Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gnsX είπε

Ναι αλλά του δίνουν μάσκα, άκυρο παράδειγμα. Άλλος;

Ναι , στα απλήρωτα 12ωρα που δουλεύει , όλη ημέρα είναι με μάσκα .

#τιδιαβαζω

• Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

#τιδιαβαζω

Ειρωνικό ήταν, διάβασε κανα προηγούμενο μήνυμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

#τιδιαβαζω

Απληρωτος 12 ωρες?

Τι παει και κανει εκει? 

Δημοσ.

Τα μαγαζιά το ανέχονται για να μην χάσουν πελατεία. Και οι μη καπνιστές θα ακολουθήσουν την παρέα, υποστηρίζοντας το μαγαζί.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με νόμους και πρόστιμα. Είναι θέμα παιδείας, ενημέρωσης και κουλτούρας. Στην Ελλάδα θεωρείται ακόμα cool να καπνίζεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, axe3d είπε

Φίλε μου σκέψου να σταματήσουν το κάπνισμα όλοι μαζί ... 

Βροχή τα ''νέα  εισπρακτικά μέτρα '' ... από  τα έσοδα που θα χαθούν ..

Απλώς οι καπνιστές δεν έχουν καταλάβει ότι είναι τριπλά μ@λ&κες ..

Και κάνουν κακό στην υγεία τους

και πληρώνουν χαλαρά 1500 ευρώ παραπάνω φόρο (ανά έτος )

και τους τη λένε όλοι ..

Αν ήταν οργανωμένοι  όπως οι δημόσιοι  υπάλληλοι μια βδομαδούλα    θα ήταν αρκετή για να τους παρακαλάνε όλοι ..

Πιστεύω ότι η μελέτη κόστους έχει οδηγήσει στις εκστρατείες, όπως και οι περισσότερες αποφάσεις που εναντιώνονται στα μεγάλα τραστ. Νομίζεις ότι ο μέσος ευρωπαίος/αμερικάνος πολιτικός ήθελε να τα βάλει με τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες; Ή μήπως οι βιομηχανίες χαίρονται που ένα μικρό ποσοστό της τιμής των τσιγάρων φτάνει στα ταμεία τους, και το μεγαλύτερο καταλήγει στην κυβέρνηση;

Απλώς το κόστος συντήρησης νοσοκομειακών μονάδων, προσωπικού και μηχανημάτων  είναι τεράστιο! Σε συνδυασμό με το απίστευτο οικονομικό βάρος που έχουν για τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία τα φάρμακα για τους πνευμονοπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κτλ των οποίων η πάθηση οφείλεται/επιβαρύνεται/επιταχύνεται/εμφανίζεται νωρίτερα λόγω του καπνίσματος οδηγεί σε αποφάσεις με απλούς τεχνοοικονομικούς όρους. Στο σύγχρονο κόσμο όλα είναι μια στατιστική ανάλυση και μια λογιστική εγγραφή.

Βραχυπρόθεσμα θα χάσουν τα έσοδά τους, οι καπνοβιομηχανίες θα στραφούν σταδιακώς σε εναλλακτικά business models - πχ άτμισμα, θέρμανση καπνού, στικς, κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο- όπως έχουν αρχίσει ήδη να το κάνουν. Μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να είναι κερδισμένοι. 

Δημοσ.

Οι καπνιστες να ειμαστε ευγενικοι , προσιτοι και συγκαταβατικοι με τους αλλους θαμωνες,

Προτεινω να καπνιζουν τα τσιγαρα τους μεχρι τη μεση και μετα να τα σβηνουν.

50/50 συμμετοχη/αποχη στο καπνισμα.

Τι οχι?...οποιος περναει την κοκκινη γραμμη πανω στο τσιγαρο και συνεχιζει να φουμαρει τοτε να κερναει σφηνακια ολο το μαγαζι...να δεις πως μπαινει ταξη αμεσως. Οποιος θελει και γουσταρει πιπα που μυριζει εντονα, τοτε σπιτι του στο αμαξι εξω η στην τουαλετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, bilya είπε

Μονό που οι οξυγονοκολλητες φοράνε  συγκεκριμένο εξοπλισμό κ προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Άκυρο παράδειγμα. 

Για πες μας μερικά ανθυγιεινά επαγγέλματα όπου δεν υπάρχει  κατάλληλος εξοπλισμός για προστασία. 

Σε κάθε επάγγελμα πρεπει να εξετάζουμε πως θα εξουδετερώσουμε ή μειώσουμε δραστικά τους κινδύνους ( υγείας κ μη ) των εργαζομένων κ όχι να την μετράμε ποιος καταστρέφει την υγεία του ποιο γρήγορα. 

Μην κανεις συγκριση του εργαζομενου σε μπαρ με τα πραγματικα ανθυγιεινα επαγγελματα (οσο εξοπλισμο και αν εχουν) γιατι εκτιθεσαι...

Ακομα και στα μπαρ ωστοσο, ακομα και να μην συγκρινεται με τα πραγματικα ανθυγιεινα επαγγελματα, πρεπει να προσπαθησουμε να  μειωσουμε τους κινδυνους. Οπως π.χ με τον καλο εξαερισμο.

Το αρχικο επιχειρημα σου ωστοσο παραμενει εξαιρετικα αδυναμο...

Επεξ/σία από crom251
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι χαιρομαι που αυτη τη φορα γινεται πολιτισμενη συζητηση μεταξυ καπνιστων και μη καπνιστων. Αντιστοιχα θεματα εκλειναν πριν καν ανοιξουν 😛

Δημοσ.

Λέτε και ξαναλέτε για τον νόμο αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι και αυτός ο νόμος όπως και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται! Επίσης πολλοί που ξέρω παρότι δεν καπνίζουν έχουν κάποιο στη παρέα ή οικογένεια τους που καπνίζει και θεωρούν δεδομένο ότι θα τον ανέχονται όπου και όποτε θέλει! 

Εγώ για να μην είμαι παθητικός καπνιστής έχω φτάσει μέχρι και να φύγω από δουλειά! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, crom251 είπε

Μην κανεις συγκριση του εργαζομενου σε μπαρ με τα πραγματικα ανθυγιεινα επαγγελματα (οσο εξοπλισμο και αν εχουν) γιατι εκτιθεσαι...

Ακομα και στα μπαρ ωστοσο, ακομα και να μην συγκρινεται με τα πραγματικα ανθυγιεινα επαγγελματα, πρεπει να προσπαθησουμε να  μειωσουμε τους κινδυνους. Οπως π.χ με τον καλο εξαερισμο.

Το αρχικο επιχειρημα σου ωστοσο παραμενει εξαιρετικα αδυναμο...

Απλά τα γράφει όπως είναι στην θεωρία και νομίζει οτι τα ΜΑΠ προστατεύουν επαρκώς τους εργαζόμενους 100% στα ανθιυγιεινά επαγγέλματα.Πχ ούτε η μάσκα και η ποδιά του συγκολητή προστατεύει στο 100%,ούτε η μάσκα του αμμοβολιστή.

Σε αυτά τα επαγγέλματα πχ του ελασματουργού που τροχίζει,αναπνέει και τον καπνό του συγκολητή δίπλα του ή πιο πέρα.

Εχω εργαστεί αρκετά χρόνια σε βαριά βιομηχανία ευτυχώς ως εφαρμοστής,σε χώρο με ηλεκτρολόγους,μαραγκούς και σωληνουργούς.Ανέπνεα κυρίως μόνο σκόνη.

Στο δίπλα υπόστεγο που είχε ελασματουργούς και συγκολητές είχε πολύ έντονη μυρωδιά καμμένου σίδερου απο τους τροχούς με πολλή φασαρία,συν τα χτυπήματα με την βαριοπούλα συν το ντουμάνι απο τους συγκολητές.

Στο άλλο υπόστεγο είχε αλουμίνια με λιγότερη μυρωδιά αλλά με ανυπόφορο θόρυβο απο μηχανήματα και τον κίνδυνο έκρηξης λόγω οξυγόνων.

Στο άλλο τμήμα που υπήρχαν οι ελαιοχρωματιστές είχε φοβερά έντονη μυρωδιά στόκου και χρωμάτων.

Οσο για το θέμα του καπνίσματος θεωρώ σωστό να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους,σε ιδιωτικούς μάλλον θα ήταν καλύτερα να αποφασίζει ο ιδιοκτήτης.Οποιοι θέλουν ας μπούν,όμως να υπάρχει διευκρίνηση απ'έξω αν επιτρέπεται η όχι.Δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα κλείσουν όλα.

Για τα καταστήματα εστίασης το καταλαβαίνω οτι είναι ακόμα πιο ενοχλητικό.

Δηλαδή το να απαγορεύεται σε όλα τα bars,clubs,cafe είναι υπερβολικό.Πάμε σε αυτά και πληρώνουμε να πιούμε το ποτό μέσα στον χώρο,θα πρέπει να έχουμε επιλογή για κάπνισμα,να πίνω το ποτό και να μην καπνίσω είναι μ@@@@ία η να βγω έξω σαν να είμαι τιμωρία.Είναι σαν να σου λέω φάε αλλά μην πιείς νερό.Η φάε όρθιος.

Ας ξεχωρίσουν τα καταστήματα με καπνιστές και μη καπνιστές αυτή είναι μια λογική λύση.Το να χωριστεί κάποιο κατάστημα σε 2 χώρους ίσως γίνεται και θα ήταν επίσης λύση εφόσον είναι εφικτό λόγω χώρου.

Σας διαφεύγει οτι οι καπνιστές γνωρίζουμε πως είναι να μην είσαι καπνιστής,οι μη καπνιστές δεν γνωρίζετε την ανάγκη για τσιγάρο.

Προσωπικά αν κάπνιζα κοντά σε παιδί και μου έκανε παρατήρηση ο γονιός θα το έσβηνα η θα πήγαινα πιο μακριά,αν δεν υπάρχει παιδί δεν νομίζω.Απο την στιγμή που γνωρίζεις οτι σε οποιοδήποτε κατάστημα μπείς θα υπάρχουν καπνιστές η το δέχεσαι η δεν μπαίνεις.Κακώς που είναι έτσι αλλά το γνωρίζεις και δεν μπορείς να το αλλάξεις,θα μπείς μέσα και θα αρχίσεις να κάνεις παρατηρήσεις;Η θα μιλήσεις στον υπεύθυνο να τους κάνει παρατήρηση;Δεν ξαναπατήσει κανείς.Θα μου πείτε δεν σας νοιάζει,αν όμως το κατάστημα ήταν δικό σας θα σας ένοιαζε,μιλάτε εκ του ασφαλούς όπου και όπως σας συμφέρει.

Εχω διαβάσει απόψεις σε άλλο παρόμοιο θέμα που κάποιοι υποστήριζαν την απαγόρευση σε ανοιχτούς χώρους,αυτοί έχουν πρόβλημα νοημοσύνης πραγματικά.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Σας διαφεύγει οτι οι καπνιστές γνωρίζουμε πως είναι να μην είσαι καπνιστής,οι μη καπνιστές δεν γνωρίζετε την ανάγκη για τσιγάρο.

ημουν καπνιστης για πολλα χρονια

σωματικη αναγκη για τσιγαρο δεν ειχα ποτε καμμια οπως πιστευω οτι δεν εχει και κανενας καπνιστης

καπνιζα λογω εγκεφαλικης αναγκης-εξαρτησης συνηθειας

Μια εντελως ηλιθια συνηθεια,αισθανομαι πια ηλιθιος που συνεχιζα επι χρονια αυτην την ηλιθια συνηθεια

Πρεπει να το καταλαβετε φιλε οτι το καπνισμα (οπως και τα ναρκωτικα,ο τζογος κτλ) ειναι για ΗΛΙΘΙΟΥΣ

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι λίγο άσχετο τυχαίνει να γίνει έλεγχος για καπνιστές μέσα σε μαγαζί με τα πιτσιρίκια under 17-18 που σίγουρα κοκα κολα δεν πίνουν τη γίνεται? 😂😂😂😂

14 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Απληρωτος 12 ωρες?

Τι παει και κανει εκει? 

Μαλα..... Λέει ποιος θα πάει να δουλεύει 12ωρα και δεν πληρώνεται και από τις εταιρίες με πετρέλαια δεν αφήνουν απλήρωτους γιατί έχω 2-3 φίλους και πληρώνονται αρκετά καλά κιόλας και υπερωρίες μόνο αν γίνει καμία στραβή αργήσει κάποιος κλπ έτσι μου έχουν πει αυτά λέω. 

Επεξ/σία από LIGHT1NG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι θετικό πάντως ότι αρχίζει να ενοχλεί όλο και περισσότερο κόσμο ο καπνός πάντως. Παλιότερα το θεωρούσαμε φυσιολογικό ότι παντού θα υπάρχει καπνός, ακόμα και σε υπηρεσίες ή νοσοκομεία και δεν μας έκανε εντύπωση.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Οι καπνιστές κάποτε έχουν υπάρξει μη καπνιστές, σωστά.

Αυτό σημαίνει οτι γνωρίζουν το πόσο ενοχλεί ο καπνός τους μη καπνιστές; Οχι γιατι το έχουν ξεχάσει και η εγκεφαλική τους εξάρτηση/ανάγκη υπερτερεί της ελευθερίας των υπολοίπων. Επίσης γεύση, όσφρηση υπολειτουργούν. Τα όρια ανοχής για να χαρακτηριστεί χώρος τεκές είναι διαφορετικά.

Ενα πρεζάκι κλέβει, χτυπάει και τη μάνα του ακόμα για να εξασφαλίσει δόση. Νομίζεις δεν ντρέπεται για αυτό; Η ανάγκη της στιγμής ειναι σημαντικότερη.

Σχετικά με τα μαγαζιά αν θα κλείσουν; Οχι δεν θα κλείσουν γιατι οπως εχει αναφέρθει πολλάκις 70/30 ειναι τα ποσοστά.

Εσυ για να απολαύσεις το ποτό σου με τσιγάρο και για να μη βγεις τιμωρία έξω στο κρύο, θα πρέπει εγω να μην βγω έξω, επειδή αν το κάνω θα πρέπει να κάνω μπάνιο πριν κοιμηθώ και να αφήσω τα ρούχα στο μπαλκόνι και την επόμενη μέρα να εχω κλειστό λαιμό.

Θα έπρεπε ο καπνιστής να ψάχνει τις επιλογές του και οχι ο άκαπνος. Εχεις πλειοψηφία, έχεις το νόμο, έχεις τα επιστημονικά δεδομένα όλα με το μέρος σου, για να απαιτεί ο καπνιστής μαγαζί να πιει το ποτό του, να φάει το παϊδάκι του κτλ. Νομίζω είναι λίγο υπερβολικό.

Επεξ/σία από Vagosman
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Οσο για το θέμα του καπνίσματος θεωρώ σωστό να απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους,σε ιδιωτικούς μάλλον θα ήταν καλύτερα να αποφασίζει ο ιδιοκτήτης.Οποιοι θέλουν ας μπούν,όμως να υπάρχει διευκρίνηση απ'έξω αν επιτρέπεται η όχι.Δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα κλείσουν όλα.

Για τα καταστήματα εστίασης το καταλαβαίνω οτι είναι ακόμα πιο ενοχλητικό.

Δηλαδή το να απαγορεύεται σε όλα τα bars,clubs,cafe είναι υπερβολικό.Πάμε σε αυτά και πληρώνουμε να πιούμε το ποτό μέσα στον χώρο,θα πρέπει να έχουμε επιλογή για κάπνισμα,να πίνω το ποτό και να μην καπνίσω είναι μ@@@@ία η να βγω έξω σαν να είμαι τιμωρία.Είναι σαν να σου λέω φάε αλλά μην πιείς νερό.Η φάε όρθιος.

Ας ξεχωρίσουν τα καταστήματα με καπνιστές και μη καπνιστές αυτή είναι μια λογική λύση.Το να χωριστεί κάποιο κατάστημα σε 2 χώρους ίσως γίνεται και θα ήταν επίσης λύση εφόσον είναι εφικτό λόγω χώρου.

Προσωπικά αν κάπνιζα κοντά σε παιδί και μου έκανε παρατήρηση ο γονιός θα το έσβηνα η θα πήγαινα πιο μακριά,αν δεν υπάρχει παιδί δεν νομίζω.Απο την στιγμή που γνωρίζεις οτι σε οποιοδήποτε κατάστημα μπείς θα υπάρχουν καπνιστές η το δέχεσαι η δεν μπαίνεις.Κακώς που είναι έτσι αλλά το γνωρίζεις και δεν μπορείς να το αλλάξεις,θα μπείς μέσα και θα αρχίσεις να κάνεις παρατηρήσεις;Η θα μιλήσεις στον υπεύθυνο να τους κάνει παρατήρηση;Δεν ξαναπατήσει κανείς.Θα μου πείτε δεν σας νοιάζει,αν όμως το κατάστημα ήταν δικό σας θα σας ένοιαζε,μιλάτε εκ του ασφαλούς όπου και όπως σας συμφέρει.

Εχω διαβάσει απόψεις σε άλλο παρόμοιο θέμα που κάποιοι υποστήριζαν την απαγόρευση σε ανοιχτούς χώρους,αυτοί έχουν πρόβλημα νοημοσύνης πραγματικά.

Καταρχας εισαι φαουλ που λες αν καπνιζα κοντα στο παιδι. Δεν υπαρχει αν, απο τη στιγμη που εχεις παιδι διπλα σου, απλα δεν το αναβεις, οχι κιολας να περιμενεις να σου κανουν παρατηρηση. 

Μετα αυτο που λες οτι ξερεις απο πριν οτι σε οποιο καταστημα και να μπεις θα υπαρχουν καπνιστες. Και εδω φαουλ, ο νομος ειναι ξεκαθαρος, γτ να υπαρχουν ? Και ναι, θα αρχισεις να κανεις παρατηρησεις. Κι αν δεν τους ενδιαφερει, θα κανεις και καταγγελια. Και μια χαρα θα ξαναπατησει κοσμος. Δεν θα σου φερω ως παραδειγμα καταστηματα στο εξωτερικο αλλα στα Τρικαλα και στη Λαρισα, που το μετρο εφαρμοζεται και τα μαγαζια ειναι γεματα. 

Οσο για το τελευταιο σκελος για τους ανοιχτους χωρους, κι εγω που ειμαι μη καπνιστης, το θεωρω υπερβολικο. Αλλα για κλειστους χωρους δεν το διαπραγματευομαι καθολου. Ή μαζευουν τασακια κτλ ή τρωνε την καταγγελια τους. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...