Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, C(r)y είπε Διαβάζω τόσα σχόλια και ομολογώ ότι ο τόσος φθόνος , ζήλια και ο μονοδιάστατος να προσεγγίσεις τόσα θέματα (με μοναδικό κριτήριο τον εαυτούλη του ο καθένας) είναι ένα από τους λόγους που έχουμε είμαστε η κατάντια των προγόνων μας . Το οτι μπορεί μέσω αυτού του τρόπου άνθρωποι που βουλιάζαν κάθε μήνα από τα χρέη , έστω να πάρουν μισή ανάσα και να ξανα αποκτήσουν την αξιοπρέπειας τους το έχει σκεφτεί κάνεις? Από όλους αυτούς που μπορεί να λένε με ενοχλεί να μου χτυπάει το κουδούνι 1 φορά το 2ημερό ένας ξένος? Κόβω το κεφάλι μου οτι από αυτούς που λένε τωρα οτι ενοχλοούνται απο τα κουδούνια η ότι άλλο, οτι είναι η μαστιγα της εποχής εάν είχαν τη δυνατότητα να βγάζουν σε 3 μήνες τα διπλά από οσα βγάζουν σε ένα χρόνο ενοικίασης σπιτιού θα το έκαναν στο δευτερόλεπτο. και είναι λογικό , γιατί οχι? Το θέμα τώρα ποιος φοροδιαφεύγει δεν έχει να κάνει με το airbnb ή το κάθε airbnb. Με την ίδια λογική να σταματήσουν να δουλεύουν , οι γιατροί/δικηγόροι ή οι μεγαλύτερη πλέμπα της φοροδιαφυγής , αυτοί του κλάδου της παραεκπαιδευσης, από την αττική γιατί φοροδιαφέυγουν. πως θα σας φαινόταν? Στο αρχικό θέμα τώρα, και εγώ έχω ψάξει για σπίτι στο ελληνικό-άλιμο-γλυφάδα και δυστυχώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι είναι πεταμενα λεφτά το ενοίκιο , και με την κοπέλα μου να κάνουμε μια διερεύνηση για δάνειο με τα εξής περίπου στοιχεία. προκαταβολή 30Κ και μεικτό εισόδημα 2,3Κ, εάν ενδιαφέρεστε , επειδή θα πάω αρχε΄ς επόμενης εβδομάδς να κάνω συζήτηση με τράπεζα να ενημερώσω και το φορουμ. ωραια θα ηταν μια ενημερωση. στο τοπικ τωρα, ας το νοικιασουν οπου θελουν, ΑΛΛΑ θα πρεπει να φροντισουν να μην προκαλειται επιπλεον ενοχληση στους υπολοιπους ενοικους. σε ενα μακρυπροθσμο ενοικιαστη φωναζεις την αστυνομια 1-2 φορες και σφιγγουν οι κωλοι, στο τουριστα που θα κατσει 2 μερες δε θα χει αποτελεσμα, και θα γινονται τα ιδια την επομενη βδομαδα με τον νεο "νοικαρη". οσο δικαιωμα εχει να το νοικιασει οπου γουσταρει αλλο τοσο δικαιωμα εχουν και οι υπολοιποι ενοικιαστες να αισθανονται ασφαλεια και ηρεμια στο μερος που αποκαλουν σπιτι τους (εστω και νοικιαρικο) επισης θα πρεπει να υπαρχουν μετρα για τη σωστη φορολογηση των εσοδων. μεταξυ ενηλικων δε νομιζω να χρειαζεται επεξηγηση περι τουτου 5 λεπτά πριν, manolis115 είπε Θέλω να πω και την προσωπική μου εμπειρία. Στην πολυκατοικία που μένω το ισόγειο για τρία χρόνια είχε ενοικιαστεί σε Ρομά. Εκεί να δείτε που δεν ξέρεις ποιος μπαίνει η βγαίνει. Εκεί να καταλάβετε τι πάει να πει φασαρία. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε αφού λήξει το συμβόλαιο να μην το ανανεώσει στους Ρομά. Ξέρετε γιατί; Γιατί αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το νοικιάζει σε τουρίστες μέσω airbnb. Στην πολυκατοικία μου δεν έχει κανείς πρόβλημα με το airbnb όπως καταλαβαίνετε. Υπάρχει και η περίπτωση λοιπόν όχι μόνο να μην κάνει κακό σε μια πολυκατοικία αλλά να κάνει και καλό. ίσως και σε ολόκληρες περιοχές στο κέντρο με σαπάκια όπως λέτε να τους δώσει νέα αξία και να βελτιωθεί και η ζωή των κατοίκων κάπως. το να το νοικιαζε σε μη-ρομα το σκεφτηκε σα λυση? περα απ τη πλακα, οπως ειδες πηγε απ το να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι στο.. να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι. η μονη διαφορα ειναι τα τσεπωνει χοντρα. αμα στο airbnb ειχε μονο ρομα παλι εκει θα το νοικιαζε Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
C(r)y Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 55 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Με αυτά τα ποσά στις περιοχές που θες σε βλέπω για ημιυπόγειο του 55, δυστυχώς είσαι υπερβολικότατος , έχω βρει αξιοπρεπέστατα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Ν.Σμύρνη-Κάτω Ηλιούπολη-Αγ.Δημήτριο-Σούρμενα κτλ . δεν μιλάω για Λόφο Πανί φυσικά Βρίσκεις μέχρι και καινουρια 70-80τμ οικοδομής 2018 στον άλιμο με φυσικό αέριο κτλ . αν ανέβεις στα 150-170Κ, εμείς δεν ξέρω πόσα μπορούμε να δανειστούμε(και αυτό θα μάθω με΄σα στην εβδομάδα) στη χειρότερη υπάρχει και η δυνατότητα του εγγυητή. Τέλος πάντων θα δούμε
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, C(r)y είπε είσαι υπερβολικότατος , έχω βρει αξιοπρεπέστατα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Ν.Σμύρνη-Κάτω Ηλιούπολη-Αγ.Δημήτριο-Σούρμενα κτλ . δεν μιλάω για Λόφο Πανί φυσικά Βρίσκεις μέχρι και καινουρια 70-80τμ οικοδομής 2018 στον άλιμο με φυσικό αέριο κτλ . αν ανέβεις στα 150-170Κ, εμείς δεν ξέρω πόσα μπορούμε να δανειστούμε(και αυτό θα μάθω με΄σα στην εβδομάδα) στη χειρότερη υπάρχει και η δυνατότητα του εγγυητή. Τέλος πάντων θα δούμε Δείξε μου καινούριο σπίτι στον Άλιμο πάνω από 75 τ.μ. με 150 χιλιάδες Με 30 μπροστά και 2300 μικτά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τέτοια ποσά πάντως, στο λέω εντελώς καλοπροαίρετα
Zazula Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Επειδή πολλά βλέπω να γράφονται ότι τάχα η υποχρεωτική επαγγελματοποίηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ιδού: Σύγκριση βραχυχρόνιας μίσθωσης ως ιδιώτης έναντι επαγγελματία για τη χρήση του 2018 Α. ΙΔΙΩΤΗΣ Εισπράξεις: 25.000€ Δαπάνες: 10.000€ Φορολογητέο: 23.750€ Φόρος: 5.912,50€ Καθαρό κέρδος: 9.087,50€ Β. ΑΝ Ο «Α» ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Εισπράξεις: 25.000€ ◆Αποφορολογημένο: 22.123,89€ Δαπάνες: 10.000€ ◆Αποφορολογημένες: 8.500€ ΕΦΚΑ: 2.015,40€ Φορολογητέο: 11.608,49€ Φόρος: 2.553,87€ Καθαρό κέρδος: 9.054,62€ Γ. Ο «Α» ΩΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Εισπράξεις: 28.250€ ◆Αποφορολογημένο: 25.000€ Δαπάνες: 18.000€ [“επαγγελματοποιούνται” και δαπάνες 8.000€] ◆Αποφορολογημένες: 15.000€ ΕΦΚΑ: 2.015,40€ Φορολογητέο: 7.984,60€ Φόρος: 1.756,61€ Καθαρό κέρδος: 10.664,20€ 1
manolis115 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Lezantas26 said: το να το νοικιαζε σε μη-ρομα το σκεφτηκε σα λυση? περα απ τη πλακα, οπως ειδες πηγε απ το να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι στο.. να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι, η μονη διαφορα ειναι τα τσεπωνει χοντρα. αμα στο airbnb ειχε μονο ρομα παλι εκει θα το νοικιαζε Αφού δεν μου καθυστερούν τα ενοίκια δεν με νοιάζει ήταν η απάντηση του όπως το λες. Το συμπέρασμα είναι ότι χειρότεροι ενοικιαστές από αυτούς δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε μια πολυκατοικία σε όλα τα επίπεδα. Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν και προσπαθήσαμε. Δεν μπορούσαμε νομικά να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους από την πολυκατοικία παρόλο τα όσα έκαναν. Παρόλο που ήταν μόνιμοι ενοικιαστές. Ντρέπομαι και να αναφέρω ακόμα τι έκαναν. Για αυτό λέω αν τύχει κακός ενοικιαστής στο airbnb σε λίγες ημέρες θα φύγει και θα έρθει άλλος. Αν σου τύχει κακός νοικάρης στην πολυκατοικία είσαι τελειωμένος. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από manolis115
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Zazula είπε Επειδή πολλά βλέπω να γράφονται ότι τάχα η υποχρεωτική επαγγελματοποίηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ιδού: Σύγκριση βραχυχρόνιας μίσθωσης ως ιδιώτης έναντι επαγγελματία για τη χρήση του 2018 Α. ΙΔΙΩΤΗΣ Εισπράξεις: 25.000€ Δαπάνες: 10.000€ Φορολογητέο: 23.750€ Φόρος: 5.912,50€ Καθαρό κέρδος: 9.087,50€ Β. ΑΝ Ο «Α» ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Εισπράξεις: 25.000€ ◆Αποφορολογημένο: 22.123,89€ Δαπάνες: 10.000€ ◆Αποφορολογημένες: 8.500€ ΕΦΚΑ: 2.015,40€ Φορολογητέο: 11.608,49€ Φόρος: 2.553,87€ Καθαρό κέρδος: 9.054,62€ Γ. Ο «Α» ΩΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Εισπράξεις: 28.250€ ◆Αποφορολογημένο: 25.000€ Δαπάνες: 18.000€ [“επαγγελματοποιούνται” και δαπάνες 8.000€] ◆Αποφορολογημένες: 15.000€ ΕΦΚΑ: 2.015,40€ Φορολογητέο: 7.984,60€ Φόρος: 1.756,61€ Καθαρό κέρδος: 10.664,20€ Ναι αλλά για να φτάσεις 25κ από βραχυχρόνιες μισθώσεις πόσα πρέπει να έχεις ; Γιατί βάζεις παραπάνω εισπράξεις στον Γ ; Τέλος επιτηδεύματος γιατί δε βλέπω ; Λογιστής για τα βιβλία ;
C(r)y Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δείξε μου καινούριο σπίτι στον Άλιμο πάνω από 75 τ.μ. με 150 χιλιάδες Με 30 μπροστά και 2300 μικτά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τέτοια ποσά πάντως, στο λέω εντελώς καλοπροαίρετα ειναι τα καθαρα 2300 αλλα δεν νομίζω οτι είναι η διαφορά εκεί. Είχα βρει πριν 2 μήνες ολόκληρη πολυκατοικία κοντά στο σπίτι των γονιών της κοπέλας μου κοντά στην καλαμακίου και πουλούσαν όλα τα διαμερίσματα από 160-190κ, με θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια , φυσικό αέριο. κτλ καταλαβάινεις, και μπορούσες να διαλέξεις και υλικά εντός.
punky Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε στο τοπικ τωρα, ας το νοικιασουν οπου θελουν, ΑΛΛΑ θα πρεπει να φροντισουν να μην προκαλειται επιπλεον ενοχληση στους υπολοιπους ενοικους. σε ενα μακρυπροθσμο ενοικιαστη φωναζεις την αστυνομια 1-2 φορες και σφιγγουν οι κωλοι, στο τουριστα που θα κατσει 2 μερες δε θα χει αποτελεσμα, και θα γινονται τα ιδια την επομενη βδομαδα με τον νεο "νοικαρη". οσο δικαιωμα εχει να το νοικιασει οπου γουσταρει αλλο τοσο δικαιωμα εχουν και οι υπολοιποι ενοικιαστες να αισθανονται ασφαλεια και ηρεμια στο μερος που αποκαλουν σπιτι τους (εστω και νοικιαρικο) επισης θα πρεπει να υπαρχουν μετρα για τη σωστη φορολογηση των εσοδων. μεταξυ ενηλικων δε νομιζω να χρειαζεται επεξηγηση περι τουτου Και στον μακροπρόθεσμο δεν είναι πάντα εύκολο, μη νομίζεις. Έχω στο από πάνω διαμέρισμα 2 αγόρια στην εφηβεία που σκοτώνονται όλη την ώρα. Και 2 και 3 η ώρα τη νύχτα. Μου έχει ζητήσει τόσες φορές συγγνώμη η μητέρα τους. Κάνω υπομονή. Δίπλα ο κάγκουρας ζεσταίνει το αυτοκίνητο στην πυλωτή και νομίζεις πως θα πεταχτούν φωτιές σε λίγο, κι από μέσα οι Ramstein για να ξεκινήσει η συναυλία. Και τέλος, έχουμε την τύχη να έχει ο δρόμος ακουστική Επιδαύρου, οπότε όλα τα κωλοφτιαγμένα σούργελα των ντελιβεράδων τα απολαμβάνουμε.
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, C(r)y είπε ειναι τα καθαρα 2300 αλλα δεν νομίζω οτι είναι η διαφορά εκεί. Είχα βρει πριν 2 μήνες ολόκληρη πολυκατοικία κοντά στο σπίτι των γονιών της κοπέλας μου κοντά στην καλαμακίου και πουλούσαν όλα τα διαμερίσματα από 160-190κ, με θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια , φυσικό αέριο. κτλ καταλαβάινεις, και μπορούσες να διαλέξεις και υλικά εντός. Παρεπιμπτόντως πρέπει να παντρευτείτε για να ενωθούν τα εισοδήματα Αν βρεις πάντως σπίτι εκεί (καινούριο) με κάτω από 1800 ευρώ το μέτρο, από 2ο και πάνω παρακαλώ να μου στείλεις pm
Zazula Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Ναι αλλά για να φτάσεις 25κ από βραχυχρόνιες μισθώσεις πόσα πρέπει να έχεις ; Γιατί βάζεις παραπάνω εισπράξεις στον Γ ; Τέλος επιτηδεύματος γιατί δε βλέπω ; Λογιστής για τα βιβλία ; 1. Γνωρίζω ιδιώτες που βγάζουν (και δηλώνουν) 55–85 k€/ετησίως από airbnb με 2-3 ακίνητα. 2. Έκανα σενάριο για επιπλωμένο διαμέρισμα με ΕΣΛ (σήμα ΕΟΤ). οπότε έχει ΦΠΑ 13%. 3. Δεν υπάρχει τέλος επιτηδεύματος την πρώτη πενταετία. 4. Εξαρτάται. Ένας καλός λογιστής φέρνει περισσότερα κέρδη από το κόστος του. 😊
C(r)y Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) εγώ είχα βρει μέχρι 2ο από ισόγειο - ας πούμε εδώ ενδεικτικά : http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|ekteloniston-eforiakon|356031707.html Τέλος πάντων μην είσαι τόσο απόλυτος βρίσκεις εάν ψάξεις, ούτε χρειάζεται να είσαι ειρωνικός. @AristidisZ Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από C(r)y
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Zazula είπε 1. Γνωρίζω ιδιώτες που βγάζουν (και δηλώνουν) 55–85 k€/ετησίως από airbnb με 2-3 ακίνητα. 2. Έκανα σενάριο για επιπλωμένο διαμέρισμα με ΕΣΛ (σήμα ΕΟΤ). οπότε έχει ΦΠΑ 13%. 3. Δεν υπάρχει τέλος επιτηδεύματος την πρώτη πενταετία. 4. Εξαρτάται. Ένας καλός λογιστής φέρνει περισσότερα κέρδη από το κόστος του. 😊 1. Τι σπίτι έχουν που τους αφήνει καθαρά (μετά προμηθειών Airbnb 40k το χρόνο ; 2. Σωστός 3. Σωστός. Ξέχασες βέβαια την ομορφιά που λέγεται "προκαταβολή φόρου" 4. Λέμε για σύννομες διαδικασίες
Zazula Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1. Ούτε κι εγώ το πίστευα, μέχρι που είδα τις δηλώσεις τους. Μιλάμε για απλά διαμερίσματα κοντά σε Πανόρμου και Νέα Φιλοθέη, όπου απλώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο εσωτερικό τους. 3. Η προκαταβολή φόρου δεν είναι δαπάνη ή απώλεια εισοδήματος, είναι αποκλειστικά θέμα ταμειακό. 4. Δεν μιλάω ποτέ για έκνομες διαδικασίες. Ποτέ, όμως.
AristidisZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, C(r)y είπε εγώ είχα βρει μέχρι 2ο από ισόγειο - ας πούμε εδώ ενδεικτικά : http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|ekteloniston-eforiakon|356031707.html Τέλος πάντων μην είσαι τόσο απόλυτος βρίσκεις εάν ψάξεις, ούτε χρειάζεται να είσαι ειρωνικός. @AristidisZ Φτάσαμε στα 2,400 ευρώ για το ισόγειο... Συγνώμη αν εξέλαβες το ύφος μου ως ειρωνικό, δεν είχα καμία πρόθεση Απλά σου προτείνω να είσαι λίγο πιο ρεαλιστής στους στόχους σου Υπόψην ότι αυτό που έβαλες δεν είναι τελειωμένο σπίτι αλλά μακέτα, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Υπερβορεια παντος βρίσκεις μέχρι 400€ ωραία σπίτια αρκετών τετραγωνικών. Airbnb δεν έχουμε, μονο κάτι κυνηγούς το χειμώνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα