Silverage Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Πάντα εξαρτάται απο την δουλειά. Εκεί που δουλέυω εγώ π.χ. η συντριπτική πλειοψηφία πάει σε μεγάλες θέσεις με γνωριμίες. Για μικροπροϊστάμενος, ok μπορεί να γίνεις και έτσι.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, studiokristo είπε Τί ακριβώς σημαίνει καριέρα; Προφανώς εδώ μέσα αναφέρονται αποκλειστικά σε υπαλλήλους εταιρειών,και ποσο ψηλά θα ανέβουν στην ιεραρχία.Σαν υπάλληλοι πάντα,εξού και το γλειψιμο και το βύσμα που λένε πολλοί.
Mansora Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Όσοι λέτε μόνο για βύσμα και για γλείψιμο είναι γνωστό ότι τα αφεντικά θέλουν κόλακες και γνωστούς όχι κόσμο που τους φέρνει πίσω λεφτά 😛 1
*nenya* Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δύσκολη η καριέρα στην Ελλαδιτσα μας. Προσωπικά το'χω πάρει απόφαση: έχοντας σαν όπλα τις γνώσεις, την εμπειρία, την αξιοπιστία, την εργατικότητα, την αποδοση μου...η άνοδος έρχεται πολύ αργά σε αντιθεση με αλλα ατομα που χρησιμοποιουν περισσοτερο το μπλα-μπλα και το να κολλανε διπλα στα υψηλοβαθμα στελεχη. Αλλα το προτιμω να ανεβαινω αργα και σταθερα με την αξια μου και να χτιζω ενα καλο ονομα στον χωρο παρα να εχω μια ξαφνικη ανοδο με πλαγια μεσα και από πίσω ολο τον κοσμο να με θαβει. Ειναι θεμα προσωπικής ηθικης το πως θα χτίσει ο καθενας την καριερα του. Επισης, μ'αρεσει πολυ η φραση 'Οπως εστρωσες θα κοιμηθεις'. Και ωραίο θα'ταν να ειχαν ολοι τα @@ να παραδεχονται το πως καταφεραν να ανέβουν στην ιεραρχια. 2
Pokemon640 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Ε εντάξει μωρέ, όχι μόνο μπλαμπλά και γλείψιμο, δίνω και κάτι παραπάνω στην ανάγκη, αν είναι για καριέρα αξίζει το κόπο 😋😆 1
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, *nenya* είπε Ειναι θεμα προσωπικής ηθικης το πως θα χτίσει ο καθενας την καριερα του. Επισης, μ'αρεσει πολυ η φραση 'Οπως εστρωσες θα κοιμηθεις'. Και ωραίο θα'ταν να ειχαν ολοι τα @@ να παραδεχονται το πως καταφεραν να ανέβουν στην ιεραρχια. Ε αυτο θα πουν .Οτι ανεβηκαν με ..@@ , αρπαξαν την ζωη απο τα μαλλια και ξεχωρισαν, ειχαν την απαραιτητη φιλοδοξια , το απαραιτητο θρασσος και ετσι 😆 Με λιγα λογια, ηταν Αριστοι 😆 Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
FilipposMD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Αν όντως θες να προοδεύσεις στον τομέα σου, κλείσε τα αυτιά σου σε όσους λένε ότι χρειάζεται γλείψιμο κτλ. Εκτός αν μιλάμε για ελληνικό δημόσιο του κερατά, όπου το μέσο -υποθέτω- είναι ακόμα η μόνη επιλογή. Προφανώς δεν είναι όλοι ικανοί, έτσι; Μερικοί άνθρωποι μπορούν απλά να είναι ανειδίκευτοι υπάλληλοι. Έστω ότι έχεις κάποιες ικανότητες. Το πρώτο και βασικότερο είναι η εργατικότητα. Δουλεύω στον ακαδημαϊκό χώρο όπου υπάρχουν πολλοί ευφυέστατοι άνθρωποι, από φοιτητές μέχρι και καθηγητές. Κάνει μπαμ ότι αυτοί που προοδεύουν είναι οι εργατικοί, περισσότερο από τους ευφυείς. Και στην εργατικότητα συμπεριλαμβάνω και αυτό που είπαν άλλοι σχετικά με το να βγαίνεις από το comfort zone. Επίσης, η δουλειά σου μιλάει πιο δυνατά από οτιδήποτε άλλο. Οι έμπειροι προϊστάμενοι είναι πανεύκολο να ξεχωρίσουν αυτόν που κάνει καλή δουλειά από αυτόν που κοροϊδεύει. Πανεύκολο όμως. Βοηθάει να το υπενθυμίζεις εμμέσως καμιά φορά ή "παρεμπιπτόντως", αλλά μην έχεις αμφιβολία ότι η καλή δουλειά ξεχωρίζει αμέσως. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα σωστών επιλογών. Ως προς αυτό, πας και ζητάς συμβουλές από κάποιον που είναι ψηλότερα από σένα. 99% των ανθρώπων κολακεύονται όταν κάποιος τους ζητάει συμβουλές και σίγουρα θα σου δώσουν. Τους ακούς, έχεις τα μάτια ανοιχτά και σιγά σιγά προοδεύεις. Δεν παραγνωρίζω ότι μετράνε οι γνωριμίες, ότι παίζει κολακεία και διάφορα τέτοια, αλλά αν δεν έχεις σκοπό να μπλέξεις με τέτοια, μην πτοείσαι. Υπάρχει και άλλος δρόμος. 3 3
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλη και η εργατικοτητα , για να ανεβαινεις σιγα σιγα σιγαααα .Αυτοι βεβαια που εγιναν εκατομυριουχοι στα 30 τους, ειχαν απλα ταλεντο .Και το να αντιλαμβανεσαι πριν τους αλλους τι θελουν τα καταναλωτικα γιδια , εχμ η αγορα εννοουσα ταλεντο ειναι Ετσι ειναι αριστεια , για αλλους δυσβατη, για αλλους ευκολη, γιααλλους γνωριμιες και για αλλους ...οικογενειακη περιουσια Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
leonidas_fs Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ωραία τα λέτε! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ακαδημαικός χώρος, μιας και εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η "ανυσηχία" μου είναι πως θα καταφέρω να γίνω αυτός ο καλός καθηγητής, ο ψαγμένος κτλ. Εννοείται "κονε" και γλυψίματα δεν παίζουν κάν, τουλάχιστον για μένα. Συνηδειτοποιησα οτι πρέπει να ψάχνεσαι συνέχεια και να "ταλαιπωρείς" τον εαυτό σου με τα δύσκολα, διότι τα εύκολα πάνω-κάτω τα κάνουν όλοι. Να βγάζεις δημοσιεύσεις που να αξίζουν να διαβαστούν και τα συναφή!
gaius germanicus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 εισαι διατεθιμενος να πατησεις επι πτωματων? 1 1
studiokristo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Αντιγράφω από Wikipedia: …Jobs then developed a plan to get rid of Sculley and take over Apple. Sculley found out about Jobs's plans and called a board meeting at which Apple's board of directors sided with Sculley and removed Jobs from his managerial duties. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρει κάποιος και άλλες αντικειμενικές αναφορές και για άλλους CEO, όπως πχ ο Ballmer της Microsoft ο οποίος φρόντιζε να απολύει ή να αναγκάζει να φύγουν όσους είχαν ηγετικά προσόντα.... Τα παραπάνω δεν είναι ο κανόνας... αλλά για τις δυνατές θέσεις, συνήθως τα τυπικά προσόντα μόνο δεν επαρκούν. Προσωπική άποψη πάντα.
FilipposMD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 55 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ωραία τα λέτε! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ακαδημαικός χώρος, μιας και εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η "ανυσηχία" μου είναι πως θα καταφέρω να γίνω αυτός ο καλός καθηγητής, ο ψαγμένος κτλ. Εννοείται "κονε" και γλυψίματα δεν παίζουν κάν, τουλάχιστον για μένα. Συνηδειτοποιησα οτι πρέπει να ψάχνεσαι συνέχεια και να "ταλαιπωρείς" τον εαυτό σου με τα δύσκολα, διότι τα εύκολα πάνω-κάτω τα κάνουν όλοι. Να βγάζεις δημοσιεύσεις που να αξίζουν να διαβαστούν και τα συναφή! Νομίζω ότι τα σχόλια σχετικά με CEO, δισεκατομμυριούχους κτλ. δεν σχετίζονται με τον χώρο σου. Εξάλλου νομίζω ρώτησες για καριέρα, όχι να γίνεις ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Το δικό μου αντικείμενο είναι πολύ διαφορετικό μεν, αλλά κι εγώ στον ακαδημαϊκό χώρο στο εξωτερικό είμαι, οπότε η γνώμη μου: - Δείξε ότι έχεις κάτι να προσφέρεις στο πανεπιστήμιο. Μην γίνεις αναλώσιμος. Π.χ. μπορεί να είσαι αφοσιωμένος και εξαιρετικός δάσκαλος ή να επιβλέπεις πολλούς φοιτητές ή να φέρνεις μεγάλα grants ή να βγάζεις πολύ καλά papers. Αναλόγως τι σου αρέσει και σε τι είσαι καλός. - Καλές σχέσεις και συνεργασία με τους συναδέλφους όλων των βαθμίδων, ακόμα και με τις γραμματείς. Δε μιλάω για γλείψιμο εδώ, αλλά να είσαι καλός συνεργάτης. Αν φέρεσαι καλά σε όλους, αυτό θα κυκλοφορήσει γρήγορα και στους ανωτέρους και θα σε θέλουν για συνεργάτη. - Μην περιορίζεσαι στα τυπικά και απαραίτητα. Αυτά μπορεί να αρκούν για να μην απολυθείς, αλλά για να ανέβεις βαθμίδες χρειάζεται να κάνεις κάτι ξεχωριστό. Πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις βέβαια, αλλά καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου, ώστε να προσδιορίζεις αντιστοίχως και τους στόχους σου. - Υπομονή. Δεν ξέρω πόσα χρόνια είσαι εκεί, αλλά σκέψου πόσο καιρό χρειάζεται να γράψεις μια πρόταση, να πάρεις χρηματοδότηση, να τρέξεις το πρόγραμμα, να βγουν αποτελέσματα, να γράψεις το paper και να δημοσιευτεί. Μιλάμε για χρόνια. Οπότε, υπομονή. - Αφού είσαι σε πανεπιστήμιο, σίγουρα μπορείς να βρεις έναν μέντορα της προκοπής. Δες ποιον καθηγητή εκτιμάς και πήγαινε να του μιλήσεις και να κουβεντιάσετε για την καριέρα σου. 2
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ωραία τα λέτε! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ακαδημαικός χώρος, μιας και εργάζομαι σαν καθηγητής πληροφορικης σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η "ανυσηχία" μου είναι πως θα καταφέρω να γίνω αυτός ο καλός καθηγητής, ο ψαγμένος κτλ. Εννοείται "κονε" και γλυψίματα δεν παίζουν κάν, τουλάχιστον για μένα. Συνηδειτοποιησα οτι πρέπει να ψάχνεσαι συνέχεια και να "ταλαιπωρείς" τον εαυτό σου με τα δύσκολα, διότι τα εύκολα πάνω-κάτω τα κάνουν όλοι. Να βγάζεις δημοσιεύσεις που να αξίζουν να διαβαστούν και τα συναφή! Παντως ετσι απο περιεργεια , αν ηθελες να εμβαθυνεις σε ενα κλαδο-ερευνητικο τομεα της πληροφορικης ποιος θα ηταν ? Περα απο κει , κανουμε και λιγο πλακα.Εξαλλου τιποτα δεν ειναι στασιμο.Ξεκιναει καποιος ακαδημαικη καριερα, ειναι σιγουρο οτι θα τελειωσει εκει ? Μπορει να γινει και ceo σε startup εταιρεια : ) Oτι και να γινει, καλα τα λεει ο Φιλιππος , διαβασμα.Εκτος αν φαει καμμια φλασια σαν αυτον τον τυπο χαζευοντας τον υπολογιστη
LiquidTroll Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Η ικανότητα σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο , καθώς δεν μπορεί να είσαι άχρηστος και να χτίσεις καριέρα. Εξαρτάτε βέβαια , γιατί ακούω από διάφορους , για μανατζαρέους που είναι όντως άχρηστοι και μπαίνουν σε μεγάλες φαρμακευτικές με πολιτικό μέσο. Στην Ελλάδα , δυστυχώς , ισχύει η ανθρωποφαγία. Ο ένας πάει να φάει τον άλλον. Πολύ θάψιμο και γλείψιμο. Πχ. Πάρε την δημοσιογραφία. Στις επερχόμενες εκλογές , θα είναι υποψήφιοι ο Μπογδάνος , η Σπυράκη , ο Αυτιάς , ο Σόμπολος κλπ. Κανείς δεν λέει οτι δεν είναι "καλοί" δημοσιογράφοι , αλλά απο την άλλη ειναι και γλειώδεις και έτοιμοι να πατήσουν επι πτωμάτων, γλειφτρόνια του κερατα . Στην Ελλάδα , δυστυχώς , για να πας μπροστά , δεν φτάνει η ικανότητα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλει παρασκήνιο , θέλει κονέ , θέλει να είσαι δημοσιοσχετίστας και ελαφρώς ........ κωλόπαιδο ! Αν δεν είσαι , ΔΕΝ ταιριάζεις στο οικοσύστημα , και αργά ή γρήγορα θα σε ξεράσει . Ή θα σε ξεράσει , ή απλά θα είσαι ο μαλάκας ου δουλεύει σαν σκυλί , αλλά δεν έχει καμία εξέλιξη.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανένας πως κάνεις μια καριέρα στον τομέα σου! Έστω ότι σου αρέσει πολύ το επάγγελμα σου και είσαι καλός σε αυτό, πως καταφέρνεις να κανείς μια καριέρα; Πως πας αυτό το «ένα επίπεδο πάνω» εάν δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες τύπου να έχεις κάποιον μέντορα, κάποιον να σου δείξει τι να κανείς κτλ; Αρχίζεις και παίρνεις σβάρνα τα σεμινάρια και τις διαλέξεις του κλάδου σου; το άλλο που λένε κάτσε να σε.... να κάνεις καριέρα το ξέρεις? δεν ξέρω αν ισχύει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα