Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ημουνα στην ηλικια σου ειχα δουλεψει οικοδομη και μοιρασμα φυλλαδιων.

Αλλα τοτε ηταν μια αλλη Ελλαδα,δεν υπηρχαν δρακοντειοι νομοι για ανηλικους,για μαυρη απασχοληση κτλ

Πιστευω οτι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πουλας πραγματα στο ebay,αλλα αυτο θελει ενα αρχικο κεφαλαιο και αρκετη εμπειρια για να διακρινεις τι ειναι αυτο που ζηταει ο κοσμος (εξωτερικο βασικα) και μπορεις να το βρεις φτηνα στην Ελλαδα (παλιατζιδικα,συλλεκτικα κτλ). 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, pontez2 said:

Ισα ισα. 

Ο εξειδικευμένος πληροφορικάριος έχει μέλλον.

Πχ κάποιος που έχει εξειδικευτει στην αναπτυξη εφαρμογών, στις τηλεπικοινωνίες, στη βιοπληροφορική , στην υγεία (μέσω της πληροφορικης πάντα) κτλ.

Αυτό που λέω (και ίσως δε το έθεσα σωστά) είναι πως το να βγάζεις ένα πανεπιστήμιο έχοντας εντελως γενικές σπουδές, δεν λέει τιποτα. Ο σκοπος είναι να είσαι εξειδικευμένος σε αυτά που ζητάει η αγορά. Οι τεχνικοι υπολογιστων πχ, είναι κάτι που πεθαίνει. Πάει ο άλλος και τελειώνει πχ το ιεκ τεχνολογιες επικοινωνιας και πληροφοριων στην ταξιδιωτικη βιομηχανια και τον βουτάει πολυεθνικη που ασχολείται με τον τουρισμό. Και έχεις τον άλλο απ το πανεπιστήμιο άνεργο, διοτι δεν έχει δει τι ζητάει η αγορά.

Και πρόσεξε. Εσυ έχεις ένα καλο μισθο και γνωση αλλά εργάζεσαι ηδη 18 χρονια. Ο 22αρης με το πτυχιάκι το εντελως γενικο που θα πάει?

Συμφωνώ. Γι' αυτό έγραψα ανάλογα την προυπηρεσία του καθενός.

Αλίμονο αν περιμένει κάποιος χωρίς τις ανάλογες γνώσεις, να έχει μισθό 2000.

Επεξ/σία από gmts
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρε τι του λέτε του παιδιού; Για να βρεις δουλεια σε αυτήν την ηλικία ρωτά στον κύκλο σου τον πατέρα σου μητέρα θεία κλπ κάποιος γνωστός θα έχει μια καφετέρια ταβέρνα να κανείς Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο δυο μεροκάματα. Το καλοκαίρι θα μπορείς να κανείς και παραπάνω. Δεν ξέρω κανέναν που να ξεκίνησε να δουλεύει σε τέτοια ηλικία και να έχασε περισσότερα από ότι κέρδισε. Σίγουρα μην νομίζεις ότι έπιασες τον παπά απ τα τέτοια και τα ρίξεις στον κόκορα τα μαθήματα, θέλει μια ισορροπία. Βλέπεις παιδιά 22 χρόνων πήραν πτυχία στα 4 χρόνια και δεν ξέρουν που παν τα 4, έμαθαν τρία πράγματα αλλά που χρησιμεύουν και να τα εφαρμόσουν δεν ξέρουν. 

Δουλεύοντας από τώρα θα πάρεις μια γερή δόση για το πως δουλεύει η κοινωνία μας και θα εκτιμήσεις και την αξία του χρήματος ( πως βγαίνει αυτό το 20ρικακι που ζητάς απ τον πατέρα σου για να βγεις έξω)

Δημοσ.

Παιδιά απλα για ξεκαθαρισμα: "Στρώνομαι και διαβάζω/σπουδάζω (πραγματικά, με στόχους και υπευθυνότητα)" και "έχω ενα πτυχιο" είναι δυο τελειώς διαφορετικά πράγματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Διαβάζοντας για μοιρασιές πίτας κ.λ.π. καταλαβαίνω οτι μάλλον είσαι σε λάθος forum. Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν αρκετά φορουμ με πολιτικές συζητήσεις

Απο κει πηγαζει ολο το κακο..  Εκτος αν θεωρεις οτι δουλειες υπαρχουν.. και οτι τα εσοδα ανταποκρινονται με τα εξοδα..!!! Τοτε ενας απο τους 2 ζει σε αλλη χωρα!!!

Δημοσ.

Παιδιά πολλοί υποστηρίζουν ότι μόνο με πτυχία και χωρίς να έχεις δουλέψει δεν πας πουθενά.Αυτο ισχύει αλλά και μόνο με προϋπηρεσία και δουλειές που κάνεις το χαμάλη πάλι δεν έχεις εξέλιξη.Εγω σπούδαζα ηλεκτρολόγος σε ΤΕΙ και παράλληλα είχα αρχίσει να δουλεύω οικοδομή.Δεν έμαθα εκεί κάτι το σπουδαίο.Αργότερα δούλεψα σε ναυπηγεία 2 χρόνια και εκεί έμαθα πολλά πράγματα που όμως αν δεν σπούδαζα δεν θα τα καταλάβαινα.Οπως και αν δεν είχα δουλέψει εκεί δεν θα καταλάβαινα τη χρησιμότητα κάποιων πραγμάτων στην πράξη.Τελικα τη σχολή την παράτησα λόγο άλλης δουλειάς και δεν έχω στα χέρια μου κανένα απολύτως χαρτί.Το μετάνιωσα που δεν τελείωσα γιατί τώρα που η δουλειά μου με έχει κουράσει και δεν έχει προοπτικές εξέλιξης(είναι όμως μόνιμη)δεν είναι εύκολο να πείσω κάποιον εργοδότη για τις γνώσεις και την εμπειρία μου.Γι αυτό και συμβουλεύω τα νέα παιδιά να μην παρατάνε τις σπουδές τους για ένα μεροκάματο.

• Like 1
Δημοσ.

ρε τι διαβαζω παλι εδω μεσα απο μερικους και μου πεφτουν τα μαλλια,

αρχικα προς τον 15χρονο εχω να πω να αποφασισει ποιος κλαδος του αρεσει να ασχοληθει, κατα δευτερον το οτι αλλαξες ενα τροφοδοτικο δε σημαινει κατι, 4 βιδες ειναι και ουτε αυτο σε καθιστα εμπειρο η οτι ξερεις απο επισκευη υπολογιστων, επισης θα σε παρακαλεσω να χαλασεις πρωτα δικα σου πραγματα και μετα αλλων, γτ εχουμε γεμισει απο τεχνικους του youtube και του google search, τριτον μην βιαζεσε να μεγαλωσεις γτ μετα θα βαρεθεις οπως εγραψαν καποιοι να δουλευεις.

στους υπολοιπους που γραψατε στο παιδι να βαζει αγγελιες επισκευαζω κτλ μπορει να φαει μια ωραια καταγγελια απο καποιον κατα δευτερον ειναι επικινδυνο να χαλασει κατι που δεν ειναι δικο του και να χρειαστει να το αποζημιωσει, επισης ποσοι απο εσας θα περνατε καποιον να σας επισκευασει κατι και σε τοση μικρη ηλικια και χωρις εμπειρια?

σκεφτειτε λιγο πριν δωσετε συμβουλες, ποσο πια αφελεια και ανοησια, επιτελους λιγη υπευθυνοτητα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2. βγαζεσαι και σκοντάφτεις...

5 hours ago, gia_nnis said:

Αν εισαι μαγκας ανοιξε μια επιχειριση να προσλαβεις ανεργους να πινουν νερο στην υγεια σου!!!

Με ξέρεις και από εχθές να μου λες ότι δεν προσλαμβάνω ή βοηθάω ανέργους; Τον χαρακτηρισμό μάγκας στον γυρνάω σαν "ψευτόμαγκας", σε πληροφορώ όσοι αποφοιτούν τους πιάνω από τον γιακά και εκεί που ο πελάτης με ζητάει του δίνω τον απόφοιτο σαν να έπαιρνε εμενα. Και δεν το βλέπω σαν "μαγκιά" αλλά ανθρωπιά, αν εσύ δεν είσαι άνθρωπος και τα βλέπεις όλα "μαγκιά" τότε μιλάς στο λάθος άτομο.

1. Να το χέσω το εφέ... είμαι 38 και συνεχίζω και γουστάρω. Και αγορεύω δικαστικά και δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη αμισθί όταν εχω τον χρόνο.

Για πες μας πιο από όλα ή παρόμοιο κάνεις εσύ να δούμε λίγο τα κουκιά. Και πίνουν νερό στο όνομά σου!

Επεξ/σία από Mindworm
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Οταν βρεις την ευκαιρια μπορει να σε βρει ατυχια..!   Να πας μεχρι το περιπτερο της γειτονια σου και να σε φανε για 1ευρω!!!

Εσεις νομιζετε οτι οπως ζητε εσεις λιγο πολυ ετσι ζουν ολοι οι Ελληνες..!!!

Αυτη που κυβερνανε αν δεν μοιρασουν την πιτα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...   Θα χυθει αιμα...

Φίλε το ζείτε με η και το αυτοί με η , αίμα βγάζουν τα μάτια μας προς το παρόν , φιλικά πάντα .

Τωρα για την πίτα που λες ασε τι θα κάνουν οι άλλοι και κοιτά τι θα κανείς για τον εαυτό σου .

Εκτος αν νομίζεις ότι αυτοί που ζούμε στην Εκάλη φοβούνται μήπως αναστηθεί ο Λένιν 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, klainmaingr είπε

Θα προσπαθήσω αν έχω ένα οντοπικ πάρτ και ένα οφτοπικ

Οντοπικ, θα βρείς άνετα δουλειά σε σέρβις σε κάποιο συνοικιακό μαγαζί. Τα λεφτά δεν είναι άσχημα και μπορείς να δουλέψεις τις μέρες που σε βολεύει.

Επίσης εφόσον το έχεις με υπολογιστές, βάλε κάποια αγγελία τύπου επισκευάζω κτλ. Η ακόμα καλύτερα αφου το έχεις, κάτσε ασχολήσου με λίγο development που μπορείς να το συνεχίσεις και σαν καριέρα. Κάνε site σε γνωστούς ή σε τοπικά μικρομάγαζα  για ένα μικρό ποσό. Ξεκίνα με wordpress κτλ και συνεχίζεις απο εκεί. Μαθαίνεις και κερδίζεις στον ίδιο χρόνο.

Αν θές να το πάς πιο τεχνικά, ψάξε να βοηθήσεις κάνα τεχνίτη τύπου υδραυλικό. Θα μάθεις πολλά life skills δίπλα του.

Οφτοπικ.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ζώ στην Ολλανδία και το πρώτο πράγμα που μου έκανε απίστευτη εντύπωση όταν μετακόμισα είναι η ηλικία που έχουν όλοι οι υπάλληλοι. Οτιδήποτε είναι εκτός Δευτέρας/Παρασκευής 9-5 καλύπτεται απο 15χρονους, είτε αυτό είναι σουπερμάρκετ, είτε μαγαζιά με ρούχα, είτε ντελιβεράδες είτε οτιδήποτε. Υπάρχουν κάποιοι μεγαλύτεροι στα ωράρια 9-5, αλλα απο κει και πέρα είναι καθαρα παιδιά γυμνασίου και λυκείου.

Αυτό γίνεται γιατί ο μισθός σε αυτές τις ηλικίες είναι κυριολεκτικά φραγκοδίφραγκα (σε σχέση με τους υπαλλήλους πάνω απο 21 ετών). Έτσι βλέπεις όλα τα μαγαζιά να τα τρέχουν δεκάδες γυμνασιόπαιδα. Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ η κατά αυτής της λογικής (που επικρατεί παντού) αλλα σίγουρα τα παιδιά μαθαίνουν την αγορά εργασίας, μαθαίνουν να δουλεύουν απο μικροί και φυσικά δεν κάθονται εκεί για την υπόλοιπη ζωή τους. Με το που τελειώσουν τις σπουδές τους πηγαίνουν σε φυσιολογικές δουλειές.

Μιλάμε βέβαια για εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και οικονομίες. Αλλα είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως λειτουργεί όλο αυτό. Στην Ελλάδα είναι πολύ λογικό για 40ρηδες και 50ρηδες να δουλεύουν σε σουπερμαρκετ κτλ για το βασικό μισθό. Εδώ λένε οτι εφόσον είναι μια δουλειά που απαιτεί μηδαμινή εξειδίκευση, καλύτερα να βάλουμε παιδάκια ώστε να ζεργκάρουν τα ράφια και να μαθαίνουν και απο δουλειά. Αυτό δε το λέω σε καμία περίπτωση για να μειώσω όποιον κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλα είναι ενδιαφέρον για το πως αποφασίζουν να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, αντί να βάλουν ικανούς 30ρηδες να γεμίζουν ράφια.

Βλέπω πολλούς να φρικέρνουν με την ιδέα οτι κάποιος 15χρονος θα πρέπει να δουλέψει και οτι θα πρέπει να απολαύσει την εφηβεία ή να κάτσει αποκλειστικά να διαβάσει. Δε θα πώ αν είναι σωστό η λάθος γιατί και εγώ αμφιταλαντεύομαι. Απλά το λέω σαν τροφή για σκέψη.

Το παρακάτω διάγραμμα παραείναι ευρύ, αλλα γενικά ο 100% μισθός αρχίζει απο τα 23 αν δε κάνω λάθος. Μέχρι τότε παίρνουν απλά ένα ποσοστό.

Απόκρυψη περιεχομένων

average-hourly-wage-in-the-netherlands-by-age.jpg

Αυτο που βλεπω εγω απο το γραφημα σου ειναι οτι και ο 15χρονος στην Ολλανδια παιρνει παραπανω την ωρα απο πολλους νεους Ελληνες. (ακου εκει 4+ ευρω την ωρα)

4 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε
  • βόλτες σε σκυλιά ή άλλα κατοικίδια (πρωί απόγευμα)
  • μαθήματα αγγλικών σε ηλικιωμένους
  • επιδιόρθωνε υπολογιστές σε γνωστούς/φίλους
  • χρήση smartphone/internet σε ηλικιωμένους, ή internet banking για να μην τρέχουν στις τράπεζες
  • φτιάξε ιστοσελίδες για όσους φοιτητές ψάχνουν δουλειά (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα, στο ψιλικατζίδικο σίγουρα υπάρχουν κάρτες από τέτοιες περιπτώσεις)
  • κουβάλα τα ψώνια από το σουπερ-μάρκετ για τους γείτονες
  • πάρε τα courier που δεν προλαβαίνουν όσοι δουλεύουν το πρωί
  • βάλε και φίλους σου να σε βοηθούν και να τους δίνεις ένα δίκαιο μερτικό

Το να μάθεις πώς θα βγάλεις λεφτά μέσα από τέτοιες δουλειές είναι απείρως πιο σημαντικό από τα ίδια τα λεφτά που θα βγάλεις.

Σε ποια χωρα ζεις; Ειλικρινα ρωταω, επειδη καποια απο αυτα που προτεινεις ειναι ειτε παρανομα ειτε πολυ απλα δεν συμβαινουν (ειδικα επι πληρωμη) στην Ελλαδα ειτε και τα δυο.

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό 10.500 είναι να πιάσουν ανασφάλιστο. Άσε που άμα χτυπήσει κάποιος λόγω απειρίας και είναι καί μαύρος θα τρέχεις και θα τον πληρώνεις "χρυσό". Οπότε μην του λέτε τέτοια τα χρόνια των 90's-00's πέρασαν.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Mindworm είπε

εεεεεεμ... είμαι 38 και είμαι στα θρανία και στα αμφιθέατρα 22 χρονια τώρα και εχω τελειώσει 3 ειδικότητες διαφορετικές και μάλιστα σε έναν τομέα εχω PhD και έκανα και διαλέξεις πριν 3-4 χρονια σε ΤΕΙ Λαμίας και Πειραιά. Το ότι μπορώ να διδάσκομαι και να διδάσκω, ακόμα και στα 38 μου είναι ότι πιο ευτυχές. Τώρα αν εσένα σε πειράζουν οι καρεκλάδες που κοιμούνται αντί να πάνε στο μάθημα και γίνονται "αιώνιοι φοιτητές" και σε ενοχλεί κανε κάτι γι΄ αυτό... μόνο ένα παράπονο σε ένα Forum δεν θα τους σηκώσει από τα κρεβάτια. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ουσιαστικά σε ενόχλησε η προτροπή που του δίνουμε να διαβάσει/μελετήσει/σπουδάσει... χμμμ οσμίζομαι λίγο καρέκλα;" πες μου ότι κάνω λάθος.

Αν αυτο σε γεμιζει και σε ευχαριστει καλα κανεις,μακαρι να ειχανε και αλλοι την ενεργεια την δικη σου.

Το να με ενοχλει ο αιωνιος φοιτητης εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο.Ειναι οι λεγομενοι ταξιτζηδες με master καθως στο πανεπιστημιο περα απο το σκονακι και να αγορασουν καμια εργασια-πτυχιακη δεν μαθανε τιποτα αλλο με αποτελεσμα να μην μπορουν να ανταπεξελθουν στα δεδομενα που σπουδασαν.Δεμ με ενοχλησε για την προτροπη σας να σπουδασει,αλλωστε και εμενα αυτη ειναι η αποψη μου ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΣΠΟΥΔΕΣ

Το οσμιζεσαι καρεκλα τι ακριβως σημαινει,αν μπορεις να μου εξηγήσεις.

6 ώρες πριν, vagos789 είπε

Οταν ημουνα στην ηλικια σου ειχα δουλεψει οικοδομη και μοιρασμα φυλλαδιων.

Αλλα τοτε ηταν μια αλλη Ελλαδα,δεν υπηρχαν δρακοντειοι νομοι για ανηλικους,για μαυρη απασχοληση κτλ

Πιστευω οτι το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πουλας πραγματα στο ebay,αλλα αυτο θελει ενα αρχικο κεφαλαιο και αρκετη εμπειρια για να διακρινεις τι ειναι αυτο που ζηταει ο κοσμος (εξωτερικο βασικα) και μπορεις να το βρεις φτηνα στην Ελλαδα (παλιατζιδικα,συλλεκτικα κτλ). 

(με διαθεση για χιουμορ) Αυτο με τα δρακοντειοι νομοι πρεπει να γιινει το ποστ της ημερας....

58 λεπτά πριν, yoldo είπε

Μια φράση, για 1000 μπράβο. Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι! Κάθετε τώρα ο άλλος να λέει και να προτρέπει τον 15χρονο να τα χ#$%ει όλα και να πιάσει δουλειά.... και όταν για πρώτη φορά θα πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση, δε θα ξέρει τι να συμπληρώσει, που να το συμπληρώσει, τι σημαίνει ο τάδε όρος και ο ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ λογιστής θα του πάρει €50 για να του την συμπληρώσει. Who wins?

@ManolisPas Και όπως ειπώθηκε σωστά πιο πάνω είναι μαύρη εργασία στα 15... καλύτερα σχολείο με επιλογή κατεύθυνσης και όχι για πρόστιμο και φακέλωμα που σε ωθούν να κάνεις αυτοί που θέλουν να δουλέψεις.... έχεις δεχθεί κανένα PM από αυτούς, να δουλέψεις γι' αυτούς 4ωρο με €240/μήνα;; Αν ναι ξεμπρόστιασε τους εδώ να ξέρουμε.

@gia_nnis Αν είναι έτσι είναι όμορφο που έρχεται ο Πακιστανός Ελλάδα κάνει επιχείρηση που ανοίγει απέναντι από τον Έλληνα εμποράκο με κατάστημα στο οποίο θα δουλεύουν μόνο ομοεθνείς του ή Έλληνες που μισθολογικά θα είναι σε πακιστανικό επίπεδο. 

Και οταν ο σπουδαγμενος λογιστης πεταξει το κωλοχαρτο στην λεκανη και βουλωσει θα φωναξει τον μαστρομητσο τον υδραυλικο και θα του ζητησει 100€ να ξεβουλωσει.

http://www.odigostoupoliti.eu/adia-ergasias-gia-aniliko/

Υπαρχει ειδικη αδεια για ανηλικο.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

50€ μου πήρε ο υδραυλικός να αποσυνδέσει τον παλιό θερμοσίφωνα, να μου κλείσει κάτι σωλήνες και να τον κατεβάσουμε κάτω. Άδειασμα και με αλφαδολαστοιχο ξέχασα.

Αλλά 50€ για να μου συνδέσει τον καινούργιο όταν τον φώναξα ξανά μετά από 5 ημέρες.

Και που τον βρήκα του έδωσα και δώρο 1,5 λίτρο λάδι από το χωριό.

Μακάρι να ήταν έτσι όλες οι δουλειές. Υδραυλικός, ηλεκτρολόγος και νεκροθάφτης.

Φίλος μου νεκροθάφτης 2 αμάξια και ένα Hayabusa έχει. Και για να μην ακουμπάει πια πτώματα και να μην ντρέπεται πληρώνει άλλους 50-60€ το πτωμα  πάει η ετοιμασία. 1300€ είναι η πιο φτηνή κηδεία μαζί με λουλούδια, στεφάνια, κάσα κτλπ. Κάντε τις πράξεις τώρα..!

Επεξ/σία από Tetrabitos
Δημοσ.
2 minutes ago, vasilllis said:

Το οσμιζεσαι καρεκλα τι ακριβως σημαινει,αν μπορεις να μου εξηγήσεις.

Έχεις δίκιο, απλά υπέθεσα ότι με είπες "καρεκλάκια" ενώ οι σπουδές μου είναι συνεχόμενες, διαφορετικές και παίρνω πτυχίο στο τέλος, δλδ δεν είμαι σε έναν κλάδο 20 χρονια και να λέω είμαι φοιτητής, αλλά τώρα ετσι όπως το αποτύπωσες έκανα εγώ λάθος. Είπα ετσι γιατί νόμιζα ότι έχεις υπάρξει αλλά παρ' αυτά λες πως δεν τους γουστάρεις. My bad!

Αν έχεις όρεξη διάβασε όλο το Topic για τις δραστηριότητες μου που αναφέρω σε μερικά posts για να έχεις μια πλήρη εικόνα του τι άνθρωπος είμαι.

• Like 2
Δημοσ.

Βάλε Linux, μάθε python, c++, πάρε και κανένα ubiquiti/mikrotik, μάθε να τα ψιλοχρησιμοποιεις και στα μεγάλα διαλείμματα (διακοπές) μοίραζε κανένα φυλλάδιο, ψήσε κανέναν να βοηθάς έστω και λίγο με ένα λογικό αντίτιμο (πχ 3-4€/ώρα σε εσωτερικό χώρο).

Μεγάλο πράμα να έχεις αλλάξει πολλές δουλειές από νωρίς. Γεμίζεις εμπειρίες κι οι εμπειρίες είναι το μεγαλύτερο κέρδος σου. Μακάρι να το κάναμε όλοι.

Μπράβο σου!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...