Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, giostau είπε

Οκ το deco είναι το εύκολο κομμάτι, αλλά για την τηλεφωνία, ο στόχος μου είναι να βγάλω τελείως το speedport από τη μέση. Να υπάρχει μόνο το deco ως router. Αν είναι να κρατήσω το speedport για τηλεφωνία, τότε δεν έχει νόημα να πειράξω το setup που έχω τώρα εφόσον παίζει...

Είναι εντελώς διαφορετικό setup και λειτουργία από κάθε άποψη. Στην μία περίπτωση (την σημερινή) το Speedport είναι (θέλεις δεν θέλεις) το κύριο Router (με όλα τα καλά του και τα κακά του) για την σύνδεση στο διαδίκτυο, την τηλεφωνία και το LAN, ενώ στην άλλη θα δουλεύει μόνον για την τηλεφωνία (αντί να αγοράσεις κάποια άλλη συσκευή), χωρίς να έχει κάποια σχέση με την σύνδεση στο διαδίκτυο και το τοπικό δίκτυο που θα ελέγχονται από το Deco.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 15/07/2025 at 10:15, jkoukos said:

Είναι εντελώς διαφορετικό setup και λειτουργία από κάθε άποψη. Στην μία περίπτωση (την σημερινή) το Speedport είναι (θέλεις δεν θέλεις) το κύριο Router (με όλα τα καλά του και τα κακά του) για την σύνδεση στο διαδίκτυο, την τηλεφωνία και το LAN, ενώ στην άλλη θα δουλεύει μόνον για την τηλεφωνία (αντί να αγοράσεις κάποια άλλη συσκευή), χωρίς να έχει κάποια σχέση με την σύνδεση στο διαδίκτυο και το τοπικό δίκτυο που θα ελέγχονται από το Deco.

καλημέρα, 

ίσως δεν το περιέγραψα καλά εγώ το υπάρχον setup μου.

Το Deco είναι αυτό που κάνει το routing. Το SpeedPort απλά δίνει Internet στο deco.

Όλες οι συσκευές πέφτουν πάνω στο deco και αυτό δίνει ΙΡs κλπ.

Δλδ. το εσωτερικό μου δίκτυο είναι 10.χ.χ.χ ενώ το speedport έχει 192.168.χ.χ μόνο για να "μιλάει" με το deco.
Στο deco, στο internet connection έχω δώσει static IP στο 192.168.χ.χ

Γι' αυτό θέλω να το βγάλω από τη μέση και να βάλω την τηλεφωνία κατευθείαν πάνω στο deco. 
Να γλιτώσω μια συσκευή στο χάος που έχω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει σημασία αν όλες οι συσκευές συνδέονται αποκλειστικά πάνω στο Deco και καμία στο Speedport. Όλες ωστόσο βγαίνουν στο διαδίκτυο μέσω του Speedport, με όλα τα θετικά ή αρνητικά που έχει αυτό. Ειδικά σε 2πλό ΝΑΤ που έχεις ρυθμίσει εσύ να λειτουργεί η σύνδεση. Και τα 2 κάνουν routing αυτή την στιγμή.

Θα έχεις έναν Router (τώρα έχεις 2) και μία συσκευή για την τηλεφωνία. Για ποιόν λόγο να προβείς σε έξοδα για αυτή την συσκευή, όταν ήδη έχεις δωρεάν το Speedport που θα παίζει αποκλειστικά για την τηλεφωνία και για τίποτα άλλο;

Αν παρόλα αυτά θέλεις ασύρματο ΙΡ τηλέφωνο, χρειάζεται κάποιο που να συνδέεται η βάση του με καλώδιο δικτύου με το Deco. Οικονομικότερη επιλογή και καλή είναι το Gigaset A690IP ή το Yealink W71Ρ. Προσοχή, τα περισσότερα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι σκέτα η βάση φόρτισης και για την σύνδεση χρειάζεται αγορά επιπλέον βάσης σύνδεσης με το LAN.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...