WeMightBeRight Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, lostdreamer50 είπε Ειχα καιρο να διαβασω/ακουσω κατι τοσο σεξιστικο... Αν ειναι δυνατόν, 2019 και ακομα λεγονται τετοιες εκφρασεις; Πραγματικα, ντροπη... Συγγνωμη, op για το οτι το post μου δεν σε βοηθαει στο ερωτημα σου. φυσικα και λεγονται αυτα μεταξυ ανδρων, και φυσικα ολοι μας θελουμε να τον βρεχουμε οσο πιο ευκολα. πολιτικαλ κορεκτνες μαυ ας 1 1
lostdreamer50 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, WeMightBeRight είπε φυσικα και λεγονται αυτα μεταξυ ανδρων, και φυσικα ολοι μας θελουμε να τον βρεχουμε οσο πιο ευκολα. πολιτικαλ κορεκτνες μαυ ας Δεν ειναι θεμα political correctness, ειναι θεμα να μην εισαι asshole. Σηκωνουν ολοι την καρτα pol. Correctnes οταν μιλαμε για απλα σωστη συμπεριφορα και σεβασμο στον αλλο. Δεν υποστηριζω καποια πολιτικη οταν λεω τα αυτονοητα. Πες οτι εφερες στον κοσμο κοριτσι, δεν νομιζω να ειναι σε κανεναν αρεστη η ιδεα να του συμπεριφέρονται σαν να ειμαστε στο Μεσαιωνα! Ειμαι 28, αντρας και παλι καλα κανεις στην παρεα μου (4 αντρες) δεν χρησιμοποιει τετοιες εκφρασεις. Ούτε καν στον στρατο σε τερμα αντρικο περιβάλλον δεν ακουσα τετοια. Και υστερα κραζουν τις φεμινιστριες και λενε οτι δεν εχουν λογο υπαρξης... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από lostdreamer50 1 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Οταν βαζεις κατω τα κοστη στο να μεινεις Ελλαδα ή να πας Πολωνια ποσο παραπανω ειναι η Ελλαδα; Τα χεις υπολογισει ολα; (Συν ταξιδια κλπ;) γιατι μου φαινεται χλωμο η Ελλαδα αν το μαστερ ειναι 2κ που λες να σου βγαινει πιο ακριβη απο Πολωνια δεδομενου οτι πας σε αλλη χωρα. Να ξερεις οτι το μαστερ απο Πολωνια δεν θα σε βοηθησει στην Ελλαδα (συγκριτικα μα μαστερ αποΕλλαδα) και στο εξωτερικο δεν ξερω κατα ποσο θα θεωρηθει καλυτερο ενος μαστερ στην Ελλαδα και που. Εκτος αν στοχος σου εξαρχης ειναι να δουλεψεις Πολωνια οπου οντως η ανεργια ειναι πολυ μικρη και η αναπτυξη γρηγορη αλλα ειναι μια απ τις δυσκολοτερες γλωσσες στον κοσμο. Φανταζομαι υπαρχουν και δουλειες με μονο Αγγλικα αλλα δεν ξερω ποσες. Φιλος μου δουλεψε για λιγο Βαρσοβια για να ειναι με την κοπελα του αλλα γταν Τσεχος, μιλαγε πολωνικα σε μικροεπιπεδο, δουλευε στα αγγλικα αλλα ηταν και ατομο με αριστες σπουδες απο Τσεχια και μεταπτυχιακο Κεμπριτζ. Και ενα χρονο εμπειρια στην ΕΚΤ.. δεν ηταν ενας απλος αποφοιτος μεταπτυχιακου στην Πολωνια που δε μιλαει τη γλωσσα.
petros123456789 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2019 στις 4:57 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε Εσύ είσαι μπερδεμένος στην καλύτερη, ή κακεντρεχής στη χειρότερη, γιατί δεν παρέθεσες τα λεγόμενά μου ως είχαν. Σου είπα αν δεν έχεις τα λεφτά να πας ΕΣΤΩ εκεί, κάτσε σπίτι σου. Τώρα για τα ΤΕΙτζηλίκια του μπίζνες δεν ξέρω, εγώ για επιστήμες έκανα κουβέντα πριν. Ψάξου και με Μολδαβία για καλά μπιζνες σκουλς. Τις καλησπέρες μου. τειτζιλικια..μαλιστα, οτι ναναι φιλε, σου ειπα ακριβως αυτο που ειπες. Τωρα αν δεν σου αρεσε αυτο που σου ειπα προβλημα σου. Και επειδη καποιος δεν εχει τα γκαφρα να παει ολλανδια και σκανδιναβια πρεπει να κατσει σπιτι του. Ωραια λογικη. Και πανω απο ολα μεσα στο θεμα του ποστ μου. Gj Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από petros123456789 1
tolhc1234 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Στις 2/2/2019 στις 4:57 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε Τώρα για τα ΤΕΙτζηλίκια του μπίζνες δεν ξέρω, εγώ για επιστήμες έκανα κουβέντα πριν Σε παρακαλώ κάνε κορνίζα αυτό το comment να το βλέπεις κάθε μέρα που θα μισείς τον "μανατζαρέο" στο δίπλα γραφείο που παίρνει τα 5πλάσια από εσένα 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε Σε παρακαλώ κάνε κορνίζα αυτό το comment να το βλέπεις κάθε μέρα που θα μισείς τον "μανατζαρέο" στο δίπλα γραφείο που παίρνει τα 5πλάσια από εσένα Δεν χρειάζεται να δουλεύω και να έρχομαι σε επαφή με τέτοιο κόσμο.
Yiannis87 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Δεν χρειάζεται να δουλεύω και να έρχομαι σε επαφή με τέτοιο κόσμο. Γενικά μάλλον δεν χρειάζεται να δουλεύεις αν μας λες ότι το 2019 η Ελλάδα έχει καλύτερες προοπτικές από Πολωνία. Τώρα για το θέμα του @petros123456789 είναι όπως γράφτηκαν. Έχεις υπολογίσει τα κόστη και αν θα υπάρχει ROI σε αυτά? Θα μένεις μόνος ή μ ε συγκάτοικο? Μιλάμε για 2 χρόνια εκεί. Σε άλλες χώρες μπορεί να είναι 1 έτος και να σου έρχεται πιο οικονομικά ή/και με καλύτερο ROI? Σε ποια πόλη θες να πας? Που έχει αυτό που θες? ή θα πας τελικά μόνο για τις Πολωνέζες? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Yiannis87
petros123456789 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Yiannis87 είπε Γενικά μάλλον δεν χρειάζεται να δουλεύεις αν μας λες ότι το 2019 η Ελλάδα έχει καλύτερες προοπτικές από Πολωνία. Τώρα για το θέμα του @petros123456789 είναι όπως γράφτηκαν. Έχεις υπολογίσει τα κόστη και αν θα υπάρχει ROI σε αυτά? Θα μένεις μόνος ή μ ε συγκάτοικο? Μιλάμε για 2 χρόνια εκεί. Σε άλλες χώρες μπορεί να είναι 1 έτος και να σου έρχεται πιο οικονομικά ή/και με καλύτερο ROI? Σε ποια πόλη θες να πας? Που έχει αυτό που θες? ή θα πας τελικά μόνο για τις Πολωνέζες? αχαχα οχι φιλε μου δεν παω για τις Πολωνεζες(μονο), κοιταγα για Worclow που εχει κατι σχετικα Μ.s αλλα ακομα δεν εχω καταληξει. Απλα ειναι σιγουρα μεσα στις επιλογες που ειναι για την τσεπη μου εφοσον δεν εχω να δωσω 2κ+ το λιγοτερο τον χρονο ή διαμονη σε πολεις που το ενοικιο και η ζωη να μην βγαινει με λιγοτερο απο 850ευρο. Το πτυχιο μου ειναι εξωτερικου επισης (απο σχετικα καλο uni,οπως λεγαμε τα "τειτζιλικια" παραπανω καμια σχεση χαχαχ , ετσι και κοβοσουν παει σπιτι σου οχι αντε και βλεπουμε την επομενη εξεταστικη) οποτε το προσεχες μελλον για εξω με βλεπω. Αλλα γενικα ναι τωρα το ψαχνω οπως φενετε και απο το ποστ, Σλοβενια επισης εχει κατι M.S για 1χρονο απο οτι ειδα και ειναι και αρκετα οικονομικα. Τωρα για ΡΟΙ ειναι πως θα το χειριστει ο καθενας νομιζω. Ολοι θα θελαμε να ειμασταν ΜS Ολλανδια με τα 10κ τον χρονο και την ετοιμη δουλεια των 3κ τον μηνα αλλα δυστυχως δεν εχουμε τα Daddy money's απο πισω και πρεπει να συμβιβαστουμε.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Εχεις μπει εστω απο περιεργεια σε σαιτ ολλανδικου πανεπιστημιου;
totem_lost Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, petros123456789 είπε Ολοι θα θελαμε να ειμασταν ΜS Ολλανδια με τα 10κ τον χρονο και την ετοιμη δουλεια των 3κ τον μηνα αλλα δυστυχως δεν εχουμε τα Daddy money's απο πισω και πρεπει να συμβιβαστουμε. Δεν έχουν έρθει όλοι με τα daddy's money εδώ φίλε, υπάρχουν και τα study loans, και οι part-time student δουλειές. Και αν η οικογένεια σου έχει τόσο χαμηλό εισόδημα έχεις και extra βοήθεια από το κράτος. Αν πάντως σχεδιάζεις να πάρεις master σε κάποιο άγνωστο πανεπιστήμιο της Πολωνίας για να σου ανοίξουν πόρτες σε Ολλανδία και Σουηδία για μετεπειτα δουλειά, μάλλον θα χάσεις το χρόνο σου. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από totem_lost 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και Γερμανία υπάρχει το BAföG,και γενικά δεν είναι τόσο ακριβή χώρα όπως σκανδιναβικές χώρες ή Ολλανδία. Και αλλη βαρύτητα έχει το γερμανικό master απο ενα της Πολωνίας ή Σλοβενίας που λες. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δε βλεπω ορεξη για σοβαρη κουβεντα παρα μονο ειρωνεια και χολη (που και που) για οσους κανουν αλλες επιλογες. Καλη επιτυχια στην Πολωνια αφου ο στοχος του τοπικ εξ'αρχης ηταν να αποθεωσουμε την επιλογη σου. Εξαιρετικη επιλογη, η McKinsey θα βαλει λιαρ τζετ για να σε παρει απο την Πολωνια στη ΝΥ για δουλεια, θα περνας με 200€ το μηνα συν ενα χαρεμι δωρο και ασε τους αλλους να δινουν χιλια ευρω το μηνα μονο σουπερμαρκετ στις πανακριβες δυτικες χωρες.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Τα μεταπτυχιακα στην Ολλανδια ειναι πολυ φθηνα για Ευρωπαιους φοιτητες (2000 το χρονο - και ναι, ειναι πολυ χαμηλα 2000 δεδομενου του ποσο καλα ειναι τα Πανεπιστημια). Το κοστος ζωης αναλογα την πολη αλλα εξαρταται. Και υπαρχουν επιλογες για ατομα με χαμηλα εισοδηματα.
Fortistis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 12 ώρες πριν, petros123456789 είπε αχαχα οχι φιλε μου δεν παω για τις Πολωνεζες(μονο), κοιταγα για Worclow που εχει κατι σχετικα Μ.s αλλα ακομα δεν εχω καταληξει. Απλα ειναι σιγουρα μεσα στις επιλογες που ειναι για την τσεπη μου εφοσον δεν εχω να δωσω 2κ+ το λιγοτερο τον χρονο ή διαμονη σε πολεις που το ενοικιο και η ζωη να μην βγαινει με λιγοτερο απο 850ευρο. Το πτυχιο μου ειναι εξωτερικου επισης (απο σχετικα καλο uni,οπως λεγαμε τα "τειτζιλικια" παραπανω καμια σχεση χαχαχ , ετσι και κοβοσουν παει σπιτι σου οχι αντε και βλεπουμε την επομενη εξεταστικη) οποτε το προσεχες μελλον για εξω με βλεπω. Αλλα γενικα ναι τωρα το ψαχνω οπως φενετε και απο το ποστ, Σλοβενια επισης εχει κατι M.S για 1χρονο απο οτι ειδα και ειναι και αρκετα οικονομικα. Τωρα για ΡΟΙ ειναι πως θα το χειριστει ο καθενας νομιζω. Ολοι θα θελαμε να ειμασταν ΜS Ολλανδια με τα 10κ τον χρονο και την ετοιμη δουλεια των 3κ τον μηνα αλλα δυστυχως δεν εχουμε τα Daddy money's απο πισω και πρεπει να συμβιβαστουμε. Στο Worclow αξίζει. Εάν δεις στις Σκανδιναβικές χώρες, είναι τσάμπα τα MSc. Σαν φοιτητής έχεις άπειρα οφέλη τα οποία σου επιτρέπουν να την βγάζεις φθηνά (π.χ. φαγητό σωστό και υγιεινό με 2Ε την ημέρα, ενοίκιο σε σωστό διαμέρισμα με ένα ακόμα άτομο γύρω στα 150Ε τον μήνα κτλ) αλλά δεν θα μπορείς να έχεις διασκέδαση (π.χ. ακριβό αλκοόλ). Σλοβενία δεν θα το πρότεινα. Καλύτερα πήγαινε για δουλειά σε μία άλλη χώρα.
petros123456789 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Καλη επιτυχια στην Πολωνια αφου ο στοχος του τοπικ εξ'αρχης ηταν να αποθεωσουμε την επιλογη σου. Ο στοχος του τοπικ ηταν να μπουνε ατομα που ειτε εχουν παει Πολωνια ειτε εχουν καποια συγκεκριμενη γνωση πανω σε αυτο ωστε να πουν την γνωμη τους. Το πως εγινε καφενειο των φιλαφλων εδω μεσα ειναι αλλο θεμα, χολη και ειρωνεια βλεπω ξεκαθαρα απο το δικο σου σχολιο ,το ονομα σου σε χαρακτηριζει βασικα 3 ώρες πριν, totem_lost είπε Δεν έχουν έρθει όλοι με τα daddy's money εδώ φίλε, υπάρχουν και τα study loans, και οι part-time student δουλειές. Και αν η οικογένεια σου έχει τόσο χαμηλό εισόδημα έχεις και extra βοήθεια από το κράτος. Αν πάντως σχεδιάζεις να πάρεις master σε κάποιο άγνωστο πανεπιστήμιο της Πολωνίας για να σου ανοίξουν πόρτες σε Ολλανδία και Σουηδία για μετεπειτα δουλειά, μάλλον θα χάσεις το χρόνο σου. Δεν ειπα οτι εχουν ερθει ολοι με daddy's money αλλα χρειαζετε δυνατο κεφαλαιο απο πισω για τετοια ξεκινηματα, (ειτε απο δουλεια ειτε απο οικογενεια) και οπως ειδες εβαλα το ακραιο παραδειγμα με το Μ.s με τα 20k. Καλο θα ηταν οσοι μιλατε ομως για υποτιθεμενες εχτρα βοηθειες απο κρατη κτλπ να βαλετε και κανα λινκ που να το υποστηριζει γιατι αλλιως φενονται σαν λογια του αερα. (Εγω δεν εχω βρει κατι αντοιστοιχο παντως).Τα πραγματα δυστυχως ειναι απλα , εχεις λεφτα πας στα ακριβα κεντροδυτικα, που θα εχουν και ακριβα κοστοι ζωης και αρκετα διδακτρα στο M.s, δεν εχεις τοσα τοτε πας στα "υποδεέστερα". 1 ώρα πριν, Fortistis είπε Στο Worclow αξίζει. Εάν δεις στις Σκανδιναβικές χώρες, είναι τσάμπα τα MSc. Σαν φοιτητής έχεις άπειρα οφέλη τα οποία σου επιτρέπουν να την βγάζεις φθηνά (π.χ. φαγητό σωστό και υγιεινό με 2Ε την ημέρα, ενοίκιο σε σωστό διαμέρισμα με ένα ακόμα άτομο γύρω στα 150Ε τον μήνα κτλ) αλλά δεν θα μπορείς να έχεις διασκέδαση (π.χ. ακριβό αλκοόλ). Σλοβενία δεν θα το πρότεινα. Καλύτερα πήγαινε για δουλειά σε μία άλλη χώρα. Ειναι τσαμπα ναι το εχω δει κ γω, αλλα μια φιλη μου εχει παει Δανια και γενικα σε ολη την Σκανδιναβια εχουν θεμα με τα σπιτια και ετσι τους αναγκαζουν να δινουν αρκετα ενοικια μπροστα,(αν ειναι τυχεροι και βρουν σπιτι)και γενικα η ζωη ακριβη απο οτι μου εχει μεταφερει, αλλα δεν το εχω αποκλεισει αν βρω τιποτα αξιολογο και μπορω να ανταπεξελθω οπως λες,αν μπορεις να στειλεις τιποτα πηγες για αυτα που λες ωστε να δω και γω αν την βγαζεις φθηνα κτλπ θα ηταν κομπλε αν δεν σου ειναι κοπος Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από petros123456789
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα