Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Εμπνευσμένος από το "Κάπνισμα και Οικονομικά" θέλω να δω απόψεις καπνιστών και μη καπνιστών γι' αυτο το απαίσιο πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα με το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους ή δήθεν εξωτερικους χωρους (ακα χωρους που βαλαμε τζαμαρια και μπορουν ν' ανοιξουν αλλά ειναι στην ουσια κλειστοί τη μιση χρονιά και όλη την κάπνα την τρώμε στην μάπα). Βασικά, ακόμη και σε real εξωτερικούς χώρους δεν ξέρω γιατί επιτρέπεται καθώς ούτως η αλλως την καπνα την τρως στην μαπα. Αν ο αλλος καθεται δίπλα μου και καπνίζει ακόμη και έξω στο εστιατόριο μια χαρά θα την φάω την κάπνα στη μουρη. Και αν δεν είσαι καπνιστής (περαν του οτι ειναι βλαβερο για την υγεία σου)ειναι και απαισια αισθηση η καπνα γενικότερα, να τρώς φαγητο και να μυρίζεις τσιγαρο απλά δεν παλεύεται. Στο εξωτερικό σε τρείς χωρες που εχω ζησει και στις περισσοτερες που εχω επισκεφθεί ουτε καν εξω δεν επιτρεπεται σε χωρους εστιασης κλπ. Και ο κοσμος γενικα το σεβεται. Μεσα εννοειται δεν θα καπνισει ποτε κανεις. Θα βγούν όλοι έξω για το τσιγάρο τους ακόμη και αν εχει -15 βαθμούς εξω. Όσο για το έξω, σε εστιατόρια κλπ και πάλι σηκώνονται και πάνε μακρυα να καπνίσουν. Προφανώς και στην Ελλάδα δεν υπαρχει ελπίδα εφαρμογης του νομου όταν αναπληρωτης υπουργος Υγείας κυκλοφορεί με το τσιγάρο στο στομα μεσα στο υπουργειο Υγειας, αλλα ως καπνιστές, δεν το συνειδητοποιείτε ρε παιδιά; Προφανώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις που το σέβονται αλλά η πλειοψηφία δεν έχει κανένα έλεος. Πολλοί αν τους το πείς να το σταματήσουν θα το σταματήσουν, πολλοί θα κανουν γκριμάτσες, πολλοί θα σου την πουν κιολας. Και πρέπει να βρίσκεσαι εσύ στη θέση του μαλακα να πρέπει να ζητάς τα αυτονόητα ή να αποδεχθείς την καπνίλα ή να σηκωθείς να φύγεις.
emperor4her Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 εκ των εσω, εμαθα οτι θα προταθει να μην καπνιζεις σε αποσταση 10 μετρων απο οποιονδηποτε. μαλιστα θα πρεπει να εχεις εφαρμογη στο κινητο σου για να σου διχνει ποσα μετρα μακρυα σου ειναι ο κοντινοτερος ανθρωπος. 4 2
Δημοφιλής ανάρτηση Μάκαρος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Φιλε μου δεν θα βγαλεις ακρη. Εχει συζητηθει απειρες φορες το θεμα. Το μονο που αξιζει ειναι οι δικαιολογιες που βρισκουν οι καπνιστες για να υποστηριξουν το νομιμο ναρκωτικο τους. 26 7
ManFromEarth Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, Alloc είπε Βασικά, ακόμη και σε real εξωτερικούς χώρους δεν ξέρω γιατί επιτρέπεται καθώς ούτως η αλλως την καπνα την τρως στην μαπα. Αν ο αλλος καθεται δίπλα μου και καπνίζει ακόμη και έξω στο εστιατόριο μια χαρά θα την φάω την κάπνα στη μουρη. νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος. επισης το "εξωτερικο" δεν ειναι παντα καλυτερο. Στο Βερολινο π.χ. τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο την Ελλαδα στα μπαρ. 1 2
liakjim Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 24 λεπτά πριν, Alloc είπε Εμπνευσμένος από το "Κάπνισμα και Οικονομικά" θέλω να δω απόψεις καπνιστών και μη καπνιστών γι' αυτο το απαίσιο πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα με το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους ή δήθεν εξωτερικους χωρους (ακα χωρους που βαλαμε τζαμαρια και μπορουν ν' ανοιξουν αλλά ειναι στην ουσια κλειστοί τη μιση χρονιά και όλη την κάπνα την τρώμε στην μάπα). Βασικά, ακόμη και σε real εξωτερικούς χώρους δεν ξέρω γιατί επιτρέπεται καθώς ούτως η αλλως την καπνα την τρως στην μαπα. Αν ο αλλος καθεται δίπλα μου και καπνίζει ακόμη και έξω στο εστιατόριο μια χαρά θα την φάω την κάπνα στη μουρη. Και αν δεν είσαι καπνιστής (περαν του οτι ειναι βλαβερο για την υγεία σου)ειναι και απαισια αισθηση η καπνα γενικότερα, να τρώς φαγητο και να μυρίζεις τσιγαρο απλά δεν παλεύεται. Στο εξωτερικό σε τρείς χωρες που εχω ζησει και στις περισσοτερες που εχω επισκεφθεί ουτε καν εξω δεν επιτρεπεται σε χωρους εστιασης κλπ. Και ο κοσμος γενικα το σεβεται. Μεσα εννοειται δεν θα καπνισει ποτε κανεις. Θα βγούν όλοι έξω για το τσιγάρο τους ακόμη και αν εχει -15 βαθμούς εξω. Όσο για το έξω, σε εστιατόρια κλπ και πάλι σηκώνονται και πάνε μακρυα να καπνίσουν. Προφανώς και στην Ελλάδα δεν υπαρχει ελπίδα εφαρμογης του νομου όταν αναπληρωτης υπουργος Υγείας κυκλοφορεί με το τσιγάρο στο στομα μεσα στο υπουργειο Υγειας, αλλα ως καπνιστές, δεν το συνειδητοποιείτε ρε παιδιά; Προφανώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις που το σέβονται αλλά η πλειοψηφία δεν έχει κανένα έλεος. Πολλοί αν τους το πείς να το σταματήσουν θα το σταματήσουν, πολλοί θα κανουν γκριμάτσες, πολλοί θα σου την πουν κιολας. Και πρέπει να βρίσκεσαι εσύ στη θέση του μαλακα να πρέπει να ζητάς τα αυτονόητα ή να αποδεχθείς την καπνίλα ή να σηκωθείς να φύγεις. To πράγμα δείχνει ότι αλλάζει. Βλέπω όλο και περισσότερα μαγαζιά, κυρίως εστίασης (που είναι και πήχτρα στον κόσμο για να προλάβω αντεπιχειρήματα) αλλά όλο περισσότερες καφετέριες να τηρούν το αντικαπνιστικό. Στην βραδινή διασκέδαση όχι ακόμα. Προσωπικά επειδή η αλλαγή αυτή είναι εμφανέστατη , είμαι αισιόδοξος. 1
zio10 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Το θέμα είναι ότι και πριν μερικά χρόνια πήγε να εφαρμοστεί καθολικά και μετά σιγά σιγά ξεφούσκωσε πάλι. Δύσκολο πράγμα, ή με αυστηρές ποινές θα εφαρμοστεί ή αφού περάσει μια γενιά που να έχει ξεκινήσει το κάπνισμα όσο αυτό επιτρέπεται μόνο έξω. Αυτός που έχει μάθει να καπνίζει μέσα θα πιέζει συνεχώς για να μπορεί να το κάνει. 2
dazed Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος. επισης το "εξωτερικο" δεν ειναι παντα καλυτερο. Στο Βερολινο π.χ. τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο την Ελλαδα στα μπαρ. Στα bar που επιτρεπεται, ναι, αλλα σε εστιατορια και οπουδηποτε αλλου βασικα, δεν υπαρχει περιπτωση να αναψει τσιγαρο καποιος. Επισης, σπανια βλεπεις να καπνιζει καποιος ενω περπαταει π.χ. στο δρομο. Μην πιανομαστε τωρα απο τα bar, και γενικοτερα τη νυχτερινη ζωη. Και, διαφωνω, το εξωτερικο ειναι κατα 99,9% καλυτερο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από dazed 1
ManFromEarth Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, dazed είπε Και, διαφωνω, το εξωτερικο ειναι κατα 99,9% καλυτερο. το ιδιο λεμε.
darkman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Πριν αρκετό καιρο έκλεισα για φαγητο σε ενα μαγαζι στον Κορυδαλλο στην πλατεία ελευθερίας το οποιο ειναι ενα σπιτι που εχει ανακαινιστεί και τωρα ειναι για φαγητό και καφε , οταν πηγα μου έδειξαν ενα τραπεζι σε μια γωνια που διπλα καθοταν ενας κυριος που καπνιζε πουρο , και δεν μιλαμε κανενα μικρουλι αλλα κατι στιλ φιντελ καστρο Αφου του εξήγησα οτι εχουμε προβλημα μου ειπε οτι το μαγαζι δεν εχει χώρους για μη καπνίζοντες , δεν ηθελα να δημιουργήσω θεμα και απλα ζητησα να μου βρουν αλλο τραπεζι . Συμπερασμα..... οχι μονο μερικοί δεν ακολουθούν τους κανονες αλλα τους αγνοούν εντελώς 5 1
Ntinaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 54 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος. επισης το "εξωτερικο" δεν ειναι παντα καλυτερο. Στο Βερολινο π.χ. τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο την Ελλαδα στα μπαρ. 2 φορες πηγα, δεν ειδα καπνισμα σε εσωτερικους χωρους.
ManFromEarth Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε 2 φορες πηγα, δεν ειδα καπνισμα σε εσωτερικους χωρους. Μαλλον δεν πηγαμε στα ιδια μπαρ Εγω φετος που ξαναπηγα γινοταν χαμος σε οσα επισκεφθηκα. μαλιστα επειδη ηταν η πρωτη φορά που πηγα αφοτου εκοψα το καπνισμα, με ενοχλησε λιγο παραπανω. Γενικα, απο το 2010 και μετα θυμαμαι διαφορες ευρωπαικες πολεις οπου ειδα να επιτρεπεται το τσιγαρο μεσα σε μερικα μπαρ: - Λουξεμβουργο - Κοπενχαγη - Βερολινο (στα περισσοτερα) Αντιθετα, δεν ειδα πουθενα να επιτρεπεται σε Ρωμη , Μαδριτη , Σεβιλλη κλπ. Σαν να σπαει λιγο ο κανονας των αυστηρων βορειοΕυρωπαιων και τον "χαλαρων" μεσογειακων ενα πραμα :) 2
Ison_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Γνωστά προβλήματα, το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, η φασαρία σε διαμέρισμα, το παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο κ.τ.λ. Κοινός παρονομαστής σε όλα το ατομικό βόλεμα, που θεωρείται για κάποιο λόγο ιερό, ακόμα κι αν είναι εις βάρος των υπολοίπων. 8 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Μαλλον δεν πηγαμε στα ιδια μπαρ Εγω φετος που ξαναπηγα γινοταν χαμος σε οσα επισκεφθηκα. μαλιστα επειδη ηταν η πρωτη φορά που πηγα αφοτου εκοψα το καπνισμα, με ενοχλησε λιγο παραπανω. Γενικα, απο το 2010 και μετα θυμαμαι διαφορες ευρωπαικες πολεις οπου ειδα να επιτρεπεται το τσιγαρο μεσα σε μερικα μπαρ: - Λουξεμβουργο - Κοπενχαγη - Βερολινο (στα περισσοτερα) Αντιθετα, δεν ειδα πουθενα να επιτρεπεται σε Ρωμη , Μαδριτη , Σεβιλλη κλπ. Σαν να σπαει λιγο ο κανονας των αυστηρων βορειοΕυρωπαιων και τον "χαλαρων" μεσογειακων ενα πραμα Στη Γερμανια (οπου ζω) ισχυει οτι σε καποια μπαρ επιτρεπεται. Ξερει ομως ο κοσμος οτι επιτρεπεται και ξερει οτι υπαρχουν και πολλα μπαρ οπου δεν επιτρεπεται. Οπουδηποτε δεν επιτρεπεται δεν θα δεις ατομο να αναβει τσιγαρο. Και εννοειται ποτε δεν επιτρεπεται σε μερη οπου εμπλεκεται φαγητο. Οσο για Ιταλια, παρολο που λεμε οτι εχουμε μια φατσα μια ρατσα, ειναι απ τους ελαχιστους νομους στην Ιταλια που οταν ψηφιστικε εφαρμοστηκε αμεσως.
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Προσωπικά ως καπνιστής,με ενοχλει το τσιγάρο με το φαγητό. Κατά τη γνώμη μου σε μπαρ και κλαμπ,το τσιγάρο είναι αναγκαίο κακό. 1
Μάκαρος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Nikolas14-MyPhone είπε Προσωπικά ως καπνιστής,με ενοχλει το τσιγάρο με το φαγητό. Κατά τη γνώμη μου σε μπαρ και κλαμπ,το τσιγάρο είναι αναγκαίο κακό. Αναγκαιο κακο ειναι κατι που επιβαρυνει την υγεια μας αλλα δυστυχως δεν μπορεις να ζησεις χωρις αυτα. (εργοστασια, αυτοκινητα, ΜΜΜ) Το τσιγαρο δεν ανηκει σε αυτα. Μπορει να περασεις καλα και χωρις αυτο σε μπαρ/κλαμπ κτλ κτλ. 12 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις