάντα η ασφάλεια και η ευχρηστία είναι αντιστρόφως ανάλογα χρονικά μεγέθη.

Επίσης και κάτι άλλο. Αν τα αρχεία ήταν τα σχέδια οικοδομικών αδειών και καιγόμουνα μάλλον θα πλήρωνα (τη ****** μου).

Κάποιοι έχουν πληρώσει και ποτέ δεν πήραν το κλειδί. Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τους κλέφτες και τους απατεώνες. Τότε αισθάνεσαι δύο φορές βλάκας. Και κερατάς και δαρμένος.

Και κάτι τελευταίο. Αυτόματο backup σε υπηρεσία cloud, Dropbox, Google Drive κλπ. Κρατούν αυτόματα εκδόσεις (για το google drive είμαι 100% σίγουρος).

Επεξ/σία από link_z
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DNA180 είπε

Καλά κατάλαβα... Ότι πεις!!! Αν έχεις κάτι να προτείνεις που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση πες το, αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο έσκασες μύτη. Να μου πεις τι; Να μου κουνήσεις το δάκτυλο; Μου είναι άχρηστη η κριτική σου φίλε μου αυτή τη στιγμή. Είμαι σε θέση που μπορώ να κάνω αυτοκριτική και να καταλάβω τι είδους λάθος έκανα και πως πρέπει να αντιδράσω. Δεν έχω ανάγκη από έναν πιτσιρικά να με παρακινήσει να υποκύψω σε κάποιο οικονομικό εκβιασμό, ίσως επειδή και ο ίδιος μπορεί να έχει όφελος μελλοντικά περνώντας τέτοιου είδους μηνύματα στον κόσμο. Μαζέψου λοιπόν μην αρχίσουν τα ψαξίματα. Αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες το οποίο μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, κόψε!!!

Πιο δάχτυλο ρε φίλε, πας καλά; Ευχαριστώ που με λες πιτσιρικά, είμαι 40 φεύγα με δύο παιδιά. Εγώ σου εξηγώ ότι αν αυτά που έχασες αξίζουν πολύ περισσότερο από το ποσό του εκβιασμού, η δική μου λογική λέει ότι τα πληρώνεις. Αν είναι κάτι αναντικατάστατο και έχει προσωπική αξία (αρχείο προσωπικό πχ) πάλι τα πληρώνεις. Πληρώνεις και μαθαίνεις από το λάθος σου για να μην ξαναγίνει. Μη ψάχνεις παντού θεωρίες συνομωσίας. Εσύ ξεκίνησες τις φανφάρες "προτιμώ να πεθάνω παρά να πληρώσω τους εκβιαστές". Στην τελική αν έχουν αξία τα αρχεία σου και δε θες να πληρώσεις, φυσικά δε πληρώνεις και περιμένεις μήπως και γίνει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, j2k είπε

Εγω αμα ειναι virus κατι μπορω να το δω χωρις av..

χωρις av αν τηρεις βασικους κανονες δεν κινδινευεις...

Πχ βλεπεις αν υπαρχει ψηφιακη υπογραφη και ποια ειναι αυτη το τρεχεις αμα ειναι υποπτο το τρεχεις sandboxed

Το τρεχεις σε virtual machine το τρεχεις σε linux με wine το κανεις upload στο virustotal

Το ανοιγεις με ενα debugger και κανεις analysis αμα δεις να χρησιμποιει υποπτα libs να εχει υποπτα strings ειναι packed? το scanareis με peid κτλπ κτλπ

Αν κατι ειναι ιος αμα καποιος εχει εμπειρια το βλεπει με κλειστα ματια ... και φυσικα το 1 και τα 2 av προσφερουνε μονο εικονικη προστασια.

Στα 0days και στα private viruses σε αυτα που ειναι περασμενα σε private/0day packers δεν κανουνε τιποτα τα antivirus..

Το crack γραφει 100% working ? 99% ειναι ιος...

Συγνώμη,αυτό κάνεις κάθε φορά που θες να τρέξεις κάποιο κρακ; 

Δημοσ.

Εγω τα βλεπω αν ειναι ιος με κλειστα ματια... χωρις να τα κανω ολα αυτα...

κανω καποια απο αυτα και αναλογα κανω και τα αλλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Boy @DNA180

Κάνε αυτό που είπες, κράτα τον δίσκο με τα κρυπτογραφημένα στην άκρη και περίμενε να βγεί το fix.
Ωστόσο, αγόρασε τα Wins με 10€ , αγόρασε ενα AV της προκοπής, σου προτείνω να πας σε BitDefender ή ESET.

Μόλις τώρα, j2k είπε

Εγω τα βλεπω αν ειναι ιος με κλειστα ματια... χωρις να τα κανω ολα αυτα...

κανω καποια απο αυτα και αναλογα κανω και τα αλλα...

Ασχολίαστο :P

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτα που εγραψα τα κανεις σε λιγοτερο απο 1-2 λεπτα... μπαμ μπαμ

εσυ που προτεινεις BitDefender ή ESET μπορω να σου δωσω αρχειο που το βγαζουνε

καθαρο ολα τα AV και κανει της παναγιας τα ματια...

Ειπαμε τα AV παρεχουνε μερικη ασφαλεια και αυτη υπο προυποθεσεις...

Το 60% των ιων ειναι undetected... γιατι ειναι private που δεν εχουνε μπει

καν στις λιστες των αντιικων ποτε...

Αν καποιος θελει να στη φερει θα σε ταισει τετοιο..

Τα av δουλευουνε για public viruses και μονο αμα ειναι ενημερα..

Δεν αξιζουνε σε σχεση με το συρσιμο που κανουνε στον υπολογιστη..

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, donblunts είπε

Boy @DNA180

Κάνε αυτό που είπες, κράτα τον δίσκο με τα κρυπτογραφημένα στην άκρη και περίμενε να βγεί το fix.
Ωστόσο, αγόρασε τα Wins με 10€ , αγόρασε ενα AV της προκοπής, σου προτείνω να πας σε BitDefender ή ESET.

Αυτό θα κάνω αδερφέ ναι!!! Και σκέφτομαι να χτυπήσω το BitDefender ή το 360 Total security το οποίο λέει ότι έχει engine από BitDefender και Avira από ότι διάβασα. Τα Windows που έχω, και τα 7άρια και τα 10άρια (μόνο τα κλειδιά) που αγόρασα πρόσφατα από το Ebay, κοστίζουν 6€ και τα δύο μαζί!!!

Επεξ/σία από DNA180
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, j2k είπε

αυτα που εγραψα τα κανεις σε λιγοτερο απο 1-2 λεπτα... μπαμ μπαμ

εσυ που προτεινεις BitDefender ή ESET μπορω να σου δωσω αρχειο που το βγαζουνε

καθαρο ολα τα AV και κανει της παναγιας τα ματια...

Ειπαμε τα AV παρεχουνε μερικη ασφαλεια και αυτη υπο προυποθεσεις...

Το 60% των ιων ειναι undetected... γιατι ειναι private που δεν εχουνε μπει

καν στις λιστες των αντιικων ποτε...

Αν καποιος θελει να στη φερει θα σε ταισει τετοιο..

Τα av δουλευουνε για public viruses και μονο αμα ειναι ενημερα..

Δεν αξιζουνε σε σχεση με το συρσιμο που κανουνε στον υπολογιστη..

Χαίρω πολύ, 0 day attacks περνάνε απο όλα τα AV.
ΕΣΥ με γνώσεις προφανώς απο coding ναι, ο average user όχι.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, malakudi είπε

Αν τα αρχεία σου αξίζουν πολύ πάνω από 1200$, απλώς πληρώνεις. Αν δεν αξίζουν, τότε τα κρατάς σε μια άκρη μήπως και βγει decrypter.

Μου θυμίζεις περίπτωση φίλης εποχής 2007-2008 που είχε βουήξει το ίντερνετ με την σελίδα της αστυνομίας που σου κλείδωνε κι αυτό αρχεία και θέλανε 100€..... Αν το έφτιαξες εσύ η είσαι μέλος της ομάδας ταπεινά λέω πως δεν κάνατε καλή δουλειά🤣🤣🤣

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Μου θυμίζεις περίπτωση φίλης εποχής 2007-2008 που είχε βουήξει το ίντερνετ με την σελίδα της αστυνομίας που σου κλείδωνε κι αυτό αρχεία και θέλανε 100€..... Αν το έφτιαξες εσύ η είσαι μέλος της ομάδας ταπεινά λέω πως δεν κάνατε καλή δουλειά🤣🤣🤣

Τότε τα ζητούσανε με paysafecard αν θυμάμαι καλα!

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, DNA180 είπε

Περίπου 25.500 αρχεία. Πολλά ασήμαντα, που γίνονται ξανά εγκατάσταση δηλαδή, είναι από εγκαταστάσεις προγραμμάτων, αλλά και πολλά σημαντικά. Κυρίως έγγραφα... Απ' ότι είδα με μία γρήγορη ματιά δηλαδή. Για μία στιγμή απενεργοποίησα το antivirus γιατί χτυπούσε ένα πρόγραμμα που έκανα εγκατάσταση και εκεί μάλλον την έφαγα. Γιατί δεν θυμάμαι να έχω κάτι άλλο περίεργο... Το κανόνα backup τον γνωρίζω πολύ καλά αδερφέ, έλα όμως που ήταν εκείνη την ώρα συνδεδεμένος και ο εξωτερικός σκληρός μου που έχει τα backup και την έφαγε και αυτός!!!

Αλήθεια, έχεις λογαριασμό admin προστατευμένο με password και διαφορετικό από τον λογαριασμό που χρησιμοποιείς; Πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Μετά πρέπει να υπάρχει backup(ένα ή δύο)  σε στικάκι ή σκληρό που θα συνδέεται μία φορά στο τόσο στο πισί για συγχρονισμό μέσω του robocopy των windows ή κάτι άλλο. Με δύο εξωτερικά backup προστατεύεσαι από το ενδεχόμενο να συγχρονίσεις με έναν κρυπτογραφημένο τοπικό φάκελο και να χάσεις και τα εξωτερικά. Και φυσικά τα πολύ σημαντικά αρχεία(αυτά που δημιουργείς εσύ) θα ανεβαίνουν περιοδικά και στο cloud κρυπτογραφημένα.

Το πληρωμένο antivirus ΔΕΝ είναι λύση, παρά μόνο αν χρησιμοποιείς το pc για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα π.χ. ή κάτι ανάλογο και φοβάσαι ότι θα γίνεις στόχος hackers. Πράγμα που έχει γίνει σε τέτοιους χρήστες. Στις τραπεζικές συναλλαγές απαιτείται και κωδικός που σου στέλνουν στο κινητό. Πιο δύσκολο.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αλήθεια, έχεις λογαριασμό admin προστατευμένο με password και διαφορετικό από τον λογαριασμό που χρησιμοποιείς; Πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Και ο λογαριασμός administrator και ο δεύτερος που έχω έχουν password!!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DNA180 είπε

Και ο λογαριασμός administrator και ο δεύτερος που έχω έχουν password!!!

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έδωσες άθελά σου έγκριση για να εγκατασταθεί μαζί με κάτι άλλο. Πάντως, εγώ το θεωρώ δεδομένο ότι μπορούν να με κολλήσουν ιό και κάνω ό,τι μπορώ σε επίπεδο backup. Και τον ιό ειδικά αν έχει σχεδιαστεί από κάποιον hacker για συγκεκριμένες επιθέσεις(κάποιος keylogger π.χ.) μπορεί τα antivirus να μην τον εντοπίζουν για μέρες.

Είχα δει κάποτε έναν χάκερ στο Defcon hacking conference  που εξιστορούσε για το πώς κατάφερε να βρει(διαδικτυακά) κάποιον που του έκλεψε το MAC και να τον ξεφτιλίσει. Στην αρχή όμως είπε ότι βλακωδώς κρατούσε εξωτερικά backup που ήταν όμως όλα στον ίδιο χώρο και έτσι ο διαρρήκτης του τα πήρε όλα. Τότε κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις backup σε χίλιες δυο μεριές για να αποφύγεις όλα τα ενδεχόμενα απώλειας(όπως και της ληστείας).

• Like 1
Δημοσ.

Ειδες να γινεται καποια μετατροπη στα αρχεια σου?Προφανως χρειαστηκε καποια ωρα να γινει ολο αυτο.Η ξαφνικα ανοιξες τα εγγραφα και τα ειδες ολα αλλαγμενα?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Ειδες να γινεται καποια μετατροπη στα αρχεια σου?Προφανως χρειαστηκε καποια ωρα να γινει ολο αυτο.Η ξαφνικα ανοιξες τα εγγραφα και τα ειδες ολα αλλαγμενα?

Το δεύτερο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...