Salvation81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, cineaste είπε Για αυτό βάζεις στο cloud φωτογραφίες και έγγραφα, εγώ ποτέ δεν την έχω πατήσει αλλά ακόμα και αν χαλάσει ο σκληρός, απλά αγοράζω καινούργιο και δεν ασχολούμαι καν με backup. Και μια ωραια μερα σου ερχεται email που λεει πως καπως καποιος καταφερε και ειχε προσβαση στα user name και password εκατομμυριων χρηστων στο Cloud που εισαι (οπως και εχει γινει παλιοτερα) και πως πρεπει να αλλαξεις κωδικο. Βεβαια μεχρι να γινουν ολα αυτα τα δεδομενα ολων μπορει ανετα να εχουν κοπιαριστει. Αν δεν εχεις sensitive δεδομενα οκ παει και ερχεται αλλα αν εχεις τα Cloud ειναι οτι χειροτερο. 1
skoulas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Αν καποιος εχει τα δεδομενα του σε cloud (dropbox,google drive,one drive κτλ) απο τη στιγμη που "μολυνθει" ο υπολογιστης δεν "κλειδωνουν" και αυτα τα αρχεια αφου συγχρονιζονται αμεσα; 1
cineaste Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 3 hours ago, Salvation81 said: Και μια ωραια μερα σου ερχεται email που λεει πως καπως καποιος καταφερε και ειχε προσβαση στα user name και password εκατομμυριων χρηστων στο Cloud που εισαι (οπως και εχει γινει παλιοτερα) και πως πρεπει να αλλαξεις κωδικο. Βεβαια μεχρι να γινουν ολα αυτα τα δεδομενα ολων μπορει ανετα να εχουν κοπιαριστει. Αν δεν εχεις sensitive δεδομενα οκ παει και ερχεται αλλα αν εχεις τα Cloud ειναι οτι χειροτερο. Πρώτα από όλα ποτέ δεν ανοίγω link από email και ποιος σου είπε να τα έχεις μόνο σε ένα cloud αν φοβάσαι τόσο? Εγώ πάντως με τον υπολογιστή μου και το cloud είμαι μια χαρά.
Salvation81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, cineaste είπε Πρώτα από όλα ποτέ δεν ανοίγω link από email και ποιος σου είπε να τα έχεις μόνο σε ένα cloud αν φοβάσαι τόσο? Εγώ πάντως με τον υπολογιστή μου και το cloud είμαι μια χαρά. Δεν καταλαβαινω που κολαει αυτο που λες με αυτο που λεω. Επιθεσεις γινονται απευθειας στους Cloud Servers καμια σχεση με εσενα. 1
cineaste Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 hours ago, Salvation81 said: Δεν καταλαβαινω που κολαει αυτο που λες με αυτο που λεω. Επιθεσεις γινονται απευθειας στους Cloud Servers καμια σχεση με εσενα. Ούτε που με νοιάζει, αν γίνει καμιά στραβή τα ξανανεβάζω (που πιο πιθανό είναι να χαλάσει ο σκληρός μου παρά αυτό που λες). Οι cryptolockers κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά σε επιχείρηση, σε εμένα το χειρότερο είναι format...
Salvation81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, cineaste είπε Ούτε που με νοιάζει, αν γίνει καμιά στραβή τα ξανανεβάζω (που πιο πιθανό είναι να χαλάσει ο σκληρός μου παρά αυτό που λες). Οι cryptolockers κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά σε επιχείρηση, σε εμένα το χειρότερο είναι format... Με τα λεφτα του Cloud εγω εχω 3 εξωτερικα backup, στα 10 χρονια που ακολουθω αυτη την τακτικη δεν εχει χαλασει κανενας απο τους 3 εξωτερικους (βεβαια τους αλλαζω αφου οι χωριτηκοτητες αλλαζουν αλλα και παλι στην εσχατη να χαλασει ο 1 οχι και οι 3). 1
karaLRS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Με τα λεφτα του Cloud εγω εχω 3 εξωτερικα backup, στα 10 χρονια που ακολουθω αυτη την τακτικη δεν εχει χαλασει κανενας απο τους 3 εξωτερικους (βεβαια τους αλλαζω αφου οι χωριτηκοτητες αλλαζουν αλλα και παλι στην εσχατη να χαλασει ο 1 οχι και οι 3). Καλό είναι τα backup να είσαι σε διαφορετικούς χώρους. υπάρχουν φωτιές και κλέφτες.
Salvation81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 49 λεπτά πριν, karaLRS είπε Καλό είναι τα backup να είσαι σε διαφορετικούς χώρους. υπάρχουν φωτιές και κλέφτες. Οι 2 απο τους τρεις δισκους αντεχουν και σε φωτιες. Οσο για το διαφορετικα μερη ειναι σε διαφορετικες τοποθεσιες, 2 στην ιδια και 1 σε αλλη.
karaLRS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Οι 2 απο τους τρεις δισκους αντεχουν και σε φωτιες. Οσο για το διαφορετικα μερη ειναι σε διαφορετικες τοποθεσιες, 2 στην ιδια και 1 σε αλλη. ποίο σκληρό έχεις;
user2163 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, skoulas είπε Αν καποιος εχει τα δεδομενα του σε cloud (dropbox,google drive,one drive κτλ) απο τη στιγμη που "μολυνθει" ο υπολογιστης δεν "κλειδωνουν" και αυτα τα αρχεια αφου συγχρονιζονται αμεσα; μπορείς να τα επαναφέρεις σε "προηγούμενη έκδοση".Αν τα έχεις στο cloud είσαι εντάξει αν και εγώ προσωπικά δεν έχω εγκαταστήσει το cloud στον υπολογιστή μου ότι βάζω εκεί είναι αρκετά σημαντικό και μπαίνω μόνο μέσω browser.
Salvation81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, karaLRS είπε ποίο σκληρό έχεις; Ο ενας ειναι της Iosafe ο αλλος δεν θυμαμαι μαρκα τωρα.
user2163 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Salvation81 είπε Και μια ωραια μερα σου ερχεται email που λεει πως καπως καποιος καταφερε και ειχε προσβαση στα user name και password εκατομμυριων χρηστων στο Cloud που εισαι (οπως και εχει γινει παλιοτερα) και πως πρεπει να αλλαξεις κωδικο. Βεβαια μεχρι να γινουν ολα αυτα τα δεδομενα ολων μπορει ανετα να εχουν κοπιαριστει. Αν δεν εχεις sensitive δεδομενα οκ παει και ερχεται αλλα αν εχεις τα Cloud ειναι οτι χειροτερο. Δεν νομίζω ότι τα password κρατούνται από τις βάσεις δεδομένων των εταιριών σαν plain text........ 🤔 Εταιρίες όπως η google,microsoft,dropbox κτλ που έχουν sensitive δεδομένα πίστεψε με ξέρουν πως να τα προστατέψουν.Και η τυχών παραβίαση που αναφέρεις δεν θα δώσει πρόσβαση στα δεδομένα σου το πολύ πολύ να μπορέσουν να πάρουν e-mails των χρηστών της , ονόματα άντε και καμία διεύθυνση και αυτά με το ζόρι και αν.Χωρίς το password δεν γίνεται decryption των αρχείων και το password το ξέρει μόνο ο κάτοχος ούτε καν η εταιρία του cloud. ΥΓ Μετά από έλεγχο είδα ότι για personal accounts το onedrive της microsoft δεν έχει τα αρχεία encrypted παρά μόνο όταν είναι in-transit δηλάδη όταν τα ανεβάζουμε εκεί τα κάνει decrypt και τα κρατάει έτσι χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα ουσιώδης αφού τα data centers φυλάσσονται σαν φρούρεια απλά είπα να το αναφέρω. Στην τελική αν κάποιος έχει τόσο sensitive πράγματα που φοβάσαι στην τελική κατέβασε ένα πρόγραμμα και κάνε τα encrypt μόνος σου πριν τα ανεβάσεις στο cloud. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από user2163
Salvation81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, user2163 είπε Δεν νομίζω ότι τα password κρατούνται από τις βάσεις δεδομένων των εταιριών σαν plain text........ 🤔 Εταιρίες όπως η google,microsoft,dropbox κτλ που έχουν sensitive δεδομένα πίστεψε με ξέρουν πως να τα προστατέψουν.Και η τυχών παραβίαση που αναφέρεις δεν θα δώσει πρόσβαση στα δεδομένα σου το πολύ πολύ να μπορέσουν να πάρουν e-mails των χρηστών της , ονόματα άντε και καμία διεύθυνση και αυτά με το ζόρι και αν.Χωρίς το password σου δεν γίνεται decryption των αρχείων και το password το ξέρεις μόνο εσύ ούτε καν η εταιρία του cloud. ΥΓ Μετά από έλεγχο είδα ότι για personal accounts το onedrive της microsoft δεν έχει τα αρχεία encrypted παρά μόνο όταν είναι in-transit δηλάδη όταν τα ανεβάζουμε εκεί τα κάνει decrypt και τα κρατάει έτσι χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα ουσιώδης αφού τα data centers φυλάσσονται σαν φρούρεια απλά είπα να το αναφέρω. Αν ψαξεις θα δεις πως εχει γινει στο παρελθον και γιαυτο ακομα και οι εταιρειες cloud στα μικρα γραμματα αναφερουν οτι δεν ειναι 100% ασφαλης για τα δεδομενα των χρηστων και πως πρεπει να τα εχουν Και σε local backup. Απο εκει και περα ο καθενας φυσικα πρατει οπως θελει, εγω δεν θα χρησιμοποιουσα Cloud παντως.
user2163 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αν ψαξεις θα δεις πως εχει γινει στο παρελθον και γιαυτο ακομα και οι εταιρειες cloud στα μικρα γραμματα αναφερουν οτι δεν ειναι 100% ασφαλης για τα δεδομενα των χρηστων και πως πρεπει να τα εχουν Και σε local backup. Απο εκει και περα ο καθενας φυσικα πρατει οπως θελει, εγω δεν θα χρησιμοποιουσα Cloud παντως. Αν βάλεις ένα καλό password του τύπου ehpQ{*3@j+;+BA57g21 και δεν μπορέσει κάποιος που θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα να στο σπάσει με brute force - dictionary attack τότε δεν έχει τίποτα να φοβάσαι.Τώρα αν πας και βάλεις του τύπου cduckyduck123 ε τότε δεν σου φταίει το cloud. Το θέμα είναι να φροντίσεις εσύ να τα προστατέψεις έτσι ώστε αν γίνει το κακό να μην ανοίξει τα δικά σου αρχεία. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από user2163
pirmen56 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 7:19 ΜΜ, Salvation81 είπε Και μια ωραια μερα σου ερχεται email που λεει πως καπως καποιος καταφερε και ειχε προσβαση στα user name και password εκατομμυριων χρηστων στο Cloud που εισαι (οπως και εχει γινει παλιοτερα) και πως πρεπει να αλλαξεις κωδικο. Βεβαια μεχρι να γινουν ολα αυτα τα δεδομενα ολων μπορει ανετα να εχουν κοπιαριστει. Αν δεν εχεις sensitive δεδομενα οκ παει και ερχεται αλλα αν εχεις τα Cloud ειναι οτι χειροτερο. Τα δεδομένα στο cloud είναι πάντα κρυπτογραφημένα. Ας πούμε φάκελος Truecrypt ή αντίστοιχο zip αρχείο. Στις 28/1/2019 στις 9:49 ΠΜ, karaLRS είπε Καλό είναι τα backup να είσαι σε διαφορετικούς χώρους. υπάρχουν φωτιές και κλέφτες. Σωστός. Και ένα backup πάντα μαζί σου σε στικάκι π.χ. Επίσης γίνεται μια διαβάθμιση στα αρχεία σου. Μπορείς να έχεις π.χ. έναν φάκελο με τα πάντα και για τα πιο κρίσιμα όπως αυτά της δουλειάς σου ένας υποφάκελος. Φτιάχνεις batchάκι με robocopy που τρέχει π.χ. κάθε μέρα και συγχρονίζει τους συνδεδεμένους σκληρούς όπως και τα στικάκια/εξωτερικούς όποτε συνδεθούν. Για τα κρίσιμα αρχεία που θες να ανέβουν και στο cloud, είτε ανεβάζεις κάθε τόσο το κρυπτογραφημένο αρχείο είτε το φτιάχνεις εκείνη τη στιγμή με 7-zip κοτσάροντάς του και μια ημερομηνία ή και περιγραφή για να θυμάσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα