dangemin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Γεια σας παιδιά! Είμαι ταμείο εδώ και κάποιους μήνες και στις 25/01/19 πληρώθηκα την δόση Φεβρουαρίου. Ωστόσο σήμερα είδα ότι ψηφιστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 μεικτα που εχει ισχυ από 01/02/19. Εγώ πληρώθηκα παρόλαυτα το στάνταρ 360 ευρώ (μετά την αύξηση γίνεται 400 ευρώ). Αυτό σημαίνει η αύξηση που θα δούμε θα συμψηφιστεί για την δόση Φεβρ. με την δόση Μαρτίου? Δλδ 400ευρω(δόση Μαρτίου)+40ευρω (υπόλοιπο δόσης φεβρ.) = 440 ευρώ τέλος φεβρ. ? ή θα πληρωθεί η αύξηση (τα 40 ευρώ) από 1 φεβρ.? ευχαριστώ
zx1234r Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Λογικά στην επόμενη δόση θα δεις την αύξηση.
chsam Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, dangemin είπε Γεια σας παιδιά! Είμαι ταμείο εδώ και κάποιους μήνες και στις 25/01/19 πληρώθηκα την δόση Φεβρουαρίου. Ωστόσο σήμερα είδα ότι ψηφιστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 μεικτα που εχει ισχυ από 01/02/19. Εγώ πληρώθηκα παρόλαυτα το στάνταρ 360 ευρώ (μετά την αύξηση γίνεται 400 ευρώ). Αυτό σημαίνει η αύξηση που θα δούμε θα συμψηφιστεί για την δόση Φεβρ. με την δόση Μαρτίου? Δλδ 400ευρω(δόση Μαρτίου)+40ευρω (υπόλοιπο δόσης φεβρ.) = 440 ευρώ τέλος φεβρ. ? ή θα πληρωθεί η αύξηση (τα 40 ευρώ) από 1 φεβρ.? ευχαριστώ Στον ΟΑΕΔ πληρωνεσαι "δεδουλευμενο τον μηνα" που σημαινει οτι πληρωθηκες για το διαστημα 25/12/18 - 25/1/19 (ή αναλογα με την ημερομηνια εγκρισης).Δεν γινεται προπληρωμη του μηνα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από chsam
eidikos33 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει το ταμειο ανεργιας για αυτους που το λαμβανουν ηδη? Αν ισχυσει απο 1/2/19 και μετα θα μετρησει...οποτε εσυ τι περιμενες να παρεις ρε αδερφε?
chsam Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει το ταμειο ανεργιας για αυτους που το λαμβανουν ηδη? Αν ισχυσει απο 1/2/19 και μετα θα μετρησει...οποτε εσυ τι περιμενες να παρεις ρε αδερφε? Φυσικα, απο την στιγμη που αυξανεται ο κατωτατος στον οποιο βασιζεται το επιδομα ανεργιας, θα αυξηθει για ολους.Ειναι σαν να λεμε οτι οι εργαζομενοι που θα εχουν αυξηση θα ειναι αυτοι που υπογραφουν συμβαση μετα την 1/2/19 και ολοι οι υπολοιποι με τον παλιο μισθο.Φυσικα απομενει λιγος καιρος να το δουμε. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από chsam
ntguitar Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Καλού κακού εσυ ράψε τις τσέπες σου γιατί τα λεφτά ειναι πολλά και μπορεί να τα χάσεις κι οταν συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση έλα να μου πεις τι θα σου μείνει... 2
sheik Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να κάνω εδώ μια ερώτηση επειδή το άλλο θέμα με την αύξηση μισθού βλέπω κλειδώθηκε. Στη δουλειά μου αμοίβομαι με τον βασικό μισθό +150 ευρώ λόγω θέσης . Συγκεκριμένα η απόδειξη μου γράφει Μισθός βάσει ΣΣΕ 586 Επιπλέον αποδοχές λόγω θέσης 150 Δεν θα έπρεπε να με πιάνει και μένα η αύξηση; Ρώτησα και μου είπαν όχι διότι αμοιβομαι ήδη πάνω από τον κατώτατο παρόλα αυτά το σωστό θα ήταν πλέον να γίνει 650+150 , αφού πλέον το κατώτατο όριο είναι 650. Περιμενω να δω την απόδειξη τι θα γράφει πλέον . Υποψιάζομαι πως θα γράφει 650 + 86 οπότε στην ουσία είναι σαν να μου μειώνει τις αποδοχές λόγω θέσης. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από sheik
tsioulak Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, sheik είπε Να κάνω εδώ μια ερώτηση επειδή το άλλο θέμα με την αύξηση μισθού βλέπω κλειδώθηκε. Στη δουλειά μου αμοίβομαι με τον βασικό μισθό +150 ευρώ λόγω θέσης . Συγκεκριμένα η απόδειξη μου γράφει Μισθός βάσει ΣΣΕ 586 Επιπλέον αποδοχές λόγω θέσης 150 Δεν θα έπρεπε να με πιάνει και μένα η αύξηση; Ρώτησα και μου είπαν όχι διότι αμοιβομαι ήδη πάνω από τον κατώτατο παρόλα αυτά το σωστό θα ήταν πλέον να γίνει 650+150 , αφού πλέον το κατώτατο όριο είναι 650. Περιμενω να δω την απόδειξη τι θα γράφει πλέον . Υποψιάζομαι πως θα γράφει 650 + 86 οπότε στην ουσία είναι σαν να μου μειώνει τις αποδοχές λόγω θέσης. Μακαρι να παρεις την αυξηση, και διχως παρεξηγηση. Μηπως μας δουλευεις; Ποσοι και ποσοι απο εμας αναρωτιωμαστε αν θα παρουμε τον καινουριο κατωτατο μισθο ή οχι, ποσοι απο εμας ηδη δεν παιρνουμε ολοκληρο τον προηγουμενο κατωτατο μισθο (επειδη δεν παιρνουμε 13ο και 14ο), και εσυ λες αυτα που λες; 1
sheik Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Και φταίω εγώ φίλε μου γι'αυτό; Γιατί να σε δουλεύω; Παίρνω τα εκατομμύρια μήπως; Τα βέλη σου στρεψε τα αλλού, λάθος στόχο βρήκες. Μια ερώτηση έκανα εάν υπάρχει κάποιος σχετικός με εργασιακό δίκαιο ή λογιστής ώστε να βοηθήσει. 1
chill Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, sheik είπε Και φταίω εγώ φίλε μου γι'αυτό; Γιατί να σε δουλεύω; Παίρνω τα εκατομμύρια μήπως; Τα βέλη σου στρεψε τα αλλού, λάθος στόχο βρήκες. Μια ερώτηση έκανα εάν υπάρχει κάποιος σχετικός με εργασιακό δίκαιο ή λογιστής ώστε να βοηθήσει. Νομίζω είναι προφανές πως θα αυξηθεί ο κατώτατος σου βάσει ΣΣΕ και θα μειωθούν οι αποδοχές σου κατά το ποσό της άνωθεν αύξησης. Όσοι αμοιβομαστε πάνω από τον κατώτατο, είτε ως παροχές, είτε ως θέση ευθύνης είτε ως what ever it may be ΔΕΝ θα δούμε αύξηση. 1
phanispal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που σε μία εταιρεία π.χ. αμείβεται ο Χ με 586€ μεικτά, και ο Ψ που έχει κάποιες αρμοδιότητες παραπάνω από τον Χ, αμείβεται με 640€ μεικτά; Μετά την αύξηση του κατώτατου, άρα του μισθού του Χ, θα υπάρξει εξίσωση με το μισθό του Ψ, που δε θα είναι δίκαιο για τον Ψ που κάνει κάτι παραπάνω απ' τον Χ. 1
bluesattack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, sheik είπε Και φταίω εγώ φίλε μου γι'αυτό; Γιατί να σε δουλεύω; Παίρνω τα εκατομμύρια μήπως; Τα βέλη σου στρεψε τα αλλού, λάθος στόχο βρήκες. Μια ερώτηση έκανα εάν υπάρχει κάποιος σχετικός με εργασιακό δίκαιο ή λογιστής ώστε να βοηθήσει. Δεν ειμαι εργατολογος-λογιστης , αλλα αν κατι πρεπει να κοιταξει καποιος ειναι η συμβαση του (λογικο νομιζω ) .Δηλαδοι οι οροι και τι εχει συμφωνηθει απο τα δυο μερη.Γιατι υπαρχει πχ και η μονομερης βλαπτικη μεταβολη.Τωρα αν τα 150 ειναι εξτρα αποδοχες που συμφωνα με την συμβαση ειναι στο χερι του εργοδοτη , τοτε μπορει να το μειωσει η και να αφησει Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
sheik Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, phanispal είπε Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που σε μία εταιρεία π.χ. αμείβεται ο Χ με 586€ μεικτά, και ο Ψ που έχει κάποιες αρμοδιότητες παραπάνω από τον Χ, αμείβεται με 640€ μεικτά; Μετά την αύξηση του κατώτατου, άρα του μισθού του Χ, θα υπάρξει εξίσωση με το μισθό του Ψ, που δε θα είναι δίκαιο για τον Ψ που κάνει κάτι παραπάνω απ' τον Χ. Αυτό ακριβώς λέω στην ουσία και εγώ. Ή έστω ότι ο μισθός πήγαινε κατευθείαν σε επίπεδα 2010 , θα έπαιρνε ο "απλός" υπάλληλος ή ένας νεοπροσλαμβανομενος περισσότερα από τον άλλον που είναι σε θέση ευθύνης; Εφόσον τα διαχωρίζουν σαν "βασικός+έξτρα λόγω ευθυνών" θα έπρεπε να πάρουμε αύξηση. Τρέχα γυρευε όμως εμένα μου είπαν ότι δεν θα πάρω, άρα στην ουσία κοστολογεί τις ευθύνες μου λιγότερα πλέον.
bluesattack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που σε μία εταιρεία π.χ. αμείβεται ο Χ με 586€ μεικτά, και ο Ψ που έχει κάποιες αρμοδιότητες παραπάνω από τον Χ, αμείβεται με 640€ μεικτά; Μετά την αύξηση του κατώτατου, άρα του μισθού του Χ, θα υπάρξει εξίσωση με το μισθό του Ψ, που δε θα είναι δίκαιο για τον Ψ που κάνει κάτι παραπάνω απ' τον Χ. Ε τοτε να παει ο βασικος μισθος 100 ευρω για να μην νιωσει αδικημενος αυτος που παιρνει..150
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα