k_w_t Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, haHa είπε Με τα μυαλα και τις αντιληψεις που εχουν αρκετοι ενοικιαστες που γραφουν εδω μεσα, πιστευω οτι παντα ενοικιαστες θα μεινουν και δεν θα καταφερουν ποτε να παρουν σπιτι αν εχουν τις ιδιες αντιληψεις και στην υπολοιπη ζωη τους... Σε ενα φορουμ με μεσο ορο ηλικιας στα μελη του γυρω στα 30 νομιζω οτι οποιος εχει 2 σπιτια ,δηλαδη ενα που μενει και ενα να νοικιαζει κατα 90% ειναι κληρονομια ή γονικη παροχη. Στο αλλο 10% ειναι ή τρελλα υψηλομισθος ή επιασε κανενα joker -Lotto.. 2
turbat0s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι από το ύφος του κάθε post καταλαβαίνεις αμέσως ποιός είναι ο εκμισθωτής και ποιος ο μισθωτής! Νομίζω το ζουμί είναι το εξής: Ο εκμισθωτής προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία του, ενώ ο μισθωτής δίνει απλά μια υπόσχεση ότι θα καταβάλλει με συνέπεια το μίσθωμα. Δεν είναι ίδιοι οι ρόλοι ούτε ίδιος ο κίνδυνος που αναλαμβάνουν οι δύο μεριές. Αυτός που αναλαμβάνει τον κίνδυνο οφείλει να είναι πιο προσεκτικός. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από turbat0s 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, turbat0s είπε Η αλήθεια είναι ότι από το ύφος του κάθε post καταλαβαίνεις αμέσως ποιός είναι ο εκμισθωτής και ποιος ο μισθωτής! Νομίζω το ζουμί είναι το εξής: Ο εκμισθωτής προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία του, ενώ ο εκμισθωτής δίνει απλά μια υπόσχεση ότι θα καταβάλλει με συνέπεια το μίσθιο. Δεν είναι ίδιοι οι ρόλοι ούτε ίδιος ο κίνδυνος που αναλαμβάνουν οι δύο μεριές. Αυτός που αναλαμβάνει τον κίνδυνο οφείλει να είναι πιο προσεκτικός. αυτο δε λεει κατι, οφειλει νομικα και ηθικα και ο ενοικιαστης να ναι κυριος στη συμφωνια τους. γενικα ο κοσμος δεν ειναι τελειος και οφειλουμε να προστατευομαστε, γι αυτο και βρισκω τελειως παραλογο να μπαινουν ξενοι μεσα σ ενα σπιτι (που ειναι κ ο λογος του νηματος)
paylidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, turbat0s είπε Η αλήθεια είναι ότι από το ύφος του κάθε post καταλαβαίνεις αμέσως ποιός είναι ο εκμισθωτής και ποιος ο μισθωτής! Νομίζω το ζουμί είναι το εξής: Ο εκμισθωτής προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία του, ενώ ο μισθωτής δίνει απλά μια υπόσχεση ότι θα καταβάλλει με συνέπεια το μίσθιο. Δεν είναι ίδιοι οι ρόλοι ούτε ίδιος ο κίνδυνος που αναλαμβάνουν οι δύο μεριές. Αυτός που αναλαμβάνει τον κίνδυνο οφείλει να είναι πιο προσεκτικός. Βασικά δεν είναι θέμα ύφους είναι θέμα νοοτροπίας, λογικής και παιδείας. Και το λέω αυτό και ως ιδιοκτήτης και ως ενοικιαστής ακινήτου. 4
turbat0s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αυτο δε λεει κατι, οφειλει νομικα και ηθικα και ο ενοικιαστης να ναι κυριος στη συμφωνια τους. Πράγματι το οφείλει, ωστόσο αφενός μεν δεν αποδεικνύεται πάντα τέτοιος, αφετέρου δε ο εκμισθωτής έχει ήδη εκτεθεί στον κίνδυνο της επένδυσής του. Και ακριβώς γι' αυτό προσπαθεί να ενεργεί κατάλληλα ώστε να μειώνει τον κίνδυνο.
bilya Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μάλλον σου διαφεύγει ο ορισμός του "κοινόχρηστου", δεν εξηγείται αλλιώς. μάλλον δεν έχεις μείνει ποτέ σε σπίτι στο UK όπου ισχύει το HMO. Οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ειτε νοικιάζει ολο το σπίτι ειτε νοικιάζει τα δωμάτια ξεχωριστά είναι ίδιες.
bluesattack Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μάλλον σου διαφεύγει ο ορισμός του "κοινόχρηστου", δεν εξηγείται αλλιώς. Κοινοχρηστος μεταξυ ενοικιαστων , οχι δημοσιος για να ερχεται...οποιοσδηποτε 5 λεπτά πριν, bilya είπε μάλλον δεν έχεις μείνει ποτέ σε σπίτι στο UK όπου ισχύει το HMO. Οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ειτε νοικιάζει ολο το σπίτι ειτε νοικιάζει τα δωμάτια ξεχωριστά είναι ίδιες. Με τα κλειδια του σπιτιου τι γινεται ? Εχουν κανα εγγλεζικο βλακονομο οπου ο ιδιοκτητης κραταει κλειδι ?
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 29 λεπτά πριν, bluesattack είπε Κοινοχρηστος μεταξυ ενοικιαστων , οχι δημοσιος για να ερχεται...οποιοσδηποτε Άλλο πράγμα η επίδειξη και άλλο η ελεύθερη δημόσια χρήση, μην μπερδεύεσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jmmys είπε Πίστεψε με φίλε μου Lezanta βοηθάει παρα πολύ, όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να ρωτησω που έμενε πριν και να μιλήσω με τον προηγούμενο εκμισθωτή του.Όπως βοηθάει αν δεν έχει πρόβλημα να μου δείξει το εκκαθάριστικο αν το ζητησω,το οποίο απλα το ζητάω χωρίς ποτέ να το έχω δει. Έχεις ποτε μπει στη διαδικασία να νοικιασεις εναν δικο σου χώρο;Όχι μονο μια φορά αλλά πολλές.Ειδικά αν είναι και αλλά ακίνητα,και να έχεις ερθει σε επαφή δεκάδες φορες με ενοικιαστες,για χρόνια.Θα είχες αλλη αποψη. Εκκαθαριστικό σημείωμα θα δεις αν ο άλλος βγάζει πάνω από 10 και κάτω από 20. Σιγά μην έρθει ο άλλος με 40-50-80 χιλιάρικα εκκαθαριστικό να στο δείξει . Όποτε τι θα καταλάβεις; Να μου έλεγες θελω συστατική επιστολή από τους προηγούμενους να το καταλάβω. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από Επισκέπτης
bilya Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, bluesattack είπε Κοινοχρηστος μεταξυ ενοικιαστων , οχι δημοσιος για να ερχεται...οποιοσδηποτε Με τα κλειδια του σπιτιου τι γινεται ? Εχουν κανα εγγλεζικο βλακονομο οπου ο ιδιοκτητης κραταει κλειδι ? δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος αλλά σε 5 διαφορετικά σπίτια , δεν άλλαξα κλειδαριά. Η αλήθεια ειναι πως δεν ξέρω κ κανέναν να χει αλλάξει κλειδαριά. Βέβαια δεν έχει τύχη ποτέ να θέλει να ρθει ο ιδιοκτήτης ή το γραφείο κ να μην με έχουν ειδοποιήσει κ ρωτήσει αν θα είμαι μέσα.
dimitrisg77 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 παιδες που εχετε σπιτι δεν νοιωθετε πως ειναι να σε παιρνει ο αλλος να ανοιξεις το σπιτι σου να φερει ενα ξενο να το δειξει γιατι θελει να το πουλησει.επειδη ολοι οι ιδιοκτητες καιγονται να μην χασουν κανα μηνιατικο το κανουν αυτο.θες να το πουλησεις πες στο ενοικιαστει να βρει ενα αλλο σπιτι και πουλα το μολις φυγει.απλα επειδη ειμαστε βρωμοζωα ολοι και δεν σεβομαστε τπτ λεμε σιγα μην χασω το νοικη.η εννοια του ιδιοκτητη ειναι να το πουλησει και αν γινεται να μην χασει μερα ενοικιου.επειδη τραβαω κι εγω τα ιδια αλλα εγω την γρια θα την πηδηξω γιατι δεν τις χρωσταω ευρω και ειναι και αγενεστατη θα σας κρατησω ενημερους.και μην μασατε απειλειστε εκβιαστε τραμπουκιστε δυστηχως μονο αυτα μετρανε στην κοινωνια μας.εμενα μου κοβει μιση αποδειξει μεχρι να βρω σπιτι να φυγω θα παιρνει τα μισα και ας τουλμηση να κανει το οτιδηποτε.σπιτι νοικιαζουμε και ζουμε με την οικογενεια λιγος σεβασμος δεν βλαπτει 1 2
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, bilya είπε δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος αλλά σε 5 διαφορετικά σπίτια , δεν άλλαξα κλειδαριά. Η αλήθεια ειναι πως δεν ξέρω κ κανέναν να χει αλλάξει κλειδαριά. Άσχετα αν υπάρχει ή όχι νόμος, πως ακριβώς θα μπορούσες να αλλάξεις κλειδαριά στο σπίτι όπου νοικιάζεις μόνο το ένα δωμάτιο?
bilya Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Άσχετα αν υπάρχει ή όχι νόμος, πως ακριβώς θα μπορούσες να αλλάξεις κλειδαριά στο σπίτι όπου νοικιάζεις μόνο το ένα δωμάτιο? προφανώς δεν μιλάω για τέτοια περίπτωση.
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, bilya είπε προφανώς δεν μιλάω για τέτοια περίπτωση. Προφανώς βγήκες εκτός θέματος χωρίς να το καταλάβεις, η συζήτηση που κάνουμε στις τελευταίες σελίδες αυτή ακριβώς τη περίπτωση αφορά(ενοικίαση δωματίου στην Αγγλία).
bilya Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Προφανώς βγήκες εκτός θέματος χωρίς να το καταλάβεις, η συζήτηση που κάνουμε στις τελευταίες σελίδες αυτή ακριβώς τη περίπτωση αφορά(ενοικίαση δωματίου στην Αγγλία). μάλιστα. λες εσυ την εξυπνάδα σου για τους κοινοχρηστους χώρους κ σου απάντησα τι ισχύει στα HMO κ μετά απάντησα στον bluestack που ρώτησε γενικά για το κλειδί στο σπίτι άσχετα αν το νοικιάζεις όλο ή δωμάτιο μόνο. Αλλά κ πάλι αν συνεννοηθείς με τους υπόλοιπους πάλι καταλήγεις στο ίδιο πράγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις