Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Son^Goku είπε

Χαλαρώστε λίγο. Όπως έχει αναφερθεί δεν έχουμε γείτονες τους Σουηδούς. Και πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδη θητεία και για σκοπούς εκπαίδευσης εξοπλισμού και για σκοπούς εκπαίδευσης νοοτροπίας. Και μιλάω σαν 2ης γενιάς πρόσφυγας, με υποχρεωτική 25μηνη θητεία που έπρεπε να εκτελεστεί υποχρεωτικά στα 18. Σε απόσταση <50χλμ από ένα πάνοπλο κατοχικό στρατό που δεν αστειεύεται. Πρέπει να υπάρχουν σειρές μέσα και εφεδρείες γιατί είναι απλά μαθηματικά. Είναι περισσότεροι μας. Και σαν θέμα νοοτροπίας και αντιμετώπισης καταστάσεων βοηθήσε όταν βρέθηκα φοιτητής 500 χλμ μακριά από το σπίτι. Σε σχέση με τους υπόλοιπους Ελλαδίτες που συνέχιζαν τη ζωή σαν να ήταν στο Χογκουορτς.

Τωρα που θα μπουν και τα σκοπια στο νατο τοτε ολοι θα ειναι συμμαχοι... δεν εχουμε εχθρους...Δειτε λιγακι τη πραγματικοτητα. Αν γινει κατι θα ειναι σε ΓΠΠ, αν γινει με τουρκια πχ θα ειναι αποφαση της ΗΠΑ οποτε οτι και να ειχαμε παλι χαμενοι θα ημασταν... Δηλαδη αν συνορευαμε με κινα τι στρατο θα ηθελες να ειχαμε?

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ειμαστε στο ΝΑΤΟ φιλε... δεν ισχυουν αυτα... στη τελικη αν δεν υπαρχουν θετικα με μια τετοιου ειδους συμμαχια να μας το πεις.. Αν ειναι να βγουμε γιατι ετσι οπως μας τα λες μονο σε πολεμους μας μπλεκουν

Αν νομιζεις οτι θα κατσουν να ασχοληθουν φιλε μου, εισαι βαθια νυχτωμενος. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε

Αν νομιζεις οτι θα κατσουν να ασχοληθουν φιλε μου, εισαι βαθια νυχτωμενος. 

Δε καταλαβαινεις τι παιζει μου φαινεται. Δεν θα γινει τιποτα γιατι δε θελει η ΗΠΑ. Αν γινει θα γινει επειδη θα το θελει η  ΗΠΑ οποτε δεν εχει νοημα να χαλαμε λεφτα για σικε παιχνιδια... πιο λογικο ειναι να συζηταμε αν πρεπει να βγουμε ή οχι απο το ΝΑΤΟ.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Son^Goku είπε

Χαλαρώστε λίγο. Όπως έχει αναφερθεί δεν έχουμε γείτονες τους Σουηδούς. Και πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδη θητεία και για σκοπούς εκπαίδευσης εξοπλισμού και για σκοπούς εκπαίδευσης νοοτροπίας. Και μιλάω σαν 2ης γενιάς πρόσφυγας, με υποχρεωτική 25μηνη θητεία που έπρεπε να εκτελεστεί υποχρεωτικά στα 18. Σε απόσταση <50χλμ από ένα πάνοπλο κατοχικό στρατό που δεν αστειεύεται. Πρέπει να υπάρχουν σειρές μέσα και εφεδρείες γιατί είναι απλά μαθηματικά. Είναι περισσότεροι μας. Και σαν θέμα νοοτροπίας και αντιμετώπισης καταστάσεων βοηθήσε όταν βρέθηκα φοιτητής 500 χλμ μακριά από το σπίτι. Σε σχέση με τους υπόλοιπους Ελλαδίτες που συνέχιζαν τη ζωή σαν να ήταν στο Χογκουορτς.

γιατι να σε εκπαιδευσουν σε νεο εξοπλισμο οταν εσυ θα χρησιμοποιεις τις παλιατζουρες?...

σε περιπτωση πολεμου μια βδομαδα εκπαιδευση, οπλο και εφυγες για το μετωπο. δεν πας για ηρωας, αναλωσιμος εισαι.

πραγματικα ειναι πεταμενα λεφτα το φανταριλικι, θα μπορουσε ο στρατος να τα αξιοποιησει πιο καλυτερα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Δε καταλαβαινεις τι παιζει μου φαινεται. Δεν θα γινει τιποτα γιατι δε θελει η ΗΠΑ. Αν γινει θα γινει επειδη θα το θελει η  ΗΠΑ οποτε δεν εχει νοημα να χαλαμε λεφτα για σικε παιχνιδια... πιο λογικο ειναι να συζηταμε αν πρεπει να βγουμε ή οχι απο το ΝΑΤΟ.

δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει η τοση πιστη σου στο νατο . και τι παει να πει το παιγνιδι ειναι σικε? δηλαδη αν αυριο πει η μουρικα η ελλαδα σβηνετε απο χαρτη εσυ απλα θα το αποδεχθεις? (οκ πολυ ακραιο παραδειγμα ) τι καλοι και κακοι συμαχοι δεν υπαρχουν καλοι και κακοι μονο συμφεροντα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ο Ερντογαν αγοραζει συνεχεια πολεμικο εξοπλισμο. Επισης το οτι φαινεται πως η Αμερικη κανει κουμαντο, δεν σημαινει οτι οντως κανει κουμαντο ;)

Δημοσ.

Παντως για να μη ξεχνιώμαστε η συζητηση ηταν για το αν θα ηταν καλη ιδεα να κανουμε θητεια στην αστυνομια ή το λιμενικο και οχι αν πρεπει (που δε πρεπει) να εχουμε στρατο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάντε κάτι πιο χρήσιμο με τη ζωή σας και το χρόνο σας από το να υπηρετείται μια στρατιωτική γραφειοκρατια . Αν θέλετε να βοηθήσετε πληγέντες από καταστροφές υπάρχουν ομάδες .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ο Ερντογαν αγοραζει συνεχεια πολεμικο εξοπλισμο. Επισης το οτι φαινεται πως η Αμερικη κανει κουμαντο, δεν σημαινει οτι οντως κανει κουμαντο ;)

Αν ξεκινησε ο ερντο δεν εχει νοημα η κοντρα. Αν δε κανει κουμαντο το ουσα ποιος κανει φιλε? μυστικο το εχεις? Παντως στη Κυπρο ηδη μαζευει φυσικο αεριο και σιγα σιγα πετρελαιο. Δεν ειδα να πηγαινει αλλος.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακαρε αγορι μου το οτι εσυ γουσταρεις να γίνεις γιουσουφακι του ερντογαν ειναι δικαίωμα σου.Αυτο δεν σημενει οτι πρεπει να γινουμε και εμεις.Αυτα εχουμε και με αυτα θα προστατέψουμε την χωρα μας οταν  χρειαστεί.

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Μακαρε αγορι μου το οτι εσυ γουσταρεις να γίνεις γιουσουφακι του ερντογαν ειναι δικαίωμα σου.Αυτο δεν σημενει οτι πρεπει να γινουμε και εμεις.Αυτα εχουμε και με αυτα θα προστατέψουμε την χωρα μας οταν  χρειαστεί.

Καταρχας τσιμπα μια αναφορα και αλλη φορα μαθε να μιλας πολιτισμενα σαν ενηλικας που υποθετω εισαι. 

Δευτερον, τι ακριβως εχουμε ? Εναν στρατο που οι στρατιωτες του ειναι ολη μερα σε ενα στρατοπεδο μαζευοντας γοπες, καθαριζοντας τουαλετες, κανοντας τα καπριτσια καθε διοικητη ? Α ναι, ξεχασα τις 10 ολοκληρες βολες που κανεις μεσα στους 9 μηνες

Δημοσ.

Εδώ έχετε μπερδέψει την θητεία και το φανταριλικι με τις Ενοπλες δυνάμεις σαν σύνολο ,κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να μπορεί να υπερασπίσει τα σύνορα ,τον πλυθησμο της και την οικονομία της (ναυτιλία,πετρέλαια,αέρια κτλ.).

Εχοντας την ατυχία να συνορεύουμε με μια χώρα όπως η Τουρκία που αμφισβητεί καθημερινά την εδαφική μας ακεραιότητα και με ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις εις βάρος μας απορώ πραγματικά πως υπάρχουν άνθρωποι που προτείνουν την κατάργηση του στρατού.

Η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ από το 1955 , πάραυτα το 1974 στην Κύπρο σκοτώθηκαν Έλληνες και Κύπριοι από Τούρκους όπως και το κοντινό 1996 ήρθαμε πιο κοντά από ποτέ σε ένα πόλεμο ,όποτε μην περιμένετε σωτήρες ούτε Αμερικανούς ,Άγγλους Γάλλους κτλ να έρθουν να σκοτωθούν για πάρτη μας  .

Ευτυχως για αρκετούς σαν και εμένα η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Μύκονο .

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimis98 είπε

Καλησπέρα παιδιά, πως θα σας φαινόταν εκτός απο την θητεία στον στρατό(αεροπορία, ναυτικό, ξηράς) να γινόταν και θητεία στα σώματα ασφαλείας(αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό)?

Στις γυναίκες να γίνει, και στα στρατόπεδα να ήταν μισοί άνδρες μισές γυναίκες. Δίκαιη μοιρασιά. 🦄

Υ.Γ. Και να ήταν μισθοφορικός στρατός, να έπαιρνες 1κ-2κ το μήνα όχι γυφτιές.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panosk1 είπε

Εδώ έχετε μπερδέψει την θητεία και το φανταριλικι με τις Ενοπλες δυνάμεις σαν σύνολο ,κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να μπορεί να υπερασπίσει τα σύνορα ,τον πλυθησμο της και την οικονομία της (ναυτιλία,πετρέλαια,αέρια κτλ.).

Εχοντας την ατυχία να συνορεύουμε με μια χώρα όπως η Τουρκία που αμφισβητεί καθημερινά την εδαφική μας ακεραιότητα και με ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις εις βάρος μας απορώ πραγματικά πως υπάρχουν άνθρωποι που προτείνουν την κατάργηση του στρατού.

Η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ από το 1955 , πάραυτα το 1974 στην Κύπρο σκοτώθηκαν Έλληνες και Κύπριοι από Τούρκους όπως και το κοντινό 1996 ήρθαμε πιο κοντά από ποτέ σε ένα πόλεμο ,όποτε μην περιμένετε σωτήρες ούτε Αμερικανούς ,Άγγλους Γάλλους κτλ να έρθουν να σκοτωθούν για πάρτη μας  .

Ευτυχως για αρκετούς σαν και εμένα η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Μύκονο .

εγω απορω πραγματικα πως , ενω υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται ετσι δε κανουν τιποτα οταν η χωρα τους ξεπουλαει τη περιουσια της σε ξενους. Επισης πως ενω βλεπει πως το ΝΑΤΟ εχει μπλεξει τη χωρα σε τοσα προβληματα εξακολουθει να θεωρει οτι το προβλημα ειναι η τουρκια. Ας παρουν λοιπον τα f35 και τα s400 μηπως καταλαβει κανεις

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...