nightwalker1990 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερίζω την παρέα, κατευθείαν στο ψητό, κοντά 20 ημέρες λείπω απο την εταιρία που εργάζομαι για λόγους υγείας οι οποίοι είναι οι εξής: 1) Είχα θέμα στο ισχίο για 1 εβδομάδα με τα πολλά αφού πέρασα απο νοσοκομεία και ΙΚΑ πήγα σε ιδιώτη γιατρό και μου είπε δυστυχώς δισκοκήλη... με τα πολλά έχω πάει όλα τα απαραίτητα χαρτιά εξετάσεις κλπ και μου έδωσαν έγγραφο να το πάω στο ΙΚΑ για την πληρωμή. So far so good... 2) Ενδιάμεσα στις ίδιες μέρες αρρώστησα κίολας.. 3) Δευτέρα γύρισα στην δουλειά, έβηχα σαν το κοτόπουλο, πυρετό κλπ δίχως αύριο και κατάλαβα ότι ξαν'αρρώστησα. Με τα πολλά πήγα στο ΙΚΑ έστειλα το χαρτί του γιατρού και περιμένω το αντίστοιχο απο την δουλειά να το καταθέσω.. Το θέμα μου είναι το εξής... Έπεσε τηλ απο τον διευθυντή μου χωρίς λέει να φανεί αδιάκριτος και δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι λείπω μέρες και μου είπε: Ρε συ λείπεις πολλές μέρες συμβαίνει κάτι με την δουλειά??? Έχεις κάποιο θέμα??? Μήπως γίνεται σκόπιμα??? 🤔 Λες κι έχω όρεξη να πληρώνω μαγνητικές και ιδιωτικούς γιατρούς να χάνω τα μεροκάματά μου απλά για να μην πηγαίνω σε κάτι το οποίο το επέλεξα εγώ. Είχαμε κάνει κουβέντα για να γυρνούσα στο παλιό μου πόστο πριν τα χριστούγεννα και ξεκάθαρα μου είπε: Φυσικά δεν παίζει θέμα εννοείται μπορείς ..... και σήμερα στο τηλεφώνημα που δέχθηκα μου είπε λίγο δύσκολο, θα δούμε τι θα κάνουμε μ'εσένα, οκ θέμα υγείας αλλά δεν μπορείς να λείπεις τόσες μέρες... Έχει η είχε κάποιος αντίστοιχη εμπειρία πάνω σε άδεια???? Μπορούν να με διώξουν??? Η σύμβαση που έχω είναι αορίστου χρόνου και κλείνω 1 χρόνο τον επόμενο μήνα. Ευχαριστώ πολύ αναμένω σχόλια.
Ison_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Ζήτησε του μια συνάντηση από κοντά να κάτσεις σαν άνθρωπος να του τα εξηγήσεις όλα. 20ήμερες απουσίες δεν πρέπει να μένουν στα τηλεφωνήματα. 3
nightwalker1990 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ison_ είπε Ζήτησε του μια συνάντηση από κοντά να κάτσεις σαν άνθρωπος να του τα εξηγήσεις όλα. 20ήμερες απουσίες δεν πρέπει να μένουν στα τηλεφωνήματα. δεν κατάλαβες... Πήγα προχθές στο γραφείο με είδε μιλήσαμε... μου την είπε και καλά γιατί ξανά αρρώστησα. Αφού όλες οι κλώσσες με ένα μυξομάντιλο στο χέρι είναι.
chsam Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε δεν κατάλαβες... Πήγα προχθές στο γραφείο με είδε μιλήσαμε... μου την είπε και καλά γιατί ξανά αρρώστησα. Αφού όλες οι κλώσσες με ένα μυξομάντιλο στο χέρι είναι. Δυστυχως ετσι ειναι ο ιδιωτικος τομεας.Και εγω εμεινα απο την μεση, λογω δουλειας εννοειται, με ασθενοφορο να ερχεται να με παρει απο το σπιτι γιατι δεν μπορουσα να κουνηθω, και αφου γυρισα μετα απο δυο μηνες με βαλανε σε αλλο ποστο ακομα πιο επιβαρυντικο με σηκωματα βαρων. Να φανταστεις με το αφεντικο ειχαμε και εχουμε πολυ καλη σχεση.Οταν αρρωσταινες ομως γινοταν αλλος ανθρωπος... 6
vagos789 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Φυσικα και γινεται να απολυθεις,δεν εισαι καμια εγκυος Θεωρητικα θα μπορουσε να θεωρηθει καταχρηστικη,αλλα δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου να το στηριξεις 1 1
nightwalker1990 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, vagos789 είπε Φυσικα και γινεται να απολυθεις,δεν εισαι καμια εγκυος Θεωρητικα θα μπορουσε να θεωρηθει καταχρηστικη,αλλα δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου να το στηριξεις Καταχρηστική για ποιον λόγο δηλαδή?? Οι γνωματεύσεις, εξετάσεις και οτιδήποτε άλλο μου έδωσαν δεν πιάνεται???? Απο που κι ως που κάνω κατάχρηση??? 1 1
Stamer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Αν σε διώξουν δεν χρειάζεται να σου δώσουν και λόγο και αν το κάνουν, μπορούν να βρουν 1002. Ένας απλός "περικοπή budget" λόγος είναι αρκετός
360city Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 δεν θα σε απολύσει ποτέ λόγο ότι έλειπες τόσο καιρό , ειδικά όταν έχεις χαρτί γιατρού. Αν κάνει τέτοιο λάθος τότε απλά σταματάει εκεί η καλή σχέση και απλά τον σκίζεις. Οσο μπάχαλο και αν είμαστε σαν κράτος το Υ.Εργασίας δεν αστειεύεται σε κάτι τέτοια. Μπορεί όμως να σε βγάλει πλεονάζων αλλά και αυτό παίζει γιατί αν έχει ανάγκη απο προσωπικό δεν μπορεί να απολύει κάποιον ως πλεονάζων και να προσλαμβάνει άλλον στο καπάκι. Το καλύτερο απο όλα είναι ψυχραιμία. Ναι είναι αφεντικό και ναι ειναι ιδιωτικός τομέας... και εσυ αν ήσουν αφεντικό και ειχες αλλα δεν ειχες υπάλληλο , θα την ακουγες και εσυ κανονικότατα χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν... Ηρεμία , ψυχραιμία και με το καλό πήγαινε στην δουλειά σου και όλα καλά. Πλακώσου σε βιταμίνες , παυσίπονα , κάνε την καρδιά σου πέτρα , κάνε οτι μπορείς και τραβα πισω μολις τελειώσει η αναρρωτική. Συνήθως τα αφεντικά στραβώνουν : γιατί δεν τους εκατσε η γυναίκα ή "η καλή του φίλη" έχουν δουλειά στα ξαφνικά και σκάνε ασθένειες εκεί που δεν το περιμένει σκάνε και άλλες ασθενειες και απο άλλους (που μπορεί οι άλλοι να είναι σικέ και να την πληρώνουν και οι πραγματικά ασθενείς) μπορεί να πέσανε λόγια απο λαμόγια (ψαχνει να βρει δουλειά γιατί δεν ειναι ευχαριστημένος- κλασσική ατάκα απο τον καλύτερο συνάδελφο για να διώξει εσένα και να κρατήσει την θέση αυτός) εχει ανάδρομο στον ΕΡΜΗ και του φταίνε όλοι και οι πρώτοι είναι αυτοί που ειναι αρρωστοι . ΑΑ , στο τζουρα κλαμπ κλπ και βεβαια το σοβαρότερο , εχει θέμα με τα ένσημα και αγωνιά πως αν αυτός πάρει αναρρωτική πέρα των 5 ημερών θα πρέπει να πληρώσει και το ΙΚΑ και εγώ αλλα στον ΙΚΑ εγω.......... Κοίτα να γίνεις καλά , να πατήσεις στα πόδια σου , κοίτα να μην αγχώνεσαι γιατί τότε είναι που κάνουμε το "τοσο" "ΤΟΣΟ" , οταν πας πισω στην δουλειά κάνε την πάπια μέχρι και την κότα εκτός αν εχεις δουλειά καβάντζα και γενικά είναι δύσκολοι καιροι για πρίγκιπες αλλά και για ανεργία ! Οτι και να σου πει , πες ενα "ναι εχετε δίκιο αλλα και εγώ σαν και το ήθελα να πάθω ότι έπαθα.." και κάτσε στην δουλειά σου χαλαρά γιατί τα νεύρα κτλ δεν βοήθησαν ποτέ ΚΑΝΕΝΑΝ! Καλη επιτυχία και πάνω απο όλα ΥΓΕΙΑ αδερφε! 11 2
SB_1957 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, nightwalker1990 είπε δεν κατάλαβες... Πήγα προχθές στο γραφείο με είδε μιλήσαμε... μου την είπε και καλά γιατί ξανά αρρώστησα. Αφού όλες οι κλώσσες με ένα μυξομάντιλο στο χέρι είναι. Το πρόβλημα ποιο είναι? Προσέλαβαν άλλον στη θέση σου για να κάνει τη δουλειά σου επειδή έλειπες και πρέπει να πας σε άλλη θέση? ή Δεν υπάρχει άλλη θέση για σένα και άρα πρέπει να σε απολύσουν?
vagos789 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε Καταχρηστική για ποιον λόγο δηλαδή?? Οι γνωματεύσεις, εξετάσεις και οτιδήποτε άλλο μου έδωσαν δεν πιάνεται???? Απο που κι ως που κάνω κατάχρηση??? λαθος καταλαβες,καταχρηστικη απολυση εννοουσα,δηλαδη υπερ σου. Αλλα οπως ειπα,αυτο δεν ειναι το πλεον ευκολο να τεκμηριωθει, αλλωστε δεν θα απολυσει αμεσως με την επιστροφη (αν το κανει). Πιστευω οτι αν κυλησουν ομαλα τα πραγματα απο εδω και περα, ειναι πιθανον να ξεχαστει ολο αυτο και απο τους δυο σας.
gatokoritso Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ναι το έχω δει αρκετές φορές το σενάριο. μου είχε τύχει και εμένα το καλοκαίρι που με το που γύρισα από την άδεια αρρώστησα και έμεινα μια εβδομάδα off. είναι περίεργο όταν γίνεται, και με τόσα που έχουν ακουστεί δεν κατηγορώ την άλλη πλευρά αν το βλέπει καχύποπτα, αλλά άμα έχεις τα χαρτιά σου τότε εξηγείς και πιστεύεις για το καλύτερο. τη καζουρα πάντως όταν γυρίσεις για να μην ξανά αρρωστήσεις δεν τη γλιτώνεις. γελα πες περνω βιταμίνες/σουπερμαντολινη... Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από gatokoritso
koulkos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Η απόλυση κατά τη διάρκεια της ασθένειας δεν απαγορεύεται αλλά το αν είναι καταχρηστική εξετάζεται από τον αρμόδιο δικαστή ή κάποια άλλη αρχή, αν φυσικά το τραβήξει ο εργαζόμενος εκεί. Η αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά (αν προκύπτει θέμα αποζημίωσης) και το διάστημα της ασθένειας λαμβάνεται κανονικά υπ'όψη στον υπολογισμός της. Δικαστικώς, εσύ θα πεις τα δικά σου και θα παρουσιάσεις τα χαρτιά σου, ο εργοδότης θα πει και θα παρουσιάσει τα δικά του και θα βγει η απόφαση. Το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Αν παρουσιάσει ο εργοδότης τα οικονομικά στοιχεία 4-5 ετών τα οποία και μεταβάλλονται αρνητικά κάθε χρονιά, μπορεί να πατήσει στην οικονομική του κατάσταση και πιθανότατα να δικαιωθεί. Γενικά, κρίνεται από τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις και των δύο πλευρών.
tz3s Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Ελλαδα... Ολα μετρημενα στο προσωπικο, ελαχιστος σεβασμος και μακακες παντου... Σε τι αντικειμενο εισαι φιλε μου αν επιτρεπεται? Γιατι αν ειναι να εχεις τον φοβο μην αρρωστησεις βραστα χαραλαμπε... Δεν ειναι αντιμετωπιση αυτη απο τον οποιοδηποτε! 2
nightwalker1990 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους και για τις ευχές, δεν περίμενα να το πάθω στα 28 μου δυστυχώς. Στο δια ταύτα, είμαι πωλητής σε εταιρία Courier, αναλαμβάνω support σε υφιστάμενους πελάτες, ψάχνω νέους κλείνω συμφωνίες κλπ... Στην ίδια εταιρία είμουν οδηγός μέχρι και τον Νοέμβρη σύνολο 8 μήνες τότε, δεν είχα δώσει το παραμικρό δικαίωμα είμουν και είμαι καλός στην δουλειά μου, μου έγινε πρόταση να ανέβω στο τμήμα πωλήσεων μιας και πολλά στελέχη της εταιρίας με πρότειναν, δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα και ας είμαι δυνατός σε αυτό, ο λόγος διότι έβγαζα το λιγότερο ως οδηγός τον μήνα απο 60-120-130€. Όταν συζήτησα λοιπόν λέω: Θα δεχτώ την θέση με την προοπτική εφόσον είναι παραπάνω ο μισθός οκ? οκ... μου λέει: Εφόσον δεν σου αρέσει η δεν μας κάνεις, επιστρέφεις στο αρχικό σου πόστο, λόγο ότι είναι στην ίδια εταιρία. Να'χουμε να λέμε... δεν ήταν έτσι τα πράγματα, απογοητεύτικα απ τις πρώτες ημέρες, το συζήτησα μαζί του και του πριν μέρες και του είπα πως σκέφτομαι να επιστρέψω ως οδηγός... και ο τύπος απλά στράβωσε και το γύρισε και καλά ότι λείπω τόσες μέρες επειδή δεν μ'αρέσει η νέα θέση... Εγώ απλά θέλω να ξέρω εάν μπορώ να κάνω κάτι απο την πλευρά μου να βρω κάποιο δίκιο εφόσον με διώξουν... Δεν το παίζω μαγκάκι, πληρώνω ενοίκιο λογαριασμούς κλπ και είμαι ευγνώμων που έχω δουλειά αλλά δεν δέχομαι να με απολύσουν επειδή θεωρούν η θεωρεί κάποιος ότι είναι λαμογιά ότι συνέβη..
SB_1957 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους και για τις ευχές, δεν περίμενα να το πάθω στα 28 μου δυστυχώς. Στο δια ταύτα, είμαι πωλητής σε εταιρία Courier, αναλαμβάνω support σε υφιστάμενους πελάτες, ψάχνω νέους κλείνω συμφωνίες κλπ... Στην ίδια εταιρία είμουν οδηγός μέχρι και τον Νοέμβρη σύνολο 8 μήνες τότε, δεν είχα δώσει το παραμικρό δικαίωμα είμουν και είμαι καλός στην δουλειά μου, μου έγινε πρόταση να ανέβω στο τμήμα πωλήσεων μιας και πολλά στελέχη της εταιρίας με πρότειναν, δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα και ας είμαι δυνατός σε αυτό, ο λόγος διότι έβγαζα το λιγότερο ως οδηγός τον μήνα απο 60-120-130€. Όταν συζήτησα λοιπόν λέω: Θα δεχτώ την θέση με την προοπτική εφόσον είναι παραπάνω ο μισθός οκ? οκ... μου λέει: Εφόσον δεν σου αρέσει η δεν μας κάνεις, επιστρέφεις στο αρχικό σου πόστο, λόγο ότι είναι στην ίδια εταιρία. Να'χουμε να λέμε... δεν ήταν έτσι τα πράγματα, απογοητεύτικα απ τις πρώτες ημέρες, το συζήτησα μαζί του και του πριν μέρες και του είπα πως σκέφτομαι να επιστρέψω ως οδηγός... και ο τύπος απλά στράβωσε και το γύρισε και καλά ότι λείπω τόσες μέρες επειδή δεν μ'αρέσει η νέα θέση... Εγώ απλά θέλω να ξέρω εάν μπορώ να κάνω κάτι απο την πλευρά μου να βρω κάποιο δίκιο εφόσον με διώξουν... Δεν το παίζω μαγκάκι, πληρώνω ενοίκιο λογαριασμούς κλπ και είμαι ευγνώμων που έχω δουλειά αλλά δεν δέχομαι να με απολύσουν επειδή θεωρούν η θεωρεί κάποιος ότι είναι λαμογιά ότι συνέβη.. Λάθος χρονική στιγμή διάλεξες να ζητήσεις να γυρίσεις στην προηγούμενη θέση και έδωσες το δικαίωμα να σκεφτούν ότι η ασθένεια ήταν λαμογιά. Δεν θα σκεφτόσουν το ίδιο κι εσύ στη θέση τους? Πιθανόν να μην θέλουν να σε γυρίσουν στην προηγούμενη θέση γιατί είναι πλήρεις από οδηγούς προς το παρόν ή/και επειδή είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά σου στη νέα θέση. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να συνεχίσεις στη θέση που είσαι και να προτείνεις μόλις υπάρξει θέση οδηγού ή κάποιος οδηγός έχει τα προσόντα και τη διάθεση να πάει στο τμήμα πωλήσεων να γίνει η αλλαγή. Μην ξεχνάς ότι είναι πολύ σημαντικό να μη χαλάς τις σχέσεις σου στη δουλειά και να δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι εξίσου και για την εταιρία και για τον εαυτό σου και ότι αν είσαι ευχαριστημένος από τη θέση που έχεις θα αποδίδεις περισσότερο! 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα