Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, djcat είπε

Η πιστωτική είναι θέμα όταν δεν πληρώνεις το ολικό ποσό πο οφείλεις το μήνα, αλλά μόνο την ελάχιστη δόση που προτείνει η τράπεζα.

Τότε πέφτει ο τόκος. Αν πληρώνεις κάθε μήνα το ολικό ποσό που χρησιμοποίησες τον προηγούμενο μήνα, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

Δυστυχώς εκεί βασίζονται οι Τράπεζες γιατί ξέρουν ότι ένα ελάχιστο ποσοστό πλήρωνε διαχρονικά την κανονική δόση.Το συντριπτικό συνήθως την ελάχιστη για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και ναι είναι εργαλείο για ελάχιστους που ξέρουν να τη χρησιμοποιούν και τους βολεύει για άλλους λόγους.

Για τους άλλους συνήθως μετά από 1-2-3 χρόνια γίνεται ένας βραχνάς που τους πνίγει.

Οι Τράπεζες βάσει στατιστικών δουλεύουν.Τζάμπα χρήμα δεν πουλάνε ποτέ. 

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οι πιστωτικές εκτός από άχρηστες είναι και επικίνδυνες. Μόνο για ειδικές-σπάνιες περιπτώσεις χρειάζονται.

Για αυτό μόνο χρεωστικές. Κάνουν τα πάντα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.

Θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια που είχα βγάλει τη μία και μοναδική μου πιστωτική να αγοράσω κάτι ηλεκτρικά σε 12 δόσεις γιατί δεν είχα τα λεφτά.

Πλήρωνα κανονικά όλη τη δόση ποτέ το ελάχιστο που πρότειναν  και επειδή ποτέ δεν χώνεψα αυτό το τρόπο πληρωμής  κάπου στην 8η - 9η επειδή είχα τα λεφτά πήγα στη στη Τράπεζα και ζήτησα να πληρώσω το υπόλοιπο των 2-3 που είχαν απομείνει.Μου είπαν δεν γίνεται και αν το κάνω θα πληρώσω και παραπάνω πρόστιμο.:o

Δηλαδή ήλπιζαν ότι και στην  τελευταία δόση μπορεί να είχα δυσκολίες να μην πληρώσω όλο το ποσό να μου βάλουν τόκους.Φυσικά πλήρωσα κανονικά τις υπόλοιπες 2-3 και στην τελευταία πήγα στην Τράπεζα τους ζήτησαν να την καταστρέψουν (μάλιστα την έκοψαν με ψαλίδι) και υπέγραψα να μην μου στείλουν ανανέωση διότι δεν τη χρειάζομαι όπως και έγινε μέχρι σήμερα και ελπίζω ποτέ ξανά να μην τη χρειαστώ.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Τι εισοδημα θελει ο Κωτσοβολος ?

Δεν πρέπει να είαι θέμα τι εισόδημα θέλει ο κωτσόβολος αλλά τι εισόδημα θέλει η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Κωτσόβολος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν (Ξ)έρεις να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική καλός αν την βγάζεις όμως για να πληρώνεις ψώνια σούπερ μάρκετ να αγοράζεις μονοπετρα στον τσικακι που γνώρισες, να πας ταξίδια κλπ κλπ η τράπεζα θα σε τσακίσει και θα έχει και δίκιο. 

Πριν κάτι χρόνια είχα πάει σε ένα δικαστήριο για ενα τρακάρισμα και πριν από εμάς ήταν ένας που χρωστούσε 600.000 ήταν 7 δικηγόροι από 7 διαφορετικές τράπεζες στο κέντρο καθόταν ένας συγγενής του γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να πάει λόγο ψυχολογικών με λιγα λογια ο τύπος χάλαγε αβέρτα και μετά δεν μπορούσε να πληρώσει και μετά έπαιρνε δάνειο απτή μια τράπεζα για να πληρώσει την άλλη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Θυμάμαι πριν πολλά πολλά χρόνια που είχα βγάλει τη μία και μοναδική μου πιστωτική να αγοράσω κάτι ηλεκτρικά σε 12 δόσεις γιατί δεν είχα τα λεφτά.

Πλήρωνα κανονικά όλη τη δόση ποτέ το ελάχιστο που πρότειναν  και επειδή ποτέ δεν χώνεψα αυτό το τρόπο πληρωμής  κάπου στην 8η - 9η επειδή είχα τα λεφτά πήγα στη στη Τράπεζα και ζήτησα να πληρώσω το υπόλοιπο των 2-3 που είχαν απομείνει.Μου είπαν δεν γίνεται και αν το κάνω θα πληρώσω και παραπάνω πρόστιμο.:o

Δηλαδή ήλπιζαν ότι και στην  τελευταία δόση μπορεί να είχα δυσκολίες να μην πληρώσω όλο το ποσό να μου βάλουν τόκους.Φυσικά πλήρωσα κανονικά τις υπόλοιπες 2-3 και στην τελευταία πήγα στην Τράπεζα τους ζήτησαν να την καταστρέψουν (μάλιστα την έκοψαν με ψαλίδι) και υπέγραψα να μην μου στείλουν ανανέωση διότι δεν τη χρειάζομαι όπως και έγινε μέχρι σήμερα και ελπίζω ποτέ ξανά να μην τη χρειαστώ.

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά για να μην λέμε ανακρίβειες. Έστω ότι βάζεις 10 δόσεις των €50. Και κάπου στην 6η δόση θες να το αποπληρώσεις γιατί π.χ πήρες λεφτά μαζεμένα. Μπορείς πολύ απλά να μεταφέρεις αυτά τα λεφτά στην κάρτα και να εμφανίζεται σαν πιστωτικό υπόλοιπο. Τους επόμενους 4 μήνες πολύ απλά θα πληρώνετε το κάθε 50αρικο χωρίς να κάνεις εσύ τίποτα. Ούτε πέναλτυ πρόωρης προεξοφλησης, ούτε τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Μην δαιμονοποιούμε το κάθε τι. Όπως όλοι ξέρουμε με το μαχαίρι μπορείς να κόψεις ψωμί αλλά μπορείς και να σκοτώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μαχαίρι σκοτώνει.

• Like 8
Δημοσ.

Αν πας και βγάλεις μια πιστωτική με 1000 υπόλοιπο και πάρεις ένα pc των 1000 ευρώ σε 20 άτοκες δόσεις πχ θα έχεις δόση 50 ευρώ αλλά υπόλοιπο 0 στην κάρτα.Με λίγα λόγια μπορεί να την πατήσεις αν δεν πληρώσεις μια δόση και να φας τόκους αλλά τουλάχιστον αν είσαι σωστός μπορείς να κάνεις άτοκες αγορές.Αντιθετα σε περίπτωση δανείου θα φας τους τόκους από την αρχή και αν είσαι ασυνεπής θα φας και άλλους τόκους.Παντως και εγώ συμφωνώ με τον παππού ότι καλύτερα να μη βάζεις δόσεις γενικά.Αν έχεις τα λεφτά αγοράζεις,αλλιώς τα μαζευεις και αγοράζεις αργότερα.Οποιοσδηποτε τρόπος δανεισμού μπορεί να μας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αργότερα γιατί καμιά δουλειά και κανένας μισθός δεν είναι σίγουρος.

• Like 4
Δημοσ.

Αν δεν μπορουν οι τραπεζες και η ''αγορα'' να δωσουν  δοσεις των 20-30 ευρω ας περιμενουν  τους.. εφοπλιστες να αγορασουν φριτεζα 😄

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bluesattack είπε

Τι εισοδημα θελει ο Κωτσοβολος ?

Δεν θέλει μεγάλο. Προ δεκαετίας που ξεκίνησα τις αγορές με πίστωση είχα σίγουρα κάτω από τάληρο μιας και δεν εργαζόμουν. 

Στον κωτσο η δυσκολία είναι να εγκριθεί το πρώτο δάνειο. Αν είσαι ok στις πληρωμες σου μετά αγοράζεις μαγαζιά ολόκληρα. Ή για να μαι πιο ακριβής... σε παρακαλάνε να αγοράσεις μαγαζιά ολόκληρα. Μηνύματα, τηλέφωνα κλπ. Αυτή τη στιγμή έχω ένα μεγάλο ποσό να με περιμένει για πίστωση αλλά δεν μου χρειάζεται τίποτα. Ε με έχουν ζαλίσει :lol:τόσο που σκέφτομαι να υποκύψω :lol:

Οι πιστωτικές και η πίστωση είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία στα χέρια συνετών με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ανθρώπων και μεγάλο βαρυδι για τους ανθρώπους νοοτροπίας..... ΠΑΣΟΚ!!! 

"Ευτυχώς" που υπάρχουν οι δεύτεροι για μπορούμε κ μεις να κάνουμε την δουλειά μας. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο  που εμαθα ειναι οτι αν ειχες ενα δανειο και ας εισαι συνεπείς την στιγμή που εχεις κανει ρυθμίσει σε βαζουν μαυρη λιστα ..και δεν μπορεις να παρεις ουτε πιστωτικη ουτε τιποτα . Το δανειο αυτο δεν το ξεχρεώνω εγω, το ειχα παρει για αλλων να τον βοηθησω σε μια αναγκη,εμενα απλα ειναι στο δικο μου ονομα .Με 800 εισόδημα το μηνα το να βαλεις δοση 30 ευρω νομίζω δεν ειναι τιποτα ισος ομως ειναι καλυτερα που δεν μου δώσανε γιατι ποτε δεν ξερεις πως μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα ,

Επεξ/σία από dennissgr
  • Like 1
Δημοσ.

Το οτι ενα εργαλειο μπορει να χρησιμοποιηθει λαθος και να καταστει επικινδυνο, δε σημαινει οτι φταιει το ιδιο το εργαλειο. Και ενα κουζινομαχαιρο ειναι χρησιμο για καθε μερα αλλα στα χερια καποιου μπορει να γινει φονικο οπλο. Το ιδιο κι ενα αυτοκινητο, ενα δραπανο ή ενα αλυσοπριονο. 

Αυτο το "μαζεψε τα λεφτα και παρ'το μετρητα" ποτε δε το καταλαβα. Αν το παιρνεις για την πλακα σου, να το δεχτω. Αν θες να παρεις κατι απο αναγκη, θα περιμενεις ενα χρονο να βαζεις 50-50 ευρω στην ακρη καθε μηνα για να παρεις υπολογιστη; Και μεχρι τοτε θα κοιτας τα ντουβαρια επειδη "οι πιστωτικες εχουν καταστρεψει κοσμο"; 

• Like 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dennissgr είπε

Αυτο  που εμαθα ειναι οτι αν ειχες ενα δανειο και ας εισαι συνεπείς την στιγμή που εχεις κανει ρυθμίσει σε βαζουν μαυρη λιστα ..και δεν μπορεις να παρεις ουτε πιστωτικη ουτε τιποτα . Το δανειο αυτο δεν το ξεχρεώνω εγω, το ειχα παρει για αλλων να τον βοηθησω σε μια αναγκη,εμενα απλα ειναι στο δικο μου ονομα .Με 800 εισόδημα το μηνα το να βαλεις δοση 30 ευρω νομίζω δεν ειναι τιποτα ισος ομως ειναι καλυτερα που δεν μου δώσανε γιατι ποτε δεν ξερεις πως μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα ,

Άρα δικαίως δε σου έδωσαν εφόσον έχεις ήδη ένα δάνειο με πιθανές θα προσθέσω εγώ τυχόν καθυστερήσεις. Αν το είχες το δάνειο και έπαιρνες και 2000 το μήνα φυσικα και θα σου έδιναν τη δανειοδότηση που ζήτησες 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dennissgr είπε

Εννοείται ότι αν έχεις ρυθμίσει ένα δάνειο(γιατί δεν μπορούσες να το εξοφλήσεις κανονικά)δεν πρόκειται να σε δανειοδότησει εκ νέου καμία τράπεζα.Και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου.Αν πήρες δενειο στο όνομα σου για άλλον αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και πρέπει να δεχτείς και τις συνέπειες.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...