donblunts Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Άγχος αποχωρισμού λέγεται αυτό παιδιά, ούτε παραμέληση, ούτε κακοποίηση. Με εκπαίδευση πρώτα των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ και ύστερα του σκυλάκου λύνεται.
zx1234r Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, dazed είπε Καταλαβαινεις οτι δεν λεει κατι αυτο ε? Καθε σκυλι ειναι διαφορετικο. Εγω εχω τρια σκυλια, και τα 2 ειναι αδερφακια που εχουν μεγαλωσει μαζι, χωρις να χωριστουν ποτε. Το ενα εχει συμπεριφορα γατας, εντελως ανεξαρτητη και δυναμικη, χωρις φοβιες κλπ, και ο αλλος ειναι ο πιο μεγαλος χεστης και φωνακλας του κοσμου. Εχω παει για εκπαιδευση, εχω κανει απειρες προσπαθειες να χαλαρωσει ο μικρος (7 χρονων πλεον) αλλα αυτος τα δικα του. Ο τριτος σκυλος, που ειναι και ο πιο μεγαλος της παρεας, αγγελος κανονικος χωρις θεματα με αποχωρισμους κλπ. Δεν βγαινει ακρη ετσι απλα επειδη εσυ εκανες κατι και σου εκατσε. Ναι κάθε σκυλί είναι ξεχωριστό αλλά η βάση τους, δηλαδή το ένστικτο, είναι κάτι κοινό σε όλα. Με υπομονή όλα γίνονται. Επαγγελματίες εκπαιδευτές (εκπαιδευτές όμως - του 100ρικου η συνεδρία) δεν έχουν συναντήσει ποτέ κάποια συμπεριφορά που να μην είναι εκπαιδεύσιμη. 1
pontez2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Η υπερβολή θα υπάρχει πάντα. Οποιος διαβάσει το θρεντ για τον θόρυβο απο γείτονες θα αντιληφθεί οτι έχουμε φθάσει στα άκρα. Κάποιοι οντως ενοχλουντε ευκολότερα απο άλλους. Το συνεχόμενο γάβγισμα ειναι απιστευτα ενοχλητικό ακόμα και για τον μεγαλυτερο φιλόζωο του κόσμου. Γενικά ο συνεχόμενος θόρυβος ειναι εκνευριστικός. Αυτά περι ντεσιμπελομετρων ειναι γραφικότατα. Άσε που όλοι λένε αλλά κανεις δεν έχει μετρήσει τον εαυτό του. 40 db ειναι ουσιαστικά μια πολύ χαμηλη συζήτηση. Το καζανάκι ειναι πιο θορυβωδες. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 17 minutes ago, bluesattack said: Για να κανουν τι ? Να το μαλωσουν ? Να του δωσοιυν κουδουνιστρα ? Οτα λεω εγω οτι τα περι ηχορυπανσης , συζητησης μεταξυ γειτονων και ''κοινης λογικης'' ειναι για γελια... Συγγνώμη αλλά από πότε είναι κακό να ενημερώσεις τους γείτονές σου για κάτι που σε ενοχλεί??? Εσείς όλες σας τις διαφορές τις λύνετε με Χριστοπαναγίες και σιδερογροθιές? 1 1
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενω η συνεδριες για σκυλους , η νταντα για σκυλους, η εκπαιδευση των ιδιοκτητων , η..κακοποιηση δεν ειναι γραφικα 😆 Μόλις τώρα, billdanos είπε Συγγνώμη αλλά από πότε είναι κακό να ενημερώσεις τους γείτονές σου για κάτι που σε ενοχλεί??? Αυτα οι.. ενημερωσεις ειναι για γελια Ε τοτε ο σκυλος να κλαιει χαμηλοφωνα και να γελαει πνιχτα 😆 Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
Zerg13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Σε ενοχλεί που εχει σκυλί και ψαχνεις αφορμη ή που κλαιει το σκυλι και το λυπασαι; Σε πολυκατοικια αυτα; Εγω ειχα μια εδω που ξεκουμπιστηκε πριν μηνες και παρατουσε την γατα με φαί και νερο και γυρνούσε μετα απο μέρες... 1
Torasu Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Zerg13 said: Σε ενοχλεί που εχει σκυλί και ψαχνεις αφορμη ή που κλαιει το σκυλι και το λυπασαι; Σε πολυκατοικια αυτα; Εγω ειχα μια εδω που ξεκουμπιστηκε πριν μηνες και παρατουσε την γατα με φαί και νερο και γυρνούσε μετα απο μέρες... Καμία σχέση με σκύλο και ανοχή διαμονής σε κλειστό χώρο μόνο του. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Torasu
skiabox Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, billdanos είπε Συγγνώμη αλλά από πότε είναι κακό να ενημερώσεις τους γείτονές σου για κάτι που σε ενοχλεί??? Εσείς όλες σας τις διαφορές τις λύνετε με Χριστοπαναγίες και σιδερογροθιές? Έτσι κι αλλιώς failed state είμαστε και δεν βλέπω να επιβραδύνεται ο κατήφορος προς κοινωνία mad max! Αυτό που έγινε στο Μάτι, δηλαδή η αργή μετάδοση της πληροφορίας για επερχόμενη καταστροφή είχε να συμβεί από την εποχή της Πομπηίας! Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από skiabox 1
cumulus Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Η συζήτηση έχει υπερκτιμηθει ως μέσον επίλυσης διαφορών
trib Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, zx1234r είπε Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν όπου όμως το ζώο ήταν μόνο του απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο μπαλκόνι. το απήγαγα και το έδωσα για υιοθεσία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή. Τριγυρνάς στις γειτονιές με άλλα λόγια και απαγάγεις ζώα. Ξέρεις πόσοι ιδιοκτήτες αναζητούν τα σκυλάκια τους επειδή κάποιος τους τα έκλεψε μέσα από την αυλή ή το σπίτι; Για πες μου, εσύ πως διαφερείς από τον "κοινό" κλέφτη; Θα σου πω εγώ. Δεν διαφέρεις. Κλέφτης είσαι. Ναι, κατά τα λεγόμενά σου το σκυλί κακοπερνούσε. Υπάρχουν άλλοι όμως να υποστηρίξουν τα λεγόμενά σου; Ή σε έπιασε μία έξαρση μία μέρα και σκαρφάλωσες σε ένα μπαλκόνι και έκλεψες ένα σκύλο; Δίχως να γνωρίζεις το ιστορικό της οικογένειας, του ιδιοκτήτη ή του ίδιου του σκύλου. Αν το σκυλί έπαιρνε καθημερινή θεραπεία είτε από το στόμα είτε ενέσιμη λόγω λεισμανίασης για παράδειγμα, το γνωρίζεις ότι το σκυλί θα ψυχοραγούσε στα χέρια σου; Αλλά είπαμε. Ας κλέψουμε ένα σκύλο. Η κλοπή να γνωρίζεις καταδικάζεται από όλα τα σωματεία φίλων ζώων. Σε κάθε περίπτωση. 4 1
Zerg13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, zx1234r είπε Αν το σκυλάκι είναι σε εσωτερικό χώρο με φαγητό και νερό και επίσης έχει το βιβλιάρειο υγείας και όλα τα εμβόλια με τσιπάκι, δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία για κακομεταχείριση. Αυτό δυστυχώς θέλει εκπαίδευση και αυτό κοστίζει είτε σε χρόνο, είτε σε χρήμα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς ο ίδιος. Κρίμα το ζώο γιατί το αίσθημα εγκατάλειψης κάθε φορά που φεύγουν τα αφεντικά είναι τρομερό για τα σκυλιά. Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν όπου όμως το ζώο ήταν μόνο του απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο μπαλκόνι. το απήγαγα και το έδωσα για υιοθεσία. Ας με βρίσει ο οποιοσδήποτε, αλλά εγώ πιστεύω πως όταν ένα ζώο συντροφιάς ζει 12-17 χρόνια, είναι κρίμα να περνάει τον μεγαλύτερο χρόνο της ζωής του με κάποιον που δεν του συμπεριφέρεται σωστά. Ευτηχως που απηγαγες το σκυλι και οχι το αφεντικο στην πραξη και τα 2 ζωα ειναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 53 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ο μεσος σκυλος χρειαζεται δυο πραγματα. Παρεα απο τα αφεντικα του. Ασκηση εκτος σπιτιου-βολτα. Ο σκυλος προτιμαει χιλιες φορες μεσα σε ενα σπιτι 24/24 μαζι με τα αφεντικα του,παρα σε ενα τεραστιο κτημα παρατημενος Πιανεις τα άκρα.Κλασσικά insomnia. Δεν είπα για τεράστιο κτήμα παρατημενο,αλλα για μια αυλή σπιτιου,έστω και μικρη,οπου θα είναι πιο κοντα στο φυσικο του περιβαλλον,το διαμέρισμα φυσικά δεν είναι,παρέα με αυτους που το φροντιζουν,με το σπιτάκι του και τα παιχνίδια του. Πιστεύω θα ηταν πιο χαρούμενο το σκυλάκι,από το να είναι κλεισμένο μέσα σε ενα διαμέρισμα.
Zerg13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, trib είπε Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή. Τριγυρνάς στις γειτονιές με άλλα λόγια και απαγάγεις ζώα. Ξέρεις πόσοι ιδιοκτήτες αναζητούν τα σκυλάκια τους επειδή κάποιος τους τα έκλεψε μέσα από την αυλή ή το σπίτι; Για πες μου, εσύ πως διαφερείς από τον "κοινό" κλέφτη; Θα σου πω εγώ. Δεν διαφέρεις. Κλέφτης είσαι. Ναι, κατά τα λεγόμενά σου το σκυλί κακοπερνούσε. Υπάρχουν άλλοι όμως να υποστηρίξουν τα λεγόμενά σου; Ή σε έπιασε μία έξαρση μία μέρα και σκαρφάλωσες σε ένα μπαλκόνι και έκλεψες ένα σκύλο; Δίχως να γνωρίζεις το ιστορικό της οικογένειας, του ιδιοκτήτη ή του ίδιου του σκύλου. Αν το σκυλί έπαιρνε καθημερινή θεραπεία είτε από το στόμα είτε ενέσιμη λόγω λεισμανίασης για παράδειγμα, το γνωρίζεις ότι το σκυλί θα ψυχοραγούσε στα χέρια σου; Αλλά είπαμε. Ας κλέψουμε ένα σκύλο. Η κλοπή να γνωρίζεις καταδικάζεται από όλα τα σωματεία φίλων ζώων. Σε κάθε περίπτωση. Δεν εκλεψε το σκυλι, δεν εβγαλε χρηματα απο αυτο. Το απελευθερωσε. Του εσπασε τα δεσμα. In the eyes of the god, not guilty Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Zerg13 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, zx1234r είπε Αν το σκυλάκι είναι σε εσωτερικό χώρο με φαγητό και νερό και επίσης έχει το βιβλιάρειο υγείας και όλα τα εμβόλια με τσιπάκι, δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία για κακομεταχείριση. Αυτό δυστυχώς θέλει εκπαίδευση και αυτό κοστίζει είτε σε χρόνο, είτε σε χρήμα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς ο ίδιος. Κρίμα το ζώο γιατί το αίσθημα εγκατάλειψης κάθε φορά που φεύγουν τα αφεντικά είναι τρομερό για τα σκυλιά. Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν όπου όμως το ζώο ήταν μόνο του απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο μπαλκόνι. το απήγαγα και το έδωσα για υιοθεσία. Ας με βρίσει ο οποιοσδήποτε, αλλά εγώ πιστεύω πως όταν ένα ζώο συντροφιάς ζει 12-17 χρόνια, είναι κρίμα να περνάει τον μεγαλύτερο χρόνο της ζωής του με κάποιον που δεν του συμπεριφέρεται σωστά. Δεν θα σε κατακρίνω μιας και οι ώρες που περιγράφεις είναι πάρα πολλές, πρακτικά σαν μόνιμη εγκατάλειψη θα μπορούσα να πω, το σκυλί ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δείχνουν οτι ο άνθρωπος που θα το είχε δεν ενδιαφερόταν για την περίθαλψη και τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Παρόλα αυτά, προσοχή και σκέψη πριν ακολουθήσει κανένας τέτοιες πρακτικές, δηλαδή να πάρει το ζώο απ' τον ιδιοκτήτη του, διότι το τι θεωρεί ο καθένας σωστό και λάθος είναι υποκειμενικό. Την δεκαετία του 90 η γιαγιά μου είχε πάρει ένα σκυλάκι στο σπίτι, το είχε δει από την βιτρίνα ενός petshop και την κοιτούσε στα μάτια το λυπήθηκε και το αγόρασε, τεριε ήταν η ράτσα του. Πολλές φορές όταν έβγαινε βόλτα με το αμάξι της έπαιρνε και το σκυλί μαζί, όλα ωραία και καλά μέχρι μια μέρα που έκανε το λάθος να βγει για ψώνια με 40 βαθμούς, πάρκαρε το αμάξι στο super market και άφησε το σκυλί μέσα στο αμάξι με μια μικρή χαραμάδα στο παράθυρο (στο οποίο χωρούσε να μπει χέρι να ανοίξει την ασφάλεια), όταν γύρισε η ασφάλεια της πόρτας ήταν ανοιχτή και ο σκύλος έλλειπε από μέσα. κέρματα ή άλλα αντικείμενα που υπήρχανε μέσα στο αμάξι δεν έλλειπαν ούτε είχαν ψαχτεί, πιστεύαμε όλοι οτι πήρανε κάποιοι το σκυλί για να το κρατήσουν επειδή θεωρούσαν οτι θα περάσει καλύτερα και κατ' αυτούς ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης που το έκλεισε μέσα στο αμάξι δεν ήθελε το καλό του, έκαναν λάθος όμως και καταστεναχώρησαν έναν άνθρωπο, περιττό να πω οτι η γιαγιά μου τότε έκλαιγε όταν μας μιλούσε στο τηλέφωνο και μας έλεγε την ιστορία, όσες φορές την είχα δει να κάνει έτσι ήταν μόνο όταν πέθαναν οι θείοι μου και γενικά άτομα της οικογένειας, καμιά άλλη φορά. Είναι επικίνδυνο για ένα σκυλί να μένει κλεισμένο σε αυτοκίνητα το καλοκαίρι γιατί μπορεί να πεθάνει από θερμοπληξία, αυτό βέβαια δεν το γνώριζε η γιαγιά μου και το σκυλί θα μπορούσε να παραμείνει άνετα μέσα στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει, αλλά επειδή το ήθελε συνεχώς μαζί της και δεν ήθελε να το αφήνει μόνο του το έπαιρνε μαζί της παντού. 1
trib Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Zerg13 είπε Δεν εκλεψε το σκυλι, δεν εβγαλε χρηματα απο αυτο. Το απελευθερωσε. Του εσπασε τα δεσμα. Όταν το σκυλί έχει ιδιοκτήτη, μιλάμε για κλοπή. Δεν υπάρχουν άλλες ευγενικές λέξεις ή χαρακτηρισμοί που δικαιολογούν την πράξη. Δεν υπάρχει "απελευθερώνω" από αυλή ή μπαλκόνι. Αν θέλεις να απελευθερώσεις με όλη τη σημασία της λέξεως, καλείς την αστυνομία όπως ειπώθηκε για κακομεταχείριση ή απευθύνεσαι σε σωματεία της περιοχής για να σε συμβουλέψουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις