Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε Για ποιο λογο λες οτι δε με σεβεται; αβολη κατασταση, αναστατωση, χαμενος χρονος, ιδιωτικοτητα, κλπ. επισης, δε ξερω σε πιο παραλληλο συμπαν θεωρειται ενταξει ενας γνωστος να καλει εναν ξενο σπιτι σου. γενικα δεν ειναι σοβαρα πραματα αυτα. το σπιτι πρεπει να βαφτει, επισκευαστει και να ναι ΑΔΕΙΟ για να το επισκοπησουν οι αγοραστες. ΜΟΝΟ ο ιδιοκτητης κερδιζει απ την ολη ιστορια, ολοι οι αλλοι χανουν.
AonDuine Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Δεν διαφωνω σε αυτο. Αλλα θα μπορουσες να εισαι πιο ελαστικος και να εξυπηρετησεις τον ιδιοκτητη , δεχομενος καποιες συμφωνημενες επισκεψεις. Δεν το εκανες, με γεια σου με χαρα σου. Εγω θα το εκανα. Αυτο λεω. Οι λόγοι που δεν το έκανα είναι γιατί 1ον δεν θέλω κανείς άγνωστος να ξέρει τι έχω και τι δεν έχω μέσα στο σπίτι μου . Είναι πολύ πονηρή η εποχή μας . 2ον Εχει κάνει μια συμφωνία ενοικιάσης του σπιτιού σε κάποιον και ξαφνικά του ήρθε να το πουλήσει?? Ενώ έχει συμβόλαιο ? Το πώς ένιωσα εγω όταν μου είπε ότι το σπίτι θα πουληθεί τον ένοιαξε ? Άσχετα αν ο νόμος με καλύπτει, αυτό έψαξα και το βρήκα μόνος μου δεν μου το είπε . Αρα με βάζει σε μια ψυχοφθόρο διαδικασία , γιατί θέλει να τα τσεπωσει , και θα τον βοηθήσω ? Μάλλον όσοι είναι ιδιοκτήτες σπίτιων δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς παίζει . Πέραν από έναν έλεγχο ανά 6μηνο δεν έχουν κανενα αλλο δικαίωμα να ενοχλούν τον ενοικιαστή . Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις που δεν πληρώνονται ενοίκια κτλ . 1
spikou23 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ερωτηση. δηλαδη αμα πω δεν αισθανομαι αφαλης με ενα ξενο μεσα, υπαρχει ποτε περιπτωση οποιαδηποτε αρχη να μου πει "στα @@ μας, ετσι λεει το συμβολαιο"? ακομα και ετσι να ναι το μονο που μπορει να γινει ειναι εξωση, για κανενα λογο ομως δε θα σ αναγκασουν να δεχτεις ξενους σπιτι σου, διοτι πολυ απλα ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα δεχτει την ΕΥΘΥΝΗ αμα γινει η στραβη. Γενικά ναι, θα είναι μάλλον ασύμφορο να σας υποχρεώσει δικαστικά να δεχτείτε ξένους στο σπίτι σας όπως λέτε, αν και δεν είναι και αδύνατο νομικά. Όμως μπορεί να σας εξώσει και να ζητήσει και σαν αποζημίωση τα ενοίκια του σπιτιού από την ημέρα έξωσής σας έως τη λήξη του συμφωνηθέντος ή νόμιμου χρόνου μίσθωσης, ή έως ότου το πωλήσει ή το νοικιάσει εκ νέου.
ManFromEarth Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AonDuine είπε 1ον δεν θέλω κανείς άγνωστος να ξέρει τι έχω και τι δεν έχω μέσα στο σπίτι μου . Είναι πολύ πονηρή η εποχή μας . 2ον Εχει κάνει μια συμφωνία ενοικιάσης του σπιτιού σε κάποιον και ξαφνικά του ήρθε να το πουλήσει?? Ενώ έχει συμβόλαιο ? το 1ο δεκτο. Το 2ο ισχυει στην περιπτωση σου, μπορει να μην ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις. Ο ΤS δεν μας ειπε τι παιζει με το συμβολαιο του. 4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αβολη κατασταση, αναστατωση, χαμενος χρονος, ιδιωτικοτητα, κλπ. επισης, δε ξερω σε πιο παραλληλο συμπαν θεωρειται ενταξει ενας γνωστος να καλει εναν ξενο σπιτι σου. Εφοσον εχω συμφωνησει στα παραπανω δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα σεβασμου. Εχω βρεθει στη συγκεκριμενη θεση, και προφανως δεν ειναι η καλυτερη μου να μπαινει ενας ασχετος σπιτι μου. Επειδη ομως 4 χρονια με τον ιδιοκτητη ειχαμε πολυ καλη σχεση, οταν με πηρε ο ανθρωπος να μου πει οτι θελει να ερθουν 2 υποψηφιοι να δουν το σπιτι (ειχα ανακοινωσει οτι θα φυγω) του ειπα ναι και το συμφωνησαμε. Προφανως αντι να υποδεχτω σπιτι μου εναν αγνωστο, θα προτιμουσα εκεινη την ωρα να ειμαι στον καναπε και να βλεπω netflix. Επειδη ομως ειχα μια καλη συνεργασια για 4 χρονια δεχθηκα να βοηθησω εναν αλλο ανθρωπο. αυτο.
bilya Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για ποιο σπίτι μιλάς? Ο φίλος λέει πως νοικιάζει δωμάτιο ... δεν έχει σημασία. Κ παλι πρέπει να ρωτήσει. Πιο πιθανό να το αναφέρει στον πιο παλιό στο σπίτι κ απλα ο αλλος δεν νοιάζεται. Υπάρχει βέβαια κ να μην τον νοιάζει γιατί κανείς δεν μιλάει.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Προς ιδιοκτήτες: το τί δουλειά κάνει ο ενοικιαστής δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι θα σας πληρώνει εμπρόθεσμα Μια χαρά απλήρωτους μπορεί νά'χει τους λογαριασμούς και τα ενοίκιά του και ο μεγαλογιατρός και ο ντελιβεράς. Καλώς ή κακώς, μιλάμε για μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή...και αυτή η σχέση δύσκολα θα χτιστεί αν η πρώτη ερώτηση είναι 'Από πού θα με πληρώνεις;'. [Και ο ενοικιαστής εύκολα θ'απαντήσει 'Απ'τη δουλειά μου.' So? Δεν είναι αυτό η εγγύηση ότι όντως θα είναι καλοπληρωτής ή όχι.] Εγγύηση δεν έχεις αν θα ζεις την αλλη μέρα. Όταν καποιος έρχεται σε εμένα να του νοικιασω εναν δικο μου χώρο,μετράει πολύ η πρωτη εντύπωση,η ομιλία του,η ευγένεια,το "παρουσιαστικό"του γενικά,όχι εξωτερική εμφάνιση.Του δειχνω το χώρο,κάνουμε μια κουβεντα,του απαντώ σε οτι ερώτημα έχει,και εφόσων του αρέσει και συμφωνεί με το υψος του μισθίου,και θέλει να το πάρει,τον ρωταω ευγενικα με τι ασχολείται ή αν δεν έχει δουλειά,πως θα πληρώνει το νοίκι.Από τον τρόπο που θα απαντήσει και απο την μεχρι τοτε κουβεντα βγάζω πολλά συμπερασματα.Το αν είναι μεγαλογιατρος ή ντελιβερας ή θα το πληρώνουν οι γονείς του είναι σε δεύτερη μοίρα. Αν μου απαντήσει όμως όπως μερικά παιδάκια εδώ μέσα που δεν έχουν ποτέ βρεθεί στη θέση ιδιοκτητη,που τον άφησαν φέσια,διαλυμένα σπίτια και που έχει ξοδέψει και χασει ενα κάρο λεφτά επειδή δεν ελαχιστοποιησε τις πιθανότητες κακοπληρωτη και παλιό χαρακτήρα αλλά αρκέστηκε στην καλη θεληση,ναι το έχω πάθει πολλάκις, του λέω ευγενικά να κοιτάξει κάπου αλλου.Την έχω πάθει πολλές φορές επειδή ήμουν καλοπιστος και πίστευα στον ανθρωπο,αλλά συγγνώμη, πλεον το βλέπω καθαρά στεγνα ώστε να έχω λιγες παραπανω πιθανότητες να βάλω μέσα σωστό μισθωτή,τον οποίο θα κάνω οτι μπορω να τον βοηθήσω,π.χ.να μην πληρώνει νοίκι για μηνες, αν βλέπω οτι είναι άνθρωπος και συνεργάσιμος.
tz3s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Προς ιδιοκτήτες: το τί δουλειά κάνει ο ενοικιαστής δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι θα σας πληρώνει εμπρόθεσμα Μια χαρά απλήρωτους μπορεί νά'χει τους λογαριασμούς και τα ενοίκιά του και ο μεγαλογιατρός και ο ντελιβεράς. Καλώς ή κακώς, μιλάμε για μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή...και αυτή η σχέση δύσκολα θα χτιστεί αν η πρώτη ερώτηση είναι 'Από πού θα με πληρώνεις;'. [Και ο ενοικιαστής εύκολα θ'απαντήσει 'Απ'τη δουλειά μου.' So? Δεν είναι αυτό η εγγύηση ότι όντως θα είναι καλοπληρωτής ή όχι.] Αγαπητη μου δεν ζουμε σε ταινια... Εδω ειναι η πραγματικη ζωη και ο καθενας κοιταει στα παντα να καλυψει τον κωλο του και πολυ καλα θα κανει! Στην Ελλαδα δυστυχως ειναι ακομα ενα μπουρδελακι η κατασταση της ενοικιασης σπιτιου. Δυστυχως η καλυψη που εχει ο καθε ιδιοκτητης ειναι μηδενικη!! Σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες της Ευρωπης, καθε αιτηση για να νοικιασεις σπιτι παει σε φαση email με 2 λογια για σενα και attached το συμβολαιο εργασιας σου... Τοτε αμα ο αλλος θεωρει βαση μισθου, αν ειναι συμβαση ή οχι κτλ. περνας απο τον πρωτο ελεγχο. Σχεση εμπιστοσυνης.... με εναν αγνωστο.... σορρυ αλλα ακουγεται αστειο το λιγοτερο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, jmmys είπε Εγγύηση δεν έχεις αν θα ζεις την αλλη μέρα. Όταν καποιος έρχεται σε εμένα να του νοικιασω εναν δικο μου χώρο,μετράει πολύ η πρωτη εντύπωση,η ομιλία του,η ευγένεια,το "παρουσιαστικό"του γενικά,όχι εξωτερική εμφάνιση.Του δειχνω το χώρο,κάνουμε μια κουβεντα,του απαντώ σε οτι ερώτημα έχει,και εφόσων του αρέσει και συμφωνεί με το υψος του μισθίου,και θέλει να το πάρει,τον ρωταω ευγενικα με τι ασχολείται ή αν δεν έχει δουλειά,πως θα πληρώνει το νοίκι.Από τον τρόπο που θα απαντήσει και απο την μεχρι τοτε κουβεντα βγάζω πολλά συμπερασματα.Το αν είναι μεγαλογιατρος ή ντελιβερας ή θα το πληρώνουν οι γονείς του είναι σε δεύτερη μοίρα. Αν μου απαντήσει όμως όπως μερικά παιδάκια εδώ μέσα που δεν έχουν ποτέ βρεθεί στη θέση ιδιοκτητη,που τον άφησαν φέσια,διαλυμένα σπίτια και που έχει ξοδέψει και χασει ενα κάρο λεφτά επειδή δεν ελαχιστοποιησε τις πιθανότητες κακοπληρωτη και παλιό χαρακτήρα αλλά αρκέστηκε στην καλη θεληση,ναι το έχω πάθει πολλάκις, του λέω ευγενικά να κοιτάξει κάπου αλλου.Την έχω πάθει πολλές φορές επειδή ήμουν καλοπιστος και πίστευα στον ανθρωπο,αλλά συγγνώμη, πλεον το βλέπω καθαρά στεγνα ώστε να έχω λιγες παραπανω πιθανότητες να βάλω μέσα σωστό μισθωτή,τον οποίο θα κάνω οτι μπορω να τον βοηθήσω,π.χ.να μην πληρώνει νοίκι για μηνες, αν βλέπω οτι είναι άνθρωπος και συνεργάσιμος. αρα καταλαβαινεις απο τη συζητηση, η ερωτηση αυτη δε σε βοηθαει καθολου. ανετα μπορουσες να τον ρωτησεις τι φαι εχει σημερα και το αποτελεσμα θα ταν ιδιο Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
*nenya* Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Προσωπικά, μετά χαράς να περνούσα και συνέντευξη πριν την ενοικίαση σπιτιού και να μου ζήταγαν και συστατικές επιστολές απ'τους προηγούμενους σπιτονοικοκύρηδες. καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Απλά σας εξηγώ ότι μόνο η ερώτηση 'Τί δουλειά κάνεις;' ΔΕΝ εξασφαλίζει σιγουριά πληρωμών. Χρειάζεται πάντως ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ σεβασμός για να πάει καλά το πράγμα. Να μην το παίζει ιστορία ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε ο ενοικιαστής. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πίστεψε με φίλε μου Lezanta βοηθάει παρα πολύ, όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να ρωτησω που έμενε πριν και να μιλήσω με τον προηγούμενο εκμισθωτή του.Όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να μου δείξει το εκκαθάριστικο αν το ζητησω,το οποίο απλα το ζητάω χωρίς ποτέ να το έχω δει. Έχεις ποτε μπει στη διαδικασία να νοικιασεις εναν δικο σου χώρο;Όχι μονο μια φορά αλλά πολλές.Ειδικά αν είναι και αλλά ακίνητα,και να έχεις ερθει σε επαφή δεκάδες φορες με ενοικιαστες,για χρόνια.Θα είχες αλλη αποψη. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
bluesattack Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω θα ζηταγα εκκαθαριστικο απο τον ιδιοκτητη.Να ξερω αν μπορει να καλυψει τις φθορες που δημιουργουνται στα πλαισια συνηθισμενης χρησης. Επισης υπευθυνη δηλωση οτι δεν παιζει τζογο, δεν του τα τρωνε γκομενες , οτι πληρωνει εγκαιρα την εφορια και τυχον τραπεζικα δανεια .Και ενα ιατρικο τσεκ απ γιατι μπορει να του τα φανε ξαφνικα οι γιατροι. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, jmmys είπε Πίστεψε με φίλε μου Lezanta βοηθάει παρα πολύ, όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να ρωτησω που έμενε πριν και να μιλήσω με τον προηγούμενο εκμισθωτή του.Όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να μου δείξει το εκκαθάριστικο αν το ζητησω,το οποίο απλα το ζητάω χωρίς ποτέ να το έχω δει. Έχεις ποτε μπει στη διαδικασία να νοικιασεις εναν δικο σου χώρο;Όχι μονο μια φορά αλλά πολλές.Ειδικά αν είναι και αλλά ακίνητα,και να έχεις ερθει σε επαφή δεκάδες φορες με ενοικιαστες,για χρόνια.Θα είχες αλλη αποψη. το πρωτο μ ακουγεται σωστο και λογικο, το δευτερο ειναι ανουσιο. εννοειται να προσεξεις ποιον θα βαλεις στο χωρο σου, παραυτα το τι δουλεια κανει δε σ εξασφαλιζει τιποτα. και οκ να το πεις πανω στη κουβεντα "με τι ασχολεισαι", δειχνει ενδιαφερον, αμα το λες σε στυλ ανακριση "να δω εκκαθαριστικο" το πιο πιθανο ειναι να νομιζει ο αλλος οτι επεσε σε "περιεργο" και να την κανει μ ελαφρα
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, bilya είπε δεν έχει σημασία. Κ παλι πρέπει να ρωτήσει. Μάλλον σου διαφεύγει ο ορισμός του "κοινόχρηστου", δεν εξηγείται αλλιώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε το πρωτο μ ακουγεται σωστο και λογικο, το δευτερο ειναι ανουσιο. εννοειται να προσεξεις ποιον θα βαλεις στο χωρο σου, παραυτα το τι δουλεια κανει δε σ εξασφαλιζει τιποτα. και οκ να το πεις πανω στη κουβεντα "με τι ασχολεισαι", δειχνει ενδιαφερον, αμα το λες σε στυλ ανακριση "να δω εκκαθαριστικο" το πιο πιθανο ειναι να νομιζει ο αλλος οτι επεσε σε "περιεργο" και να την κανει μ ελαφρα Ξαναδιαβασε το τέλος του τελευταίου μου μηνυματος και ξανασκεψου τι εγραψες.Και ποτέ μα ποτέ δεν μιλω με ανακριτικό υφακι,αλλά παντα ευγενικά. Και ξανά,κανείς δεν σου εξασφαλίζει τίποτα.Με τις πιθανότητες παίζεις. Πιο πολλές εχεις με εναν με σταθερή εργασία και καλη αμοιβή. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
haHa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Με τα μυαλα και τις αντιληψεις που εχουν αρκετοι ενοικιαστες που γραφουν εδω μεσα, πιστευω οτι παντα ενοικιαστες θα μεινουν και δεν θα καταφερουν ποτε να παρουν σπιτι αν εχουν τις ιδιες αντιληψεις και στην υπολοιπη ζωη τους... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις