Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς γίνεται τον μήνα να μου βάζουν 14 ευρώ με ένδειξη μετρητή τελευταία - προηγούμενη = διαφορά 1;;; Πώς μπορώ να υπολογίσω το πόσο πρέπει να πληρώνω; μένω σε γκαρσονιέρα και μου φαίνεται υπερβολικό το ποσό για τέτοια κατανάλωση. Πιστεύετε ότι είναι σωστή η χρέωση ή πέφτει λαμογιά; 

thermansh.jpg

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα 14 € είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείς τον καυστήρα. Ακόμα και με 0 ώρες κάτι θα πληρώνεις. Το αναγράφει το καταστατικό της πολυκατοικίας και μπορεί να είναι 20 η 25% του συνόλου της θέρμανσης δια του αριθμού των διαμερισμάτων. 

Πχ 20 διαμερίσματα  Χ 800€ λογαριασμός είναι 

800*20/100=160 και 160/20=8€ 

Βάλε τώρα και την μία ώρα να τα 14€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όσα συστήματα θέρμανσης δεν είναι με θερμιδομέτρηση (η πιο δίκαια περίπτωση) αλλά με ωρομέτρηση (το 99% των περιπτώσεων αυτονομίας) ένα ποσοστό κοντά στο 25-30% της κατανάλωσης επιμερίζεται σε όλους ως "πάγιο".

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εδώ βλέπω, άλλος επίσης με μηδέν πληρώνει 36.67 !

Αυτός έχει όλον το όροφο δικό του ;) Κοίτα τα χιλιοστά που του αναλογούν.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ναι, αλλα εγώ απάντησα στο επιχειρημα ότι έγραψε 1 και πληρώνει τόσο. Άλλος με 0 και πληρώνει 36,67 !

Ε, προφανώς είναι τα πάγια. Εμείς για το δικό μας διαμέρισμα με 0 ώρες πληρώνουμε περίπου 14€.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επίσης, τι πρέπει να κάνω για να μου κλείσουν εντελώς την θέρμανση; γιατί μάλλον θα χρησιμοποιώ ηλεκτρική θερμάστρα...

9 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Άσχετο, αλλά η κατανομή χιλιοστών ανελκυστήρα που έχετε είναι στάνταρ λάθος :P

Τι προτείνεις να κάνω πάνω σ' αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, αφού αυτά είναι περασμένα στη σύσταση. Πρέπει να μαζευτούν (και να συμφωνήσουν) όλοι για να αλλάξει η κατανομή. Η δικιά σας κατανομή είναι σε όλα της.. άσ'τα να πάνε. Αλλά θεωρείται ότι "συνομολογήσατε" και οι ριγμένοι όταν αποκτούσατε το διαμέρισμα (οι ενοικιαστές με το συμφωνητικό μίσθωσης).

Επιπλέον, δεν υπάρχει 'λάθος', γιατί δεν υπάρχει επίσημη οδηγία/ κανονισμός και όπως θέλει ο εκάστοτε μελετητής κατανέμει τις δαπάνες. Ο δικός σας π.χ. έχει βάλει 52,63%ο συνιδιοκτησίας σε όλους, ανεξαρτήτως επιφάνειας διαμερίσματος, πράγμα ασυνήθιστο (έως παράλογο). Ειδικά για τους ανελκυστήρες, υπάρχει μια για κτίρια ΟΕΚ, δεν είναι υποχρεωτική για όλους. Σε σένα το έχουν πάει με τις επιφάνειες και αυτό, ενώ πιο δίκαιο θα ήταν να λάμβαναν υπόψη και τον όροφο.

Για τη θέρμανση, σας τα έχουν κάπως μπερδεμένα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη απ΄την μισή εικόνα. Πάντως για να αποκοπείς, θα πρέπει να βάλεις εναλλακτική πηγή θέρμανσης όπως ατομικό αέριο ή αντλίες θερμότητας (η θερμάστρα δεν πιάνεται). Αυτό δεν έκαναν και οι άλλοι 5 που δεν πληρώνουν τίποτα για θέρμανση (έβαλαν ατομικά λεβητάκια);

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Ειστε σιγουροι οτι εχει γινει λαθος στα χιλιοστα? Βλεπω για ανελκυστηρια, ο op μαζι με ακομα 6 (λογικα 1ου οροφου), εχουν 20.

BTW γιατι να μην το χρησιμοποιεις? Η θερμανση μεσω φα, και αρα μεσω σωματων, ειναι πολυ καλυτερη απο ενα ηλεκτρικο σωμα σε ενα δωματιο μονο. Λογω μαγαζιου, ξερω οτι η ηλεκτρικη θερμαστρα μπορει να καψει μεχρι και .60€/ωρα. Πχ βλεπω ο απο πανω σου με 8 ωρες ειναι μολις +1 ευρω.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sotos878 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επίσης, τι πρέπει να κάνω για να μου κλείσουν εντελώς την θέρμανση; γιατί μάλλον θα χρησιμοποιώ ηλεκτρική θερμάστρα...

"Πρέπει" να ζητήσεις τη σύμφωνη γνώμη όλων για να αποκοπείς από αυτό το κόστος (πάγιο).

Αν γενικότερα στην πολυκατοικία σου έχεις ανθρώπους συνεννοήσιμους μπορείς να το δοκιμάσεις. Αν υπάρχει έστω και ένας που δεν, τότε άστο καλύτερα αφού προφανώς θα φας άκυρο. Ειδικά αυτή την εποχή να συμφωνήσει κάποιος να μην πληρώνεις το μερίδιό σου στο πάγιο (άσχετα που δεν θα χρησιμοποιείς θέρμανση) και να πρέπει να το πληρώνει εκείνος (το μερίδιό σου θα πρέπει να επιμεριστεί στους υπολοίπους) είναι μάλλον απίθανο.

Μια άλλη ιδέα είναι να το δοκιμάσεις έτσι κι αλλιώς και βλέπεις τι γίνεται. Ακόμα και να φας άκυρο, αυτό μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε κάποια άλλη διαφωνία όπου θα μπορείς να τεκμηριώσεις κάποια άρνησή σου σε κάτι άλλο στο στυλ "τότε που είχα ζητήσει αυτό δεν βρήκα κατανόηση, έτσι κι εγώ τώρα...." ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Sotos878 είπε

Τι προτείνεις να κάνω πάνω σ' αυτό;

Βασικά τίποτα, κανονικά πρέπει να γίνει νέα κατανομή δαπανών, την οποία όμως θα πρέπει να αποδεχθούν όλοι 

Και τα χιλιοστά της θέρμανσης μου φαίνονται υπερβολικά περίεργα

Εσύ λογικά έχεις το διαμέρισμα Β2, το οποίο έχει 20 χιλιοστά στα κοινόχρηστα και άλλα τόσα στο ασανσέρ

Στο διαμέρισμα Β4 (δύο κάτω από εσένα) βλέπω πάλι 20/1000 θέρμανση & κοινόχρηστα αλλά εντελώς διαφορετικά χιλιοστά στη θέρμανση (18,9 vs 69,97)

Αν το σπίτι είναι δικό σου, θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο 

Αν όχι, μην ασχολείσαι και πολύ...

Αυτά που έχουν μηδενικές χρεώσεις μήπως είναι κλειστά και έχει γίνει συμφωνία να μη πληρώνουν πάγια ; 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα είναι μικτή η στήλη γι' αυτό βλέπεις 18,9 και 69,97, δηλ. είναι μέσα και οι 36 ώρες που έχει κάψει ο δεύτερος. Παρ' όλ' αυτά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διακυμάνσεις μεταξύ π.χ. των 20άρηδων που δεν έχουν κάψει τίποτα. Που σημαίνει ότι τα πάγια της θέρμανσης κατανέμονται με άλλα χιλιοστά (όχι με τα γενικά 20) που δεν μας τα δείχνει εδώ. Το πιο πιθανό είναι πως έχει δώσει 20%ο σε όλα τα "μικρά" διαμερίσματα, αλλά ειδικά την θέρμανση την κατανέμει με τις πραγματικές επιφάνειες (που δεν φαίνονται είπαμε). Έτσι ένα δυάρι έχει 20%ο "γενικών δαπανών" αλλά 28%ο θέρμανσης, μια γκαρσονιέρα επίσης 20%ο αλλά 22%ο θέρμανσης κ.ο.κ. εξού και οι διακυμάνσεις. 

8 ώρες πριν, overpower είπε

Ειστε σιγουροι οτι εχει γινει λαθος στα χιλιοστα?

Δεν υπάρχει "λάθος", μόνο άδικο. Έχω δει και κατανομή που όλοι είχαν 10 και ένας 900 χιλιοστά!

Επεξ/σία από Philippe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...