Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή επώνυμου!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, mezger said:

Απο κει και πέρα γράφτηκε ότι μια γυναίκα έχει είτε το επώνυμο του άντρα της είτε του πατέρα της, κάτι το οποίο είναι προφανώς λάθος και δεν έχει κανένα νόημα να γραφτεί, έστω και αν είθιστε, όταν μπορεί να αποδοθεί πολύ καλύτερα το νόημα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Για το επώνυμο του άντρα της είναι προφανώς λάθος, δεν ισχύει πλέον, ιδίως όταν μιλάμε για ζευγάρια ηλικίας κάτω των 50. Είναι σχετικά απίθανο μια γυναίκα να πάρει το επώνυμο του άντρα της these days.

Όμως η «default» κατάσταση είναι ότι τα παιδιά (ανεξαρτήτως φύλου) παίρνουν το επώνυμο του πατέρα τους και όταν λέω «default» εννοώ το σύνηθες. Με τον ίδιο τρόπο που το σύνηθες είναι όταν γνωρίζεις ένα άτομο με δύο επώνυμα λογικά να έχει πάρει ένα από τη μαμά του και ένα από το μπαμπά του, και όχι από τον μπατζανάκη του θείου του.

Σίγουρα πάντως το να υποθέσεις πως το επώνυμο ενός ατόμου συμπίπτει με αυτό του πατέρα του δεν σε κάνει ambassador της πατριαρχίας or smth. Ούτε το μέλος που έγραψε για «επώνυμο του πατέρα της» υποννοούσε κάτι τέτοιο, στο σύνηθες αναφερόταν.

18 minutes ago, mezger said:

Ελπίζω να μη διαφωνείς για αυτό, εκτός αν λες επίσης ότι π.χ. επειδή είθιστε, με βάση πάντα την εμπειρία μας, οι άνθρωποι να είναι μαλάκες, είναι ΟΚ να προσφωνείς όποιον συναντάς ως "ρε μαλάκα".

Οκ σίγουρα δεν είναι, αλλά το να προσφωνείς όποιον βλέπεις ως «μαλάκα» σε κάνει αγενή, όχι μισάνθρωπο (παρόλο που μπορεί να είναι κυνικά ρεαλιστικό).

Αντίστοιχα, το να λες ότι «πήρε το επίθετο του μπαμπά της» δεν σε κάνει σεξιστή, για να υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται παραπάνω τοξικός φεμινισμός.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
Δημοσ.
Spoiler

Η νουθεσία του συμφορουμίτη που το ξεκίνησε αυτό το ολίγον off topic, να σου θυμήσω, ήταν:

Αναφορά σε κείμενο

Μην φερεστε λες και οι γυναικες ειναι κτηματα του πατρος ή του αντρος τους.

Που είναι πολύ light υπενθύμιση να μη δίνουμε τόση έμφαση στη κτητικότητα γιατί προφανώς έχει κάποιο πατριαρχικό υπόβαθρο και στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει καλύτερος τρόπος να το θέσεις. Πρόσεξε ότι δεν έκανε κάποιον χαρακτηρισμό εδώ.

Για να ακολουθήσει μετά ο ορισμός του τοξικού και εντελώς λάθος στην τελική post:

Αναφορά σε κείμενο

Το άχρηστο post της ημέρας. Αν δεν θέλει να πάρει το επίθετο του συζύγου της τότε αυτό που έχει είναι το επώνυμο του πατέρα της. Και το επώνυμο του πατέρα ήταν αυτό του παππού κοκ. Το αν είναι δικό της ή οχι είναι αδιάφορο.

Το οποίο έσπευσες να υποστηρίξεις με ολίγα strawman arguments, οπως η τελευταία σου πρόταση, αφού η προτροπή για περισσότερο φεμινισμό αναφερόταν στο παραπάνω post και σε καμιά περίπτωση στην αναφορά στο επώνυμο ως πατρικό.

Αυτό που βλέπω εγώ λοιπόν ως τοξικό στο παρόν thread είναι κατά 10% η αρχική παρότρυνση και η light απάντηση του ManFromEarth, και 90% οι αντιδράσεις, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδον τις συζητήσεις που κάποιος αντιλαμβάνεται κάποιο σχόλιο ως too PC.

• Like 1
Δημοσ.

Επί της ουσίας ένας ενήλικας που θέλει να αλλάξει επώνυμο ποια η διαδικασία? Ο Πάριος ας πούμε που λεγόταν Βαρθακούρης ποιο είναι το τωρινό του επίσημο επώνυμο ή πως το άλλαξε?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άσχετο για τους καλλιτέχνες, μπορεί, επίσημα, να μην το έχουν αλλάξει ποτέ και απλά να παρουσιάζονται με το επιθυμητό, καλλιτεχνικό, ψευδώνυμο. 

(νομίζω ο Πάριος δεν το έχει αλλάξει ποτέ, μιας και ο γιος του, που είναι επισης τραγουδιάρης, Βαρθακούρης λέγεται - αν ο πατήρ είχε αλλάξει το επίθετο, Πάριο θα έλεγαν και τον γιό) 

Δημοσ.
Στις 9/6/2019 στις 1:26 ΜΜ, censOred είπε

Οι παπάδες κάνουν τα χαρτιά? Αλήθεια τώρα? 

Εντωμεταξύ οι παπάδες έχουνε τα πιο πολλά παιδιά..

• Haha 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επειδή το θέμα ούτως ή άλλως έχει ξεφύγει εντελώς από την αρχική ερώτηση ας βάλω κι εγώ ένα ακόμη δεδομένο.

Έστω ότι κάποιος κάνει τη διαδικασία κι αλλάζει το επώνυμο του, μετά τι γίνεται με πτυχία, πιστοποιητικά ξένης γλώσσας κλπ ;;  Υποθέτω ότι αυτά στην Ελλάδα δεν επανεκδίδονται διότι θα αλλάζει η ημερομηνία έκδοσης κλπ...

Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση;; Αρκεί η βεβαίωση αλλαγής επωνύμου ;;

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα καλη βδομάδα 

Σκοπευω να αλλαξω επιθετο και να βαλω της μητέρας μου εχω μαθει την διαδικασια αλλα ακουσα οτι υπαρχει περίπτωση αρνησης συνηθως σε ποιες περιπτωσεις γίνεται και γιατι??

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Assassin130 said:

Καλησπέρα στην παρεα καλη βδομάδα 

Σκοπευω να αλλαξω επιθετο και να βαλω της μητέρας μου εχω μαθει την διαδικασια αλλα ακουσα οτι υπαρχει περίπτωση αρνησης συνηθως σε ποιες περιπτωσεις γίνεται και γιατι??

Είναι απόφαση Δημάρχου και πρέπει να προβληθούν σοβαροί λόγοι για να αλλάξει το επώνυμο. Δεν αλλάζεις έτσι για πλάκα. Αν ο Δήμαρχος κρίνει ότι δεν υφίσταται σοβαρός λόγος, μπορεί απλούστατα να αρνηθεί την αλλαγή.

Μετά πηγαίνεις με αίτηση ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...