Προς το περιεχόμενο

Raid 1 σε 2 hdd για αποθήκευση


chris_g92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά αγόρασα 2 δίσκους wd blue των 2tb ώστε να κάνω raid για ασφάλεια δεδομένων. Ο δίσκος αυτός θα είναι μόνο για αποθήκευση δεν θα έχει λειτουργικό πάνω. Το θέμα μου είναι ότι μπορεί να το κάνω και με τον Intel raid controller και από τα windows. Τι να προτιμήσω. Με το irst είδα ότι έχει και επιλογή για rebuild σε περίπτωση αλλαγής δίσκου. 

Επίσης έχω dual boot windows και Ubuntu αλλά στα Ubuntu μου το βγάζει σαν 2 δίσκους ξεχωριστά για κάποιο λόγο και όχι σαν έναν ξέρετε γιατί μπορεί να γίνεται αυτό ? 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ρίξε μια ματιά εδώ (αγνοείς τα περί εγκατάστασης, αφού δεν θα στήσεις λειτουργικό)

https://superuser.com/questions/349552/sharing-an-intel-rst-between-windows-and-linux

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος, καλά θα κάνεις...Σου το βγάζει σαν 2 μάλλον γιατί δεν το έχεις σετάρει από το εργαλείο της Intel αλλά μέσα από τα Windows, οπότε έχεις κάνει ένα software raid και όχι πραγματικό. Κάνε το από το Intel raidcontroller.

Εγώ έπαθα το άλλο! Έχω ένα Workstation που τρέχει τον SQL Server Express, και μετά από το περίφημο Windows Update του φθινοπώρου, μου έσπασε το RAID και βλέπουν τα Windows τους 2 δίσκους ανεξάρτητα τον έναν από τον άλλον!!! Και δεν το είχα φτιάξει εγώ, το είχαν σετάρει από το κατάστημα που πήρα το μηχάνημα, δεν ξέρω τι είχαν κάνει, πάντως όταν πήγα να το ξανασετάρω από το BIOS, μου έβγαλε προειδοποίηση ότι όλα τα δεδομένα θα χαθούν και στους δυο δίσκους, οπότε προς το παρόν το έχω αφήσει έτσι... (και είναι και δίσκος συστήματος με τα Windows επάνω, δηλαδή άστα να πάνε!!!) 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...