Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, emmsok είπε

Φίλε μου δεν διαφωνώ  ειδικά στον αυτοπεριορισμο νομίζω είναι θέμα στοιχειώδους ευγένειας να μην ενοχλείς τους γυρω σου είτε προκειται  για  τσιγάρο  είτε για οτιδήποτε άλλο , σε καμια περίπτωση δεν υπερασπιστηκα κατι τέτοιο , αλλα σε λιγο θα ενοχλείσαι (οχι εσυ γενικα μιλαω ) και οταν με βλεπεις να καπνιζω  απο μακρια και τοτε θα ψηφιστεί ΝΟΜΟΣ  να κρύβομαι  και παλι θα κανουμε αυτη την κουβεντα και παλι θα εχεις "δικιο" να μην με βλεπουν τα παιδια σου να καπνιζω και σωστα και παλι δικιο θα σου δωσω  ε  πολυ υποκρισια ρε παιδια τα μισα λευτα για την αντικαπνιστικη να δινανε για την καθολική απαγόρευση θα ησυχαζαμε και εσεις και εμεις 

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια βεντετα με τους καπνιστες για να γινει κατι τετοιο. Αλλωστε και οι περισσοτεροι νομοθετες καπνιζουν. Επισης οσο καπνιζεις το κρατος μαζευει λεφτα απο φορους και δεν υπαρχει περιπτωση να στα γυρισει εστω και εμμεσα γιατι το εθνικο συστημα υγειας ειναι ενα μεγαλο αστειο πλεον. Αρα καθολικη απαγορευση δεν θα παιξει ποτε, δυστυχως. Για τους νομους και τη νομιμοφανεια συμφωνουμε, αλλα δεν νομιζω οτι εχει να κανει με αυτο το ζητημα του καπνισματος, μιας και νομος υπαρχει αλλα δεν εφαρμοζεται απο επιλογη.

2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Προσωπικά δε σε εξέθεσα πουθενά, ούτε καν έχω αν είμαι καπνιστής ή όχι 

Εναλλακτικα μπορεις να ασχοληθεις με αυτο που εχει σημασια και οχι με το δευτερο ενικο που χρησιμοποιειται για να δηλωσει αοριστια. 

Αν, παλι, εσυ αυτο καταλαβες, τοτε παω πασο.

• Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, darkman είπε

Αυτα τα Psychedelic κομματια εχουν καταστρέψει την νεολαία μας και δεν μπορει να σκεφτει :( Οταν θα κανεις οικογενεια γιατι απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εισαι μικρος ( σε Ηλικια ) και πας σε μια ταβερνα με τα παιδια σου να φας , και διπλα σου κατσουν δυο Ελληνες σαν εσενα ( με της αποψεις σου ) και τα παιδια σου δεν μπορουν να παρουν ανασα απο την καπνίλα , τοτε πραγματικα θα ηθελα να ειμαι εκει να  δω τι θα κανεις. 

Η πρώτη πρόταση σου εκτός από άστοχη είναι και θλιβερή, με όλο το σεβασμό δηλαδή. Γιατί κάτι τέτοια θα ακούει ο LiquidTroll και μετά εύκολα κοτσάρει στην υπογραφή του ένα "fuck society"

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, darkman είπε

Αυτα τα Psychedelic κομματια εχουν καταστρέψει την νεολαία μας και δεν μπορει να σκεφτει :( Οταν θα κανεις οικογενεια γιατι απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εισαι μικρος ( σε Ηλικια ) και πας σε μια ταβερνα με τα παιδια σου να φας , και διπλα σου κατσουν δυο Ελληνες σαν εσενα ( με της αποψεις σου ) και τα παιδια σου δεν μπορουν να παρουν ανασα απο την καπνίλα , τοτε πραγματικα θα ηθελα να ειμαι εκει να  δω τι θα κανεις. 

Είμαι 37 ,δεν έχω παιδιά , έχω όμως ανήψια, και αν δεις στα παραπάνω μηνύματά μου , έχω πει ξεκάθαρα ότι έχετε δίκιο. Απόλυτο δίκιο.

Έχω ζήσει στην Αγγλία 5 χρόνια με αντικαπνιστικό νόμο.

Τον δέχθηκα αδιαμαρτύρητα , καθώς ζούσα σε μια κοινωνία που σε πολλά θέματα με ικανοποιούσε.

Και πιστεψέ με , τα μαγαζιά εκεί τρώνε πολλά πρόστιμα , φίλος Κύπριος είχε μπαράκι , και του ρίχνανε πρόστιμα γιατί έβαζε παραπάνω κόσμο απο τον προβλεπόμενο ,

γιατί είχε βάλει τραπεζάκια που εμπόδιζαν , γιατί δεν είχε πυρασφάλεια  κλπ κλπ, μέχρι που αναγκάστηκε να τα κάνει όλα δια του νόμου , γιατί τον είχανε σκίσει στα πρόστιμα.

ΑΥΤΗ είναι κοινωνία που εφαρμόζοντε οι νόμοι , αρα και ο αντικαπνιστικός .

Εδώ πάνε εφοριακοί , πιάνουν τον άλλο που δεν κόβει αποδείξεις , και τους λέει να πάνε στον Σώρρα να πάρουν τα λεφτά , ή τους πλακώνουν στο ξύλο !

Εάν θέλουμε να έχουμε νόμους , να ισχύουν όλοι οι νόμοι , όχι μόνο αυτοί που μας συμφέρουν ! Αυτό φωνάζω τόση ώρα !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να καταγγείλεις , όπως π.χ. το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ένσημα ,

ή δουλεύουν 10ωρα με ένσημα μόνο για 4 ώρες. Στην καφετέρια που συχνάζω , κάποτε γινόταν χαμός ! Σήμερα , πας Σαββάτο , και όπως προείπα έχει 3 παρέες.

Και είναι απο τις πιο διάσημες καφετέριες στην περιοχή μου έτσι? Τα παιδιά που δούλευαν τα ήξερα , ήταν εκεί απο 6 εώς 15 χρόνια , και τους απέλυσε ΟΛΟΥΣ !

Και νταξ , κάποιοι δουλεύαν σε φάση παράλληλα με σπουδές , κάποιοι άλλοι όμως μεγαλώνανε παιδιά , και ήταν η πρωταρχική δουλειά τους.

Στην θέση τους πήρε 20χρονα , με μισθούς πείνας , και χωρίς ένσημα ή με μειωμένα ένσημα.

Αυτά είναι σημαντικά προβλήματα , ας λύσουμε πρώτα αυτά , και μετά να λύσουμε το τσιγάρο !

Επίσης , εσείς που μας τα κάνετε πλανητες με τον καρκίνο , σταματήστε το ! Αναλογιστείτε τι τρώτε , τι πίνετε και τι αναπνέετε καθημερινά , και τι ακτινοβολία τρώτε!

Εάν λοιπον δεν είσαι Βίγκαν που ζεις σε ένα απομακρυσμένο βουνο και δεν τρως βελανίδια και κολοκυθάκια που τα ποτίζεις κάθε μέρα , απλά Piss off !

Ναι , ήμαστε μαλάκες όσοι καπνίζουμε , το ξέρουμε. Ήμαστε ηλίθιοι.

Αλλά εσείς οι "νομοταγείς" , "υγιείς"  και "έξυπνοι" άνθρωποι , μάθετε να έχετε σωστές προτεραιότητες .

Αν οι εργαζομενοι δουλευουν χωρις ενσημα, ειναι υποχρεωση τους να καταγγειλουν τον εργοδοτη τους. Δεν ειναι δικια μου υποχρεωση. 

Επισης αυτο που δεν καταλαβαινετε εσεις οι καπνιστες και το λετε ολη την ωρα, αν εγω γουσταρω να τρωω ολη μερα καθε μερα τηγανιτα, να πινω 10 μπουκαλια αλκοολ κτλ κτλ, θα κανω κακο στον εαυτο μου και μονο. Οχι και στους γυρω μου. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dazed είπε

Εναλλακτικα μπορεις να ασχοληθεις με αυτο που εχει σημασια και οχι με το δευτερο ενικο που χρησιμοποιειται για να δηλωσει αοριστια. 

Αν, παλι, εσυ αυτο καταλαβες, τοτε παω πασο.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να κατανοήσουμε κάποια πράγματα 

Σου λέει ο άλλος "ένας τρόπος για να τιμωρήσεις τα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα είναι να μην ξαναπάς σε αυτά" και εσύ του απαντάς ότι ο παθητικός καπνιστής είναι κάτι αντίστοιχο με θύμα βιασμού 

Όχι δεν είναι, πως να το κάνουμε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Δεν λέτε να καταλάβετε , ότι αλλάζουμε την κοινωνία με το παράδειγμά μας , όχι με την ρουφιανιά μας.

Πες το απο την αρχη να τελειωνουμε. Ναι αν ειναι να προστατεψω την υγεια μου, θα γινω ρουφιανος. Το οτι εσυ εισαι εθισμενος στο τσιγαρο( οχι προσωπικα εσυ, γενικα μιλωντας), δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να το μοιραστω μαζι σου

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Έχω ζήσει στην Αγγλία 5 χρόνια με αντικαπνιστικό νόμο.

Τον δέχθηκα αδιαμαρτύρητα , καθώς ζούσα σε μια κοινωνία που σε πολλά θέματα με ικανοποιούσε.

ΑΥΤΗ είναι κοινωνία που εφαρμόζοντε οι νόμοι , αρα και ο αντικαπνιστικός .

Αναφορά σε κείμενο

Όντως οι Έλληνες μετανάστες ως δια μαγείας δεν καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους. Πριν τρία χρόνια ένας 20χρονος άναψε τσιγάρο μέσα σε παμπ και τον πέταξαν έξω. "Καλά ρε συ" του είπα "γιατί άναψες τσιγάρο μέσα σε παμπ;" "Μόλις ήρθα από Ελλάδα και ξεχάστηκα" μου απάντησε. Δεν τον πίστεψα αφού ήταν εμφανές ότι κανένας άλλος δεν κάπνιζε 

Επεξ/σία από Skylined
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, LiquidTroll said:

άν θέλουμε να έχουμε νόμους , να ισχύουν όλοι οι νόμοι , όχι μόνο αυτοί που μας συμφέρουν ! Αυτό φωνάζω τόση ώρα !

Προφανώς, αλλά το θέμα του topic είναι το κάπνισμα κι η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Το να πηγαίνουμε την συζήτηση σε άλλους νόμους που δεν τηρούνται λέγεται https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Πες το απο την αρχη να τελειωνουμε. Ναι αν ειναι να προστατεψω την υγεια μου, θα γινω ρουφιανος. Το οτι εσυ εισαι εθισμενος στο τσιγαρο( οχι προσωπικα εσυ, γενικα μιλωντας), δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να το μοιραστω μαζι σου 

Οκ , κανένα πρόβλημα....κατέβασε και Τάγματα Ασφαλείας και ρίχνε ξύλο στους καπνιστες , χέστηκα.

Γινε και εσύ ρουφιάνος , μπορείς.

Είναι πραγματικά κρίμα.

16 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Αν οι εργαζομενοι δουλευουν χωρις ενσημα, ειναι υποχρεωση τους να καταγγειλουν τον εργοδοτη τους. Δεν ειναι δικια μου υποχρεωση. 

Επισης αυτο που δεν καταλαβαινετε εσεις οι καπνιστες και το λετε ολη την ωρα, αν εγω γουσταρω να τρωω ολη μερα καθε μερα τηγανιτα, να πινω 10 μπουκαλια αλκοολ κτλ κτλ, θα κανω κακο στον εαυτο μου και μονο. Οχι και στους γυρω μου. 

Σωστά , τι με νοιάζει για τον διπλανό μου? Εγώ έχω την δουλίτσα μου , κοιτάω την πάρτη μου , ας βρίσκανε και αυτοι μια δουλίτσα με κανονικές αποδοχές. Δεν με επηρεάζει στην ζωή μου , οπότε στα @@ μου.

Ρε ήμαστε σοβαροι? Και μετά λέτε για τους καπνιστές ότι είναι στα @@ τους?

Φαντάζομαι οτι αν θελεις να μιλήσεις στο κινητό , που εκπέμπει ακτινοβολία , το κάνεις μακριά απο παιδιά , γέρους και ευπαθείς ομάδες ε?

Οταν ταίζεις τα παιδιά σου με τον καρκίνο , εκεί δεν επηρεάζει άλλους?

Δεν κοιτάμε την τύφλα μας όμως , κοιτάμε μόνο οτι μας συμφέρει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/2/2019 στις 4:17 ΜΜ, Pleo είπε

Δεν με κατάλαβες. Εγώ αναφέρθηκα στην ανάγκη την οποία επικαλέστηκες για να σχηματίσεις επιχείρημα και ερωτώ το ίδιο. Θεωρείς δηλαδή αναγκαία τα μπαρ/κλαμπ για να ζήσει κάποιος; Γιατί επάνω σε αυτό στήριξες το επιχείρημα. Ότι δηλαδή όταν τα κακά είναι αναγκαία για να ζήσουμε τα αποδεχόμαστε. Είναι το μπαρ/κλαμπ αναγκαία για να ζήσουμε;

Γιατί, είναι αναγκαία τα εργοστάσια ή τα αυτοκίνητα? Για περίπου 350.000 χρόνια ζούσε ο άνθρωπος χωρίς αυτά.

Κάθε επιχείρημα που ακούγεται είναι άκρως ηλίθιο. Ο καπνός υπάρχει, χρησιμοποιείται, και είναι πολύ απλά στα πλαίσια μιας κοινωνίας να το επιτρέπει ή όχι, ανάλογα με το εκάστοτε νομοθετικό της πλαίσιο. Σε αμέσως επόμενο στάδιο, είναι στην παιδεία ενός ανθρώπου να μη το ανάψει ή να το σβήσει κοντά σε κάποιον που τον ενοχλεί ή δε καπνίζει.

Όπως και στην παιδεία κάποιου είναι να καταλάβει ότι μια μικρή διάθεση καπνού δε θα του προκαλέσει πρόβλημα, εκτίθεσαι σε πολύ πιο επικίνδυνα και βλαβερά αέρια συνεχώς, 24/7/365. Και επειδή ζούμε στο 2019 και δε καταλαβαίνει κανείς τίποτα, με τα παραπάνω δε προτρέπω ούτε δικαιολογώ το κάπνισμα, απλά δεν είναι τόσο μείζονος ενδιαφέροντος θέμα όσο άλλα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Οκ , κανένα πρόβλημα....κατέβασε και Τάγματα Ασφαλείας και ρίχνε ξύλο στους καπνιστες , χέστηκα.

Γινε και εσύ ρουφιάνος , μπορείς.

Είναι πραγματικά κρίμα.

Είναι ένα θέμα που δεν θα λυθεί ποτέ οι καπνιστές μπορούν μετά να σας κάνουν μπουλινγκ σε στάσης αστικών 😂😂😂

Δημοσ.

Γιατι κολλάς στη ρουφιανιά σαν λέξη; Στην Αγγλία οι επαγγελματίες οδηγοί έχουν απο πίσω ταμπελάκι που λέει "Οδήγησα καλά; Κάλεσε στον τάδε αριθμό"

Πετάς σκουπίδι έξω απο το παράθυρο; Μετα απο λίγο περιπολικό απο πίσω σου.

Μια κοινωνία δεν μπορεί να δουλέψει αν τα ίδια της τα μέλη δεν είναι σε θέση να εποπτεύσουν και ναι να καταγγείλουν την παρανομία.

Δημοσ.

Παιδιά πρέπει να απαγορευτεί γενικά το κάπνισμα παντού, σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς μόνο σε συγκεκριμένο χώρο με τασάκι γιατί αυτή η γόπα, κάτω με τσατίζει συν το οτι είναι βρωμιά. Προσωπικά με ενοχλεί η κάπνα σε κλειστό χώρο, αν και καπνιστής. Μέσα στο σπίτι δε καπνίζω βγαίνω στο μπαλκόνι και σε μπαρ η καφε προτιμώ να κάθομαι έξω και αν έχει κάπνα απλά σηκώνομαι και φεύγω. Προσπαθώ να σεβαστώ τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου, θα ρωτήσω για να ανάψω τσιγάρο δίπλα του και εφόσον προσπαθώ δε θα ανεχτώ και το μυδίασμα του  προσώπου στο άκουσμα οτι καπνίζω. Αν κάποιος θεωρεί οτι δεν είναι υποχρεωμένος να αναπνέει τη κάπνα που καλά κάνει , θα μπορούσε να το πει με καλό τρόπο στον άλλον ΟΧΙ ή απλά να επιλέξει να μην το κάνει παρέα όπως επίσης, όσο δεν έχει δικαίωμα ο καπνιστής να ενοχλεί τον άλλο έτσι και ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να του πεί να το κόψει ή να το περιθωριοποιήσει. Το λέω αυτό γιατί είδα και εδώ κάποιους επιθετικούς προς τους καπνιστές όπως και έχω δεί και εκτός φόρουμ.. αυτά που αναπνέεις κάπνα απο μηχανοκίνητα πετρελαιοκίνητα και τρώς καθημερινά δε σε πειράξανε, η ακτινοβολία του κινητου σου, το wifi, το ασυρματο τηλέφωνο....  και άλλα πολλα...   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απαγορεύσουμε οτιδήποτε είναι επικίνδυνο ή βλαπτικό για την υγεία. Απαγορεύουμε μόνο όσα κρίνουμε ως περισσότερο επικίνδυνα (πχ σκληρά ναρκωτικά). Αν δοκιμάσουμε να απαγορεύσουμε αυτά τα οποία πολύς κόσμος δεν θεωρεί ότι τον βλάπτουν ΑΜΕΣΑ (τσιγάρο, αλκοόλ κτλ), τότε θα γίνει ότι είχε γίνει με την ποταπαγόρευση στην Αμερική. Δηλαδή μπουρδέλο. Επίσης, τότε θα πρέπει να εκτιμήσουμε τον κίνδυνο και άλλων πραγμάτων, πχ. ανθυγιεινές τροφές (με ποιά ακριβώς δεδομένα και σε ποιές ποσότητες;), επικίνδυνα αθλήματα, παχυσαρκία κτλ. 

Στο θέμα του τσιγάρου και του αλκοόλ, δεν είναι μόνο το κακό που κάνει κάποιος στον εαυτό του. Πρέπει να γίνουν  οικονομοτεχνικές μελέτες που να δείξουν αν οι φόροι που πληρώνει κατά μέσο όρο ένας καπνιστής αντισταθμίζουν το αυξημένο κόστος που έχει στο σύστημα υγείας της κάθε χώρας. Βέβαια, το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος καπνιστής και για τους παχύσαρκους ("γιατί να πληρώνω εγώ φόρους και όχι αυτός") ή για τροφές όπως τα αλλαντικά που αποδεδειγμένα αυξάνουν τον κίνδυνο κάποιων καρκίνων. Φυσικά τότε υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως πχ το πόσο εύκολα μπορεί το κάθε κράτος να αποτιμήσει και να φορολογήσει οτιδήποτε επικίνδυνο για την υγεία. Το τσιγάρο και το αλκοόλ φορολογούνται εύκολα, αλλά η παχυσαρκία και η κακή διατροφή; 

Αλλά αν τα παραβλέψουμε όλα αυτά, και πούμε ότι οι νόμοι προστατεύουν τα δικαιώματά μας αφήνοντας ταυτόχρονα ελεύθερο όποιον θέλει να βλάψει τον εαυτό του, και πάλι πολλοί νόμοι είναι εντελώς ηλίθιοι. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι νόμοι περί προσβολής της δημοσίας αιδούς. Όπου πράγματα φυσικότατα όπως π.χ. η γύμνια και το σεξ (που σε πολλές ανθρώπινες κοινωνίες είναι εντελώς αποδεκτά σε δημόσια θέα) έχουμε καταφέρει να τα ποινικοποιήσουμε επειδή ενοχλούν την "ηθική" ή την "αισθητική" κάποιων. Εδώ, ο νόμος καταπνίγει το δικαίωμα κάποιου στη γύμνια, επειδή η κοινωνία θεωρεί βλακωδώς ότι θα υποστεί βλάβη αν δει το πουλί του.

Βασικά οι νόμοι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλίθιοι, επειδή και οι άνθρωποι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλίθιοι. Ένας και μόνο νόμος, "σεβάσου τον άλλον", θα ήταν αρκετός. Αλλά θα ήταν κενό γράμμα μέσα σε μια θάλασσα ηλιθιότητας.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vagosman είπε

Γιατι κολλάς στη ρουφιανιά σαν λέξη; Στην Αγγλία οι επαγγελματίες οδηγοί έχουν απο πίσω ταμπελάκι που λέει "Οδήγησα καλά; Κάλεσε στον τάδε αριθμό"

Πετάς σκουπίδι έξω απο το παράθυρο; Μετα απο λίγο περιπολικό απο πίσω σου.

Μια κοινωνία δεν μπορεί να δουλέψει αν τα ίδια της τα μέλη δεν είναι σε θέση να εποπτεύσουν και ναι να καταγγείλουν την παρανομία.

Ποια παρανομία όμως? μόνο αυτή που μας συμφέρει?

Κατείγγειλες ποτέ κάποιον που πετάει σκουπίδια όπου να ναι?

Κατείγγειλες ποτε κάποιον που παρκάρει όπου νάναι ή κάλεσες την τροχαία σε διπλοπαρκαρισμένο?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...