Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει ο τίτλος υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακομίσω από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.

Η μετακόμιση αν θα γίνει θα είναι λόγω   επιθυμίας της κοπέλας μου.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ως προς την απόφαση μπορώ να πω απλά έχω περιέργεια να δω πως θα είναι στην πράξη.

Για αυτό  γράφω εδώ μήπως υπάρχει κάποιος που έχει μετακομισει εκεί η το σκέφτεται ώστε να ακούσω κάποιες απόψεις.

Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικος; Οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί Όπως λενε; Είναι χαλλλλαρα; Και ότι άλλο έχει να προσθέσει ο καθένας.

• Sad 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έκανα εγώ πριν από 4,5 χρόνια. 

Βέβαια σπούδασα στη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν ήταν ξένη πόλη για εμένα. 

Δε βρήκα αυτό που περίμενα, αυτό που είχα στο μυαλό μου σαν φοιτητής. Βέβαια άλλαξαν και αυτά που θέλω από τη ζωή μου, καθώς και οι παραστάσεις που αποκόμισα από τα ταξίδια που έκανα σε όλο τον κόσμο, άλλαξαν τις προσδοκίες μου. 

Γενικά οι αποστάσεις είναι μικρότερες, αλλά δεν υπάρχουν υποδομές για να στηρίξουν τον πληθυσμό της. Καμία σχέση με την Αθήνα και τα ΜΜΜ και τους δρόμους που έχει αυτή. Η Θεσσαλονίκη είναι 3 δρόμοι που λόγω των έργων μπουκώνουν καθημερινά, χωρίς να έχεις κάποια άλλη λύση (προσωπικά βέβαια περπατάω). 

Οι άνθρωποι δε θα  έλεγα ότι είναι περισσότερο ζεστοί, αλλά περισσότερο περίεργοι. 

Αν είσαι φοιτητής, ναι είναι χαλαρά, αν είσαι εργαζόμενος νομίζω είναι το ίδιο με την Αθήνα. 

Εκτός από τις υποδομές τεράστια διαφορά υπάρχει στον πολιτιστικό τομέα (και δεν εννοώ μπουζούκια). Δεν έχεις τις επιλογές που έχει η Αθήνα (θέατρα, συναυλίες, παραστάσεις κτλ). 

Δε θα καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα, απλά θα γράψω ότι η γνώμη μου είναι ότι αν έχεις οικονομική άνεση οποιοδήποτε μέρος είναι καλό. 

• Like 6
Δημοσ.

Τύπε εξαρτάτε. Θεσσαλονίκη που? περιοχή?  δουλειά έχεις? σπίτι? σώγαμπρος? με την υγρασία πως τα πας?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mylo είπε

Τύπε εξαρτάτε. Θεσσαλονίκη που? περιοχή?  δουλειά έχεις? σπίτι? σώγαμπρος? με την υγρασία πως τα πας?

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει περιοχή, μάλλον για Καλαμαριά σκέφτομαι, εάν έχεις να προτείνεις κάποια άλλη που δεν η μία πολυκατοικία πάνω στην άλλη και έχει πράσινο καλό θα ήτανε. 

Η κοπέλα μου είναι από Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει εκεί κιόλας, γονείς εκτός Θεσσαλονίκης καμία ώρα. Απλά είχε κατέβει για επαγγελματικούς λόγους Αθήνα και πλέον δεν την παλεύει άλλο λογο ότι όλος της Ο κύκλος είναι Θεσσαλονίκη.

Δουλεύω 6μηνες τον χρόνο εξωτερικό και μετά 6 μήνες στην ουσία κάνω διακοπες στην Ελλάδα. Οπότε οπότε θελήσω θα μπορώ να κατεβαίνω Αθήνα να βλέπω φίλους συγγενείς. Από την άλλη η κοπέλα μου θα πρέπει να αρχίσει από το μηδέν για εργασία.

Όσο για την υγρασία το έχω σκεφτεί πολύ η αλήθεια είναι λόγω δισκοπάθεια. 

Δημοσ.
46 minutes ago, riet said:

Όπως λέει ο τίτλος υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακομίσω από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.

Η μετακόμιση αν θα γίνει θα είναι λόγω   επιθυμίας της κοπέλας μου.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ως προς την απόφαση μπορώ να πω απλά έχω περιέργεια να δω πως θα είναι στην πράξη.

Για αυτό  γράφω εδώ μήπως υπάρχει κάποιος που έχει μετακομισει εκεί η το σκέφτεται ώστε να ακούσω κάποιες απόψεις.

Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικος; Οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί Όπως λενε; Είναι χαλλλλαρα; Και ότι άλλο έχει να προσθέσει ο καθένας.

Το λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής. Η πόλη φυσικά είναι μικρότερη αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι Αθήνα κινείσαι ως επί το πλείστων στην περιοχή που ζεις, η Θεσσαλονίκη σου δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσεις σε όλη την πόλη. Θες Ανατολικά θες Δυτικά θες ελαφρώς εκτός πόλης, πχ Περαία, όλα μέσα στο πρόγραμμα.
Απο ΜΜΜ άστα να πάνε. Αν πρέπει να πάρεις λεωφορείο, τον ήπιες γενικά.
Ο κόσμος, όπως και γενικά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα είναι πιο ζεστός, αρκεί να μην το παίξεις προϊστορία. Ταπεινότητα και είσαι μια χαρά. Σκασίλα του απο που είσαι αρκεί να μην έχεις Αθηναικές πινακίδες για κάποιους 😀
Απο φαΐ, ετομάσου να παχύνεις. Χωρίς πλάκα.
Επιλογές διασκέδασης έχει πολλές και για όλα τα γούστα και όλα αρκετά πιο προσβάσιμα, σε σχέση με Αθήνα. Απο Θέατρα πάσχει, σαφέστατα.
Τα καφέ της παραλίας έχουν πάντα κόσμο κυρίως λόγω φοιτητών αλλά και ανέργων, κακά τα ψέμματα. Όσο για το χαλαρά, γενικά ο κόσμος κοιτάει να βγάζει τα λεφτά του και να περνάει καλά, δε κυνηγάει τόσο το χρήμα όσο Αθήνα που παίζει και πιο πολύ.
Κίνηση στους δρόμους παίζει αλλά αυτό της Αθήνας στις ώρες αιχμής δεν υπάρχει. Το μπινελίκι της Αθήνας, δεν παίζει. Σίγουρα πάντως θα βρεις τον εαυτό σου να περπατάει πολύ περισσότερο.
Καλοκαίρι λόγω παραλίας η πόλη δεν παίζεται και φυσικά η σατηΧαλκιδικηδενεχει είναι κοντά. Σε απόσταση 1μιση ώρας έχεις πολλές επιλογές για βόλτα με αμάξι.
Απο πλευράς υγρασίας, προτείνω απαραίτητα αφυγραντήρα/ες και ένα κουτάκι Algofren πάντα διαθέσιμο. Καλαμαριά είναι ωραία περιοχή.
Το αφού ΔΕΝ μπαίνει στο τέλος της πρότασης εκτός αν θέλεις να σε δουλεύουν. Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις.
Στο κέντρο ναι, μπορείς να περπατήσεις άνετα ακούγοντας ελληνικά. Η εγκληματικότητα δεν έχει καμία σχέση με Αθήνα.
Απο εκεί και πέρα, ανάλογα με το πως ζεις, θα δεις τις διαφορές αλλά τίποτα τρομακτικό. Σε λιγότερο χρόνο θα μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα και κυρίως καθημερινά. Αυτά.

• Like 5
Δημοσ.

Ωραια συζητηση,αρκετοι εχουμε βρεθει σε αναλογη θεση,φανταζομαι. Φυσικα δεν υπαρχει απολυτη απαντηση,σε ολα υπαρχουν κ θετικα και αρνητικα. Θεωρητικα, Σαλονικη υπαρχει μεγαλυτερη ανεργια, πιο περιορισμενες επιλογες διασκεδασης κ ψυχαγωγιας,πολλη γκρινια γενικα,προβληματικες συγκοινωνιες - αλλα πολυ μικροτερες αποστασεις(καποια στιγμη θαρθει κ το μετρο!),καλο φαγητο,γενικα πιο παρεΐστικη ατμοσφαιρα και φοιτητικες καταστασεις,μεγαλυτερη αισθηση ασφαλειας. Καλαμαρια ειναι καλη περιοχη,εχει υγρασια οντως αλλα ενταξει το συνηθιζεις,βεβαια θες ενα μισαωρ για το κεντρο,αν εχει σημασια. Παιζει και πολυ ποδηλατο,αν υπαρχει διαθεση.

Βεβαια,αφου η συντροφος ξερει απο την πολη,θα κανεις αυτο που θα πει εκεινη ετσι κι αλλιως,οποτε μην σκας και πολυ😜

• Like 1
Δημοσ.

Εχω μείνει

Αν έχεις μάθει στην Αθήνα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας

Εκτός Μόνο αν επιλέξεις να γίνεις αγρότης

• Like 1
  • Sad 5
Δημοσ.

Πρέπει να μάθεις καρντασι να παραγγέλνεις ,δεν υπάρχει τυρόπιτα ,σπανακόπιτα, κασερόπιτα κιμαδόπιτα κ.ο.κ όλα λέγονται μπουγάτσα και ανάλογα ότι θες να έχει μέσα παίρνεις, π.χ μπουγάτσα με τυρί ,μπουγάτσα με κιμά, μπουγάτσα με σοκολάτα και πάει λέγοντας. Στα σουβλάκια τώρα, δεν λες θέλω ένα σουβλάκι με καλαμάκι ή γύρο αλλά ζητάς ένα πιτογυρο  και ο μάστορας ξέρει ήδη τί κρέας θα  χει μέσα όσο για τζατζικι τυροκαυτερη ,κηπουρου, μελιτσανοσαλατα  κ.ο.κ σε περίπτωση που θες ένα πιο σπέσιαλ να χτυπήσεις τα λες αλοιφές και μετά προσδιορίζεις. Και μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση στο Λα. Γνήσιος Μακεδόνας ! ..Νότιος Μακεδόνας να διορθώσω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εχω μείνει

Αν έχεις μάθει στην Αθήνα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας

Εκτός Μόνο αν επιλέξεις να γίνεις αγρότης

Δεν έχεις άδικο, όμως μη ξεχνάς ότι οι πιο βιώσιμες πόλεις στην Ευρώπη είναι εκεί γύρο στο ένα εκατομμύριο πλυθησμό. 

Μόλις τώρα, nedved11 είπε

Πρέπει να μάθεις καρντασι να παραγγέλνεις ,δεν υπάρχει τυρόπιτα ,σπανακόπιτα, κασερόπιτα κιμαδόπιτα κ.ο.κ όλα λέγονται μπουγάτσα και ανάλογα ότι θες να έχει μέσα παίρνεις, π.χ μπουγάτσα με τυρί ,μπουγάτσα με κιμά, μπουγάτσα με σοκολάτα και πάει λέγοντας. Στα σουβλάκια τώρα, δεν λες θέλω ένα σουβλάκι με καλαμάκι ή γύρο αλλά ζητάς ένα πιτογυρο  και ο μάστορας ξέρει ήδη τί κρέας θα  χει μέσα όσο για τζατζικι τυροκαυτερη ,κηπουρου, μελιτσανοσαλατα  κ.ο.κ σε περίπτωση που θες ένα πιο σπέσιαλ να χτυπήσεις τα λες αλοιφές και μετά προσδιορίζεις. Και μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση στο Λα. Γνήσιος Μακεδόνας ! ..Νότιος Μακεδόνας να διορθώσω

Άλλο μπουγάτσα άλλο τυρόπιτα! Μεγάλη διαφορά 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...