Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα και Ζήτω η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 😭😭😭😭😭

Θα αντικαταστήσω τον συμβατικό μου λέβητα με συμπύκνωσης με αντιστάθμιση μέσω του προγράμματος. Για να μην σας κουράζω και πάει αλλού η συζήτηση στο διαμέρισμα 2ου ορόφου σε οικοδομή 104 τμ Βορεινό με θερμαντικά σώματα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση:

Α) Θερμομόνωση

Β) Αντικατάσταση υαλοπινάκων με ενεργειακούς

Γ) Τέντες και ζελατίνες

Επίσης για την προστασία του λέβητα και του κυκλώματος έχουν προβλεφθεί οι παρακάτω εργασίες :

Α) Χημικός καθαρισμός πριν τον νέο λέβητα

Β) Ερμάριο αλουμινίου με εσωτερική μόνωση σε όλες τις πλευρές (Πάνω κάτω πλάγια κτλπ)

Γ) Μαγνητικό φίλτρο + Φίλτρο – ουδετεροποιητή συμπυκνωμάτων απόρριψη

Δ) Προστασία των εκτεθειμένων σωλήνων .

Ο κάθε τεχνικός μου πρότεινε τους δικούς του με τα αντίστοιχα επιχειρήματα, όμως ακούγοντάς τους όλους και μετά από πάρα πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο έχω καταλήξει στης εξής μάρκες  κατά σειρά προτίμησης: Vaillant, Riello, Buderus(Θυγατρική της bosh?), Ariston

Γνωρίζω για τους BAXI,Chaffoteu,Bosh,Daikin,Rinnai,Viessman,De dietrich  και ένα σωρό ακόμα άλλα για διάφορους λόγους τους έβαλα σε 2η μοίρα.

Αν έχω ενημερωθεί σωστά οι μόνοι που δεν έχουν εσωτερικές σωληνώσεις πλαστικού τύπου είναι οι Riello και οι Vaillant που επίσης κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε Ιταλία και Γερμανία.

Μοντέλα Riello Externa, Vaillant Eco Tec Plus

https://www.caloria.gr/Product/26/Page/620/el/

https://thermogas.gr/product-detail/levites-sympyknosis-aerioy-ecotec-vuw-plus/

Επίσης οι συγκεκριμένες μάρκες έχουν και τα πιο πρόσφατα μοντέλα 2017 και έπειτα και με τα νέα χειριστήρια - θερμοστάτες έχουν όλα τα καλούδια χειρισμού wifi κτλπ.

Θα ήθελα να επικεντρωθούμε στην επιλογή λέβητα ανεξαρτήτου κόστους εκτός και κάποιος έχει να προτείνει παρέμβει σε κάτι από τα παραπάνω με χαρά να τον ακούσω!! 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ.

Για την Μακεδονία δεν το αναλύω περαιτέρω βαρέθηκα είστε απλά ανιστόρητοι με όλο το θράσος που το λέω. Στο θέμα μας τώρα. Καλά μηχανήματα όλα με τα κουσούρια τους εκτός του bosch που έχει τελείως ηλίθια κατανάλωση και δεν στο προτείνω. Riello σταθερή αξία αλλά ακριβά συν όμως πολύ αξιόπιστα. Vaillant για μένα όχι έχουν βγει και πολλές αστοχίες και πανάκριβα ανταλλακτικά τα οποία πάντα αργούν πολύ απ' έξω και με μικρή διαθεσιμότητα από Ελλάδα. Ariston δεν έχω ιδέα μη σου πω ότι να ναι. Προσωπικά έχω sime, τον έχω τρία χρόνια οικονομικότατος το μόνο που έχω αλλάξει είναι ένα ηλεκτρόδιο ιονισμού (κοινώς μπεκ) τα οποία ανταλλακτικά ενώ δεν υπάρχει κάθετη αντιπροσωπεία ουρλιάζει ο τόπος, και φυσικά πολύ καλή τιμή (σκέψου τον είχα πάρει τότε 900+€ και τώρα είναι στα 750€). Αν δεν σ' ενδιαφέρει το κόστος εγώ θα πήγαινα ή σε Riello ή σε Ferrolli

Δημοσ.

Παιδιά μία χαζή ερώτηση επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και και επειδή τώρα περνάνε στην περιοχή μου γραμμή για φυσικό αέριο.

Έχω θέρμανση με καλοριφέρ για τρία οικογενειακά μικρά διαμερίσματα 80 τ.μ. άρα δεν υπάρχει θέμα με το ποιος θα βάλει πετρέλαιο (εγώ το βάζω) :P.Στο λέβητα που έχω τώρα (έναν πολύ καλό και οικονομικό Buderus) μπορώ να αλλάξω μόνο καυστήρα και να λειτουργεί με φυσικό αέριο ή πρέπει αλλάξω όλο το σύστημα;;;;;.

Αν είναι για ολική αλλαγή και να θέλω 4-5 χιλιάδες ευρώ για την όλη εγκατάσταση μάλλον δεν με συμφέρει με τις σημερινές τιμές οπότε πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό με την τιμή του πετρελαίου για να πάω σε αλλαγή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Παιδιά μία χαζή ερώτηση επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και και επειδή τώρα περνάνε στην περιοχή μου γραμμή για φυσικό αέριο.

Έχω θέρμανση με καλοριφέρ για τρία οικογενειακά μικρά διαμερίσματα 80 τ.μ. άρα δεν υπάρχει θέμα με το ποιος θα βάλει πετρέλαιο (εγώ το βάζω) :P.Στο λέβητα που έχω τώρα (έναν πολύ καλό και οικονομικό Buderus) μπορώ να αλλάξω μόνο καυστήρα και να λειτουργεί με φυσικό αέριο ή πρέπει αλλάξω όλο το σύστημα;;;;;.

Αν είναι για ολική αλλαγή και να θέλω 4-5 χιλιάδες ευρώ για την όλη εγκατάσταση μάλλον δεν με συμφέρει με τις σημερινές τιμές οπότε πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό με την τιμή του πετρελαίου για να πάω σε αλλαγή.

Απ όσο γνωρίζω όχι. Ουσιαστικά ο λέβητας αερίου όλο το σύστημα είναι compact δηλαδή μέσα τα έχει όλα (καυστήρα, ασφάλεια, δοχείο διαστολής κλπ). Το κόστος όταν υπάρχουν σώματα δεν είναι αδιανόητο και σίγουρα γίνεται απόσβεση στο μέλλον. Πάντως αξίζει γιατί γίνεται απόσβεση και κάπου στα 4-5 χιλιάρικα πάει όπως το υπολογίζω κομπλέ (δηλαδή μελέτες, επα, υδραυλικός κλπ). Αν το κάνετε πάντως να κάνετε μελέτη και για κουζίνα γιατί μετά κάθε αλλαγή θέλει και αναθεώρηση μηχανικού και επα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είπα γιατί και με άλλους που συζητάω στην περιοχή που δεν έχουν προβλήματα με το καλοριφέρ αυτό μου λένε.Μεγάλο το πακέτο και όλοι μας λίγο πολύ ζοριζόμαστε. Σίγουρα εκεί που υπάρχει αποδοχή είναι σε πολυκατοικίες που έχουν πολλά προβλήματα και μία λύση ατομικού λέβητα που δίνει το φυσικό αέριο τους λύνει τα χέρια.

Προς το παρόν δεν με καίει και δεν θα το κάνω φυσικά γιατί θα ζοριζόμουν και πολύ για ένα τέτοιο ποσό.Θα αφήσω να βάλουν κάποιοι άλλοι να πάρω μετά γνώμες από γνωστούς φίλους και βλέπουμε.

Edit.Διαβάζω στο γκούγκλη  ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει αλλαγή μόνο καυστήρα αλλά δεν έχουν πολλές λεπτομέρειες παρά έναν τυφλοσούρτη που η μία ιστοσελίδα τον παίρνει από την άλλη. Αντιγραφή επικόλληση δηλαδή άρα πρέπει να φέρω τεχνικό να αποφανθεί. Μάλλον θα το κάνω όταν κάποιος γείτονας αποφασίσει να βάλει φυσικό αέριο και θα φωνάξω το δικό του να πάρω μία ιδέα.☺️

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
Στις 27/1/2019 στις 5:58 ΠΜ, papoys1 είπε

Αν ο καυστήρας είναι σχετικά καιρούργιος (μετά το 2000) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να αλλάξεις μόνο τα μπεκ και να αποφύγεις την αντικατάσταση του.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2019 στις 5:58 ΠΜ, papoys1 είπε

Γινεται αλλαγη μονο στον καυστηρα.Ο λεβητας ειναι αυτος που ζεστανεται απο τον καυστηρα.Δεν ξερω εαν εχεις μικρη ατομικη μοναδα, που ερχεται ετοιμη, αλλα στους κλασικους που τα παιρνεις χωριστα γινεται.Ειναι plug &  play που λεμε.Βγαζεις τον ενα και βαζεις τον αλλο.Στην ουσια αλλαζεις καυσιμο.

photo.jpg

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω ότι γίνεται να κρατήσεις τον λέβητα. Όμως κάπου άκουσα ότι χρειάζεται και καμινάδα της προκοπής (π.χ. διπλού τοιχώματος με μονωτικό και σωστής διαμέτρου βάσει μελέτης). Δηλαδή ότι οι απαιτήσεις της εγκατάστασης είναι πιο σφιχτές απ' ό,τι με πετρέλαιο καύσιμο. Εγώ ας πούμε έχω ορθογωνική καμινάδα από τσιμεντόλιθους της κακιάς ώρας και πάει 4 ορόφους πάνω.  Αν είναι να την αλλάξω κι αυτή εκτός από καυστήρα καλύτερα να προτιμήσω ατομικό λεβητάκι (ίδια φάση με papous1, πολυκατοικία που βάζω μόνο εγώ πετρέλαιο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...