Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκοπός αυτού του νήματος δεν είναι η πλάκα, ούτε πρόκειται για νήμα Παρασκευής.

Το αν η συγκεκριμένη θεματολογία προκαλεί αμηχανία ή είναι ταμπού ή αποκλειστικά αστείο για κάποιους, δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνομαι.

Στο θέμα λοιπόν:

Πριν λίγες μέρες με είχε καλέσει στο σπίτι της μια κοπέλα, η οποία ήταν πολύ θετική απέναντί μου και η βραδιά έμοιαζε να έχει προοπτικές.

Πήγα λοιπόν αλλά μετά από λίγη ώρα διαπίστωσα πως η κατάσταση των εντέρων μου εκείνη την ημέρα δεν ήταν η βέλτιστη. Ένιωθα φούσκωμα και άπειρα αέρια να αναζητούν την έξοδο. Η κοιλιά μου έκανε ήχους και φυσικά σφιγγόμουν και αυτό με έκανε κοινωνικά δύστροπο και μη ικανό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε καμία περαιτέρω δραστηριότητα και αφού φάγαμε, καθισα λίγη ώρα και μετά είπα πως είναι ώρα να φύγω.

Μου έχει τύχει και άλλες φορές να είμαι με παρέα έξω ή σε σπίτι και να έχω παρόμοιο πρόβλημα και να περιμένω την ώρα να γυρίσω σπίτι για να εκτονώσω την πίεση των εντέρων μου. Μου έχει συμβεί και στην δουλειά και επηρρέασε την απόδοσή μου αλλά και τις κοινωνικές μου συναναστροφές. Δεν είναι κάτι συχνό αλλα όταν συμβαίνει είναι άκρως ενοχλητικό και ενίοτε με κοινωνικές συνέπειες σαν αυτή του παραδείγματος. Η κοπέλα πιθανώς να έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις μου.

Το ξέρω πως σας φαίνονται αστεία όλα αυτά, κι εμένα μου φαίνονται, αλλά ο σκοπός του νήματος δεν είναι η πλάκα, αλλά να συζητηθεί το θέμα, να δούμε αν έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι παρόμοια προβλήματα και να προταθούν ενδεχόμενες λύσεις για την αποτροπή του προβλήματος.

π.χ. έχω ακούσει για χάπια, αλλά είναι ασφαλή; Μια άλλη λύση που έχω ακούσει είναι να σημειώνει κανείς πότε του συνέβει και την διατροφή εκείνων των ημερών, για να ξέρει τι να αποφεύγει. π.χ. εγώ έχω την αίσθηση πως το πρόβλημα προκλήθηκε από αεριούχα αναψυκτικά, χωρίς να είμαι και σίγουρος.

Ακούω τις απόψεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως πρέπει να βρεις την πηγή των αερίων πρώτα. Εγώ ας πούμε έχω παρατηρήσει αυξημένη "κινητικότητα" αν φάω δύο καραμέλες 0 sugar του Λάβδα συγκεκριμένα.

Αλήθεια, δεν μπορούσες να της πεις οτι πας στο μπαλκόνι για ένα τσιγάρο και εκεί να κάνεις την δουλειά σου?

(καταλαβαίνω ότι θέλουμε να το συζητήσουμε σοβαρά αλλά όση ώρα γράφω, γελάω γιατί κάνω εικόνες στο μυαλό μου με δικές μου περιπτώσεις)

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.

Άποψή μου και μην γελάσετε ! Κατά 30% είναι κάποια τροφή (ή οικογένεια τροφών)  που σε πειράζει. πχ εμένα τα σφολιατοειδή και τα ροδάκινα μου φέρνουν τέτοια συμπτώματα. Πρέπει να τα εντοπίσεις για να τα αποφεύγεις. Άλλο ένα 30% είναι ελαφριά κρυώματα στην κοιλιά. Και εγώ οταν πήγαινα ραντεβού , έξω μπορεί να είχε 10 βαθμούς και εγώ φόραγα ένα πουκαμισάκι και το δερμάτινο για να το παίξω γόης, έβαζα και μπόλικο ζελέ στο μαλί.... και μετά ένα 40% μπορεί να είναι ψυχολογικό. Όταν στρεσάρομαι ακόμη και ασυνείδητα παθαίνω τέτοιες κρίσεις,  μερικές φορές χρειάζεται να βρω και τουαλέτα. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου λέγεται. Σε άλλους εκδηλώνεται με δυσκοιλιότητα , σε άλλους το αντίθετο, σε άλλους με πρήξιμο και αέρια...

Δοκίμασε κάποιο σκεύασμα με σιμεθικόνη για αρχή που είναι και το ποιό light που υπάρχει. Για φάρμακα θα πρέπει να εντοπίσεις την αιτία (και εαν ειναι η τριτη τότε σε ιατρό).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πραγματικό πρόβλημα παρά το αστείο  όνομα . Λέγεται και Σπαστική εντεροκολίτιδα . Η κολίτιδα σκέτο μη γελάτε ρε :P .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Είναι πραγματικό πρόβλημα παρά το αστείο  όνομα . Λέγεται και Σπαστική εντεροκολίτιδα 

Ειναι σπαστικη ονομα και πραγμα. Ο γιατρος μου μου ειπε να αποφευγω τα γαλακτοκομικα και εχω δει διαφορα. Επισης μεγαλη ποσοτητα φαγητου (καποιο μεγαλο γευμα που θα σε φουσκωσει πολυ) ενδεχεται να δημιουργησει προβλημα. Καλα για βρωμικα και λιπαρα δεν το συζητω καν, και να μην εχεις προβλημα στο δημιουργουν αμεσως. Προωπικα ειδα μεγαλη βελτιωση αλλαζοντας την διατροφη μου προς πιο υγειηνες επιλογες, σαλατες, ψητο κρεας, ξηροι καρποι, μειωση της ζαχαρης εν ολιγης κανονικη διαιτα.

Επεξ/σία από evabb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argct-3 είπε

Ο σκοπός αυτού του νήματος δεν είναι η πλάκα, ούτε πρόκειται για νήμα Παρασκευής.

Το αν η συγκεκριμένη θεματολογία προκαλεί αμηχανία ή είναι ταμπού ή αποκλειστικά αστείο για κάποιους, δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνομαι.

Στο θέμα λοιπόν:

Πριν λίγες μέρες με είχε καλέσει στο σπίτι της μια κοπέλα, η οποία ήταν πολύ θετική απέναντί μου και η βραδιά έμοιαζε να έχει προοπτικές.

Πήγα λοιπόν αλλά μετά από λίγη ώρα διαπίστωσα πως η κατάσταση των εντέρων μου εκείνη την ημέρα δεν ήταν η βέλτιστη. Ένιωθα φούσκωμα και άπειρα αέρια να αναζητούν την έξοδο. Η κοιλιά μου έκανε ήχους και φυσικά σφιγγόμουν και αυτό με έκανε κοινωνικά δύστροπο και μη ικανό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε καμία περαιτέρω δραστηριότητα και αφού φάγαμε, καθισα λίγη ώρα και μετά είπα πως είναι ώρα να φύγω.

κοινως την "εκλασες" 😄😄

περαν της πλακας, ειναι πολυ σπαστικο οταν συμβαινει, αλλα δεν ειναι δυσκολο να εντοπισεις τι σε ενοχλει. συνηθεις υποπτοι ειναι τα γαλακτοκομικα (οχι απαραιτητα ολα, πχ εμενα υπαρχουν γαλατα τα οποια με σκοτωνουν και αλλα που δε με ενοχλουν καθολου), οσπρια, καποια λαχανικα ενδεχομενως..γενικα πρεπει να δεις τι σε πειραζει πρωτα πριν πας σε καποιο φαρμακο. πχ εκεινη τι μερα (η το προηγουμενο βραδυ) τι ηπιες/εφαγες? ακομα και ο καφες που πηρες απ'εξω αν ειχε γαλα, μπορει το συγκεκριμενο να σου δημιουργησε προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argct-3 είπε

Στο θέμα λοιπόν:

Μου έχει τύχει και άλλες φορές να είμαι με παρέα έξω ή σε σπίτι και να έχω παρόμοιο πρόβλημα και να περιμένω την ώρα να γυρίσω σπίτι για να εκτονώσω την πίεση των εντέρων μου. Μου έχει συμβεί και στην δουλειά και επηρρέασε την απόδοσή μου αλλά και τις κοινωνικές μου συναναστροφές. Δεν είναι κάτι συχνό αλλα όταν συμβαίνει είναι άκρως ενοχλητικό και ενίοτε με κοινωνικές συνέπειες σαν αυτή του παραδείγματος. Η κοπέλα πιθανώς να έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις μου.

Το ξέρω πως σας φαίνονται αστεία όλα αυτά, κι εμένα μου φαίνονται, αλλά ο σκοπός του νήματος δεν είναι η πλάκα, αλλά να συζητηθεί το θέμα, να δούμε αν έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι παρόμοια προβλήματα και να προταθούν ενδεχόμενες λύσεις για την αποτροπή του προβλήματος.

π.χ. έχω ακούσει για χάπια, αλλά είναι ασφαλή; Μια άλλη λύση που έχω ακούσει είναι να σημειώνει κανείς πότε του συνέβει και την διατροφή εκείνων των ημερών, για να ξέρει τι να αποφεύγει. π.χ. εγώ έχω την αίσθηση πως το πρόβλημα προκλήθηκε από αεριούχα αναψυκτικά, χωρίς να είμαι και σίγουρος.

Ακούω τις απόψεις σας.

η ουσία είναι μία    ...  και άλλη καμία. Χάθηκε η όχι η ευκαιρία;;;;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως εχεις IBS? Ή καποια τροφή στα προκαλεί αυτά, σε συνδυασμό με άγχος. Δες το κι αλλιως OP. Αν εισαι σε ραντεβού και σου φυγει καμια (επειδη πονας ή δεν προλαβες να πας τουαλετα) κι η κοπελα αντιδρασει σ χ ε τ ι κ α  cool, κρατα την 😂😂

Επεξ/σία από Iris_89
Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα φαγητού. Συνήθως σχετίζεται με γαλακτοκομικα. 

Και σε ποιον δεν έχει τύχει το κλασσικό πλέον τριπλό κόμπο ζαμπονοκασεροπιτα-μιλκο-φραπεδια. 

Σαν τζοντιρ πάει μετα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, argct-3 είπε

Ακούω τις απόψεις σας.

Έχεις δυσανεξία σε κάτι που καταναλώνεις, με πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι τα γαλακτοκομικά.

Για να δείς αν φταίει αυτό, θα πρέπει να τα κόψεις μαχαίρι και όχι απλά να τα μειώσεις και θα πρέπει να περιμένεις σημαντική αλλαγή από το επόμενο 24ωρο.

Άλλα πράγματα που φταίνε είναι η κατανάλωση ζάχαρης, τα λιπαρά φαγητά και χαμηλής ποιότητας κρέατα, τα τηγανητά.

Δημοσ.

Ο τίτλος του άρθρου βασικά υποτιμά το θέμα.

Το να έχεις πρόβλημα με αέρια το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι το κοινωνικό κομμάτι.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εντοπίσεις την αιτία, μιάς και το έντερό μας είναι από τα πλέον σημαντικα μας όργανα για την ποιότητα ζωής μας.

Ακόμα και αν διαπιστώσει κάποιος ότι έχει ας πούμε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί αυτό να προέρχεται από Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος εμποδίζει το σωστό μεταβολισμό της λακτόζης.

Δημοσ.

TS, πιστεύω σε όλους έχουν τύχει τέτοιες στιγμές 'αμηχανίας', είτε είμαστε σε ραντεβού είτε κάπου αλλού. Αλλά αν το πρόβλημα  παραμένει, ίσως πρέπει να δεις γιατρό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...