afterhours Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Ολες οι ελληνικες πολεις ειναι κακεκτυπα της ασχημης Αθηνας ( και φυσικα γι αυτο φταινε οι πολιτικοι και οσους τους ψηφιζαν απο ιδρυσεως του νεου Ελληνικου κρατους.
Apoll Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, riet είπε Όπως λέει ο τίτλος υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακομίσω από Αθήνα στην Θεσσαλονίκη. Η μετακόμιση αν θα γίνει θα είναι λόγω επιθυμίας της κοπέλας μου. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ως προς την απόφαση μπορώ να πω απλά έχω περιέργεια να δω πως θα είναι στην πράξη. Για αυτό γράφω εδώ μήπως υπάρχει κάποιος που έχει μετακομισει εκεί η το σκέφτεται ώστε να ακούσω κάποιες απόψεις. Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικος; Οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί Όπως λενε; Είναι χαλλλλαρα; Και ότι άλλο έχει να προσθέσει ο καθένας. Άσε τι λένε όσοι έχουν άγνοια ή είναι ψηλομύτες Αθηναίοι. Τράβα Σαλόνικα και θα δεις μόνος σου. 1
geo555 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 η θεσσαλονικη δεν ειναι χωριο, δηλ δε βγαινεις και σε ξερουν ολοι, αλλα σιγουρα εχει λιγοτερες επιλογες διασκεδασης, ιδιαιτερα τα χρονια της κρισης εχουν μειωθει κατα πολυ τα μαγαζια. για κατοικια θα σε συμβουλευα κεντρο-ανατολικα. δυτικα ειναι πιο δυσκολη η μετακινηση με λεωφορεια. δυτικα μπορεις να βρεις πιο καινουρια σπιτια, αλλα χρειαζεσαι αμαξι οπωσδηποτε.
riet Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Οπότε για περιοχή κοιτάξω μόνο ανατολικά, Καλαμαριά, Νέα κρήνη, Ανω τούμπα. Θέλω να έχει λίγο απλά δεν μπορώ αυτό το θες να βγεις στο μπαλκόνι καλοκαιράκι με καμία μπύρα και στα 3 μέτρα απέναντι να βλέπω τον άλλο με το σώβρακο μέσα από το τζαμί, τώρα μένω Νότια στην Αθήνα οπότε ψάχνω κάτι ανάλογο. Σχετικά με κίνηση και μμμ. Όντως έχω παρατηρήσει και εγω ότι μπορεί να έχει 3 δρόμους μεγάλους αλλά έχει ανάλογη κίνηση με την Αθήνα. Αμάξι έχω, στο πρόγραμμα είναι και η αγορά μηχανής. Η αλήθεια είναι ότι σαν ομορφιά και επιλογές δεν συγκρίνετε η Αθήνα με την θεσσαλονικη. Από την μια έχεις ακρόπολη και πέριξ, αρεοπαγίτου βόλτα, Λυκαβηττό, Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, Υμηττό για βουνό περπάτημα, Φλοίσβο, καβουρι και βουλιαγμενη περπάτημα κοντά σε θάλασσα, και αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση. Από την άλλη τα μόνα που ξέρω είναι η παραλία που λένε (Ντοκος, προβλήτα είναι στην ουσια) που σε καλές μέρες γίνετε χαμός από κόσμο. Την Άνω Πόλη με τα κάστρο, Σέιχ σου(δεν έχω παει) , αυτα δεν μου ερχετε κατι αλλο. 1
DrFreeman Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά: 1) Σε καμία περίπτωση η Θεσσαλονίκη δεν είναι χωριό (εκτός αν υπάρχουν χωριά του 1 εκατομμυρίου). Αυτά τα λένε μόνο κολλημένοι Αθηναίοι που αναφέρονται υποτιμητικά για την "επαρχία", το οποίο με φέρνει στο... 2) Δεν είναι επαρχία. Στα 6 χρόνια που έζησα στην Αθήνα, συνειδητοποίησα κάτι: οι Αθηναίοι με τη λέξη επαρχία εννοούν όλες τις περιοχές εκτός Αττικής. Καμία σχέση. Αλλο τα Γιάννενα, άλλο η Κρήτη, άλλο η Θεσσαλoνίκη 3) Οι συγκοινωνίες αυτή τη στιγμή είναι κακές. Αν δεν έχεις μεγάλες ανάγκες επαγγελματικών μετακινήσεων δεν θα έχεις πρόβλημα, ωστόσο καλό είναι να αξιολογήσεις που θα χρειάζεται να βρίσκεσαι συχνά. Γενικά κέντρο και αυτοκίνητο δεν συνδυάζονται καλά - εκτός αν έχεις τη δυνατότητα να πληρώνεις πάρκινγκ. Ελπίζουμε πως το πρόβλημα θα περιοριστεί με τη λειτουργία του μετρό και την (απαραίτητη) αγορά νέων λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ 4) Επιλογές σε θέατρα υπάρχουν πάντα και η μόνη περίπτωση να σου λείψει κάτι είναι αν είσαι μανιακός με το θέατρο. Κινηματογραφικές αίθουσες υπάρχουν πολλές δεκάδες, σε 4 σύγχρονα multiplex και κάποιες μικρότερες διάσπαρτες στην πόλη 5) Στο θέμα φαγητό δεν το συζητάω, η πόλη είναι ονομαστή για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια της 6) Οι περιοχές είναι ανάλογες με τα γούστα. Ενα βασικό προτέρημα της πόλης είναι πως πρόκειται για πόλη χτισμένη παράλληλα με τη θάλασσα. Αν σου αρέσει η θάλασσα μπορείς να το εκμεταλλευτείς μένοντας κοντά στο παραλιακό μέτωπο. Φάληρο, Ανάληψη, Ντεπώ και Καλαμαριά (Σοφούλη, Κραμπουρνάκι, Αρετσού και Ν. Κρήνη). Οσο πιο ανατολικά πάς - μέχρι Καλαμαριά - τόσο ανεβαίνει το κόστος κατοικίας (ενοίκια) και αυξάνεται το πράσινο, ενώ πέφτει και λίγο η πυκνότητα πληθυσμού. 7) Σημαντικό πλεονέκτημα για το οποίο έχω ακούσει θετικά ακόμη κι από Αθηναίους πριν το συνειδητοποιήσω ο ίδιος: η πόλη διαθέτει ένα συμπυκνωμένο κέντρο (1km επί 2km), πολυ πιο μαζεμένο και "περπατήσιμο" από το αθηναϊκο και παρόλα αυτά διαθέτει τα πάντα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από DrFreeman typos + προσθήκες 5
Evil_Skullman Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Σαλονικα Rulezzz... Μενω Πειραια. Αλλα καθε φορα που παω λογω Πατρικου ειναι αλλη εμπειρια.
dark Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μακριά φίλε Θα σε φάει η υγρασία και η ομίχλη Θα μυρίζεις τα βρωμονερα στο λιμάνι Δε θα μπορείς να φάς τυρόπιτα Ούτε άλλα τυριά εκτός από κασέρι Σουβλάκι δε θα μπορείς να παραγγείλεις Θα ακούς όλο λαλαλαλαλα Το μόνο καλό είναι ότι δε θα μυρίζεις τη μασχαλιλα στο μετρό Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από dark 2 1
teo_3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 10 hours ago, riet said: Ευχαριστώ για της πληροφορίες θα κοιτάξω και προς τα εκεί. Γενικά το θέμα με τις ονομασίες.. Οκ για το καλαμάκι και το πιτόγυρο ξαναλέω δεν με ενοχλεί.. Αλλά το από όλα παιδιά είναι με τζατζίκι, όχι κετσαπ και μουστάρδα. Στα Γιάννενα πουλάς πάντως τζατζικακι έχει μέσα. Επίσης στην Θεσσαλονίκη το κεμπάπ είναι κομμάτια κρέατος στην σούβλα καμία σχέση με το κεμπάπ που μοιάζει σαν μπιφτεκακι. Τελοσπαντων βγηκαμε εκτός θέματος.. Εγώ αυτό που κάνω είναι απλά να λέω ένα ένα τα υλικά όταν ανεβενω πάνω και ξεμπερδεύω. Σε αυτό κάνεις λάθος, έτσι το λένε σε άλλα μέρη όπως Γιάννενα, Έδεσσα κλπ. Θεσσαλονίκη λέγεται κοντοσούβλι, όχι κεμπάπ, μην μπερδεύεσαι. Όσο για το πιτόγυρο, στην Αθήνα έχετε ένα φιξ προιόν που το ονομάζετε, στην αργκό σας, σουβλάκι ενώ εμείς εδώ στην αργκό μας σάντουιτς ή πιτόγυρο. Η διαφορά ότι Αθήνα είναι πίτα με γύρο και τα τιάυτα με τζατζίκι (βέβαια άσε που σε κάποιες περιοχές έχεις πατάτες σε κάποιες άλλες πρέπει να ζητήσεις και αν δεν είσαι Αθηναίος πρέπει να μαντέψεις) ενώ εδώ φίλε μου το παραγγέλνεις όπως αγαπάει η ψυχή σου και ο ουρανίσκος σου. Θες πίτα, ψωμάκι, ζαπάτα, αράβικη πίτα, λαγάνα, μπακέτα με τζατζίκι, τυροκαυτερή, ρώσσικη, κηπουρού, πάπρικα, ουγγαρέζα, σως μουστάρδα, ότι μα ότι έχεις τα κότσια να δοκιμάσεις και να γουστάρεις. Εσύ διαλέγεις, δε σου το δίνουν φιξ όπως γουστάρουν τα μαγαζιά γιατί έτσι τους βολεύει.
panos4tw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Ειμαι απο επαρχια, σπουδασα Θεσνικη 5 χρονια και πλεον δουλευω Αθηνα εδω και 10 χρονια: - Η Αθηνα ειναι σιγουρα πιο ταξικη πολη απο τη Θεσνικη. - Ως οδηγος μηχαης 365 μερες το χρονο, η Αθηνα ειναι πολυ καλυτερη πολη για αυτο απο θεμα καιρου. Γενικα, ο καιρος στην Αθηνα ειναι εξαιρετικος σε σχεση με τις περισσοτερες περιοχες της Ελλαδας. - Η Θεσσαλονικη εχει οντως πιο αργους ρυθμους και θα ελεγα οτι αυτο επηρεαζει και τον επαγγελμαιτκο τομεα ως ενα βαθμο. - Ισως απο τα πιο δυνατα σημεια της Θεσνικης ειναι οτι εχεις προσβαση οδικως σε αλλες χωρες ευκολα το οποιο φυσικα ως φοιτητς δεν το αξιοποιησα. Για μενα δεν τιθεται θεμα, ως εργαζομενος η Αθηνα ειναι η προφανης επιλογη. Ελπιζω το μετρο στη Θεσνικη να δωσει νεα αερα και ισως μια νεα κατευθυνση στην πολη.
mylo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Έχε στο νου σου, αν κοιτάς προς τούμπα μεριά, πως το γήπεδο θα γκρεμιστεί και θα χτιστεί νέο με ότι βαβούρα, φασαρία, εργοτάξιο, κυκλοφοριακή ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό.
Alexandros7474 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, riet είπε Οπότε για περιοχή κοιτάξω μόνο ανατολικά, Καλαμαριά, Νέα κρήνη, Ανω τούμπα. Θέλω να έχει λίγο απλά δεν μπορώ αυτό το θες να βγεις στο μπαλκόνι καλοκαιράκι με καμία μπύρα και στα 3 μέτρα απέναντι να βλέπω τον άλλο με το σώβρακο μέσα από το τζαμί, τώρα μένω Νότια στην Αθήνα οπότε ψάχνω κάτι ανάλογο. Σχετικά με κίνηση και μμμ. Όντως έχω παρατηρήσει και εγω ότι μπορεί να έχει 3 δρόμους μεγάλους αλλά έχει ανάλογη κίνηση με την Αθήνα. Αμάξι έχω, στο πρόγραμμα είναι και η αγορά μηχανής. Η αλήθεια είναι ότι σαν ομορφιά και επιλογές δεν συγκρίνετε η Αθήνα με την θεσσαλονικη. Από την μια έχεις ακρόπολη και πέριξ, αρεοπαγίτου βόλτα, Λυκαβηττό, Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, Υμηττό για βουνό περπάτημα, Φλοίσβο, καβουρι και βουλιαγμενη περπάτημα κοντά σε θάλασσα, και αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση. Από την άλλη τα μόνα που ξέρω είναι η παραλία που λένε (Ντοκος, προβλήτα είναι στην ουσια) που σε καλές μέρες γίνετε χαμός από κόσμο. Την Άνω Πόλη με τα κάστρο, Σέιχ σου(δεν έχω παει) , αυτα δεν μου ερχετε κατι αλλο. Φίλε αν μπορείς μην το κανείς . Άλλαξε γκομενα είναι πιο εύκολο από το να αλλάξεις πόλη . Ειμαι μίσος Θεσσαλονικιός σε καταγωγή . Και λόγο δουλειάς και λόγο καταγωγής ανεβαίνω συχνά και συναλασσομαι με Θεσσαλονίκη . Παντως αν τελικά πας τα πιο κοντινά σε νότια προάστια είναι καλαμάρια και Περαια. Αν οδηγείς οπλίσου με υπομονή . Μονο στην Θεσσαλονίκη και οι μεθυσμένοι στα Μάλλια οδηγούν έτσι . Οι δρόμοι είναι κάκιστοι γεμάτοι μπαλώματα και έχουν να ασφαλτοστρωθούν από τότε που πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ . Το κόστος ζωής είναι 15% πιο φθηνό . Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από Alexandros7474
mylo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Alexandros7474 είπε Φίλε αν μπορείς μην το κανείς . Άλλαξε γκομενα είναι πιο εύκολο από το να αλλάξεις πόλη . Ειμαι μίσος Θεσσαλονικιός σε καταγωγή . Και λόγο δουλειάς και λόγο καταγωγής ανεβαίνω συχνά και συναλασσομαι με Θεσσαλονίκη . Παντως αν τελικά πας τα πιο κοντινά σε νότια προάστια είναι καλαμάρια και Περαια. Μίσος Θεσσαλονικιος και έχεις συναλλαγές με τη πόλη και αναφέρεις την καλαμαριά και τη Περαία ως νότια προάστια. Γελάνε από Σίνδο μέχρι μηχανιωνα. Α) Τη λέξη προάστια δε τη χρησιμοποιούμε ποτέ Β) καλαμαριά Περαία κλπ θεωρούνται ανατολικές συνοικίες. Κορδελιό Εύοσμος κλπ δυτικές συνοικίες. Μπορεί στο χάρτη να είναι νότια αλλά αν το πεις πχ σε ταξιτζή πάνε με νότια προάστια θα σε κοίτα σα Κινέζο. 4 1
Alexandros7474 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, mylo είπε Μίσος Θεσσαλονικιος και έχεις συναλλαγές με τη πόλη και αναφέρεις την καλαμαριά και τη Περαία ως νότια προάστια. Γελάνε από Σίνδο μέχρι μηχανιωνα. Α) Τη λέξη προάστια δε τη χρησιμοποιούμε ποτέ Β) καλαμαριά Περαία κλπ θεωρούνται ανατολικές συνοικίες. Κορδελιό Εύοσμος κλπ δυτικές συνοικίες. Μπορεί στο χάρτη να είναι νότια αλλά αν το πεις πχ σε ταξιτζή πάνε με νότια προάστια θα σε κοίτα σα Κινέζο. Αυτό που εγραψα είναι ότι νότια προάστια θυμίζουν πιο πολύ αυτές οι δυο περιοχές . Μάθε να διαβάζεις και μετά να κανείς τον πονηρό . Δεν χρειάζεστε να αποδεικνύεις σε κάθε θέμα ότι είσαι συμπλεγματικός . Το ξέρουμε καιρό 1
vrwmiaris Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Αυτό που εγραψα είναι ότι νότια προάστια θυμίζουν πιο πολύ αυτές οι δυο περιοχές . Μάθε να διαβάζεις και μετά να κανείς τον πονηρό . Δεν χρειάζεστε να αποδεικνύεις σε κάθε θέμα ότι είσαι συμπλεγματικός . Το ξέρουμε καιρό Τώρα αυτό που γράφεις βοηθά τον φίλο; μη μολύνει ς το νήμα με αχρείαστα πράγματα α.τσ πόσα χρήματα διαθέτεις α; θα αγοράσεις σπίτι ή στο ενοίκιο; 1
riet Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, vrwmiaris είπε Τώρα αυτό που γράφεις βοηθά τον φίλο; μη μολύνει ς το νήμα με αχρείαστα πράγματα α.τσ πόσα χρήματα διαθέτεις α; θα αγοράσεις σπίτι ή στο ενοίκιο; Ενοίκιο, μέχρι 450.. αν είναι καλή ευκαιρία θα ανέβω στα 550. Θα ψάξω ιδανικα σπίτι σε οροφο που να υπαρχει καποια αποσταση απο το απεναντι μιας και εχω προσεξει οτι ειναι πολυ πυκνοκατοικημένα, από 65τμ και πάνω και 2 υπνοδωμάτια, γκαράζ Επίσης εκτος αν υπάρχει κάποιο γκαράζ ιδιωτικό δίπλα και μπορέσω και νοικιάσω θέση με τον μήνα. Έχω σκοπό να προσφέρω τα νοίκια όλου του χρόνου μαζεμένα μήπως βρω κάτι αξιόλογο σε καλή τιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις