Stamer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Ήμουν πολλά χρόνια καπνιστής. Πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά οτι δεν τίθεται απλώς θέμα αν πετάμε τα χρήματά μας ενώ θα μπορούσαμε να τα κάνουμε κάτι άλλο (φαγητό, διακοπές, υποχρεώσεις, υλικά αγαθά κ.λ.π.) ΑΛΛΑ τα πετάμε για να αυτοκαταστρεφόμαστε! Δηλαδή WTF! (2500k τον χρόνο έδεινα ) 3
censOred Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Καπνιστής 11 χρόνια.Καπνιζα κατα μεσο ορο ενα πακετο την ημέρα η ενα καπνο τις 2 μερες.16000 ευρώ εχουν φυγει από την τσέπη την δικια μου και των γονιων μου. Ειμαι μια βδομαδα χωρις τσιγαρο γιατι ειναι η δευτερη μου αποπειρα να το κοψω.εχω εξοικονομησει ήδη 28 ευρώ 😎
LouCi4er Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω αυτο που ηθελα να πω γενικα ειναι οτι μου ακουγεται αστειο να μου λεει καποιος θα κοψω το καπνισμα λογω οικονομικων.Οχι να ειναι καποιος που παιρνει 500€ και δινει τα 200€ γα τσιγαρα,αυτος ειναι καθυστερημενος.Οτι ενα απο τα οφελει αν το κοψει καποιος θα ειναι και το οικονομικο.Οταν κανει τοσο μεγαλο κακο στην υγεια,το οικονομικο παει περιπατο(κατα τη γνωμη μου παντα).Θα μου πεις,ρε φιλε απο τη μια κανει τοσο κακο απο την αλλη να πληρωνεις απο πανω?Εθισμος λεγεται.Τεσπα,αυτο που μου κανει εμενα εντυπωση μιας και το εχω κοψει κατι μηνες,ειναι που συζηταω με καπνιστες και ουτε εναν δεν πετυχα που να θελει να το κοψει.Ισα ισα οταν τους το λεω μονο που δεν με βριζουν,τα ιδια ακουω και απο κοπελες.Καθομαι με μια φιλη μου προχτες και της κανω,πετα το το παλιοτσιγαρο,τι το θες?Τι λες μου λεει,εμενα μου αρεσει.Ναι τη λεω αλλα κανει κακο,δεν βλεπεις τις φωτογραφιες πανω στα πακετα?Αυτα μου λεει ειναι ψεμματα,εμεινα μαλακας.Να την ακουω να το υπερασπιζεται με σθενος,τα ιδια και οι φιλοι μου.Τι να πεις,οπως το βλεπει ο καθενας. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από LouCi4er 2
tsioulak Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Παιδες, να συνενοηθουμε και να μην λεμε οτι "πεταμε" τα λεφτα ΑΛΛΑ οτι στιριζουμε το κρατος, και τα δυο αληθεια ειναι. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 3 minutes ago, tsioulak said: Παιδες, να συνενοηθουμε και να μην λεμε οτι "πεταμε" τα λεφτα ΑΛΛΑ οτι στιριζουμε το κρατος, και τα δυο αληθεια ειναι. Κι εκεί θα σου σκάσει κάποιος με μελέτες που έχουν γίνει στο εξωτερικό οι οποίες αποδεικνύουν ότι μακροπρόθεσμα το κράτος θα εξοικονομούσε ακόμα περισσότερα χρήματα από πλευράς ιατροφαρμακευτικής δαπάνης. 3 1
tsioulak Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Κι εκεί θα σου σκάσει κάποιος με μελέτες που έχουν γίνει στο εξωτερικό οι οποίες αποδεικνύουν ότι μακροπρόθεσμα το κράτος θα εξοικονομούσε ακόμα περισσότερα χρήματα από πλευράς ιατροφαρμακευτικής δαπάνης. Σε αλλες χωρες ΙΣΩΣ, στην Ελλαδα οχι, το ειχαμε ξανασυζητησει σε αλλο νημα, και οι ερευνες ειτε ηταν οτι να 'ναι ειτε κανουν τεραστιες παραδοχες οι οποιες δεν ισχυουν στην Ελλαδα (ενα απο τα μεγαλυτερα ζητηματα ειναι οτι κανενας δεν υπολογιζει τον ΦΠΑ που εισπρατει το ελληνικο κρατος απο τα τσιγαρα, και μιλαμε για ενα κρατος το οποιο εισπρατει σιγουρα ΦΠΑ απο τσιγαρα και καυσιμα ενω απο ολα τα αλλα δεν καταφερνει να εισπραξει ΦΠΑ).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 minute ago, tsioulak said: Σε αλλες χωρες ΙΣΩΣ, στην Ελλαδα οχι, το ειχαμε ξανασυζητησει σε αλλο νημα Καλώς ή κακώς η "συζήτηση" δεν είναι πράγματι απόδειξη ότι ισχύει κάτι τέτοιο. 1 1
andrapos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Καλά αν ψαξει λίγο κάποιος στο ίντερνετ θα δει ότι από τα 4 ευρώ ενός πακέτου τα 3,5 είναι φόροι.Αυτο σημαίνει ότι ο κάθε καπνιστής που κάνει 1 πακέτο για 40 χρόνια έχει δώσει 50000+ σε φόρους.Το κράτος αν πάθει κάποιος κάτι στην Ελλάδα ξέρουμε όλοι πόσο καλά έχει επενδύσει αυτά τα λεφτά και πόσο καλή αντιμετώπιση θα έχει.Ή θα δώσει τα φακελάκια του ή θα πεθάνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.Στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όλων των φόρων πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις γιατί τα λεφτά των ταμείων δεν φτάνουν ούτε για πλάκα.
doctorkostis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 46 minutes ago, andrapos said: Καλά αν ψαξει λίγο κάποιος στο ίντερνετ θα δει ότι από τα 4 ευρώ ενός πακέτου τα 3,5 είναι φόροι.Αυτο σημαίνει ότι ο κάθε καπνιστής που κάνει 1 πακέτο για 40 χρόνια έχει δώσει 50000+ σε φόρους.Το κράτος αν πάθει κάποιος κάτι στην Ελλάδα ξέρουμε όλοι πόσο καλά έχει επενδύσει αυτά τα λεφτά και πόσο καλή αντιμετώπιση θα έχει.Ή θα δώσει τα φακελάκια του ή θα πεθάνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.Στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όλων των φόρων πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις γιατί τα λεφτά των ταμείων δεν φτάνουν ούτε για πλάκα. Ανοσοθεραπεία. Όλο και περισσότεροι άρρωστοι με καρκίνο πνεύμονα παίρνουν ένδειξη για αυτή την αγωγή. Μια φορά κάθε τρεις βδομάδες, 3-5 χιλιάρικα τη φορά, χωρίς ουσιαστικό χρονικό περιορισμό. Σε 6 μήνες μαζεύονται τα 50 και παραπάνω, μόνο με ένα φάρμακο. Το κόστος της θεραπείας του καρκίνου είναι δραματικό και θα χειροτερέψει. 1 στους 6 καπνιστές νοσούν από καρκίνο πνεύμονα, δεν μετράω καρδιαγγειακά ή άλλους καρκίνους. 2 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, andrapos είπε Καλά αν ψαξει λίγο κάποιος στο ίντερνετ θα δει ότι από τα 4 ευρώ ενός πακέτου τα 3,5 είναι φόροι.Αυτο σημαίνει ότι ο κάθε καπνιστής που κάνει 1 πακέτο για 40 χρόνια έχει δώσει 50000+ σε φόρους.Το κράτος αν πάθει κάποιος κάτι στην Ελλάδα ξέρουμε όλοι πόσο καλά έχει επενδύσει αυτά τα λεφτά και πόσο καλή αντιμετώπιση θα έχει.Ή θα δώσει τα φακελάκια του ή θα πεθάνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.Στην Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όλων των φόρων πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις γιατί τα λεφτά των ταμείων δεν φτάνουν ούτε για πλάκα. δε θα συζητησω γι αυτη τη βλακεια με τα φακελακια την οποια οι ιδιοι οι ασθενεις την διαιωνιζουν (με πρωτη και καλυτερη τη μανα μου), αλλα προφανως δεν ξερεις ποσο συχνα πηγαινουν ανθρωποι με χρονιες πνευμονικες παθησεις στα επειγοντα..
georgeγ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, LouCi4er είπε .Σιγουρα το τσιγαρο κανει κακο,πολυ κακο αλλα ολοι εχουμε ιστοριες για ανθρωπους που δεν καπνισαν ποτε και προσβληθηκαν απο 5 καρκινους ή απο ανθρωπους που καπνιζουν απο τα 10 και ειναι τωρα 90 και ειναι μια χαρα. Αν κάποιος εχει φθάσει τα 70 τα 80 και πολύ περισσότερο τα 90 και καπνίζει το σίγουρο και το λιγότερο που εχει παθει είναι αποφρακτικη πνευμονοπάθεια μην λέμε και ότι θέλουμε δεν παίζει να μην έχει πάθει τιποτα
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Οι άνθρωποι που ηταν φουγάρα απο νεαρή ηλικια και έφτασαν τα 90 είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία. Το ενα τσιγάρο την ημερα βλάπτει μια φορά,τα 10,δέκα φορές, τα 50,πενήντα φορές και πάει λέγοντας. Και σωματικά και οικονομικά.
mic2mic Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, doctorkostis είπε Ανοσοθεραπεία. Όλο και περισσότεροι άρρωστοι με καρκίνο πνεύμονα παίρνουν ένδειξη για αυτή την αγωγή. Μια φορά κάθε τρεις βδομάδες, 3-5 χιλιάρικα τη φορά, χωρίς ουσιαστικό χρονικό περιορισμό. Σε 6 μήνες μαζεύονται τα 50 και παραπάνω, μόνο με ένα φάρμακο. Το κόστος της θεραπείας του καρκίνου είναι δραματικό και θα χειροτερέψει. 1 στους 6 καπνιστές νοσούν από καρκίνο πνεύμονα, δεν μετράω καρδιαγγειακά ή άλλους καρκίνους. Σωστά, αλλά στους φόρους που έχουν πληρώσει οι καπνιστές πρέπει να προσθέσουμε και περίπου 10 χρόνια συντάξεις που γλιτώνει το κράτος. Άλλα 50-100 χιλιάρικα. 1
andrapos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, doctorkostis είπε Ανοσοθεραπεία. Όλο και περισσότεροι άρρωστοι με καρκίνο πνεύμονα παίρνουν ένδειξη για αυτή την αγωγή. Μια φορά κάθε τρεις βδομάδες, 3-5 χιλιάρικα τη φορά, χωρίς ουσιαστικό χρονικό περιορισμό. Σε 6 μήνες μαζεύονται τα 50 και παραπάνω, μόνο με ένα φάρμακο. Το κόστος της θεραπείας του καρκίνου είναι δραματικό και θα χειροτερέψει. 1 στους 6 καπνιστές νοσούν από καρκίνο πνεύμονα, δεν μετράω καρδιαγγειακά ή άλλους καρκίνους. Συμφωνώ αλλά δεν πάνε όλοι όσοι έχουν πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο.Προσωπικα από όλο τον κύκλο μου ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους που τα έχουν σκάσει για πολλά χρόνια σε τσιγάρα και από αυτούς ένας θείος μου έπαθε καρκίνο και πέθανε γρήγορα και πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.Πολλοι άλλοι πιθανόν έχουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια(εγώ το λέω που τους βλέπω να βήχουν)και δεν πάνε καν στο γιατρό.https://www.iatropedia.gr/eidiseis/otan-ta-chrimata-apo-ton-kapno-ginontekapnos-pou-kataligi-o-foros-ton-tsigaron/34751/ .Σύμφωνα με αυτό το άρθρο (λέει για το 2012 αλλά και σήμερα πιστεύω τα ίδια γίνονται) από τα 8 δισ ευρώ ετησίως έσοδα από φόρους τσιγάρων το κράτος διέθεσε στον τομέα της υγείας μόνο 8 εκατομμύρια.Θελω να πω ότι αν δίνονταν όλοι οι φόροι των τσιγάρων στην υγεία τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτούς που τα πλήρωσαν.Το πόσο κακό κάνει το τσιγάρο και πόσο ακριβή είναι η θεραπεία του καρκίνου δεν το αμφισβητώ και ειδικά όταν το λέει και ένας γιατρός.Αλλα το να πληρώνουν οι καπνιστές τις συντάξεις επειδή τα ταμεία έφαγαν τα λεφτά ή το κράτος έδινε-δίνει μουφα αναπηρικές και συντάξεις στα 50 σε κάποιους είναι άδικο.
elpaso1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, jmmys said: Οι άνθρωποι που ηταν φουγάρα απο νεαρή ηλικια και έφτασαν τα 90 είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία. Σωστα. Ολα ειναι πιθανοτητες. Απλα καποιοι ειναι τυχεροι.. Δλδ οταν εχεις 95%+ να παθεις καρκινο μεχρι αυτη την ηλικια αν καπνιζεις, αλλα δεν παθαινεις, ειναι επειδη υπαρχει αυτο το 5%, ισως και λιγοτερο, που σε σωζει.. Βεβαια ακριβως και το αντιθετο με τους υγιεις που μπορει να παθουν καρκινο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από elpaso1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα