Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/2/2019 στις 4:48 ΜΜ, *nenya* είπε

Για καλό και για κακό να έχεις κρύψει αντικείμενα αξίας πριν αρχίσουν οι επισκέψεις [δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο υποψήφιος αγοραστής...να είναι τελικά υποψήφιος κλέφτης].

Ή να παει στην τουαλετα σου και να την παιξει :) 

δες τι γραφει το συμβολαιο TS. Μην δειχνεις τιποτα οτι και να λεει. Αστην να παει στο δικαστηριο να βγαλει ημερομηνιες.

αν θελει να βαλει αγνωστους να ανοιξει το σπιτι της/του.

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kallair είπε

Αν η αναγκη να πωληθει το ακινητο, εμφανιστει στον 1ο χρονο του συμβολαιου, εστω οτι παρει 1 χρονο να βγει η αποφαση του δικαστηριου, δεν θα εχει κερδισει 2 χρονια ο ιδιοκτητης;

Προφανως αν το μεσοδιαστημα μεχρι την λυση του συμβολαιου ειναι μικροτερο κ ο ενοικιαστης αρνειται την επιδειξη, ο δικηγορος δεν θα συμβουλευσει τον πελατη του να κινηθει ετσι αλλα θα επισπευσει την διαδικασια ενημερωσης του πελατη οτι στην 3τια θα ληξει κ η μεταξυ τους συμβαση. καθε κατασταση ειναι διαφορετικη και χρηζει διαφορετικης αντιμετωπισης αναλογως των επιμερους λεπτομεριων.

Βγάζει ο άλλος ενοικιαστήριο το διαμέρισμα βάζει τους ανθρώπους μέσα, τους κάνει το ανάλογο συμβόλαιο
και  στα καπάκια σηκώνει ανάρτηση στο ίντερνετ ότι το σπίτι πωλείτε  και έχει την απαίτηση οι μισθωτές
μετά το σοκ που θα φάνε να του κάνουν και παρουσίαση το διαμέρισμα στους μεσίτες και στους υποψήφιους
αγοραστές. Και οι ενοικιαστές είναι τα λαμόγια, οι νταήδες, οι μπαταχτσήδες κτλ...   Μάιστα...

Επεξ/σία από agrio.imeros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Βγάζει ο άλλος ενοικιαστήριο το διαμέρισμα βάζει τους ανθρώπους μέσα, τους κάνει το ανάλογο συμβόλαιο και  στα καπάκια σηκώνει ανάρτηση στο
ίντερνετ ότι το σπίτι πωλείτε και έχει την απαίτηση οι μισθωτές μετά το σοκ που θα φάνε να του κάνουν και παρουσίαση το διαμέρισμα στους μεσίτες
και στους υποψήφιους αγοραστές. Και οι ενοικιαστές είναι τα λαμόγια, οι νταήδες, οι μπαταχτσήδες κτλ...   Μάιστα...

Γιατι πρεπει ΠΑΝΤΑ να επαναλαμβανουμε τα ιδια κ τα ιδια; δλδ σου φαινεται περιεργο να του τυχει οικονομικη δυσχερια/προβλημα υγειας σε αυτο το μεσοδιαστημα κ αναγκαστικά να πρεπει να του βαλει πωλητηριο; Διαβαστε κ κανα μηνυμα πιο πριν τι γραφει ο καθενας μην ανακυκλωνουμε απαντησεις κ πεφτουμε σε φαυλο κυκλο να λεμε τα ιδια κ τα ιδια ξανα. Δεν ειναι ολοι ανωμαλοι που θα θελουν να βασανιζονται κανοντας καψονια στους ενοικιαστες. ΗΜΑΡΤΟΝ..

Επισης ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ σε τι απανταει ο αλλος και μην πεταγεστε σαν την... βουρτσα για να πειτε το κοντο σας κ το μακρυ σας.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, jmmys είπε

Πάντως είναι απίστευτο,κάθεται και ασχολείται ο δικηγόρος πιο πανω και περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τι προβλέπει ακριβως ο νόμος στο ερώτημα του TS,δηλαδή συγκεκριμένη απάντηση, μιλάει ευγενικά, προτείνει λύσεις

και βγαίνουν παιδακια,Joshua21, κρυμμένα και ανώνυμα πίσω ενα πληκτρολόγιο και τον προσβάλλουν.

Που τον ειδατε τον νομο ? Ενα μισθωτηριο συμφωνητικο μεταξυ ιδιωτων ειναι , οπου ο καθενας μπορει να βαλει οτι θελει .

Επιτρεπεται μεγαλα παιδια , να μην ξερετε ουτε τι ειναι ο νομος ?

Να λετε παει καλα που δεν πεφτετε σε καποιον πραγματικα  ενημερωμενο ενοικιαστη αλλα σε χυμα ενοικιαστες που δεν διαβαζουν τιποτα, ριχνουν φασινα απο ντροπη και πιθανοτατα φτιαχνουν και καφεδακι για τους ''επισκεπτες''..απο αισθηση φιλοξενιας

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Εντάξει.. Είστε απίστευτοι Ελληναράδες κάποιοι. Σας αξίζουν Τσίπρες μέχρι να παγώσει η κόλαση. Αντί να κάνετε την απόλυτα λογική σκέψη που θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος, δηλαδή να συννενοηθεί φιλικά με τον ιδιοκτήτη για να κάνει την δουλειά του με τρόπο που να βολεύει και εσάς, το πρώτο που σκέφτεστε είναι πως θα τον εμποδίσετε γιατί έτσι σας έχει μάθει ο μπαμπάς σας οτι κάνουν οι μάγκες και οι "έξυπνοι". Πόσο χαίρομαι που δεν ζω πια στην μεσογειακή Μπανανία. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Άραγε αυτή τη συμπεριφορά την έχετε και όταν πάτε να το νοικιάσετε το σπίτι ή εκεί πάτε σαν κότες τριλιρες και yesmen τύπου τσιπρα? Γιατί έχω σε τέτοιου τύπου έξυπνους δε θα νοίκιαζα το σπίτι μου ούτε για τα δίπλα λεφτά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To καταλαβαινω οτι ενοχλει η ενημερωση του πελατη-καταναλωτη-ενοικιαστη (εκτος αν ειμαστε οι ιδιοι..)

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Άραγε αυτή τη συμπεριφορά την έχετε και όταν πάτε να το νοικιάσετε το σπίτι ή εκεί πάτε σαν κότες τριλιρες και yesmen τύπου τσιπρα? Γιατί έχω σε τέτοιου τύπου έξυπνους δε θα νοίκιαζα το σπίτι μου ούτε για τα δίπλα λεφτά. 

Η υποχρέωσή που νιώθω σαν ενοικιαστής, και αυτό που κάνω τόσα χρόνια που νοικιάζω είναι

1. Να πληρώνω πάντα την τελευταία μέρα του μήνα το νοίκι του επόμενου, καθώς και να εξοφλώ άμεσα τις υποχρεώσεις του ακινήτου (κοινόχρηστα ή ότι άλλο προκύψει και πρέπει να το καλύψω εγώ)

2. Να μην ενοχλώ τους συγκατοίκους μου (προφανώς αυτό δε σχετίζεται άμεσα με την ιδιότητα του ενοικιαστή, αλλά αν δεν είναι δικό μου το σπίτι θεωρώ ότι οφείλω να είμαι ακόμα πιο προσεκτικός)

3. Να προσέχω να μη κάνω ζημιές στο σπίτι

Από εκεί και πέρα, ούτε φιλαράκι να γίνω με κανέναν ιδιοκτήτη θέλω ούτε να πηγαίνουμε για ουζάκι

Θέλω απόλυτα τυπικές "επαγγελματικές σχέσεις" (υπό την έννοια του δούναι και λαβείν) 

Ούτε μαγκιές θα κάνω ούτε τσαμπουκάδες θα πουλήσω όταν πάω να δω ένα σπίτι για να το νοικιάσω 

Αν το θέλω πολύ, θα κοιτάξω και να σπρώξω χρήμα μπροστά ή / και μαύρο για να το πάρω 

Από την άλλη, όταν ο άλλος μου νοικιάζει ένα σπίτι, θεωρώ ότι εφόσον δεν το ξεκαθαρίσει από πριν, μου το δίνει με έναν Α ορίζοντα, ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι κατ' ελάχιστον η 3ετία (που έχει γίνει πια viral) και ιδανικά και πιο πολύ 

Αν λοιπόν θέλει να το πουλήσει για τον Χ, Υ, Ζ λόγο, η λογική η δικιά μου λέει ότι στην περίπτωση έχει παρέλθει η 3ετία, μου το ανακοινώνει, και εγώ παίρνω τα μπογαλάκια μου και φεύγω

Στο μεσοδιάστημα, αν θέλω, μπορώ να βάλω έναν δυο ανθρώπους μέσα να το δουν

Αν δε γουστάρω την φάτσα τους, δεν ανοίγω σε κανέναν (πλην του ιδιοκτήτη), και αν δε του αρέσει ας με πάει νομικά

Αν δεν έχει παρέλθει η τριετία, προφανώς και παζαρεύω 

Το αποτέλεσμα του παζαριού θα κρίνει τελικά τη συμπεριφορά μου 

Καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να έχει ένα διαμέρισμα και να το βλέπει ως αποκούμπι για μια ώρα ανάγκης

Αν θέλει να εισπράξει άμεσα χρήματα από αυτό ανά πάσα ώρα και στιγμή, πολύ απλά δε το νοικιάζει 

Το έχει εκεί και περιμένει, και το σπρώχνει ανά πάσα ώρα και στιγμή 

Τώρα όσοι ιδιοκτήτες μου λέτε να σκεφτώ την ανάγκη του άλλου, ελάτε και στην ανάποδη θέση 

Aν ο νοικάρης σας έχανε τη δουλειά του και βρισκόταν σε ανάγκη εσείς τι θα κάνατε ;

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 12/02/2019 at 15:33, li@m said:

Δυστυχώς το σπίτι που ενοικιαζω είναι σε διάθεση προς πώληση. Γνωρίζει κάποιος εάν είμαι νομικά υποχρεος ως προς την επίδειξη του σπιτιού σε υποψήφιους αγοραστές; 

Επειδή πρόσφατα πέρασα αυτή τη διαδικασία ως ενοικιαστής που ήθελε ο ιδιοκτήτης να πουλήσει το σπίτι του, έχω να σου πω ότι είσαι υποχρεωμένος βάσει συμφωνητικού (εάν έχετε), αλλά ούτως ή άλλως στα πλαίσια της «καλής πίστης» οφείλεις να τον αφήνεις να το δείχνει σε ώρα και ημέρα που έχετε συνεννοηθεί από πριν. Ένα δίωρο, μία φορά την εβδομάδα είναι καλά πιστεύω, να τους μαζεύει όλους τους υποψήφιους αγοραστές και να το δείχνει.

Είναι υποχρεωμένος να σέβεται τους κανόνες που ισχύουν στο σπίτι σου: στο δικό μου εφαρμόζω «no-shoe policy» και ήταν ενημερωμένος από πριν και ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης ότι όποιος μπαίνει στο σπίτι βγάζει τα παπούτσια του. Επίσης, σε δεδομένη στιγμή έσκασε μύτη τύπος με τσιγάρο στο στόμα (λολ), του είπα «μέσα με τσιγάρο δεν μπαίνεις» και αντί να το σβήσει, γύρισε και έφυγε. Επίσης, να ξέρεις ότι ως άτομο που κατοικείς τη δεδομένη στιγμή στο σπίτι θα σου κάνουν ερωτήσεις τις οποίες μπορείς να απαντάς με όποιον τρόπο θέλεις.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bluesattack είπε

Που τον ειδατε τον νομο ? Ενα μισθωτηριο συμφωνητικο μεταξυ ιδιωτων ειναι , οπου ο καθενας μπορει να βαλει οτι θελει .

Επιτρεπεται μεγαλα παιδια , να μην ξερετε ουτε τι ειναι ο νομος ?

Να λετε παει καλα που δεν πεφτετε σε καποιον πραγματικα  ενημερωμενο ενοικιαστη αλλα σε χυμα ενοικιαστες που δεν διαβαζουν τιποτα, ριχνουν φασινα απο ντροπη και πιθανοτατα φτιαχνουν και καφεδακι για τους ''επισκεπτες''..απο αισθηση φιλοξενιας

Επαναστάτρια αλλά βολεμενη έτσι;😀

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Επίσης, σε δεδομένη στιγμή έσκασε μύτη τύπος με τσιγάρο στο στόμα (λολ), του είπα «μέσα με τσιγάρο δεν μπαίνεις» και αντί να το σβήσει, γύρισε και έφυγε

Σκέψου τι άτομα δηλαδή σκάνε για να δουν τα σπίτια και πόσο πραγματικά ενδιαφέρονται για το ενδεχόμενο αγοράς... 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

ώρα όσοι ιδιοκτήτες μου λέτε να σκεφτώ την ανάγκη του άλλου, ελάτε και στην ανάποδη θέση 

Aν ο νοικάρης σας έχανε τη δουλειά του και βρισκόταν σε ανάγκη εσείς τι θα κάνατε ;

Ασχετο.Στην περιπτωση μας ο ιδιοκτητης δεν ζηταει λεφτα/πιστωση απο εσενα

Παντως οι περισσοτεροι ιδιοκτητες που ξερω αν οχι ολοι,δειχνουν μια ανοχη σε δυσκολες περιοδους,φυσικα οχι περαν καποιων οριων που διαφερουν για τον καθενα αναλογα και με τις αναγκες του,αν δηλαδη ο αλλος περιμενει τα χρηματα για να πληρωσει τη ΔΕΗ και το δικο του νοικι,μην περιμενεις πολλα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Επαναστάτρια αλλά βολεμενη έτσι;😀

Καταρχην δεν ειμαι γυναικα , το avatar ειναι τετοιο.

Και μετα  επικαλειστε και νομους...Τι τους περασατε τους νομους, καψουροτραγουδο ? 😆

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...