chsam Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Δηλαδή η Αττική οδός είναι σαν τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ; Να ακομα ενα επιχειρημα!!!!! Θες να πουμε π.χ. για βουλιαγμενης, πειραιως ή δεν ξερεις; Ή μηπως περιφερειακη Υμηττου (αυτη να συγκρινεις με της θεσσαλονικης σαν μεγεθος) που με μια βροχη κατεβαινουν χωματα και πετρες στο οδοστρωμα....
turbakiasss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Γιατί δεν πας με αυτοκίνητο ; 4 ώρες είναι πλέον Όταν κατεβαίνω μόνος μου δεν αξίζει. Αν είμαστε τουλάχιστον 2 άτομα και κατέβουμε για ΠΣΚ πάλι δεν πολύ αξίζει γιατί χάνεις πολλές ώρες σε πάνε έλα. Οπότε αυτοκίνητο μόνο για καθαρά τριήμερα τύπου Καθαρά Δευτέρα και από 2 άτομα και επάνω.
Alexandros7474 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, chsam είπε Να ακομα ενα επιχειρημα!!!!! Θες να πουμε π.χ. για βουλιαγμενης, πειραιως ή δεν ξερεις; Ή μηπως περιφερειακη Υμηττου (αυτη να συγκρινεις με της θεσσαλονικης σαν μεγεθος) που με μια βροχη κατεβαινουν χωματα και πετρες στο οδοστρωμα.... Ειλικρινά επειδή θα πάω την ερχόμενη εβδομάδα θα βγάλω και θα ανεβάσω βίντεο . ο μοναδικός δρόμος στην Ευρώπη με φυτά και χορτάρια στο διάζωμα του δρόμου . Πρέπει να έχει να μπει άσφαλτος από τότε που πήρε ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα . Η μικρότερη λακκούβα είναι σαν πισίνα και ο δρόμος έχει ανάποδη κλήση 1 1 1
Calhas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είμαι Σαλονικιός, οικογενειάρχης, κάτοικος Ευόσμου. Επίσης λόγω δουλειάς έχω "περπατήσει" σχεδόν όλη την πόλη. Αρχικά μείνε μακριά από Δυτικές συνοικίες ακόμα κι αν ακούγεται κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση όπως π.χ. η Ν. Πολιτεία Ευόσμου που έχει πάρκα και άμεση πρόσβαση στον περιφερειακό. Μακριά! Το κέντρο κι η "παραλία" είναι ωραία για βόλτες-ψωνια-διασκεδαση. Δεν θα σου αρέσει για να μείνεις (συμφωνώ με αυτά που διάβασα από σενα μέχρι τώρα) Η Καλαμαριά είναι all time classic με τον κόσμο της πιο κοντά στην νοοτροπία του κόσμου της Αθήνας αλλά για την περίπτωση σου θα πρότεινα Κωνσταντινοπολίτικα ως μια πιο μοντέρνα εκδοχή. (Όταν δεις την περιοχή θα καταλάβεις και όλα τα άλλα που θεωρώ φλύαρο να τα γράψω εδώ) Τούμπα και γειτονικές περιοχές, χμμ, απλά δεν θα τις πρότεινα για σένα. (Ίσως Κάτω Τούμπα) Τώρα θα προτείνω κάτι που ανήκει (ας πούμε) Δυτικά αλλά είναι εκτός της αρχικής μου συμβουλής (Μακριά!). Ευκαρπία. Δεν ξέρω αν θα σε βολεύει γιατί είναι αρκετά μακριά από το κέντρο, αλλά ρίξε μια ματιά γιατί είναι κάτι σαν την Δυτική παραλλαγή των Κωνσταντικοπολιτικων κατοικιών και σε αυτή την λογική έχω να σου προτείνω και το Ρετζίκι. Και για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό από όλα. Αφυγραντήρες! Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω κάποια περιοχή που πιστεύω πως θα σου αρέσει. Αν θυμηθώ θα επανέλθω. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Calhas 2
nightwalker1990 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στις 26/1/2019 στις 10:12 ΜΜ, riet είπε Κοντά έπεσες! Ανθυποπλοιαρχος. Πάρε με μαζί σου θα κάτσω σε μια γωνία δεν μιλάω δεν λαλάω και χωράω παντού😂 Εύχομαι καλή αρχή εάν κάνεις το βήμα και μην αγχώνεσαι όλα πάνε κι έρχονται. Θα τα δείς στην πορεία. 1
esertas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Calhas είπε Είμαι Σαλονικιός, οικογενειάρχης, κάτοικος Ευόσμου. Επίσης λόγω δουλειάς έχω "περπατήσει" σχεδόν όλη την πόλη. Αρχικά μείνε μακριά από Δυτικές συνοικίες ακόμα κι αν ακούγεται κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση όπως π.χ. η Ν. Πολιτεία Ευόσμου που έχει πάρκα και άμεση πρόσβαση στον περιφερειακό. Μακριά! Το κέντρο κι η "παραλία" είναι ωραία για βόλτες-ψωνια-διασκεδαση. Δεν θα σου αρέσει για να μείνεις (συμφωνώ με αυτά που διάβασα από σενα μέχρι τώρα) Η Καλαμαριά είναι all time classic με τον κόσμο της πιο κοντά στην νοοτροπία του κόσμου της Αθήνας αλλά για την περίπτωση σου θα πρότεινα Κωνσταντινοπολίτικα ως μια πιο μοντέρνα εκδοχή. (Όταν δεις την περιοχή θα καταλάβεις και όλα τα άλλα που θεωρώ φλύαρο να τα γράψω εδώ) Τούμπα και γειτονικές περιοχές, χμμ, απλά δεν θα τις πρότεινα για σένα. (Ίσως Κάτω Τούμπα) Τώρα θα προτείνω κάτι που ανήκει (ας πούμε) Δυτικά αλλά είναι εκτός της αρχικής μου συμβουλής (Μακριά!). Ευκαρπία. Δεν ξέρω αν θα σε βολεύει γιατί είναι αρκετά μακριά από το κέντρο, αλλά ρίξε μια ματιά γιατί είναι κάτι σαν την Δυτική παραλλαγή των Κωνσταντικοπολιτικων κατοικιών και σε αυτή την λογική έχω να σου προτείνω και το Ρετζίκι. Και για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό από όλα. Αφυγραντήρες! Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω κάποια περιοχή που πιστεύω πως θα σου αρέσει. Αν θυμηθώ θα επανέλθω. Εγώ θα έλεγα όχι με τίποτα Ευκαρπία λόγο των φουγάρων του Τιτάν.(Τσιμέντα). Πάντως για εξορμήσεις χειμερινές σκι-σανίδα πολύ καλύτερα Θεσσαλονίκη. Επίσης πολλά βουνά τριγύρω για περπάτημα και ορειβασία.
ELMastas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Διαβάζω κάποια απο τα παραπάνω και στεναχωριέμαι πραγματικά,μένω Αθήνα αλλά επειδή είχαμε σόι Θεσσαλονίκη,ανεβαίναμε κάθε μερικά χρόνια κατά καιρούς και καθόμασταν απο κάνα 2 εβδομάδες ως και 1-2μήνες (καλοκαίρι)είχα γενικά καλές αναμνήσεις όταν πήγαινα ως νεαρός,τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά τότε,αν και κάποια μέρη τα είχα "σταμπάρει"και είχα καταλάβει απο ορισμένες συμπεριφορές κυρίως συνομίλικων,οτι δεν είναι για να συχνάζουν και πολύ οι "μη αυτόχθονες",έχω να πάω πολλά χρόνια (απο πρίν χάσω τον Πατέρα μου)10+χρόνια και στεναχωριέμαι με πράγματα που διαβάζω και έχω ακούσει και απο άλλους,οτι έχουν συμβεί εδω και αρκετά χρόνια όπως φαίνεται,έχει αφεθεί στήν "μοίρα" της,αυτή η τόσο σημαντική πόλη,και δεν έχουν ενδιαφερθεί για εκείνη αυτοί που θα έπρεπε...λέμε όλο για την Αθήνα γιατί ζούμε εδω και για αυτά που βλέπουμε,αλλά βλέπω πως πρέπει να είναι το ίδιο η ακόμα χειρότερα εκεί πάνω,απο πλευράς δρόμων,υποδομών κυκλοφορίας κλπ (δεν βάζω καν τεράστια θέματα του να βρείς δουλειά η της λαθρομετανάστευσης που έχουν φτάσει σε κάποιες περιοχές σε πρωτοφανή επίπεδα).
riet Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε Πάρε με μαζί σου θα κάτσω σε μια γωνία δεν μιλάω δεν λαλάω και χωράω παντού😂 Εύχομαι καλή αρχή εάν κάνεις το βήμα και μην αγχώνεσαι όλα πάνε κι έρχονται. Θα τα δείς στην πορεία. Μακάρι να ήταν τόσο ρόδινα! Χαχα Ευχαριστώ! Δεν υπάρχει θέμα άγχους πιο πολύ σαν challenge το έχω πάρει, μετά από 30 χρόνια μια αλλαγη έχει ενδιαφέρον.
tsakonas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εαν πας προκατειλημμενος οπως ακουγεσαι, δε θα σου αρεσει η πολη ουτε ο κοσμος της. Δεν εχω ζησει Αθηνα, εχω παει αρκετες φορες βεβαια , αλλα η συγκριση για εμενα ειναι αστεια... πρεπει να σου αρεσουν οι μεγαλουπολεις παρα πολυ για να σου αρεσει η Αθηνα περισσοτερο. Ομορφια με ενα απεραντο τσιμεντο, δε βλεπω ουτε κατω ουτε πανω... Δε θεωρω την Θεσσαλονικη πανεμορφη αλλα ουτε και την Αθηνα. Πολεοδομικοι οικοι ανοχης ειναι . Τα του φαγητου ειναι προφανες οτι οι περισσοτεροι εκτος Θεσσαλονικης δεν εχουν ιδεα τι παιζει και ακουνε ανοησιες απο μωρα . Οσο αστειο σου φαινεται η μουσταρδα και η κετσαπ αλλο τοσο μας φαινεται το τζατζικι στανταρ παντου και το "σουβλακι" οπως το λετε για μυρμηγκια. Δε αρεσει η αλοιφη αλλα η σως... σως την λεγανε στο χωριο τους .... Απο την στιγμη που δεν εχεις αναγκη για δουλεια ..... μια χαρα θα περασεις . Επισης, εχεις διπλα σου Χαλκιδικη.... η χειροτερη παραλια της , ειναι απο τις καλυτερες της Αττικης ( οκ χοντρικα φυσικα). Βαλκανια και Τουρκια επισης κοντα σχετικα, με την μηχανη θα περασεις καλα. Επισης, μονο ΠΑΟΚ υπαρχει, ο ρουλης ειναι σε δυο οικοδομικα τετραγωνα γυρω απο το γηπεδο, κρυμμενος παντα! Μην αρχισεις τα οπαδικα βεβαια, δεν ειμαστε οπως στην Αθηνα διαλλακτικοι. ΕΙμαστε ολοι σκασμενοι και ετοιμοι για να εκραγουμε Οδηγηση και ΜΜΜ παντου χαλια ειναι στο ΕΛΑΝΤΑ. ΜΜΜ χειροτερα Θεσσαλονικη προφανως... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από tsakonas 1
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, tsakonas είπε ... πρεπει να σου αρεσουν οι μεγαλουπολεις παρα πολυ για να σου αρεσει η Αθηνα περισσοτερο. Ομορφια με ενα απεραντο τσιμεντο, δε βλεπω ουτε κατω ουτε πανω... Αθήνα δεν είναι μονο Σταδίου και Ακαδημίας. Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε μ'αρέσουν τα τσιμέντα προφανώς, αλλά το μέρος είναι πολύ καλύτερο από Σαλόνικα. 3
Xvipes Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά επειδή πριν 1.5 χρόνο έκανα ακριβώς το ίδιο με εσένα, θα σου πω απλά μη το κάνεις. Συνοπτικά: Απίστευτη κίνηση Τσιμεντούπολη με ελάχιστο ήλιο Κομπλεξικοί άνθρωποι με αγένεια χωρίς λόγο(no offence) Μη επαγγελματίες. ("έλα μωρέ τώρα", "αν θες", στήσιμο σε ραντεβού, μαγαζιά δεν ανοίγουν στην ώρα τους, κλπ) Θα καταλήξεις να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια από το 1ο 6μηνο Πολύ φασαρία Πολλές παρανομίες. Εδώ γενικά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Θες αστυνομία, εφορία, υγειονομικό. Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς κυρώσεις και ούτε που τον νοιάζει. Αν πας με αμάξι ελπίζω να έχεις σπίτι με δικό σου parking, αν όχι ελπίζω να έχεις λεφτά για ταξί. Δε θες να δεις τι γίνεται στα λεωφορεία καθημερινά. Θυμίζει μετρό Κίνας. Το διπλοπαρκάρισμα είναι αυτονόητο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με τριπλοπαρκαρισμένα. Το φλας στα αμάξια έχει χαλάσει σε όλα. Για τις αθηναϊκές πινακίδες δε ξέρω αλλά προσωπικά μου κλέψανε το μηχανάκι έξω από το σπίτι (ναι είχε αθηναικές πινακίδες αλλά μάλλον απλά ήμουν γκαντέμης). Στο αμάξι έχω βρει αδειασμένη σακούλα σκουπιδιών πάνω στο καπό(όχι καταλάθος, φαινόταν) και πολλά άλλα μικρά. Δε λέω ότι στην Αθήνα είναι παναγίτσες αλλά όντας Αθηναίος 32 χρόνια όλα τα παραπάνω μου κάνανε τρομερή εντύπωση και σκέψου δουλεύω remote από το σπίτι και δε χρειάζεται να έχω καθημερινά συναναστροφές με την πόλη. Think twice before you do it. 4
koulkos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Εσύ σίγουρα ήρθες Θεσσαλονίκη ή πήγες σε κάποια άλλη πόλη, άλλης χώρας, άλλης ηπείρου; 3
MegalosVeziris Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Xvipes είπε Μη επαγγελματίες. ("έλα μωρέ τώρα", "αν θες", στήσιμο σε ραντεβού, μαγαζιά δεν ανοίγουν στην ώρα τους, κλπ) το χαλαρααα δεν βγηκε τυχαια, ειμαστε τελειως χυμα στο κυμα, και η ανεργια στη κορυφη Για τα μαγαζια δεν συμφωνω, ειναι απειρα πραγματικα... κεντρο και γυρο γυρο Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από MegalosVeziris
teo_3 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δάκρυσα με το πόστ του "ακομπλεξάριστου" (no offence) φίλου, ο οποίος είναι προφανές ότι, α) του ρίξε χυλόπιτα σαλονικιά, β) του έριξε κέρατο σαλονικά, γ) είναι πρωτοξάδελφος του Τάκη του Τσουκαλά ή δ) δες το α ή το β ή το γ ή ένα συνδυασμό αυτών. 1
tsakonas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Xvipes είπε Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις αλλά επειδή πριν 1.5 χρόνο έκανα ακριβώς το ίδιο με εσένα, θα σου πω απλά μη το κάνεις. Συνοπτικά: Απίστευτη κίνηση Τσιμεντούπολη με ελάχιστο ήλιο Κομπλεξικοί άνθρωποι με αγένεια χωρίς λόγο(no offence) Μη επαγγελματίες. ("έλα μωρέ τώρα", "αν θες", στήσιμο σε ραντεβού, μαγαζιά δεν ανοίγουν στην ώρα τους, κλπ) Θα καταλήξεις να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια από το 1ο 6μηνο Πολύ φασαρία Πολλές παρανομίες. Εδώ γενικά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Θες αστυνομία, εφορία, υγειονομικό. Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς κυρώσεις και ούτε που τον νοιάζει. Αν πας με αμάξι ελπίζω να έχεις σπίτι με δικό σου parking, αν όχι ελπίζω να έχεις λεφτά για ταξί. Δε θες να δεις τι γίνεται στα λεωφορεία καθημερινά. Θυμίζει μετρό Κίνας. Το διπλοπαρκάρισμα είναι αυτονόητο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με τριπλοπαρκαρισμένα. Το φλας στα αμάξια έχει χαλάσει σε όλα. Για τις αθηναϊκές πινακίδες δε ξέρω αλλά προσωπικά μου κλέψανε το μηχανάκι έξω από το σπίτι (ναι είχε αθηναικές πινακίδες αλλά μάλλον απλά ήμουν γκαντέμης). Στο αμάξι έχω βρει αδειασμένη σακούλα σκουπιδιών πάνω στο καπό(όχι καταλάθος, φαινόταν) και πολλά άλλα μικρά. Δε λέω ότι στην Αθήνα είναι παναγίτσες αλλά όντας Αθηναίος 32 χρόνια όλα τα παραπάνω μου κάνανε τρομερή εντύπωση και σκέψου δουλεύω remote από το σπίτι και δε χρειάζεται να έχω καθημερινά συναναστροφές με την πόλη. Think twice before you do it. Ενώ Αθήνα είναι όλοι με το σεις και με το σας... Ελάχιστο ήλιο... Μπα, κάτι δε πάει καλά... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από tsakonas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις