Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΕΝΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΥΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Κ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dorabibi είπε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΕΝΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΥΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Κ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Για ποιον λογο ανανεωσες το συμβολαιο αφου ειχες σκοπο να πουλησεις το σπιτι; μονος/η σου εβγαλες τα ματακια σου. εσυ φταις. οχι ο ενοικιαστης.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dorabibi είπε

Και τι σε ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ενοικιαστής; Εσύ μπορείς να προχωρήσεις κανονικά στην πώληση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, l337 είπε

Και τι σε ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ενοικιαστής; Εσύ μπορείς να προχωρήσεις κανονικά στην πώληση.

Ναι αλλά ο επόμενος μπορεί να θέλει μείνει ο ίδιος ή να το νοικιάσει αλλού. Στον t.s. ας προσεχες και να μην ανανεωνες το συμβόλαιο αν ήθελες να το πουλήσεις "εύκολα" 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς μη φωνάζεις.

Κατά δεύτερον, να μην ανανέωνες το συμβόλαιο.

Αν πραγματικά θέλεις να φύγει τώρα, κάλυψε του τα έξοδα μεταφοράς και βόηθησε τον να βρει νέο σπίτι. Αφού  πρώτα τον αφήσεις ένα-δύο μήνες δωρεάν, στο παρόν. Win-Win λύση.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dorabibi είπε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Κ ΕΝΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΥΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Κ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ 

Και τον σκύλο χορτατο και τη πίτα ολόκληρη δε γίνεται.Ηθελες και τα νοικια για μερικούς μήνες και να το πουλήσεις, ας μην του ανανέωνες το συμβόλαιο.Ας γίνει μάθημα για την επόμενη φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δε μπορείς να κανείς πολλά. Μου έτυχε και εμένα τέτοια περίπτωση με ένα σπίτι πριν χρόνια που ο ενοικιαστής μάλιστα άφηνε να το δουν πο υποψήφιοι αγοραστές δυο ώρες το μήνα την τελευταία Κυριακή του μήνα. Όλο αυτό επειδή έδινε αστείο ενοίκιο είχε συμβόλαιο και δε το συνέφερε να φύγει. 

Και από εμένα κακώς έκανες συμβόλαιο εφόσον ήξερες ότι θα το πουλήσεις κ δεν είναι εκτακτο. Συμβουλεύσου δικηγόρο!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Για πόσο καιρό το ανανεώσεις ?

Για 3 μήνες ?

Δεν περασανε ?

Δεν υπαρχει συμβολαιο 3μηνο. η ελαχιστη διαρκεια συμβολαιου ειναι τα 2 χρονια. οτιδηποτε λιγοτερο ειναι ακυρο και καταχρηστικος ορος στο συμβολαιο. ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να κανει πλεον παρα να προσπαθησει να τον πεισει να φυγει πληρωνοντας του τα εξοδα της μεταφορικης, και ισως 2-3 μηνιατικα του σπιτιου που θα βρει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

Δεν υπαρχει συμβολαιο 3μηνο. η ελαχιστη διαρκεια συμβολαιου ειναι τα 2 χρονια. οτιδηποτε λιγοτερο ειναι ακυρο και καταχρηστικος ορος στο συμβολαιο. ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να κανει πλεον παρα να προσπαθησει να τον πεισει να φυγει πληρωνοντας του τα εξοδα της μεταφορικης, και ισως 2-3 μηνιατικα του σπιτιου που θα βρει.

Τρία χρόνια είναι η ελάχιστη διάρκεια, όχι δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Τρία χρόνια είναι η ελάχιστη διάρκεια, όχι δύο.

πότε αλλαξε σε 3;

edit: α καλα τα εχω χασει. δεν ξερω πως μου ειχε σκαλωσει οτι ειναι 2 ετη.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.

Δεν ξέρω, αλλά επειδή πριν λίγους μήνες νοίκιασε φίλος και είναι τρία χρόνια, όπως του είπε και η μεσίτρια αλλά και ο ιδιοκτήτης.

Το έψαξε γιατί αυτός ήθελε να νοικιάσει για 2 χρόνια, αλλά ο ιδιοκτήτης του είπε ότι αν και είναι υποχρεωτικά 3 χρόνια, δεν τον πειράζει να φύγει στα δύο, αρκεί να μπορεί να δείχνει το σπίτι 4 μήνες πριν φύγει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Δεν ξέρω, αλλά επειδή πριν λίγους μήνες νοίκιασε φίλος και είναι τρία χρόνια, όπως του είπε και η μεσίτρια αλλά και ο ιδιοκτήτης.

Το έψαξε γιατί αυτός ήθελε να νοικιάσει για 2 χρόνια, αλλά ο ιδιοκτήτης του είπε ότι αν και είναι υποχρεωτικά 3 χρόνια, δεν τον πειράζει να φύγει στα δύο, αρκεί να μπορεί να δείχνει το σπίτι 4 μήνες πριν φύγει.

ναι δεν ξερω πως τα καταφερα κ ειχα σκαλωσει με τα 2 χρονια. Υπαρχει τροπος να μετατρεψεις το συμβολαιο σε μικροτερης διαρκειας, αρκει να συμφωνουν κ οι 2 πλευρες. ΑΦΟΥ κανεις το 1ο συμβολαιο, ΜΟΝΟ με ενα νεο συμβολαιο μπορεις να αλλαξεις την διαρκεια του μισθωσης σε μικροτερη των 3 χρονων. Και ειναι κ το πιο συνετο να γινεται σε τετοιες περιπτωσεις σαν του φιλου σου για να ειναι καλλυμενος οτι δεν θα του ζητησουν κερατιατικα

1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξη μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης.
http://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...