Tetrabitos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εκτός άμα είσαι παιδί Τέσλα, Αϊνστάιν ή για Νασα το διάβασμα δεν σε πάει πουθενά. Χρειάζονται διασυνδέσεις και κονέ, ξεκινάνε από γονείς αυτά και τον κύκλο γνωριμιών τους ώστε να πιάσεις μια ανθρώπινη δουλειά αργότερα ακόμα και με πτυχίο από ΤΕΙ. Επίσης σε τι περιβάλλον και με τι λεφτά μεγάλωσες. Δλδ Αρσάκειο έχεις φιλο τον γιο του τάδε κάνατε τις εφηβικές μαλακίες μαζί σε έχει στα υπόψη αργότερα. Αυτή τη περίπτωση βέβαια που έγραψα είναι από τις καλύτερες. Συμβιβαζόμαστε και με λιγότερα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Tetrabitos 2
katz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Τι λες ρε φιλε. Και σε παει μπροστα να δουλευεις σε καφε ή υδραυλικος? Προσωπικα δεν ξερω κανεναν που να διαβαζε πραγματικα και να μην πηγε μπροστα. κυριως φυσικα για εξωτερικο μιλαω
Fortistis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όσους το διάβασμα δεν τους οδήγησε πουθενά, δεν έκαναν για διάβασμα και λάθος που το επιλέξανε. Το να γενικεύουν και να λένε "επειδή εμένα δεν με έβγαλε πουθενά, το διάβασμα δεν βγάζει πουθενά", είναι επίσης λάθος. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Fortistis 2
kostakis81 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 χολειο πασ ετσι? ποτε σκοπευεισ να δουλεψεισ? ποιεσ ωρεσ και ημερες ? φιλε στην ηλικια σου μονο αι φερ μπορεις να δουλεψεισ και δεν αξιζει αν θεσ πες στον πατερα σου να σε στειλει σε κανα φιλο του κανα μηνα το καλοκαιρι να δεισ λιγο τη δουλεια ακομα και τσαμπα ...
gia_nnis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, ManolisPas είπε Γεία σας, Είμαι ένας έφηβος των 15 ετών.Ευτηχώς,δεν βρίσκομαι σε κάποια δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά θα ήθελα μια δουλεία που να μην θέλει πρωινό ωράριο και πολλές ώρες απασχόλησης. Επιπλένον,είμαι κάλος στο να επισκευάζω υπολογιστές,στα αγγλικά(ECCE proficiency από τα 14),σε δουλείες όπως μοίρασμα φυλλαδίων και δημιουργία ιστοσελίδων. Τι θα μπορούσα να κάνω και να μου αποφέρει έστω και ένα μικρό κέρδος σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Βαλε αγγελια σε αυτο που ξερεις να κανεις πανω στους υπολογιστες σε χαμηλες τιμες... πχ χρυση ευκαιρια Κοιτα να μαθεις κατι που θα εχει απηχηση εξω.. γιατι σε βλεπω να φλερταρεις με τον ΟΑΕΔ!!! Αν σκαμπαζεις και μπορεις να σπουδασεις κατι αξιολογο τοτε καντο! αλλιως κοιτα πιο αντικειμενο ειναι αυτο που δεν θα ξεμεινεις απο δουλεια και μαθε το.. Σε αυτη τη χωρα λειτουργει το μεσον μετα η τυχη και στο τελος οι σπουδες...! Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από gia_nnis
Mindworm Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 56 minutes ago, gia_nnis said: Βαλε αγγελια σε αυτο που ξερεις να κανεις πανω στους υ/π σε χαμηλες τιμες... πχ χρυση ευκαιρια Κοιτα να μαθεις κατι που θα εχει απηχηση εξω.. γιατι σε βλεπω να φλερταρεις με τον ΟΑΕΔ!!! Αν σκαμπαζεις και μπορεις να σπουδασεις κατι αξιολογο τοτε καντο! αλλιως κοιτα πιο αντικειμενο ειναι αυτο που δεν θα ξεμεινεις απο δουλεια και μαθε το.. Σε αυτη τη χωρα λειτουργει το μεσον μετα η τυχη και στο τελος οι σπουδες...! Foul! Κανε σπουδές που θα "κάνεις παπάδες" για κάνα τεσσάρι χρονια τελείωσε και κανε τους αντί να τους ζητάς τους πελάτες να σε ζητάνε. Τουλάχιστον σε εμενα ετσι δουλεύει. Απλά εχω σταματήσει να ασκώ την Νομική και να δικηγορεύω γιατί εκτός του ότι εχω και επίδομα να ζω λόγο ΑΜΕΑ αλλά και σπουδάζω ξανά και κάνω δουλειά που γουστάρω και κερδίζω το προϊόν που δοκιμάζω, δηλαδή VPN. Αν ασκήσω την νομική θα το κάνω μόνο για ανεξάρτητο καλλιτέχνη που τους εκμεταλλεύονται στο μέγιστο και τους αντιπροσωπεύω μεχρι να δικαιωθούν και δεν με πληρώνουν, δεν θέλω. 4
tsioulak Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, katz είπε Τι λες ρε φιλε. Και σε παει μπροστα να δουλευεις σε καφε ή υδραυλικος? Προσωπικα δεν ξερω κανεναν που να διαβαζε πραγματικα και να μην πηγε μπροστα. κυριως φυσικα για εξωτερικο μιλαω Το πρωτο οχι, το δευτερο ναι, ανετα κανει περιουσια ο υδραυλικος, οπως και τα περισσοτερα κλειστα επαγγελματα. 1
andrapos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Αν δεν βρίσκεις δουλειά με πτυχία φανταστείτε τι γίνεται αν δεν έχεις και πτυχία.Οι εργοδότες αν έχεις πτυχίο θα σου πουν ότι δεν το χρειάζονται και θέλουν προϋπηρεσία και αν δεν έχεις πτυχίο θα σου πουν που πας χωρίς πτυχίο;Αν υπάρχουν 10 άτομα με πτυχίο για μια θέση,υπάρχουν 1000 χωρίς πτυχίο.Επειδη υπάρχουν λίγες δουλειές και πολλοί άνεργοι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.Το θέμα είναι ότι για να μπορείς να έχεις ένα καλό μισθό πρέπει να ξέρεις και να μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν τα κάνει ο καθενας.Και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσεις σε σπουδές πέραν του λυκείου συνήθως.Το να ξεκινήσεις μικρός δουλειά που θα σε κάνει να σταματήσεις τις σπουδές σου ή να μην τις ξεκινήσεις καν μπορεί να σου προσφέρει ένα εισόδημα που θα σου φαίνεται καλό στα 18 σου αλλά δεν θα μπορείς να εξελιχθείς οικονομικά αργότερα.Εκτώς αν έχει ο μπαμπάς μια καλή δουλειά που μπορείς να συνεχίσεις μετά εσύ.
Tetrabitos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, katz είπε Τι λες ρε φιλε. Και σε παει μπροστα να δουλευεις σε καφε ή υδραυλικος? Προσωπικα δεν ξερω κανεναν που να διαβαζε πραγματικα και να μην πηγε μπροστα. κυριως φυσικα για εξωτερικο μιλαω Σε καφέ όχι αλλά υδραυλικός ρε φίλε πολλά λεφτά. Άσε που κανείς και τάμα για να βρεις έναν. Λογικό αφού ανθρώπος = 70% νερό οπότε ασχολείσαι με νερό και σωλήνες και με σκατα ακόμα μην κρυβόμαστε. Άσε που σε κυνηγάνε οι μαθητευόμενοι και επιλέγεις εσύ ποιον θα πάρεις να τον μάθεις για να μη γίνει η λαϊκή ρήση πράξη: " Έμαθα να μαστορευω και γ@μ0 τον μάστορα μου" Υδραυλικό ξέρω στην ηλικία μου και ζηλεύω όχι για τα χέρια στα καζανάκια αλλά για την δουλειά που έχει και την διαχείριση φυσικά που έκανε και ετοιμάζει ωραία πράγματα. Ενώ εγώ ότι κατάφεραν οι γονείς μου ώστε να τα αρπάξω όταν έρθει η ώρα.😥
vasilllis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Aυτη ειναι η σημερινη μας κοινωνια.Παρατα την δουλεια και κατσε καμια 15ρια χρονια στα θρανια.Για αυτο εχουν γεμισει τα ΤΕΙ 30χρονους που παλευουν να τελειωσουν να παρουν πτυχιο, Το θεμα του ειναι ξεκαθαρο.Δεν ρωτησε δουλεια ή σπουδες,Προφανως και δεν τον ενδιαφερουν,δεν εχει ισως την δυνατοτητα. 2
XPHSTOS_ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Λοιπόν, όσοι σου είπαν να μη ψάξεις για δουλειά έχουν απόλυτο δίκαιο. Έχεις άλλα πράγματα πιο σημαντικά (πραγματικά πιο σημαντικά) να ασχοληθείς. Ακόμη και τα "γκομενικά" του λυκείου είναι πιο σημαντικά για εσένα από το να βρεις μια δουλειά για κάποιο χαρτζιλίκι. Φυσικά μιλάω πάντα επειδή είπες ότι δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Τα χρόνια που διανύεις έχουν ημερομηνία λήξεως.. μη τα "κάψεις" με δουλειά / σχολεία / φροντιστήρια και το κεφάλι κάτω. Για να μην το αφήσω έτσι αόριστο. Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να δεις από κοντά όσα περισσότερα επαγγέλματα ή να εξασκήσεις τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες σου και ενδιαφέροντα που έχεις γιατί έτσι μπορείς να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι πραγματικά θέλεις να κάνεις στο μέλλον είτε αυτό έχει να κάνει σε σχέση με το επάγγελμα σου είτε με κάποιο χόμπι σου. Μπορεί για παράδειγμα να κρατήσεις ως χόμπι τους Η/Υ και να ασχοληθείς επαγγελματικά με την κηπουρική ή την αστροφυσική! Αν δεν δοκιμάσεις ή έστω να εξερευνήσεις λίγο δεν μπορείς να ξέρεις τι πραγματικά σου αρέσει... τώρα είναι η ευκαιρία γιατί έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς. Ξέρεις πόσα άτομα πάνε ένα ενιαίο λύκειο και μετά συμπληρώνουν ένα μηχανογραφικό απλά για να περάσουν κάπου... κάπου, δεν ξέρουν τη σχολή είναι αυτή που επέλεξαν αλλά αφού αυτό μπόρεσαν να περάσουν θα γραφτούν και θα την τελειώσουν ή θα την παρατήσουν. Φυσικά αυτοί μετά είναι οι άνεργοι με πτυχία που κλαίγονται στα 30 τους. Έχεις χρόνο, φαίνεται να έχεις και όρεξη... απλά ψάξου. Χτύπα πόρτες τηλέφωνα και προσπάθησε να ενημερωθείς για τις ευκαιρίες γύρω σου.
NorthSailor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Είσαι στην τέλεια περίπτωση εφόσον είσαι 15 και δεν έχεις κάποιο οικονομικό πρόβλημα, αλλά έχεις όρεξη για δουλειά. Όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι παραπάνω, η καλύτερη δουλειά που μπορείς να έχεις αυτήν τη στιγμή είναι το να διαβάσεις. Και δεν εννοώ για το σχολείο αναγκαστικά, εφόσον είπες ότι σου αρέσει να επισκευάζεις PC γιατί δεν πας λίγο βαθύτερα; Πλέον με το Internet μπορείς να μάθεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις χωρίς να χρειάζεσαι κανέναν. Μπορείς να ψάξεις να ασχοληθείς με κάποια γλώσσα προγραμματισμού, και να δοκιμάσεις να φτιάξεις κάποια εφαρμογή που θα σου ήταν χρήσιμη. Αν πάλι θες να πας όντως μακριά, μια καλή αρχή θα ήταν να τερματίσεις τα μαθηματικά και τη φυσική του σχολείου. Δες το σαν δουλειά, γιατί είναι η κανονικότατη δουλειά. Η μόνη διαφορά με κάποιον που θα έκανε μια δουλειά για χαρτζιλίκι είναι ότι εσύ επενδύεις μακροπρόθεσμα για να βγάλεις πολύ περισσότερα από αυτό που θα σου έδινε μια δουλειά ανειδίκευτου. 1
Mindworm Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, vasilllis said: Aυτη ειναι η σημερινη μας κοινωνια.Παρατα την δουλεια και κατσε καμια 15ρια χρονια στα θρανια.Για αυτο εχουν γεμισει τα ΤΕΙ 30χρονους που παλευουν να τελειωσουν να παρουν πτυχιο, Το θεμα του ειναι ξεκαθαρο.Δεν ρωτησε δουλεια ή σπουδες,Προφανως και δεν τον ενδιαφερουν,δεν εχει ισως την δυνατοτητα. εεεεεεμ... είμαι 38 και είμαι στα θρανία και στα αμφιθέατρα 22 χρονια τώρα και εχω τελειώσει 3 ειδικότητες διαφορετικές και μάλιστα σε έναν τομέα εχω PhD και έκανα και διαλέξεις πριν 3-4 χρονια σε ΤΕΙ Λαμίας και Πειραιά. Το ότι μπορώ να διδάσκομαι και να διδάσκω, ακόμα και στα 38 μου είναι ότι πιο ευτυχές. Τώρα αν εσένα σε πειράζουν οι καρεκλάδες που κοιμούνται αντί να πάνε στο μάθημα και γίνονται "αιώνιοι φοιτητές" και σε ενοχλεί κανε κάτι γι΄ αυτό... μόνο ένα παράπονο σε ένα Forum δεν θα τους σηκώσει από τα κρεβάτια. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ουσιαστικά σε ενόχλησε η προτροπή που του δίνουμε να διαβάσει/μελετήσει/σπουδάσει... χμμμ οσμίζομαι λίγο καρέκλα;" πες μου ότι κάνω λάθος. 4
Lanike71 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε μου, αν πιάσεις στα χέρια σου χρήματα αυτή τη στιγμή, κακό θα σου κάνει παρά καλό. Γιατί θα συνηθίσεις σε αυτό και θα πιστέψεις ότι το σχολείο, όντως δεν είναι απαραίτητο. Διάβασε και έχε το νου σου να επιλέξεις το σωστό επάγγελμα. Και αν θες δουλειά, πήγαινε το καλοκαίρι.
pontez2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατ΄αρχην μπράβο για το σκεπτικό να εργαστείς σε αυτή την ηλικία. Στο πρακτικό του θέματος τωρα. Μπορείς να εργαστεις νόμιμα ως ανήλικος αλλά ειναι μια διαδικασία μεγάλη για άτομο που απλώς θέλεις να εργαστει περιστασιακά. Σε ενδιαφέρει η καλοκαιρινή εργασία; Πχ να ασχοληθείς με κατασκηνώσεις; Επισης μπορεις να ασχοληθείς με μοίρασμα φυλαδίων. Να πιάσεις πχ τη γειτονιά σου. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που λειτουργουν με αυτο το τρόπο. Λιγα χρηματα, ως χαρτζηλίκι θα το δεις. Τέλος,έχεις δοκιμάσει να ζητήσεις εργασία σε κάποιο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου (μπορεί να χρειάζονται βοηθό για λίγες ώρες) ή ακομα και σε κατάστημα ή αλυσίδα καταστημάτων που αφορά υπολογιστές? Μπορεί τέτοιες εταιρίες να "ξεζουμίζουν" τους ενηλικους και να δινουν μισθους πολυ μικρους με μεγάλες απαιτήσεις, σε έναν ανηλικο ομως ειναι πιθανον να δουνε την διάθεση για εργασία και να σου προσφέρουν μερικές ώρες στο service έναντι ενός μικρού μισθού. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από pontez2
Προτεινόμενες αναρτήσεις