Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν τα ξέρεις καλά φίλε μου. Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση, και το μισθωτήριο σε καμία περίπτωση δεν έχει ισχύ δικαστικής απόφασης.

End of story.

Φίλτατε, που είσαι και από την αγαπημένη Πάτρα που κατάγομαι, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις ότι όταν λέω "θα τον εξώσει" προφανέστατα αναφέρομαι πάντα σε δικαστική διαδικασία...:)

Στην Ελλάδα μόνο δικαστικά μπορεί ένας ιδιώτης να ικανοποιήσει ένα δικαίωμά του, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως, ενδεικτικά κάποιες ειδικές κατηγορίες συμβολαίων ή συμβολαιογραφικών πράξεων που έχουν ειδική πρόβλεψη.

Να' σαι σίγουρος ότι, μετά από 35 χρόνια στα δικαστήρια, κατέχω τα βασικά...:P

54 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ολα αυτα περι δικαστηριων ισχυουν μονο εαν εχεις υπογραψει τον σχετικο ορο στο ιδιωτικο συμφωνητικό.

Εαν δεν το εχεις υπογραψει ή δεν περιεχει τον σχετικο όρο ομως ?

Εαν εγω κανω μυνηση οτι κατα την επισκεψη του ιδιοκτητη με τον υποψηφιο αγοραστη οτι κλαπηκε κατι απο το σπιτι μου ή οτι παρενοχλησε σεξουαλικα την γυναικα μου ?

Στην Ελλαδα κανεις μηνυση για το παραμικρο !! 

Ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη, θα στο ζητήσει και αν αρνηθείς θα καταφύγει στο δικαστήριο και αυτό θα σε υποχρεώσει να δεχτείς τις επισκέψεις, θα ορίσει μάλιστα και συγκεκριμένες μέρες και ώρες... Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστήριο να αποφανθεί ότι ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να επισκεφθεί καθόλου το σπίτι του για έλεγχο-επιθεώρηση ή για να το δείχνει σε υποψήφιους αγοραστές γιατί ο νοικάρης δεν θέλει, δεν του αρέσει, ενοχλείται, φοβάται ή ... παραβιάζεται η προσωπικότητά του...

Ειδικά τα περίφημα "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" είναι ένας νομικός όρος που έχει παρεξηγηθεί από πολλούς και τα αναφέρουν παντού ενώ τις περισσότερες φορές, όπως τώρα, απλά δεν έχουν εφαρμογή.

Αν δεν εφαρμόσεις την απόφαση θα μπλέξεις, πιθανόν μάλιστα ο ιδιοκτήτης να έχει ζητήσει και την ... προληπτική θέσπιση χρηματικής ποινής για κάθε αποδεδειγμένη παράβαση (ναι, γίνεται και αυτό!)... Σε προλαβαίνω ότι υπάρχει και διαδικασία βεβαίωσης της παράβασης, απ' όλα έχει ο μπαξές... ;)

Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι οι διάφορες νομικές διατάξεις δεν είναι ξεκάρφωτες, ούτε συνδέονται μεταξύ τους και ερμηνεύονται με το τρόπο που επιθυμεί ο καθένας. Στην Ελλάδα του 2019 ζούμε σε μια κοινωνία που αποδέχεται σαν πυλώνες της την ιδιωτική ιδιοκτησία και το επιχειρηματικό κέρδος. Δεν το κρίνω αυτό, απλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το νομικό μας σύστημα έχει σαν προτεραιότητά του τη προστασία και την προαγωγή αυτών των δύο κοινωνικών επιλογών οι οποίες, υποτίθεται, ότι οδηγούν στην κοινωνική πρόοδο και ευμάρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια της κρίσης που περάσαμε και περνάμε, καταργήθηκε σχεδόν το σύνολο των προστατευτικών διατάξεων που αφορούσε τις επαγγελματικές μισθώσεις με το σκεπτικό της απελευθέρωσης της αγοράς και της απαλλαγής της ιδιοκτησίας από περιορισμούς...

Νομίζω ότι το ερώτημα αν υπάρχει "υποχρέωση επίδειξης κατοικίας" έχει απαντηθεί: Προφανέστατα ο ιδιοκτήτης μπορεί, για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένη διαδικασία, να επισκεφθεί-ελέγξει-επιδείξει την ιδιοκτησία του.

Αν το θέμα είναι τι θα έπρεπε να ισχύει ή πόσο εύκολα ή δύσκολα ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά του, αυτό είναι μιά άλλη ιστορία...

Ελπίζω καλόπιστα να βοήθησα!

Αυτά τα ολίγα από εμένα παιδιά και καλή συνέχεια...

• Like 2
  • Thanks 3
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Φίλτατε, που είσαι και από την αγαπημένη Πάτρα που κατάγομαι, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις ότι όταν λέω "θα τον εξώσει" προφανέστατα αναφέρομαι πάντα σε δικαστική διαδικασία...:)

Στην Ελλάδα μόνο δικαστικά μπορεί ένας ιδιώτης να ικανοποιήσει ένα δικαίωμά του, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως, ενδεικτικά κάποιες ειδικές κατηγορίες συμβολαίων ή συμβολαιογραφικών πράξεων που έχουν ειδική πρόβλεψη.

Να' σαι σίγουρος ότι, μετά από 35 χρόνια στα δικαστήρια, κατέχω τα βασικά...:P

Ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη, θα στο ζητήσει και αν αρνηθείς θα καταφύγει στο δικαστήριο και αυτό θα σε υποχρεώσει να δεχτείς τις επισκέψεις, θα ορίσει μάλιστα και συγκεκριμένες μέρες και ώρες... Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστήριο να αποφανθεί ότι ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να επισκεφθεί καθόλου το σπίτι του για έλεγχο-επιθεώρηση ή για να το δείχνει σε υποψήφιους αγοραστές γιατί ο νοικάρης δεν θέλει, δεν του αρέσει, ενοχλείται, φοβάται ή ... παραβιάζεται η προσωπικότητά του...

Ειδικά τα περίφημα "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" είναι ένας νομικός όρος που έχει παρεξηγηθεί από πολλούς και τα αναφέρουν παντού ενώ τις περισσότερες φορές, όπως τώρα, απλά δεν έχουν εφαρμογή.

Αν δεν εφαρμόσεις την απόφαση θα μπλέξεις, πιθανόν μάλιστα ο ιδιοκτήτης να έχει ζητήσει και την ... προληπτική θέσπιση χρηματικής ποινής για κάθε αποδεδειγμένη παράβαση (ναι, γίνεται και αυτό!)... Σε προλαβαίνω ότι υπάρχει και διαδικασία βεβαίωσης της παράβασης, απ' όλα έχει ο μπαξές... ;)

Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι οι διάφορες νομικές διατάξεις δεν είναι ξεκάρφωτες, ούτε συνδέονται μεταξύ τους και ερμηνεύονται με το τρόπο που επιθυμεί ο καθένας. Στην Ελλάδα του 2019 ζούμε σε μια κοινωνία που αποδέχεται σαν πυλώνες της την ιδιωτική ιδιοκτησία και το επιχειρηματικό κέρδος. Δεν το κρίνω αυτό, απλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το νομικό μας σύστημα έχει σαν προτεραιότητά του τη προστασία και την προαγωγή αυτών των δύο κοινωνικών επιλογών οι οποίες, υποτίθεται, ότι οδηγούν στην κοινωνική πρόοδο και ευμάρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια της κρίσης που περάσαμε και περνάμε, καταργήθηκε σχεδόν το σύνολο των προστατευτικών διατάξεων που αφορούσε τις επαγγελματικές μισθώσεις με το σκεπτικό της απελευθέρωσης της αγοράς και της απαλλαγής της ιδιοκτησίας από περιορισμούς...

Νομίζω ότι το ερώτημα αν υπάρχει "υποχρέωση επίδειξης κατοικίας" έχει απαντηθεί: Προφανέστατα ο ιδιοκτήτης μπορεί, για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένη διαδικασία, να επισκεφθεί-ελέγξει-επιδείξει την ιδιοκτησία του.

Αν το θέμα είναι τι θα έπρεπε να ισχύει ή πόσο εύκολα ή δύσκολα ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά του, αυτό είναι μιά άλλη ιστορία...

Ελπίζω καλόπιστα να βοήθησα!

Αυτά τα ολίγα από εμένα παιδιά και καλή συνέχεια...

Δηλαδη χωρις να υπαρχει ο σχετικος ορος μπορει να με υποχρεωσει δικαστηριο να παρατησω την δουλεια μου και να παω να ανοιξω στον ιδιοκτητη που καβαλαει μαζι του τον καθε πιθανο αγοραστη ?

Το μεροκαματο που θα χασω ποιος θα το πληρωσει ?

Δυσκολευομαι να το πιστεψω αυτο.. Μονο για περιπτωση ελεγχου απο πολιτικο μηχανικο ξερω.

Δημοσ.

Ο προηγουμενος σπιτονοικοκύρης μου, πουλησε το σπίτι που νοίκιαζα, αλλά μου πρόσφερε έκπτωση στο ενοίκιο, και μου πρότεινε και εκπτωση και για να το αγοράσω. Επίσης με προειδοποίησε για την διαδικασία πριν το βγάλει σε αγγελία.

Σίγουρα δεν ηταν η καλυτερη μου φαση να συμμαζευω το σίιτι καθε τόσο, κρυψιμο τα μαστιγια και σωβρακα κτλ αλλα τι να κάνεις..

Άσχετα με το τι λέει το συμβόλαιο και ο νόμος, είναι και θεμα ηθικής και κοινής λογικής. Στην τελική, δεν είναι καλή περίοδος για να πουλήσεις, μπορεί ο ιδιοκτήτης να έχει ανάγκη άμεσα τα λεφτά, γιατί να τον αναγκάσεις να περιμένει να φύγεις πριν να αρχίσει να το δείχνει; Εκτός και αν τον έχεις άχτι...

Αυτό που σίγουρα δικαιούσαι σαν ενοικιαστής, είναι να είσαι παρών σε όλες τις επισκέψεις υποψήφιων αγοραστών, και να σε προειδοποιούν εγκαιρα

Δημοσ.

Στο γραφείο που νοικιάζω για 13 χρόνια και είμαι εκτός συμβολαίου (έχει λήξει) τα τελευταία τέσσερα, μου ζήτησε ο ιδιοκτήτης ποια ώρα την ημέρα μπορεί να φέρνει αγοραστές. Συμφωνήσαμε 1 ώρα κάθε μεσημέρι και όταν το πούλησε μου χάρισε 8 νοίκια στο χέρι!!! Είναι όλα θέμα σχέσεων και συνεννόησης.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, foxstam είπε

Στο γραφείο που νοικιάζω για 13 χρόνια και είμαι εκτός συμβολαίου (έχει λήξει) τα τελευταία τέσσερα, μου ζήτησε ο ιδιοκτήτης ποια ώρα την ημέρα μπορεί να φέρνει αγοραστές. Συμφωνήσαμε 1 ώρα κάθε μεσημέρι και όταν το πούλησε μου χάρισε 8 νοίκια στο χέρι!!! Είναι όλα θέμα σχέσεων και συνεννόησης.

Ποσες επισκεψεις ειχες μεχρι να το πουλησει ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, foxstam είπε

2 - 3 την εβδομάδα για κανα μήνα!

Περιπου 10-12 δηλαδη...

Ωραια σκεψου αυτο να γινεται στο σπιτι σου και οχι σε επαγγελματικο χωρο....

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, k_w_t said:

Περιπου 10-12 δηλαδη...

Ωραια σκεψου αυτο να γινεται στο σπιτι σου και οχι σε επαγγελματικο χωρο....

8 νοίκια...

• Thanks 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δηλαδη χωρις να υπαρχει ο σχετικος ορος μπορει να με υποχρεωσει δικαστηριο να παρατησω την δουλεια μου και να παω να ανοιξω στον ιδιοκτητη που καβαλαει μαζι του τον καθε πιθανο αγοραστη ?

Το μεροκαματο που θα χασω ποιος θα το πληρωσει ?

Δυσκολευομαι να το πιστεψω αυτο.. Μονο για περιπτωση ελεγχου απο πολιτικο μηχανικο ξερω.

Κανείς δεν θέλει να χάσεις το μεροκάματό σου...

Ο δικαστής θα σου ζητήσει να του προσδιορίσεις ποιές ημέρες και ώρες σου είναι ευκολότερο, ακόμα και αν έχεις κάποιο ειδικό θέμα που χρήζει προσοχής κατά την επίσκεψη.

Αν, όμως, με διάφορες δικαιολογίες, δεν δέχεσαι καμία πρόσβαση στον ιδιοκτήτη και δεν βολεύεσαι καθόλου και ποτέ, θα θεωρηθεί ότι κάνεις κατάχρηση της θέσης σου και τότε, ΝΑΙ, το δικαστήριο θα αποφασίσει και θα ορίσει μόνο του συγκεκριμένες ημέρες και ώρες με το απλό νομικό σκεπτικό ότι, αν έχεις εσύ ένα δικαίωμα σαν μισθωτής, ο άλλος έχει δύο, σαν ιδιοκτήτης.

Δεν έχει σημασία αν είναι σπίτι, μαγαζί, νοσοκομείο ή εκκλησία. Δεν έχει σημασία αν εσύ θεωρείς ότι η επίσκεψη του ιδιοκτήτη σε ενοχλεί, σε ταράζει, σε αναστατώνει ή σου δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα όποια δικαιώματά σου έχουν ένα όριο και "κάμπτονται" (είναι νομικός όρος) μπροστά στο υπέρτερο, για το νομικό μας σύστημα, δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Καλό και συμφέρον, λοιπόν,  είναι να βρεθεί μιά συναινετική-συμβιβαστική λύση για το θέμα και πολλοί ιδιοκτήτες για να αποφύγουν γκρίνιες ή αντιδικίες προσφέρουν κάποιου είδους αντάλλαγμα στους νοικάρηδές τους σε επίπεδο ενοικίου με το σκεπτικό ότι θα χάλαγαν κάποια χρήματα στα δικαστήρια και θα καθυστερούσαν κιόλας. Δηλαδή σου χαρίζει κάποια νοίκια, για να ξεμπερδεύει. Πολλές φορές, μάλιστα, πρόκειται για νοίκια που ήδη οφείλονται και δεν υπάρχει ουσιαστικά περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο.

Αν όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεννόησης από τον μισθωτή γιατί, απλά, "δεν θέλει" και ο ιδιοκτήτης βρίσκει ... πόρτα, στο ίδιο του το σπίτι, θα αναγκαστεί να πάει στα δικαστήρια και τότε θα συμβεί ότι έχω προαναφέρει και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω.

Και πάλι καλή συνέχεια σε όλους...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, blitzNikos είπε

Κανείς δεν θέλει να χάσεις το μεροκάματό σου...

Ο δικαστής θα σου ζητήσει να του προσδιορίσεις ποιές ημέρες και ώρες σου είναι ευκολότερο, ακόμα και αν έχεις κάποιο ειδικό θέμα που χρήζει προσοχής κατά την επίσκεψη.

Αν, όμως, με διάφορες δικαιολογίες, δεν δέχεσαι καμία πρόσβαση στον ιδιοκτήτη και δεν βολεύεσαι καθόλου και ποτέ, θα θεωρηθεί ότι κάνεις κατάχρηση της θέσης σου και τότε, ΝΑΙ, το δικαστήριο θα αποφασίσει και θα ορίσει μόνο του συγκεκριμένες ημέρες και ώρες με το απλό νομικό σκεπτικό ότι, αν έχεις εσύ ένα δικαίωμα σαν μισθωτής, ο άλλος έχει δύο, σαν ιδιοκτήτης.

Δεν έχει σημασία αν είναι σπίτι, μαγαζί, νοσοκομείο ή εκκλησία. Δεν έχει σημασία αν εσύ θεωρείς ότι η επίσκεψη του ιδιοκτήτη σε ενοχλεί, σε ταράζει, σε αναστατώνει ή σου δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα όποια δικαιώματά σου έχουν ένα όριο και "κάμπτονται" (είναι νομικός όρος) μπροστά στο υπέρτερο, για το νομικό μας σύστημα, δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Καλό και συμφέρον, λοιπόν,  είναι να βρεθεί μιά συναινετική-συμβιβαστική λύση για το θέμα και πολλοί ιδιοκτήτες για να αποφύγουν γκρίνιες ή αντιδικίες προσφέρουν κάποιου είδους αντάλλαγμα στους νοικάρηδές τους σε επίπεδο ενοικίου με το σκεπτικό ότι θα χάλαγαν κάποια χρήματα στα δικαστήρια και θα καθυστερούσαν κιόλας. Δηλαδή σου χαρίζει κάποια νοίκια, για να ξεμπερδεύει. Πολλές φορές, μάλιστα, πρόκειται για νοίκια που ήδη οφείλονται και δεν υπάρχει ουσιαστικά περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο.

Αν όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεννόησης από τον μισθωτή γιατί, απλά, "δεν θέλει" και ο ιδιοκτήτης βρίσκει ... πόρτα, στο ίδιο του το σπίτι, θα αναγκαστεί να πάει στα δικαστήρια και τότε θα συμβεί ότι έχω προαναφέρει και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω.

Και πάλι καλή συνέχεια σε όλους...

αψογος και μπραβο γτ γεμισαμε απο νταιδες φεσατζιδες και μαγκες ενοικιαστες.

Επεξ/σία από dancer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, dancer είπε

αψογος και μπραβο γτ γεμισαμε απο νταιδες φεσατζιδες και μαγκες ενοικιαστες.

Εαν αυτο πηγαινε σε μενα εχεις πεσει τελειως εξω.... Μενω σε δικο μου σπιτι.

Απλα οταν καποτε ειχα παει να μεινω μονος μου μακρυα απο γονεις μιλαμε για το μακρινο 1998 ειχα ενα ιδιοκτητη που καθε τοσο μου χτυπαγε το κουδουνι για να δειξει το διαμερισμα...

Σε καποια φαση δεν ανοιγα γιατι ημουν ξενυχτης και αυτος εβαλε κλειδι στην κλειδαρια να μπει. Σηκωθηκα απο το κρεββατι και εγινε χαμος..

49 λεπτά πριν, ThReSh είπε

8 νοίκια...

Και γιατι δεν το αφηνει ξενοικιαστο 8 μηνες να το δειχνει με την ησυχια του....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Σε όλα τα τυποποιημένα μισθωτήρια που κυκλοφορούν υπάρχει ο όρος της επίσκεψης-επίδειξης και παράλληλα στο άρθρο "συνέπειες παραβάσεων" πάντα αναφέρεται ότι "η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους του συμφωνητικού αυτού ή του Νόμου παρέχει στον εκμισθωτή το δικαίωμα να καταγγείλει και να λύσει μονομερώς την μίσθωση, να αποβάλει τον μισθωτή από το μίσθιο κατά την σχετική νόμιμη διαδικασία και να ζητήσει αποζημίωση για κάθε ζημιά που έπαθε."

Φυσικά μπορεί απλούστατα να τον εξώσει, αφού παραβαίνει κάποιον όρο του μισθωτηρίου και ... end of story.

'Ομως αναφέρθηκα στην αγωγή γιά αποζημίωση, για να πάρετε μιά ιδέα για το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος ζορισμένος ιδιοκτήτης για να "ανταποδώσει στα ίσα" το πρόβλημα που του δημιούργησε ένας νοικάρης. Και καλά να είσαι από μιά γωνιά και να χαζεύεις την εξέλιξη της υπόθεσης. Πως θα αισθανόσουν όμως αν ήταν η δική σου υπόθεση? Έλα μωρέ, αφού είναι της πλάκας μια τέτοια αγωγή, θα το διασκεδάσεις κιόλας! 'Η μήπως όχι!? Σκέφτηκες ότι εκτός από τον ιδιοκτήτη-ενάγοντα, θα τραβιέσαι και συ στα δικαστήρια? Ειλικρινά σου λέω, οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν πως αλλάζει η ζωή σου, η ψυχολογία σου και η καθημερινότητά σου όταν ξαφνικά βρίσκεσαι από το πουθενά εναγόμενος για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και για την πιό αστήριχτη αιτία...:shock: Απλά θα σου πω ότι υπάρχει ειδικός κλάδος της ψυχολογίας που ασχολείται με το θέμα... Έχεις δοκιμάσει να ζητήσεις από φίλο ή γνωστό να έρθει μάρτυρας σε σοβαρό δικαστήριο και να πει συγκεκριμένα πράγματα? Ο ένας δεν μπορεί, ο άλλος δεν αδειάζει... Τέλος πάντων, ήρθε, αλλά του έκαναν μήνυση για ψευδομαρτυρία και τώρα πρέπει να ασχοληθείς και με τα δικά του δικαστήρια, άσε που μουρμουράει... Και βέβαια πρέπει να κάνετε και μήνυση για ψευδή καταμήνυση, φρόντισέ το...  Πως είπες? Αναβολές? Άρα τραβάει η υπόθεση και γιά σένα... Και αν γίνει και μιά στραβή? Και αν πέσεις σε δικαστή ιδιοκτήτη και παθόντα? Και όλα αυτά γιατί δεν άφησες τον ιδιοκτήτη να δείξει τρεις-πέντε-δέκα φορές το ρημαδόσπιτό του? Και άντε και καθάρισες μετά από 3-4 χρόνια στο Πρωτοδικείο, αλλά ο δικός σου έκανε έφεση...:cry: Άστο φίλε μου, μην το ψάχνεις...

Όσο για το πως μπορείς να εισπράξεις από κάποιον που δεν έχει τίποτα στο όνομά του, δεν υπάρχουν μαγικά: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...:lol:

btw: Η πρόθεση μου ήταν να επισημάνω και να πληροφορήσω κάποιους φίλους που θεωρούσαν ότι μπορεί κάποιος μισθωτής να αρνείται κάθε επίσκεψη-επιθεώρηση-επίδειξη στον ιδιοκτήτη, με διάφορες ψυχολογικές ή πρακτικές αιτιολογίες-προφάσεις, ότι δεν μπορεί να το κάνει αψήφιστα και η άρνησή του να συνεργαστεί θα έχει συνέπειες.

Αυτά για το πολύκροτο θέμα!

φιλικά

Νίκος

Σιγα μην ηταν υποθεση μου 😄

Εγω αν ειμουν ποτε ενοικιαστης σιγα μην υπεγραφα αυτο το τυποποιημενο , προς οφελος των ιδιοκτητων, συμβολαιο

Θα εβαζα απαραβατο ορο την μη δυνατοτητα επιδειξης του ακινητου

Και μολις εβαζε την τζιφρα του ας πηγαινε στο δικαστηριο με σημαια την ατομικη ιδιοκτησια και το φοβητρο της οικονομικης εξοντωσης 😃

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, k_w_t said:

Και γιατι δεν το αφηνει ξενοικιαστο 8 μηνες να το δειχνει με την ησυχια του....

To θέμα είναι ότι ο foxstam εξοικονόμησε 8 νοίκια, ήταν ξεκάθαρο κέρδος του.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ThReSh είπε

To θέμα είναι ότι ο foxstam εξοικονόμησε 8 νοίκια, ήταν ξεκάθαρο κέρδος του.

Να συμπληρώσω τα εξής: Όταν ερχόντουσαν μεσίτες να το δείξουν το διαμέρισμα - γραφείο, στο δωμάτιο που είχα για γραφείο και εκείνη την ώρα ήμουν και μίλαγα στο τηλέφωνο ή έγραφα στον υπολογιστή μου δεν έμπαινε κανείς. Το πολύ πολύ να κοιτάγαν από το μπαλκόνι προς το δωμάτιο μέσα από την κλεισμένη τζαμαρία. Επίσης όταν υπογράψαμε την λήξη της μίσθωσης μας έδωσε και ακόμα δύο μήνες μέχρι να βρούμε αλλού να μετακομίσουμε. Όπως εγραψα και πριν είναι όλα θέμα συνεννόησης. Τα 8 ενοίκια δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δώσει ούτε του τα ζήτησα. Μόνος του τα πρότεινε.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Σιγα μην ηταν υποθεση μου 😄

Εγω αν ειμουν ποτε ενοικιαστης σιγα μην υπεγραφα αυτο το τυποποιημενο , προς οφελος των ιδιοκτητων, συμβολαιο

Θα εβαζα απαραβατο ορο την μη δυνατοτητα επιδειξης του ακινητου

Και μολις εβαζε την τζιφρα του ας πηγαινε στο δικαστηριο με σημαια την ατομικη ιδιοκτησια και το φοβητρο της οικονομικης εξοντωσης 😃

μα γι αυτο δεν εισαι ενοικιαστης...κοροιδα αλλου ψαξε να βρεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...