di maria kun Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Έγινε γκαις άρα δεν παίζει μεγάλο ρόλο δεν πάω για πρωταθλητισμο την έβαλα καθαρά σαν απλό συμπλήρωμα τα βράδια που γυμνάζομαι μετά πίνω ένα ποτήρι τρώω 2 φρούτα και είμαι κομπλέ. Οφτοπικ Γενικά σε 5 μήνες που παίρνω και με γυμναστική 3 φορές τη βδομάδα έχω χάσει γύρω στα 5 κιλά αλλά κυρίως έχω στεγνωσει. Δεν κάνω βάρη να φούσκωσω εννοώ κυρίως τρέξιμο ασκήσεις πόδια και κάποιες πολύ βασικές (deadlifts /καθίσματα/κάμψεις κτλ). Σε θέμα υγείας γενικά νιώθω πολύ καλύτερα από πριν αλλά δεν αποκλείω να είναι και πλασεμπο. Επίσης έχω παρατηρήσει 2 λεπτομέρειες πρώτον ότι μετά την κατανάλωση γενικά μειώνεται η όρεξη για φαγητό και δευτερον οσο αστείο και να ακούγεται ότι τις μέρες που παίρνω έχω περισσότερα αέρια (εδώ βέβαια θα παίζει ρόλο και το γάλα)
vagos789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Ενα κεσεδακι στραγγιστο γιαουρτι θα σας δωσει την παραπανω πρωτεινη που θελετε χωρις να τρωτε σκονες ή να βραζετε αυγα Πχ total 5% δινει 18 γραμμαρια 1
spectaculator Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, vagos789 είπε Αυτη την ποσοτητα πρωτεινης που περιγραφεις την χρειαζεται μια αρκουδα πριν την χειμέρια ναρκη,οχι ενας αθλουμενος νεος. 1,1 γραμμαριο ανα κιλο σωματικου βαρους εδινε ο διαιτολογος στην εθνικη αρσης βαρων, το πιθανοτερο ειναι οτι ηδη λαμβανεις αυτη τη ποσοτητα ακομα και αν δεν προσεχεις καθολου την διατροφη σου,μονο vegans εχουν σιγουρα ελλειψη που ομως ειναι δυνατον να καταπολεμηθει και παλι χωρις συμπληρωματα Επισης αν δεν εισαι μοντελο των 40 κιλων που θελει να χωρεσει σε φορεμα σχεδιαστη,χρειαζεσαι υδατανθρακες,οποιος λεει οτι αρκει μονο η πρωτεινη για τους μυες ειναι ασχετος Κάνεις λάθος! Από τα 20-30 γραμμάρια πρωτείνης που θα πάρεις σε σκόνη, δεν θα τ' απορροφήσεις όλα. Με τη τροφή είναι ακόμα και κατά πολύ μικρότερο το ποσοστό πρωτεϊνης που θ' απορροφηθεί. Εξ' ού και ο λόγος ύπαρξης αυτών των συμπληρωμάτων. Μόλις τώρα, vagos789 είπε Ενα κεσεδακι στραγγιστο γιαουρτι θα σας δωσει την παραπανω πρωτεινη που θελετε χωρις να τρωτε σκονες ή να βραζετε αυγα Πχ total 5% δινει 18 γραμμαρια Και από αυτά τα 18 γραμμάρια, ούτε το 5% δεν είναι απορροφήσιμο. Έχεις δει κανένα σοβαρό αθλητή να τη βγάζει με γιαουρτάκια; 1
Stamer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, di maria kun είπε Έγινε γκαις άρα δεν παίζει μεγάλο ρόλο δεν πάω για πρωταθλητισμο την έβαλα καθαρά σαν απλό συμπλήρωμα τα βράδια που γυμνάζομαι μετά πίνω ένα ποτήρι τρώω 2 φρούτα και είμαι κομπλέ. Οφτοπικ Γενικά σε 5 μήνες που παίρνω και με γυμναστική 3 φορές τη βδομάδα έχω χάσει γύρω στα 5 κιλά αλλά κυρίως έχω στεγνωσει. Δεν κάνω βάρη να φούσκωσω εννοώ κυρίως τρέξιμο ασκήσεις πόδια και κάποιες πολύ βασικές (deadlifts /καθίσματα/κάμψεις κτλ). Σε θέμα υγείας γενικά νιώθω πολύ καλύτερα από πριν αλλά δεν αποκλείω να είναι και πλασεμπο. Επίσης έχω παρατηρήσει 2 λεπτομέρειες πρώτον ότι μετά την κατανάλωση γενικά μειώνεται η όρεξη για φαγητό και δευτερον οσο αστείο και να ακούγεται ότι τις μέρες που παίρνω έχω περισσότερα αέρια (εδώ βέβαια θα παίζει ρόλο και το γάλα) 1ον Έχασες κιλά όχι λόγω της πρωτεϊνης αλλά λόγω της διατροφής σου και της προπόνησης γενικότερα 2ον Στο θέμα υγείας φυσικά και νιώθεις καλύτερα αφού α) τρως καλύτερα λόγω διατροφής και β) γυμνάζεσαι. Τι πλασέμπο λες!? 3ον Τα αέρια μάλλον είναι από το γάλα. Η ON που παίρνεις δεν φημίζεται για τέτοια αλλά είναι και θέμα οργανισμού φαντάζομαι
vagos789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, spectaculator είπε Έχεις δει κανένα σοβαρό αθλητή να τη βγάζει με γιαουρτάκια; ο σοβαρος αθλητης αν μιλαμε για πολυ υψηλο επιπεδο θα παρει στεροειδη και τα συναφη,σκονες μονο θα τις διαφημισει για να παρει λεφτα 1
auron12 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην σημερινη εποχη,που τα κρεατα ειναι αμφιβολου ποιοτητας και διατροφικης αξιας,την εποχη που το φαγητο εχει γινει σκουπιδαριο για να μειωθει το κοστος του,το να παιρνεις πρωτεινη ειναι καλο μονο και μονο γιατι αποφευγεις ολα τα υπολοιπα που θα ετρωγες για να την αντικαταστησεις,μαζι φυσικα με συντηρητικα,τοξινες και ορμονες.Φυσικα και το να παιρνεις θρεπτικες ουσιες απο την φυση ειναι καλυτερο.Για ποια φυση ομως λεμε ,οπως την καναμε;Σαφως ειναι πιο ασφαλες το να παιρνεις πρωτεινη σε σωστη δοση-και μονο πρωτεινη απο το να τρως 4 αυγα απο κοτες που γεννιουνται και πεθαινουν στο ιδιο ακριβως σημειο,με τροφες ασε καλυτερα.Τα ιδια ισχυουν και για τα κρεατα φυσικα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από auron12
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, kti23 είπε Ακόμα και αν δεχθούμε την ποσότητα που αναφέρεις χωρίς να ξέρουμε βέβαια αν αναφέρεσαι σε συντήρηση απλά,ας κάνουμε τα μαθηματικά: 1,1 * 80κιλά = 88γρ ημερήσια ένα στήθος κοτόπουλο ολόκληρο, έχει περίπου 50 γραμμάρια πρωτείνη. ένα αυγό έχει περίπου στα 6-7 γρ εάν είναι μεγάλο κιόλας. Ποιές είναι οι πηγές σου διατροφικά γενικώς ; Το πιο ερευνητικά μελετημένο συμπλήρωμα δηλαδή. Τα υπόλοιπα που λες δεν είναι συμπληρώματα αλλά εξαρτάται από το κεφάλι καθενός. Η κουβέντα θα είχε περισσότερο νόημα αν ο καθένας δεν έλεγε αυτά που του είπε γνωστός/άκουσε στην τηλεόραση Γενικά 80-88 γρ μπορείς να τα μαζέψεις αρκετά εύκολα. Δεν ξέρω γιατί το λέτε δύσκολο. Ενδεικτικά για μία όλοκληρη μέρα: γάλα 300 ml 12g, γιαούρτι 18g στήθος κοτόπουλο 50g Με λίγους ξηρούς καρπούς, κανένα αυγό, cottage, δεύτερο ποτήρι γάλα κλπ το ξεπερνάς άνετα. Το έχεις μετρήσει και έχεις καταλήξει ότι είναι δύσκολα τα 88g; 1
spectaculator Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, vagos789 είπε ο σοβαρος αθλητης αν μιλαμε για πολυ υψηλο επιπεδο θα παρει στεροειδη και τα συναφη,σκονες μονο θα τις διαφημισει για να παρει λεφτα Ακόμα κι έτσι, τα στεροειδή νομίζεις φτιάχνουν μυική μάζα; Αν ναι, από που, από το πουθενά; Ίσα-ίσα που εκεί φεύγουν οι πρωτείνες με κουβάδες...
LIGHT1NG Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, vagos789 είπε ο σοβαρος αθλητης αν μιλαμε για πολυ υψηλο επιπεδο θα παρει στεροειδη και τα συναφη,σκονες μονο θα τις διαφημισει για να παρει λεφτα Ο σοβαρός αθλητής έχει και πόρους να τον στηρίζουν €€€€€€ ένας μέσος Έλληνας πόσα κοτόπουλα να πάρει? Και κύριος οι περισσότεροι εδώ έχουν γυναίκα και παιδιά θα μαγειρεύεται 3728 διαφορετικά στο σπίτι με τον μισθό τον 700€ μαξ? Μη λέμε μακακιες τώρα μέχρι να πάω 18 καλά ήταν μαγειρευα χώρια από τους γονείς αλλά χάλαγα σε τρόφιμα μόνο για μένα (κοτόπουλο - τόνος) 6 ευρώ τουλάχιστον την ημέρα, χώρια το ρεύμα που εκαιγα μην ζεις στη φούσκα τη είναι καλό καιβτη καλύτερό γιατί πολλές φορές πρέπει να κοιτάμε και το πορτοφόλι 2 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Γενικά 80-88 γρ μπορείς να τα μαζέψεις αρκετά εύκολα. Δεν ξέρω γιατί το λέτε δύσκολο. Ενδεικτικά για μία όλοκληρη μέρα: γάλα 300 ml 12g, γιαούρτι 18g στήθος κοτόπουλο 50g Με λίγους ξηρούς καρπούς, κανένα αυγό, cottage, δεύτερο ποτήρι γάλα κλπ το ξεπερνάς άνετα. Το έχεις μετρήσει και έχεις καταλήξει ότι είναι δύσκολα τα 88g; Κοστολογιο 8 ευρώ τουλάχιστον έχεις κάνει εδώ. 30Χ8 = 240 ευρώ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από LIGHT1NG
vagos789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Η σκονη οσο και να κανει,ακριβη ειναι, if you know what i mean Πολλα λεφτα δινεις,λιγα παιρνεις 1
spectaculator Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε Γενικά 80-88 γρ μπορείς να τα μαζέψεις αρκετά εύκολα. Δεν ξέρω γιατί το λέτε δύσκολο. Ενδεικτικά για μία όλοκληρη μέρα: γάλα 300 ml 12g, γιαούρτι 18g στήθος κοτόπουλο 50g Με λίγους ξηρούς καρπούς, κανένα αυγό, cottage, δεύτερο ποτήρι γάλα κλπ το ξεπερνάς άνετα. Το έχεις μετρήσει και έχεις καταλήξει ότι είναι δύσκολα τα 88g; Από τα 12γρ πρωτεϊνης στο γάλα σε μια/μια-μισι ώρα θ' απορροφήσεις το πολύ 5 άντε 8 γραμμάρια. Από το γιαούρτι ακόμα λιγότερα κι ας φας ένα κιλό. Από το στήθος κοτόπουλου θα πάρεις 10-20 γραμμάρια, αλλά και τα λιπαρά. Ανάλογα με το τι κάνεις, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις κι εκεί βοηθούν τα συμπληρώματα πρωτεϊνης σε σκόνη. Για παράδειγμα ο Vasily Alekseyev έτρωγε 26 τηγανητά αυγά και μια μπριζόλα για πρωίνό. Δεν τον ένοιαζε όμως το ποσοστό λίπους. Αν σε νοιάζει και χρειάζεσαι πολύ πρωτεϊνη θα καταφύγεις σε συμπληρώματα. (δεν μιλάμε για τον τύπο που απλά τρέχει κανα-δυο χιλιόμετρα το πρωϊ.)
LIGHT1NG Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, vagos789 είπε Η σκονη οσο και να κανει,ακριβη ειναι, if you know what i mean Πολλα λεφτα δινεις,λιγα παιρνεις 2μιση κιλά πρωτεΐνη 45 ευρώ σε προσφορά και βγάζει 2 μήνες από 2 φορές την μέρα εκτός και αν λες τις gainer που είναι φουλ σε υδατάνθρακες 1
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Ο σοβαρός αθλητής έχει και πόρους να τον στηρίζουν €€€€€€ ένας μέσος Έλληνας πόσα κοτόπουλα να πάρει? Και κύριος οι περισσότεροι εδώ έχουν γυναίκα και παιδιά θα μαγειρεύεται 3728 διαφορετικά στο σπίτι με τον μισθό τον 700€ μαξ? Μη λέμε μακακιες τώρα μέχρι να πάω 18 καλά ήταν μαγειρευα χώρια από τους γονείς αλλά χάλαγα σε τρόφιμα μόνο για μένα (κοτόπουλο - τόνος) 6 ευρώ τουλάχιστον την ημέρα, χώρια το ρεύμα που εκαιγα μην ζεις στη φούσκα τη είναι καλό καιβτη καλύτερό γιατί πολλές φορές πρέπει να κοιτάμε και το πορτοφόλι Κοστολογιο 8 ευρώ τουλάχιστον έχεις κάνει εδώ. 30Χ8 = 240 ευρώ Ναι, δεν σχολίασα στο αν είναι οικονομικότερο. Σχολίασα στο αν είναι εφικτό να μαζέψει κάποιος εύκολα ή δύσκολα τα 80-90g. Είναι τελείως διαφορετικό θέμα το αν για οικονομικούς λόγους κάποιος θα προτιμήσει σκόνη από το αν μπορείς να μαζέψεις «εύκολα» ή «δύσκολα» τα 80g πρωτείνης.
Orgios Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Κεφτεδακια φάβας 25% πρωτεινη Χειροποιητα μακαρόνια 42% πρωτεινη! just sayin... 1
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, spectaculator είπε Από τα 12γρ πρωτεϊνης στο γάλα σε μια/μια-μισι ώρα θ' απορροφήσεις το πολύ 5 άντε 8 γραμμάρια. Από το γιαούρτι ακόμα λιγότερα κι ας φας ένα κιλό. Από το στήθος κοτόπουλου θα πάρεις 10-20 γραμμάρια, αλλά και τα λιπαρά. Ανάλογα με το τι κάνεις, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις κι εκεί βοηθούν τα συμπληρώματα πρωτεϊνης σε σκόνη. Για παράδειγμα ο Vasily Alekseyev έτρωγε 26 τηγανητά αυγά και μια μπριζόλα για πρωίνό. Δεν τον ένοιαζε όμως το ποσοστό λίπους. Αν σε νοιάζει και χρειάζεσαι πολύ πρωτεϊνη θα καταφύγεις σε συμπληρώματα. (δεν μιλάμε για τον τύπο που απλά τρέχει κανα-δυο χιλιόμετρα το πρωϊ.) Ναι, δεν ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά κάνει το scoup από τις κανονικές τροφές στο θέμα της απορρόφησης. Αν ξέρει κάποιος που ασχολείται και είναι ειδικός (δεν ξέρω αν είσαι) ας μας πει. Απλά επειδή 4 μήνες τώρα καταγράφω τα πάντα στο myfitnesspal έχω παρατηρήσει ότι δεν είναι πρόβλημα το να φτάσεις και μέχρι 120g πρωτείνη. Από 120 και πάνω γίνεται δύσκολο. Οι δυσκολίες που έχω δει είναι κυρίως σε αυτό που γράφεις: ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις τις αναλογίες πρωτείνης:λίπους:υδατάνδρακες από κάποιο σημείο αν δεν κοιτάς όντως τις ταμπέλες . Απλώς τα 80g μου φάνηκαν λίγα για να έχει κάποιος πρόβλημα να τα μαζέψει. Ξαναγράφω βέβαια ότι το οικονομικό κομμάτι είναι ξεχωριστό. Εννοείται ότι αν έχεις περισσότερα λεφτά να ξοδέψεις μπορείς να βρεις καλύτερη ποιότητα τροφής χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι όσα περισσότερα δίνεις πάντα συνεπάγονται καλύτερη ποιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις