pink_glitter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Εκτός άμα είσαι παιδί Τέσλα, Αϊνστάιν ή για Νασα το διάβασμα δεν σε πάει πουθενά. Χρειάζονται διασυνδέσεις και κονέ, ξεκινάνε από γονείς αυτά και τον κύκλο γνωριμιών τους ώστε να πιάσεις μια ανθρώπινη δουλειά αργότερα ακόμα και με πτυχίο από ΤΕΙ. Επίσης σε τι περιβάλλον και με τι λεφτά μεγάλωσες. Δλδ Αρσάκειο έχεις φιλο τον γιο του τάδε κάνατε τις εφηβικές μαλακίες μαζί σε έχει στα υπόψη αργότερα. Αυτή τη περίπτωση βέβαια που έγραψα είναι από τις καλύτερες. Συμβιβαζόμαστε και με λιγότερα. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν πάμε μπροστά σαν χώρα... γιατί δυστυχώς πολλοί σκέφτεστε έτσι, δεν κάνετε τίποτα για να εξελιχθείτε, προτρέπετε και τους νέους να κάνουν το ίδιο, και καταλήγουν να τρέχουν όλοι για βύσματα. Τουλάχιστον κάντε μας την χάρη και κρατήστε την γνώμη σας για τον εαυτό σας. 1 1
gia_nnis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 47 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Και αυτός είναι ο λόγος που δεν πάμε μπροστά σαν χώρα... γιατί δυστυχώς πολλοί σκέφτεστε έτσι, δεν κάνετε τίποτα για να εξελιχθείτε, προτρέπετε και τους νέους να κάνουν το ίδιο, και καταλήγουν να τρέχουν όλοι για βύσματα. Τουλάχιστον κάντε μας την χάρη και κρατήστε την γνώμη σας για τον εαυτό σας. Σε μια χωρα που δεν υπαρχει αξιοκρατια και ισες ευκαιριες θα κανει ο καθενας οτι ειναι καλυτερο για τον εαυτο του.. Η Ελλαδα εχει τελειωσει..!!! Απλα υπαρχει περιοδο χαριτος..!!!
pink_glitter Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Σε μια χωρα που δεν υπαρχει αξιοκρατια και ισες ευκαιριες θα κανει ο καθενας οτι ειναι καλυτερο για τον εαυτο του.. Η Ελλαδα εχει τελειωσει..!!! Απλα υπαρχει περιοδο χαριτος..!!! Και επαναλαμβάνω. Κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα να σκεφτείς έτσι και να πατήσεις επι πτωμάτων (αν και κάτι τέτοια μας έφεραν εδώ που μας έφεραν). Αλλά μην προτρέπεις και νεα παιδιά να φερθούν έτσι επειδή εσύ επέλεξες να φερθείς έτσι. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από pink_glitter 1
gia_nnis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 19 ώρες πριν, Mindworm είπε Foul! Κανε σπουδές που θα "κάνεις παπάδες" για κάνα τεσσάρι χρονια τελείωσε και κανε τους αντί να τους ζητάς τους πελάτες να σε ζητάνε. Τουλάχιστον σε εμενα ετσι δουλεύει. Απλά εχω σταματήσει να ασκώ την Νομική και να δικηγορεύω γιατί εκτός του ότι εχω και επίδομα να ζω λόγο ΑΜΕΑ αλλά και σπουδάζω ξανά και κάνω δουλειά που γουστάρω και κερδίζω το προϊόν που δοκιμάζω, δηλαδή VPN. Αν ασκήσω την νομική θα το κάνω μόνο για ανεξάρτητο καλλιτέχνη που τους εκμεταλλεύονται στο μέγιστο και τους αντιπροσωπεύω μεχρι να δικαιωθούν και δεν με πληρώνουν, δεν θέλω. Δεν εισαι η πλειοψηφια ουτε ο κανονας.. Με συμβουλες και με το εγω δεν βοηθας κανεναν.. Αν εισαι μαγκας ανοιξε μια επιχειριση να προσλαβεις ανεργους να πινουν νερο στην υγεια σου!!! Τα υπολοιπα ειναι εφετζιδικα..!!! 8 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Και επαναλαμβάνω. Κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα να σκεφτείς έτσι και να πατήσεις επι πτωμάτων (αν και κάτι τέτοια μας έφεραν εδώ που μας έφεραν). Αλλά μην προτρέπεις και νεα παιδιά να φερθούν έτσι επειδή εσύ επέλεξες να φερθείς έτσι. Δεν προτρεπει κανεις κανεναν.. Η κοινωνια μιλαει απο μονη της..!!! Αυτη ειναι η πραγματικοτητα..!!! Δεν μπορω να λεω στον αλλον αρλουμπες επειδη εγω τα βρηκα ετοιμα.. ή ειχα την τυχη και μπηκα καπου.. 1 2
pontez2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Η Ελλαδα εχει τελειωσει..!!! Απλα υπαρχει περιοδο χαριτος..!!! Ας μην ειμαστε τόσο μηδενιστές. Ευκαιρίες υπάρχουν. Αρκεί να τις βρεις. Ουτε μπορω να ακουω(διαβάζω) για επιτυχημενους εκ του εξωτερικου που εργάζονται λάντζα για 1000 λίρες και μένουν σε ένα κρεβάτι μαζι με 10 ακομα. Ο αγροτικός τομέας πχ είναι ο πρώτος στη χώρα μας. Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το κομμάτι και έχουν τεχνογνωσία μια χαρά τα καταφέρνουν. Το ίδιο ισχύει και στο τρόφιμο. Αν ομως πάνε ολοι και σπουδάζουν φιλόλογοι, δικηγόροι,μηχανικοι και πληροφορικάριοι ζήτω που καήκαμε. Μιλάμε για μόρφωση, για πανεπιστήμια κτλ, τη στιγμη που όντας αραχτοί στο σπίτι μας, πέφτει ξαφνικά το ρευμα και δεν έχουμε κανένα προβλημα να σκάσουμε 100 ευρω στον ηλεκτρολόγο που θα έρθει βραδιάτικο. Να μην αναφερθω στον υδραυλικό, στον λεβιτά κτλ κτλ. Τωρα που αναφερόμαστε σε εργασίες. Spoiler Πολλοί Ελληνες στο εξωτερικο,ειδικά στο ΗΒ πάνε και εργάζονται σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης και συντροφιάς σε ηλικωμένος ή ΑμεΑ. Ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά που κάνουν εδώ οι αποκλειστικές ή οι κοπέλες απ την Ανατολική Ευρώπη. Κιόμως στην Ελλάδα, η εργασία αυτή έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ και οι ηλικιωμένοι ή ανάπηροι, αναγκάζονται και τα σκάνε σε εργοθεραπευτές. Και τωρα που λέω για εργοθεραπευτές, οι άντρες εργο, στην Ελλάδα, είναι ελάχιστοι και τους ζητάνε συνεχώς. Τρέχτε να κάνετε τωρα τους μηχανικους στα πολυτεχνεία και τους πληροφορικάριους και αφηστε να κονομάνε οι άλλοι από τα ΙΕΚ. Διοτι αυτό γινεται. Διοτι κάποιοι δεν κάθονται να εξετάσουν τι θέλει η αγορά αλλά το τι θα πει ο κόσμος. 1
Tetrabitos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Και επαναλαμβάνω. Κανείς δεν σου στερεί το δικαίωμα να σκεφτείς έτσι και να πατήσεις επι πτωμάτων (αν και κάτι τέτοια μας έφεραν εδώ που μας έφεραν). Αλλά μην προτρέπεις και νεα παιδιά να φερθούν έτσι επειδή εσύ επέλεξες να φερθείς έτσι. Αδερφε εγω ειπα οπως εχει το πραγμα. Δεν προετρεψα να μην διαβασει να διαβασει αλλα δεν θα φτασει εκει που φτανουν σρτο εξωτερικο εχοντας μια δουλεια σταθερη με καλυτερα λεφτα απο εναν μπαριστα. Εδω ειναι Ελλαδα ενας που εχει καφετερια βγαζει πιο πολλα απο εναν με 2 διδακτορικα και λιωσιμο στα ματια απο το διαβασμα. 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Ας μην ειμαστε τόσο μηδενιστές. Αν ομως πάνε ολοι και σπουδάζουν φιλόλογοι, δικηγόροι,μηχανικοι και πληροφορικάριοι ζήτω που καήκαμε. Τωρα που αναφερόμαστε σε εργασίες. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πολλοί Ελληνες στο εξωτερικο,ειδικά στο ΗΒ πάνε και εργάζονται σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης και συντροφιάς σε ηλικωμένος ή ΑμεΑ. Ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά που κάνουν εδώ οι αποκλειστικές ή οι κοπέλες απ την Ανατολική Ευρώπη. Κιόμως στην Ελλάδα, η εργασία αυτή έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ και οι ηλικιωμένοι ή ανάπηροι, αναγκάζονται και τα σκάνε σε εργοθεραπευτές. Και τωρα που λέω για εργοθεραπευτές, οι άντρες εργο, στην Ελλάδα, είναι ελάχιστοι και τους ζητάνε συνεχώς. Τρέχτε να κάνετε τωρα τους μηχανικους στα πολυτεχνεία και τους πληροφορικάριους και αφηστε να κονομάνε οι άλλοι από τα ΙΕΚ. Διοτι αυτό γινεται. Διοτι κάποιοι δεν κάθονται να εξετάσουν τι θέλει η αγορά αλλά το τι θα πει ο κόσμος. Ακριβως αυτο. ξεκινησε ως ασθενια απο τους γονεις και το ελληνικο πρωτογονο περιβαλλον. χαθηκαν αυτες οι δουλειες και λιγοστεψαν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε . Εδω ειναι Ελλαδα ενας που εχει καφετερια βγαζει πιο πολλα απο εναν με 2 διδακτορικα και λιωσιμο στα ματια απο το διαβασμα. Αυτά γίνονται και εξωτερικο και παντού.Τα διδακτορικα δεν φέρνουν απαραίτητα χρηματα ουτε σημαίνει οτι επειδή έλιωσε στο διάβασμα τον κόβει και ιδιαίτερα στο μυαλό.
gmts Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, pontez2 said: Ας μην ειμαστε τόσο μηδενιστές. Ευκαιρίες υπάρχουν. Αρκεί να τις βρεις. Ουτε μπορω να ακουω(διαβάζω) για επιτυχημενους εκ του εξωτερικου που εργάζονται λάντζα για 1000 λίρες και μένουν σε ένα κρεβάτι μαζι με 10 ακομα. Ο αγροτικός τομέας πχ είναι ο πρώτος στη χώρα μας. Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το κομμάτι και έχουν τεχνογνωσία μια χαρά τα καταφέρνουν. Το ίδιο ισχύει και στο τρόφιμο. Αν ομως πάνε ολοι και σπουδάζουν φιλόλογοι, δικηγόροι,μηχανικοι και πληροφορικάριοι ζήτω που καήκαμε. Μιλάμε για μόρφωση, για πανεπιστήμια κτλ, τη στιγμη που όντας αραχτοί στο σπίτι μας, πέφτει ξαφνικά το ρευμα και δεν έχουμε κανένα προβλημα να σκάσουμε 100 ευρω στον ηλεκτρολόγο που θα έρθει βραδιάτικο. Να μην αναφερθω στον υδραυλικό, στον λεβιτά κτλ κτλ. Τωρα που αναφερόμαστε σε εργασίες. Hide contents Πολλοί Ελληνες στο εξωτερικο,ειδικά στο ΗΒ πάνε και εργάζονται σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης και συντροφιάς σε ηλικωμένος ή ΑμεΑ. Ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά που κάνουν εδώ οι αποκλειστικές ή οι κοπέλες απ την Ανατολική Ευρώπη. Κιόμως στην Ελλάδα, η εργασία αυτή έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ και οι ηλικιωμένοι ή ανάπηροι, αναγκάζονται και τα σκάνε σε εργοθεραπευτές. Και τωρα που λέω για εργοθεραπευτές, οι άντρες εργο, στην Ελλάδα, είναι ελάχιστοι και τους ζητάνε συνεχώς. Τρέχτε να κάνετε τωρα τους μηχανικους στα πολυτεχνεία και τους πληροφορικάριους και αφηστε να κονομάνε οι άλλοι από τα ΙΕΚ. Διοτι αυτό γινεται. Διοτι κάποιοι δεν κάθονται να εξετάσουν τι θέλει η αγορά αλλά το τι θα πει ο κόσμος. Θα σου πω για το κομάτι που εργάζομαι(Πληροφορική - IT) εγώ εδώ και 18 χρόνια. Το κομάτι της πληροφορικής έχει πολύ ψωμί αλλά δεν υπάρχουν άτομα με κατάλληλες γνώσεις για να στελεχώσουν τις ανάλογες θέσεις πλήν εξαιρέσεων. Ο κάθε τεχνικός PC το ονομάζει σαν μηχανικός, IT expert κλπ. Ο μισθός για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι καλός αν εργάζεσαι σε μεγάλο όμιλο και όχι στην επιχείρηση της γειτονιάς με 5-10 άτομα. Π.χ. 2000 καθαρά άνετα βγάζεις(ανάλογα με την προυπηρεσία). Οπότε μη το ισοπεδώνεις τα περί τρέχτε να γίνετε πληροφορικάριοι κλπ. Όχι δεν εννοώ για 12ωρα κλπ. Πάντα για 8ωρο μιλάω.Χωρίς δουλειά για σπίτι και ναί δεν είμαι η εξαίρεση. Χωρίς παρεξήγηση πάντα! Είμαι της άποψης να συνεχίσει και να σπουδάσει το παλικάρι ξεκάθαρα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από gmts 1
pontez2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, gmts είπε Π.χ. 2000 καθαρά άνετα βγάζεις(ανάλογα με την προυπηρεσία). Οπότε μη το ισοπεδώνεις τα περί τρέχτε να γίνετε πληροφορικάριοι κλπ. Χωρίς παρεξήγηση πάντα! Ισα ισα. Ο εξειδικευμένος πληροφορικάριος έχει μέλλον. Πχ κάποιος που έχει εξειδικευτει στην αναπτυξη εφαρμογών, στις τηλεπικοινωνίες, στη βιοπληροφορική , στην υγεία (μέσω της πληροφορικης πάντα) κτλ. Αυτό που λέω (και ίσως δε το έθεσα σωστά) είναι πως το να βγάζεις ένα πανεπιστήμιο έχοντας εντελως γενικές σπουδές, δεν λέει τιποτα. Ο σκοπος είναι να είσαι εξειδικευμένος σε αυτά που ζητάει η αγορά. Οι τεχνικοι υπολογιστων πχ, είναι κάτι που πεθαίνει. Πάει ο άλλος και τελειώνει πχ το ιεκ τεχνολογιες επικοινωνιας και πληροφοριων στην ταξιδιωτικη βιομηχανια και τον βουτάει πολυεθνικη που ασχολείται με τον τουρισμό. Και έχεις τον άλλο απ το πανεπιστήμιο άνεργο, διοτι δεν έχει δει τι ζητάει η αγορά. Και πρόσεξε. Εσυ έχεις ένα καλο μισθο και γνωση αλλά εργάζεσαι ηδη 18 χρονια. Ο 22αρης με το πτυχιάκι το εντελως γενικο που θα πάει? Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από pontez2 1
gia_nnis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ας μην ειμαστε τόσο μηδενιστές. Ευκαιρίες υπάρχουν. Αρκεί να τις βρεις. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πολλοί Ελληνες στο εξωτερικο,ειδικά στο ΗΒ πάνε και εργάζονται σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης και συντροφιάς σε ηλικωμένος ή ΑμεΑ. Ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά που κάνουν εδώ οι αποκλειστικές ή οι κοπέλες απ την Ανατολική Ευρώπη. Κιόμως στην Ελλάδα, η εργασία αυτή έχει αρχίσει και ανεβαίνει πολύ και οι ηλικιωμένοι ή ανάπηροι, αναγκάζονται και τα σκάνε σε εργοθεραπευτές. Και τωρα που λέω για εργοθεραπευτές, οι άντρες εργο, στην Ελλάδα, είναι ελάχιστοι και τους ζητάνε συνεχώς. Τρέχτε να κάνετε τωρα τους μηχανικους στα πολυτεχνεία και τους πληροφορικάριους και αφηστε να κονομάνε οι άλλοι από τα ΙΕΚ. Διοτι αυτό γινεται. Διοτι κάποιοι δεν κάθονται να εξετάσουν τι θέλει η αγορά αλλά το τι θα πει ο κόσμος. Οταν βρεις την ευκαιρια μπορει να σε βρει ατυχια..! Να πας μεχρι το περιπτερο της γειτονια σου και να σε φανε για 1ευρω!!! Εσεις νομιζετε οτι οπως ζητε εσεις λιγο πολυ ετσι ζουν ολοι οι Ελληνες..!!! Αυτη που κυβερνανε αν δεν μοιρασουν την πιτα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα... Θα χυθει αιμα...
klainmaingr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Θα προσπαθήσω αν έχω ένα οντοπικ πάρτ και ένα οφτοπικ Οντοπικ, θα βρείς άνετα δουλειά σε σέρβις σε κάποιο συνοικιακό μαγαζί. Τα λεφτά δεν είναι άσχημα και μπορείς να δουλέψεις τις μέρες που σε βολεύει. Επίσης εφόσον το έχεις με υπολογιστές, βάλε κάποια αγγελία τύπου επισκευάζω κτλ. Η ακόμα καλύτερα αφου το έχεις, κάτσε ασχολήσου με λίγο development που μπορείς να το συνεχίσεις και σαν καριέρα. Κάνε site σε γνωστούς ή σε τοπικά μικρομάγαζα για ένα μικρό ποσό. Ξεκίνα με wordpress κτλ και συνεχίζεις απο εκεί. Μαθαίνεις και κερδίζεις στον ίδιο χρόνο. Αν θές να το πάς πιο τεχνικά, ψάξε να βοηθήσεις κάνα τεχνίτη τύπου υδραυλικό. Θα μάθεις πολλά life skills δίπλα του. Οφτοπικ. Spoiler Ζώ στην Ολλανδία και το πρώτο πράγμα που μου έκανε απίστευτη εντύπωση όταν μετακόμισα είναι η ηλικία που έχουν όλοι οι υπάλληλοι. Οτιδήποτε είναι εκτός Δευτέρας/Παρασκευής 9-5 καλύπτεται απο 15χρονους, είτε αυτό είναι σουπερμάρκετ, είτε μαγαζιά με ρούχα, είτε ντελιβεράδες είτε οτιδήποτε. Υπάρχουν κάποιοι μεγαλύτεροι στα ωράρια 9-5, αλλα απο κει και πέρα είναι καθαρα παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Αυτό γίνεται γιατί ο μισθός σε αυτές τις ηλικίες είναι κυριολεκτικά φραγκοδίφραγκα (σε σχέση με τους υπαλλήλους πάνω απο 21 ετών). Έτσι βλέπεις όλα τα μαγαζιά να τα τρέχουν δεκάδες γυμνασιόπαιδα. Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ η κατά αυτής της λογικής (που επικρατεί παντού) αλλα σίγουρα τα παιδιά μαθαίνουν την αγορά εργασίας, μαθαίνουν να δουλεύουν απο μικροί και φυσικά δεν κάθονται εκεί για την υπόλοιπη ζωή τους. Με το που τελειώσουν τις σπουδές τους πηγαίνουν σε φυσιολογικές δουλειές. Μιλάμε βέβαια για εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και οικονομίες. Αλλα είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως λειτουργεί όλο αυτό. Στην Ελλάδα είναι πολύ λογικό για 40ρηδες και 50ρηδες να δουλεύουν σε σουπερμαρκετ κτλ για το βασικό μισθό. Εδώ λένε οτι εφόσον είναι μια δουλειά που απαιτεί μηδαμινή εξειδίκευση, καλύτερα να βάλουμε παιδάκια ώστε να ζεργκάρουν τα ράφια και να μαθαίνουν και απο δουλειά. Αυτό δε το λέω σε καμία περίπτωση για να μειώσω όποιον κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλα είναι ενδιαφέρον για το πως αποφασίζουν να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, αντί να βάλουν ικανούς 30ρηδες να γεμίζουν ράφια. Βλέπω πολλούς να φρικέρνουν με την ιδέα οτι κάποιος 15χρονος θα πρέπει να δουλέψει και οτι θα πρέπει να απολαύσει την εφηβεία ή να κάτσει αποκλειστικά να διαβάσει. Δε θα πώ αν είναι σωστό η λάθος γιατί και εγώ αμφιταλαντεύομαι. Απλά το λέω σαν τροφή για σκέψη. Το παρακάτω διάγραμμα παραείναι ευρύ, αλλα γενικά ο 100% μισθός αρχίζει απο τα 23 αν δε κάνω λάθος. Μέχρι τότε παίρνουν απλά ένα ποσοστό. Spoiler
Stamer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Οταν βρεις την ευκαιρια μπορει να σε βρει ατυχια..! Να πας μεχρι το περιπτερο της γειτονια σου και να σε φανε για 1ευρω!!! Εσεις νομιζετε οτι οπως ζητε εσεις λιγο πολυ ετσι ζουν ολοι οι Ελληνες..!!! Αυτη που κυβερνανε αν δεν μοιρασουν την πιτα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα... Θα χυθει αιμα... Διαβάζοντας για μοιρασιές πίτας κ.λ.π. καταλαβαίνω οτι μάλλον είσαι σε λάθος forum. Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν αρκετά φορουμ με πολιτικές συζητήσεις 1
papp0us Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ είμαι υπέρ του να δουλέψεις, αλλα κατηγορηματικά ΚΑΤΑ του να έχεις μόνιμη δουλειά. Χωρίς παραμικρή χρηματική ανάγκη στην εφηβεία μου, δούλεψα ολα τα καλοκαίρια απο τα 16 και μετά, εκτός απο τη χρονιά των πανελληνίων άλλες φορές με καλά, και άλλες με κακα αφεντικά, και νομίζω οτι ειναι απο τα καλύτερα πράγματα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος(αν δεν είναι εκμετάλλευση, αλλα εργασία) γιατι ειναι ο ευκολότερος τρόπος να εκτιμήσεις τα χρήματα, κάτι που ελάχιστοι κάνουν σε αυτές τις ηλικίες. Ταυτόχρονα πολλά Σάββατα (οσα δεν είχα κάτι της ηλικίας μου να κάνω) πήγαινα με τον πατέρα μου για βοήθεια στη δουλειά που πραγματικά μου άρεσε και την έκανα και επάγγελμα τελικά μετα απο σπουδές. Με λίγα λόγια κάντο, χωρίς να μπεί στη μέση της ζωής σου. Δούλευε όσο και οταν μπορείς, γιατι μόνο καλα έχει να σου δώσει. Σε καμία περίπτωση μην μας για "σταθερή, κανονική δουλειά" γιατι χάνεις το καλύτερο κομμάτι της ζωής σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Στις 