Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην Αγγλία όταν σπούδαζα, μεγάλη pub σε άκρως τουριστική περιοχή δίπλα στον πύργο του Λονδίνου, είχε μέσα 4 θαμώνες συν άλλους 3 την παρέα μου και έξω, στο πεζοδρόμιο παρακαλώ, καμιά 50αριά άτομα με το pint στο ένα χέρι και ομπρέλα/τσιγάρο στο άλλο. "Θες να καπνίσεις; Το ποτό σου και έξω στην βροχή" ήταν η απάντηση του μπαρμαν όταν τον ρωτήσαμε τι παίζει σαν νιούφηδες. Όλα αυτά εν έτη 2007. Και εμείς ακόμα συζητάμε τα αυτονόητα εν έτη 2019. Ρε μνημόνια μέχρι το Ράγκναροκ.

Υ.Γ: Στην πόλη μου έχουν ξυπνήσει ευτυχώς. Οι καταγγελίες πέφτουν συνέχεια. Έφαγε η μεγαλύτερη καφετέρια ένα πεντοχίλιαρο πρόστιμο πριν τα Χριστούγεννα και όλη η πόλη ήταν άκαπνη παντού για όλες τις γιορτές. Ζωάρα λέμε :)

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 12
  • Thanks 3
  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Pleo είπε

Δεν αντιλέγει κανείς ότι εκείνος που δεν τηρεί τον νόμο καλείται παράνομος. Δεν βοηθά όμως να επαφίεσαι σε αυτό καθώς ως γνωστόν υπάρχουν καλοί και κακοί νόμοι. Και το ποιος είναι καλός ή κακός νόμος φαίνεται στην εφαρμογή του.

Έβαλα. Στην εστίαση μιλάς για τροφή που είναι άμεσα συνδεμένη με την επιβίωσή σου. Τα ποτά και τα ξενύχτια όμως... ;

Καλά, δεν θα πεθάνεις αν δεν φας στη χ ταβέρνα. Τρως και σπίτι σου.

Δεν στέκει το επιχείρημα σου με τα κριτήρια σου.

25 χρόνια καπνιστής-φουγάρο, κάτι μήνες άκαπνος, δαγκώνομαι κάθε μέρα ακόμη. Ξέρω πόσο ζόρι και ξενέρα είναι να μην μπορείς να καπνίσεις, έχοντας ταξιδέψει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Όσο και να με ενοχλεί η παραδοχή, ένας από τους λόγους που προσπαθώ να παραμείνω άκαπνος είναι γιατί μου έγινε ζόρι και ξενέρα στα ταξίδια μου. 
Για τους κλειστούς χώρους, οι μη καπνιστές έχουν δίκιο. Τελεία και παύλα. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, punky είπε

Καλά, δεν θα πεθάνεις αν δεν φας στη χ ταβέρνα. Τρως και σπίτι σου.

Όχι δα. Η εστίαση δεν αφορά μόνο τις ταβέρνες, ούτε είναι πάντα εναλλακτική το σπίτι. Γιατί το θέτεις έτσι; Δεν σου έχει τύχει να πεθαίνεις της πείνας και να είσαι κάπου εκτός σπιτιού και μακριά; Δεν νομίζω ότι τίθεται στο ίδιο επίπεδο το μπαρ/κλαμπ. Ούτε κατά διάνοια.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pleo είπε

Όχι δα. Η εστίαση δεν αφορά μόνο τις ταβέρνες. Γιατί το θέτεις έτσι; Δεν σου έχει τύχει να πεθαίνεις της πείνας και να είσαι κάπου εκτός σπιτιού; Δεν νομίζω ότι τίθεται στο ίδιο επίπεδο το μπαρ/κλαμπ. Ούτε κατά διάνοια.

Γιατί ρε Ιωσήφ; Δεν σου έχει τύχει να χωρίσεις, να πεθαίνεις από τη στεναχώρια σου και να πρέπει επειγόντως να μπεις σε ένα μπαρ;

Αστειεύομαι. Δεν πάει έτσι ρε φιλαράκι. 

Εμείς οι καπνιστές υποχρεώνουμε τους μη-καπνιστές σε αποδεδειγμένη βλάβη στην υγεία τους. Αυτό, στα μάτια του νόμου, υπερέχει των άλλων προτεραιοτήτων.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, punky είπε

Γιατί ρε Ιωσήφ; Δεν σου έχει τύχει να χωρίσεις, να πεθαίνεις από τη στεναχώρια σου και να πρέπει επειγόντως να μπεις σε ένα μπαρ;

Αστειεύομαι. Δεν πάει έτσι ρε φιλαράκι. 

Εμείς οι καπνιστές υποχρεώνουμε τους μη-καπνιστές σε αποδεδειγμένη βλάβη στην υγεία τους. Αυτό, στα μάτια του νόμου, υπερέχει των άλλων προτεραιοτήτων.

Όπως και να το δεις, όπως και να το δικαιολογήσεις, δεν παύει η μια περίπτωση (τροφή) να έχει υποχρεωτικές και απαραίτητες προεκτάσεις, ενώ η άλλη (μπαρ/κλαμπ) να μην έχει.

Πως να το κάνουμε; Έτσι είναι. Δεν σε τραβολογάει κι όλας κανείς ούτε σε υποχρεώνει να πας σε μπαρ. Σε χώρο εστίασης όμως πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς.

Επομένως, γιατί να μην αφήσουμε την αγορά να αποφασίσει στα μπαρ και τα κλαμπ; Όχι πως δεν γνωρίζουμε ήδη την απάντηση βέβαια... . Γιατί θα επικρατήσουν οι χώροι για τους καπνίζοντες και αυτό το γνωρίζουν οι μη καπνίζοντες και σου λένε ότι πάλι θα ενοχλούνται, λες και δεν ενοχλούνται οι καπνίζοντες που τους απαγορεύεται να καπνίζουν.
Έχουμε δηλαδή την επιβολή συγκεκριμένης άποψης χωρίς αυτή να στηρίζεται σε κάποιο αναγκαίο κακό, σε κάποια ανθρώπινη ανάγκη. Κοινώς έχουμε επιβολή γούστου. Ε, ας αποφασίζει για το γούστο του ο καθένας προσωπικά και ελεύθερα.

Δημοσ.

Μετά μπαίνουν στην κουβέντα και οι εργαζόμενοι. Θα μπορούσε να πει κάποιος βέβαια ότι το α έχουν κι αυτοί το δικαίωμα επιλογής αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pleo είπε

Όπως και να το δεις, όπως και να το δικαιολογήσεις, δεν παύει η μια περίπτωση (τροφή) να έχει υποχρεωτικές και απαραίτητες προεκτάσεις, ενώ η άλλη (μπαρ/κλαμπ) να μην έχει.

Πως να το κάνουμε; Έτσι είναι. Δεν σε τραβολογάει κι όλας κανείς ούτε σε υποχρεώνει να πας σε μπαρ. Σε χώρο εστίασης όμως πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς.

Επομένως, γιατί να μην αφήσουμε την αγορά να αποφασίσει στα μπαρ και τα κλαμπ; Όχι πως δεν γνωρίζουμε ήδη την απάντηση βέβαια... . Γιατί θα επικρατήσουν οι χώροι για τους καπνίζοντες και αυτό το γνωρίζουν οι μη καπνίζοντες και σου λένε ότι πάλι θα ενοχλούνται, λες και δεν ενοχλούνται οι καπνίζοντες που τους απαγορεύεται να καπνίζουν.
Έχουμε δηλαδή την επιβολή συγκεκριμένης άποψης χωρίς αυτή να στηρίζεται σε κάποιο αναγκαίο κακό, σε κάποια ανθρώπινη ανάγκη. Κοινώς έχουμε επιβολή γούστου. Ε, ας αποφασίζει για το γούστο του ο καθένας προσωπικά και ελεύθερα.

Επιβολή γούστου θα ήταν αν όλα τα μαγαζιά ήταν υποχρεωμένα να παίζουν Τόλη Τσιμογιάννη.
Ο εν λόγω νόμος προασπίζεται την υγεία των μη καπνιστών, όχι κάποιο καπρίτσιο.

Με τη λογική σου, επιβολή γούστου είναι όταν ο ΚΟΚ δεν με αφήνει να κάνω σούζες με τη μηχανή σε πεζόδρομο.

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά δεν μοιράζονται οι παρέες σε αμιγώς καπνιστές ή μη καπνιστές.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, punky είπε

Επιβολή γούστου θα ήταν αν όλα τα μαγαζιά ήταν υποχρεωμένα να παίζουν Τόλη Τσιμογιάννη.
Ο εν λόγω νόμος προασπίζεται την υγεία των μη καπνιστών, όχι κάποιο καπρίτσιο.

Με τη λογική σου, επιβολή γούστου είναι όταν ο ΚΟΚ δεν με αφήνει να κάνω σούζες με τη μηχανή σε πεζόδρομο.

Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά δεν μοιράζονται οι παρέες σε αμιγώς καπνιστές ή μη καπνιστές.

Νομίζω ότι πάλι δεν έδωσες καλό παράδειγμα. Ο ΚΟΚ είναι αναγκαίο κακό όπως και η κυκλοφορία των οχημάτων. Μην αναφερθώ πάλι σε περιπτώσεις που δεν γίνεται αλλιώς, ακόμα και πέρα από τα τροχοφόρα όπως της αστυνομίας της πυροσβεστικής ή τα ασθενοφόρα.

Τα μπαρ/κλαμπ πάλι όχι. Δεν μπορούν να συγκριθούν στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΈ ΜΊΛΗΣΑΝ 

ΕΛΛΑΔΑ περιπου 75% δεν καπνιζει 

αρα μοκο 

Σοβαρά; Πολύ καλό αυτό, περίμενα χαμηλότερο ποσοστό!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΈ ΜΊΛΗΣΑΝ 

ΕΛΛΑΔΑ περιπου 75% δεν καπνιζει 

αρα μοκο 

Στατιστικά πόσες πιθανότητες έχεις να βγάλεις τα σπιρούνια πριν ξεπεζέψεις τ' άλογο;

Δημοσ.

Απορω γτ το συζηταμε ακομα 😂 Αφου ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Καταγγελια σε οσους δεν τον εφαρμοζουν και θα το ξανασκεφτουν διπλα να αφησουν καποιον να καπνιζει μεσα στα μαγαζια. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Νομίζω ότι πάλι δεν έδωσες καλό παράδειγμα. Ο ΚΟΚ είναι αναγκαίο κακό όπως και η κυκλοφορία των οχημάτων. Μην αναφερθώ πάλι σε περιπτώσεις που δεν γίνεται αλλιώς, ακόμα και πέρα από τα τροχοφόρα όπως της αστυνομίας της πυροσβεστικής ή τα ασθενοφόρα.

Τα μπαρ/κλαμπ πάλι όχι. Δεν μπορούν να συγκριθούν στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Η θέση σου δηλαδή είναι πως συναινείς με τον αντικαπνιστικό νόμο στα πάντα, πλην της εφαρμογής του στα μπαρ/κλαμπ, τα οποία θα έπρεπε να αποφασίσουν μόνα τους με ποιον θα παν και ποιον θα αφήσουν, γιατί δεν είναι αναγκαία για την επιβίωση μας η επίσκεψη σε αυτά; Κι αυτοί που δουλεύουν σε αυτά; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

To πράγμα δείχνει ότι αλλάζει. Βλέπω όλο και περισσότερα μαγαζιά, κυρίως εστίασης (που είναι και πήχτρα στον κόσμο για να προλάβω αντεπιχειρήματα) αλλά όλο περισσότερες καφετέριες να τηρούν το αντικαπνιστικό. Στην βραδινή διασκέδαση όχι ακόμα.  Προσωπικά επειδή η αλλαγή αυτή είναι εμφανέστατη , είμαι αισιόδοξος.

Έχω παρατηρήσει και σε πολλά καφέ κίολας να έχουν ξεχωριστά τραπέζια γι'αυτους που τρώνε και γι'αυτούς που πίνουν καφέ και καπνίζουν. Το θεώρησα πολύ *γαμώ* ώς κίνηση και με τράβηξε να πω την αλήθεια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...