Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/2/2019 στις 6:01 ΠΜ, bilios40 είπε

το ιδιο θεματακι εχω με μια 49αρα turbox που πηρα πριν λιγο καιρο και το τηλεκοντρολ ειναι ιδιο με καποιες jvc και το ir δεν ειναι απο jvc .... η λυση ειναι smart remote control απο κινητο android αν η τηλεοραση ειναι smart <ασχετο εχει πολυ καλη εικονα δεν περειμενα οτι θαχε τοσο καλη>

Στις 10/2/2019 στις 6:32 ΠΜ, papoys1 είπε

Πήρα αυτό πριν 10 μέρες περίπου για τη δική μου γιατί τα είχε παίξει το μεγάλο κάκκινο.Βέβαια δεν είναι 40άρα η δική μου λίγο πιο μικρή αλλά όλες τα ίδια κοντρόλ έχουν.Εγώ σαν τηλεκοντρόλ lg το έψαξα στο ίντερνετ και δεν έβαλα μοντέλο.

Μιλάμε τέλειο σε όλα του και φοβερή ποιότητα υλικού.Δεν πίστευα  ότι θα ήταν τόσο καλό με 4,80.

Αν σε φέρνει ο δρόμος από κέντρο (Σωκράτους είναι)  πέρνα να το πάρεις.

Στις 10/2/2019 στις 9:04 ΠΜ, TechnoV είπε

Δεν είναι smart. Έχω 2 universal αλλά έχουν άπειρες εταιρίες. Δε μπορείς να βάλεις όλους τους κωδικούς χειροκίνητα.

Στις 10/2/2019 στις 12:26 ΜΜ, Doubt είπε

Δεν έπρεπε να την είχες πάρει (τελεία)

Τα universal έχουν και λειτουργία ανίχνευσης. Πατάς συνεχόμενα το on off ας πούμε και όταν η τηλεόραση ανάψει ή σβήσει αφήνεις το κουμπί και αποθηκεύονται οι σωστοί κωδικοί.

Το πως γίνεται ακριβώς πρέπει να το γράφει στις οδηγίες του τηλεκοντρόλ.

Αν το πετύχεις και δουλέψει, να ξέρεις πως θα πρέπει να το ξανακάνεις αν βγάλεις τις μπαταρίες ή τελειώσουν.

Στις 10/2/2019 στις 12:28 ΜΜ, isay είπε

Δεν ξέρω για αυθεντικο αλλά για προγραμματιζόμενο απο υπολογιστη θα παιζει το tele usb-100

https://www.skroutz.gr/s/6303848/Tele-USB-100.html

https://www.e-shop.gr/usb-100-tv-remote-control-me-usb-programmatismo-p-PER.850051

Στο λεω με βεβαιότητα 99% γιατί βρήκα το μοντέλο  LC 40-CFE 5100E στη βαση του rccreator, που ειναι το προγραμμα που προγραμματιζεις το τηλεχειριστήριο. 

Απο εκει και πέρα (και αν δεν σου αρεσει το usb-100) η tele βγαζει και αλλα προγραμματιζόμενα μεσω υπολογιστη και στη σελιδα τους έχει τα προγραμματα (tele prc v3 και tle prc v8) που αφορουν κάθε τηλεχειριστηριο. Κατέβασε τα προγραμματα, δες αν εχουν την τηλεοραση σου στη βαση και μετά διαλεξε τηλεχειριστηριο με βαση κοστος, διαθεσιμοτητα και λοιπα. Τα προγραμματα ειναι στη σελιδα της tele http://remotecontrols.gr/

Να κλείσω με την εμπειρία μου απο τα τηλ/ρια της tele μια και τα δουλευω χρόνια (εχω αλλαξει 3 μοντέλα). Απο ποιοτητα ειναι μετρια ΑΛΛΑ αν δεις το κοστος αγορας συγκριτικά με τα μοντέλα και τις δυνατοτητες προγραμματισμου τα θεωρώ vfm. Επι εποχες tv-αποκ/τη ειχα φτιάξει συνδυαστικό τηλεχειριστηριο και τώρα τα προτείνω σε ανθρώπους που εχουν χέρια-μανταλάκια, γιατί αμα πέσει και σπάσει (που ΟΛΑ τα τηλ/ρια) μας πέφτουν το κοστος αντικατάστασης ειναι 5-7 ευρω, ενω για το αυθεντικο πάει 20+

EDIT : Εχω αγοράσει και 2 τηλ/ρια απο τα παρακάτω (δε θυμάμαι ακριβώς τον πωλητη) τα οποια σετάρεις αν εχεις το αυθεντικο. Φθηνά και βολικά για απλές τηλεοράσεις 

https://www.aliexpress.com/item/Big-buttons-universal-tv-learning-remote-control-can-learn-from-any-remote-control/32759131296.html

Στις 10/2/2019 στις 2:43 ΜΜ, johnkou77 είπε

Ο κωδικος του τηλεκοντρολ ειναι ο SHWRMC0001,η τηλεοραση απο οσο εψαξα φοραει κινεζικη mainboard την TP.MSD309.BP710 ιδια με καποιο μοντελο blaupunkt-αρα μην ψαχνεις αν ταιριαζει με jvc ή κατι αλλο.

Για να μην ανοιγω θεμα... Σε f&u πολλες φορες δεν ακουει η tv απο το  κοντρολ! Συνηθως το κανει παντα οταν παω να της κανω on.. Παω κοντα το κοντρολ στο ματι της tv παιζω πανω-κατω και καποια στιγμη πιανει.. Αυτο το προβλημα μπορει να το κανει και αφου παιζει..!

Αφου πιασει μετα αλλαζει αψογα! Το προβλημα ειναι στην tv και οχι στο κοντρολ!

Το ξεκινησε πριν λιγο καιρο και το εκανε σπανια.. Τωρα πλεον το προβλημα ειναι μονιμο οταν δινω την εντολη on! Αφου πιασει αν της κανω on-off ακουει κανονικα!

Σας εχει τυχει τετοιο προβλημα? Θελει επισκευη ή αλλαγη το ματι της tv?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Για να μην ανοιγω θεμα... Σε f&u πολλες φορες δεν ακουει η tv απο το  κοντρολ! Συνηθως το κανει παντα οταν παω να της κανω on.. Παω κοντα το κοντρολ στο ματι της tv παιζω πανω-κατω και καποια στιγμη πιανει.. Αυτο το προβλημα μπορει να το κανει και αφου παιζει..!

Αφου πιασει μετα αλλαζει αψογα! Το προβλημα ειναι στην tv και οχι στο κοντρολ!

Το ξεκινησε πριν λιγο καιρο και το εκανε σπανια.. Τωρα πλεον το προβλημα ειναι μονιμο οταν δινω την εντολη on! Αφου πιασει αν της κανω on-off ακουει κανονικα!

Σας εχει τυχει τετοιο προβλημα? Θελει επισκευη ή αλλαγη το ματι της tv?

Γιάννη και σε μένα το μοναδικό κουμπί που είχε πρόβλημα ήταν το on -off .Στο τέλος έπιανε σπάνια και πολύ δύσκολα.Δεν θυμάμαι να σου πω αν μετά την πρώτη φορά έπιανε κανονικά.Μόλις πήρα το καινούργιο Κινέζικο με τα 5 ευρώ λειτουργεί τέλεια.Τώρα να τρέχεις για αλλαγή ματιού δεν ξέρω αν συμφέρει.Θα πρότεινα να πάρεις με 5-6 ευρώ ένα Κινέζικο για δοκιμή πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για μάτι του οποίου επισκευή αλλαγή θα είναι ασύμφορη όπως συμβαίνει με κάθε επισκευή τηλεόρασης.

Συνήθως σε ένα κουμπί χαλάνε το οποίο χρησιμοποιούμε συχνά.Σε κάποια  άλλη μου είχε χαλάσει της φωνής πήρα Κινέζικο με 6 ευρώ νομίζω εντάξει.

Στης κόρης το nova είχε χαλάσει μόνο το κουμπί ανεβοκατεβάσματος καναλιών.Η nova ήθελε 15 πήρα με 6 Κινέζικο όλα τέλεια.

Θυμάμαι τα άνοιγα καθάριζα επαφές και πλακέτα με οινόπνευμα και βαμβάκι λειτουργούσαν κάπως καλύτερα αλλά σε λίγο πάλι τα ίδια.Πάρε ένα Κινέζικο να δεις την υγειά σου.

Edit.Κάνε μία δοκιμή να το καθαρίσεις να δεις τι θα γίνει.Κουμπωτά κλείνουν όλα και ανοίγουν βάζοντας με προσοχή στη μέση κάποιο μαχαιράκι π.χ. και πιέζοντας μαλακά πάνω κάτω μέχρι να αρχίσει να ξεκουμπώνει.Μετά το πρώτο ξεκούμπωμα τα άλλα ανοίγουν πιο εύκολα.Μετά κλείνει πάλι κουμπωτά.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γιάννη και σε μένα το μοναδικό κουμπί που είχε πρόβλημα ήταν το on -off .Στο τέλος έπιανε σπάνια και πολύ δύσκολα.Δεν θυμάμαι να σου πω αν μετά την πρώτη φορά έπιανε κανονικά.Μόλις πήρα το καινούργιο Κινέζικο με τα 5 ευρώ λειτουργεί τέλεια.Τώρα να τρέχεις για αλλαγή ματιού δεν ξέρω αν συμφέρει.Θα πρότεινα να πάρεις με 5-6 ευρώ ένα Κινέζικο για δοκιμή πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για μάτι του οποίου επισκευή αλλαγή θα είναι ασύμφορη όπως συμβαίνει με κάθε επισκευή τηλεόρασης.

Συνήθως σε ένα κουμπί χαλάνε το οποίο χρησιμοποιούμε συχνά.Σε κάποια  άλλη μου είχε χαλάσει της φωνής πήρα Κινέζικο με 6 ευρώ νομίζω εντάξει.

Στης κόρης το nova είχε χαλάσει μόνο το κουμπί ανεβοκατεβάσματος καναλιών.Η nova ήθελε 15 πήρα με 6 Κινέζικο όλα τέλεια.

Θυμάμαι τα άνοιγα καθάριζα επαφές και πλακέτα με οινόπνευμα και βαμβάκι λειτουργούσαν κάπως καλύτερα αλλά σε λίγο πάλι τα ίδια.Πάρε ένα Κινέζικο να δεις την υγειά σου.

Edit.Κάνε μία δοκιμή να το καθαρίσεις να δεις τι θα γίνει.Κουμπωτά κλείνουν όλα και ανοίγουν βάζοντας με προσοχή στη μέση κάποιο μαχαιράκι π.χ. και πιέζοντας μαλακά πάνω κάτω μέχρι να αρχίσει να ξεκουμπώνει.Μετά το πρώτο ξεκούμπωμα τα άλλα ανοίγουν πιο εύκολα.Μετά κλείνει πάλι κουμπωτά.

Και ξαναλεω υπευθυνα δεν ειναι το κοντρολ.. Κατι παιζει με το ματι της tv.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Και ξαναλεω υπευθυνα δεν ειναι το κοντρολ.. Κατι παιζει με το ματι της tv.

Μπορεί να είναι και αυτό που λες.Είχα παλιά μία εγχρωμη NORDMENDE (αν είσαι παλιός θα τις θυμάσαι) της 10ετίας του 80 έπαιξε άπειρες ώρες και στο τέλος μου έκανε το ίδιο πρόβλημα με το μάτι.Δεν άλλαζε τίποτε εμένα και άλλαζε με το κουμπί.Επισκευή ασύμφορη.

Με τα πολλά τη βαρέθηκα τότε είχε έρθει και η ανάπτυξη :P την έστειλα για ανακύκλωση και πήρα καινούργια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μπορεί να είναι και αυτό που λες.Είχα παλιά μία εγχρωμη NORDMENDE (αν είσαι παλιός θα τις θυμάσαι) της 10ετίας του 80 έπαιξε άπειρες ώρες και στο τέλος μου έκανε το ίδιο πρόβλημα με το μάτι.Δεν άλλαζε τίποτε εμένα και άλλαζε με το κουμπί.Επισκευή ασύμφορη.

Με τα πολλά τη βαρέθηκα τότε είχε έρθει και η ανάπτυξη :P την έστειλα για ανακύκλωση και πήρα καινούργια.

Ειναι και που θα την φτιαξεις.. Εμενα σε crt που μαζευε η εικονα και εβγαζε κατι γραμμες.. Ζηταγαν ολοι 30-35ευρω και τελικα βρηκα με 15ευρω!!!  Ενας πυκνωτης που κοστιζε 0.50ευρω!!!

Τωρα μετα απο 7 χρονια ξεκινησε να βγαζει διακριτκα στο πανω μερος λιγες γραμμες.. Η τηλεοραση αγοραστηκε το 2004 και επαιζε(εργατης)πανω απο 10 ωρες την ημερα!!!

Ο μαστορας μου ειπε σου εκατσε καλη παρτιδα στα ηλεκτρονικα της! γιατι κανονικα επρεπε να ειχε χασει και την αποδοση των χρωματων της! Πραγματικη επενδυση!!!

Και βεβαια ξερω την NORDMENDE! Την ειχε συγγενικο μου προσωπο και την πεταξε μετα απο χρονια γιατι εχασε τα χρωματα.. και μουγκριζε το μεγαφωνο..

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...