10/2/2019 στις 9:06 ΠΜ, Nick77 είπε Όσο πιο μικρός βγεις στην αγορά εργασίας και αποκτήσεις τις σχετικές εμπειρίες, προσαρμοστείς στη νοοτροπία της εργασίας και σιγά-σιγά αποκτήσεις πραγματικές δεξιότητες και τις καλλιεργήσεις, τόσο το καλύτερο. Το διάβασμα και οι σπουδές δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά στις περισσότερες περιπτώσεις τη σημερινή εποχή που και η κουτσή Μαρία έχει κάποιο πτυχίο και δεν τα εκτιμά κανείς στην αγορά εργασίας. Όλοι ζητούν προϋπηρεσία και αναζητούν πραγματικά και όχι θεωρητικά skills. Στα λέω αυτά έχοντας πτυχίο ΑΕΙ και 2ετές μεταπτυχιακό, που κανείς δεν τα ζητάει. Αν ξαναγύρναγα στα 18 θα έπιανα κατευθείαν δουλειά και θα προσπαθούσα να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος στο αντικείμενό μου. Ή μπορεί πχ να σκεφτείς πως θα μπορούσε να ηταν η ζωή σου αν ησουν πραγματικός καλός φοιτητής και όχι της νοοτροπίας του 90% των Ελλήνων φοιτητών του "έλα να περάσουμε το μαθηματάκι". Σκέψου τι κανουν οι τοπ πτυχιούχοι απ' τη σχολή σου, όχι ο μέσος πτυχιούχος. Αν πας σχολή στοχεύοντας να πάρεις το χαρτί κουτσά στραβά τότε ναι, θα είναι κωλόχαρτο. Αν πας στη σχολή στοχεύοντας να είσαι στους καλούς και δουλέψεις σωστά δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βρείς σοβαρή δουλειά αν ψάξεις. Τώρα αν η σχολή είν' απ αυτές τις περιπτώσεις χωρίς αντίκρυσμα στην αγορά τοτε άλλη περίπτωση.
koeltzakoatl Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Στις 9/2/2019 στις 10:42 ΜΜ, ManolisPas είπε Γεία σας, Είμαι ένας έφηβος των 15 ετών.Ευτηχώς,δεν βρίσκομαι σε κάποια δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά θα ήθελα μια δουλεία που να μην θέλει πρωινό ωράριο και πολλές ώρες απασχόλησης. Επιπλένον,είμαι κάλος στο να επισκευάζω υπολογιστές,στα αγγλικά(ECCE proficiency από τα 14),σε δουλείες όπως μοίρασμα φυλλαδίων και δημιουργία ιστοσελίδων. Τι θα μπορούσα να κάνω και να μου αποφέρει έστω και ένα μικρό κέρδος σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. βόλτες σε σκυλιά ή άλλα κατοικίδια (πρωί απόγευμα) μαθήματα αγγλικών σε ηλικιωμένους επιδιόρθωνε υπολογιστές σε γνωστούς/φίλους χρήση smartphone/internet σε ηλικιωμένους, ή internet banking για να μην τρέχουν στις τράπεζες φτιάξε ιστοσελίδες για όσους φοιτητές ψάχνουν δουλειά (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα, στο ψιλικατζίδικο σίγουρα υπάρχουν κάρτες από τέτοιες περιπτώσεις) κουβάλα τα ψώνια από το σουπερ-μάρκετ για τους γείτονες πάρε τα courier που δεν προλαβαίνουν όσοι δουλεύουν το πρωί βάλε και φίλους σου να σε βοηθούν και να τους δίνεις ένα δίκαιο μερτικό Το να μάθεις πώς θα βγάλεις λεφτά μέσα από τέτοιες δουλειές είναι απείρως πιο σημαντικό από τα ίδια τα λεφτά που θα βγάλεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις