Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, dimitrisg77 είπε

παιδες που εχετε σπιτι δεν νοιωθετε πως ειναι να σε παιρνει ο αλλος να ανοιξεις το σπιτι σου να φερει ενα ξενο να το δειξει γιατι θελει να το πουλησει.επειδη ολοι οι ιδιοκτητες καιγονται να μην χασουν κανα μηνιατικο το κανουν αυτο.θες να το πουλησεις πες στο ενοικιαστει να βρει ενα αλλο σπιτι και πουλα το μολις φυγει.απλα επειδη ειμαστε βρωμοζωα ολοι και δεν σεβομαστε τπτ λεμε σιγα μην χασω το νοικη.η εννοια του ιδιοκτητη ειναι να το πουλησει και αν γινεται να μην χασει μερα ενοικιου.επειδη τραβαω κι εγω τα ιδια αλλα εγω την γρια θα την πηδηξω γιατι δεν τις χρωσταω ευρω και ειναι και αγενεστατη θα σας κρατησω ενημερους.και μην μασατε απειλειστε εκβιαστε τραμπουκιστε δυστηχως μονο αυτα μετρανε στην κοινωνια μας.εμενα μου κοβει μιση αποδειξει μεχρι να βρω σπιτι να φυγω θα παιρνει τα μισα και ας τουλμηση να κανει το οτιδηποτε.σπιτι νοικιαζουμε και ζουμε με την οικογενεια λιγος σεβασμος δεν βλαπτει

Φιλε εχεις ακουσει τη φραση "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"?

Συμφωνειτε και εσεις για μισα στην εφορια μαυρα γιατι συμφερει μια χαρα και εσας για χ,ψ λογους και μετα κλαιγεστε με την πρωτη αφορμη εγω θα δινω τα μισα στον ιδιοκτητη και οτι θελει ας κανει.Και δε το λεω προσωπικα μονο για σενα αλλα για οσους εχουν κανει τετοια συμφωνια.

Επεξ/σία από greengr21
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, bilya είπε

μάλιστα. λες εσυ την εξυπνάδα σου για τους κοινοχρηστους χώρους κ σου απάντησα τι ισχύει στα HMO κ μετά απάντησα στον bluestack που ρώτησε γενικά για το κλειδί στο σπίτι άσχετα αν το νοικιάζεις όλο ή δωμάτιο μόνο.

Αλλά κ πάλι αν συνεννοηθείς με τους υπόλοιπους πάλι καταλήγεις στο ίδιο πράγμα. 

Εφόσον - όπως λες - ρώτησε γενικά για το κλειδί στο σπίτι άσχετα αν το νοικιάζεις όλο ή δωμάτιο μόνο, τότε γιατί η απάντηση που του έδωσες προφανώς και ΔΕΝ αφορούσε την περίπτωση ενοικίασης ενός δωματίου μόνο?

Κυριολεκτικά ότι να ναι...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον - όπως λες - ρώτησε γενικά για το κλειδί στο σπίτι άσχετα αν το νοικιάζεις όλο ή δωμάτιο μόνο, τότε γιατί η απάντηση που του έδωσες προφανώς και ΔΕΝ αφορούσε την περίπτωση ενοικίασης ενός δωματίου μόνο?

Κυριολεκτικά ότι να ναι...

μήπως γιατί εκει πρέπει να ρωτήσεις ΠΡΩΤΑ τους συγκατοίκους σου κ μετά να κάνεις οτιδήποτε?

Στο HMO ζεις με άτομα άσχετα που δεν ξέρεις καν κ μπορεί να τους δεις μια δυο φορές την βδομάδα το πολύ. Τι συνεννόηση να κάνεις ακριβώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Φιλε εχεις ακουσει τη φραση "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"?

Συμφωνειτε και εσεις για μισα στην εφορια μαυρα γιατι συμφερει μια χαρα και εσας για χ,ψ λογους και μετα κλαιγεστε με την πρωτη αφορμη εγω θα δινω τα μισα στον ιδιοκτητη και οτι θελει ας κανει.Και δε το λεω προσωπικα μονο για σενα αλλα για οσους εχουν κανει τετοια συμφωνια.

φιλε σου επιστρεφω και τον  τεντετζερη και το καπακι οι γρια παρακαλεσε για μειωμενη αποδειξει και εγω επειδη ειχα αναγκη για σπιτι συμφωνησα.καλο ειναι να μην κανεις τον εξυπνο.επισης πιστεψε με η εφορια αυτην θα πηδηξει οχι εμενα.πονηρε ε πονηρε ολα τα ξερετε ολοι.επισης εγω δεν κλαιγομαι αυτη θα κλαφτει σε λιγες μερες.εγω συμφωνησα με τον νηματοθετη οτι δεν ειναι ωραιο συναισθημα επειδη καποιος ξαφνικα αποφασισε κατι να πρεπει να ανοιξεις το σπιτι σου καποιους ξενους.οι γονεις μου νοικιαζαν σπιτι 25 χρονια και οι ιδιοκτητης δεν ειχε ενοχλησει ποτε.τωρα ολοι οι βλαχοι θελουν να γινουν επιχειρηματιεσ bnb.αυτο ειναι το προβλημα πονηρε 

Επεξ/σία από dimitrisg77
  • Confused 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπική άποψη :

Όλοι ως άνθρωποι και πολίτες (συμπολίτες) έχουμε ίσα δικαιώματα. Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές φυσικά. Ισχύουν εννοείται οι επίσημοι κανόνες (νομοθεσία κλπ.) καθώς και οι άγραφοι (καλή γειτονία, αμοιβαία κατανόηση, σεβασμός κλπ.).

Τα πάντα είναι σαφώς θέμα παιδείας.

Τα ΘΕΤΙΚΑ από την επίδειξη κατοικίας είναι:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ:

Α) Μεγάλη διευκόλυνση και διαφήμιση καθώς βλέπει το σπίτι σε μια λειτουργική κατάσταση επιπλωμένο και στημένο να λειτουργεί ως οργανισμός με τους ενοικιαστές μέσα σε ρόλο οικοδεσπότη.

Β) Εξέλιξη στην πορεία της αναζήτησης αγοραστή καθώς υπάρχει "κινητικότητα" με εκδήλωση ενδιαφέροντος και επισκέψεων και οχι στασιμότητα στην περίπτωση που δεν έκανε επιδείξεις.

Γ) Γρήγορη έκβαση της αγοραπωλησίας που είναι και το ζητούμενό του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ:

Α) Ηθική ικανοποίηση οτι βοηθά τον συμπολίτη (ιδιοκτήτη) του.

Β Προαιρετικό) Έκπτωση στα τελευταία ενοίκια ως αποζημίωση για την όποια αναστάτωση. (Απαιτεί άκρως φιλοσοφημένο και σωστό ακριβοδίκαιο ιδιοκτήτη αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις.)

Τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ:

Κανένα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ:

Α) Επικινδυνότητα για όποιον ενδιαφερόμενο θελήσει να λειτουργήσει εγκληματικά ή ανήθικα εις βάρος του ενοικιαστή και των υπολοίπων μελών της οικογενείας του. Συμπεριλαμβάνει ληστείες, απειλές, εκβιασμούς, απαγωγές. Δεν επιδέχεται κριτικής το συγκεκριμένο καθώς όπως προαναφέρθηκε ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και είναι καταστάσεις που συμβαίνουν συχνά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Μην ξεχνάμε οτι όλα σχεδόν τα υπάρχοντα του ενοικιαστή εκτίθενται σε "κοινή" θέα σε αγνώστους.

Β) Προσαρμογή του προγράμματος του ενοικιαστή ώστε να βολεύει τους επισκέπτες και τον ιδιοκτήτη. Μίλησε κάποιος πως "2-3 ώρες την εβδομάδα βρίσκονται". Πόσοι ενοικιαστές δουλεύουν 14-16 ώρες τη μέρα και γυρίζουν κομμάτια σπίτι τους μετά την εργασία τους. Εκεί ούτε 2-3 λεπτά δεν υπάρχουν διαθέσιμα.

Γ) Αν ο ενοικιαστής είναι κύριος/α και αξιοπρεπής οφείλει να επιδεικνύει ένα τακτοποιημένο σπίτι πράγμα που προϋποθέτει εργατοώρες ώστε να συμμαζέψει ο,τι μπορεί για να υποδεχτεί τον ξένο κόσμο.

Δ) Καθαριότητα. Μια οικογένεια που έχει παιδιά και έχει θέμα με την καθαριότητα είτε για λόγους υγείας κάποιου από τα μέλη της είτε λόγω τρόπου ζωής, θα πρέπει κάθε φορά να κάνει γενική στο πάτωμα και σε ο,τι άλλο ακουμπήσει ή πατήσει ο οποιοσδήποτε εισέλθει στο χώρο. Απο τις βρωμιές στα παπούτσια μέχρι τρίχες από κατοικίδια που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στους ενοικιαστές.

Ε) Ψυχολογική πίεση. Οι ενοικιαστές και ειδικά οι οικογένειες υφίστανται ψυχολογική πίεση και φθορά αν θέλετε, καθώς με κάθε επίσκεψη τους "υπενθυμίζεται" εμμέσως πλην σαφώς πως οι μέρες τους εντός του συγκεκριμένου χώρου είναι μετρημένες. Πρόκειται για μια πραγματικά άβολη κατάσταση και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά μικρά, προσωπικά ως ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα ήθελα να τα υποβάλω σε τέτοιες αγχώδεις καταστάσεις. Οι εποχές που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολες και οι ισορροπίες χάνονται πολύ εύκολα και όταν μιλάμε για τις ζωές ανθρώπων είναι καλό να σκεφτόμαστε πολυδιάστατα και εμπεριστατωμένα.

Βλέπουμε ξεκάθαρα με μια γρήγορη εκτίμηση πώς λειτουργεί η "ζυγαριά" στην προκειμένη περίπτωση. Μιλάμε για μια περίπτωση που μπορεί να διευκολύνει και να ωφελήσει ξεκάθαρα μόνο τον ιδιοκτήτη. Οι επιλογές που έχει ο καθένας στη διάθεσή του είναι θέμα παιδείας και ποιότητας ανθρώπου ξεκάθαρα. Όλα γίνονται μέσω ισότιμου διαλόγου και αμοιβαίας αντίληψης και κατανόησης.

Η άποψή αυτή προέρχεται από άνθρωπο που έχει υπάρξει και ενοικιαστής και ιδιοκτήτης (μισθωτής και εκμισθωτής) γνωρίζοντας όλα όσα έχουν ήδη γραφτεί καθώς διάβασα με πολλή προσοχή κάθε δημοσίευση στο παρόν νήμα. Ούτε με το μέρος των ενοικιαστών είμαι ούτε με το μέρος των ιδιοκτητών. Είμαι με το μέρος της ανθρωπιάς, των δικαιωμάτων και των ισορροπιών,  της παιδείας και της καλλιέργειας, της νοημοσύνης (και της συναισθηματικής συμπεριλαμβανομένης) , του σεβασμού και της εκτίμησης του κόπου και του έργου κάθε ανθρώπου, είτε αυτός τυγχάνει να κατέχει ένα ακίνητο είτε αυτός αναζητά μια στέγη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 11
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ardov είπε

Προσωπική άποψη :

Όλοι ως άνθρωποι και πολίτες (συμπολίτες) έχουμε ίσα δικαιώματα. Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές φυσικά. Ισχύουν εννοείται οι επίσημοι κανόνες (νομοθεσία κλπ.) καθώς και οι άγραφοι (καλή γειτονία, αμοιβαία κατανόηση, σεβασμός κλπ.).

Τα πάντα είναι σαφώς θέμα παιδίας.

Τα ΘΕΤΙΚΑ απο την επίδειξη κατοικίας είναι:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ:

Α) Μεγάλη διευκόλυνση και διαφήμιση καθώς βλέπει το σπίτι σε μια λειτουργική κατάσταση επιπλωμένο και στημένο να λειτουργεί ως οργανισμός με τους ενοικιαστές μέσα σε ρόλο οικοδεσπότη.

Β) Εξέλιξη στην πορεία της αναζήτησης αγοραστή καθώς υπάρχει "κινητικότητα" με εκδήλωση ενδιαφέροντος και επισκέψεων και οχι στασιμότητα στην περίπτωση που δεν έκανε επιδείξεις.

Γ) Γρήγορη έκβαση της αγοραπωλησίας που είναι και το ζητούμενό του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ:

Α) Ηθική ικανοποίηση οτι βοηθά τον συμπολίτη (ιδιοκτήτη) του.

Β Προαιρετικό) Έκπτωση στα τελευταία ενοίκια ως αποζημίωση για την όποια αναστάτωση. (Απαιτεί άκρως φιλοσοφημένο και σωστό ακριβοδίκαιο ιδιοκτήτη αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις.)

Τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ:

Κανένα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ:

Α) Επικινδυνότητα για όποιον ενδιαφερόμενο θελήσει να λειτουργήσει εγκληματικά ή ανήθικα εις βάρος του ενοικιαστή και των υπολοίπων μελών της οικογενείας του. Συμπεριλαμβάνει ληστείες, απειλές, εκβιασμούς, απαγωγές. Δεν επιδέχεται κριτικής το συγκεκριμένο καθώς όπως προαναφέρθηκε ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και είναι καταστάσεις που συμβαίνουν συχνά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Μην ξεχνάμε οτι όλα σχεδόν τα υπάρχοντα του ενοικιαστή εκτίθενται σε "κοινή" θέα σε αγνώστους.

Β) Προσαρμογή του προγράμματος του ενοικιαστή ώστε να βολεύει τους επισκέπτες και τον ιδιοκτήτη. Μίλησε κάποιος πως "2-3 ώρες την εβδομάδα βρίσκονται". Πόσοι ενοικιαστές δουλεύουν 14-16 ώρες τη μέρα και γυρίζουν κομμάτια σπίτι τους μετά την εργασία τους. Εκεί ούτε 2-3 λεπτά δεν υπάρχουν διαθέσιμα.

Γ) Εαν ο ενοικιαστής είναι κύριος/α και αξιοπρεπής οφείλει να επιδεικνύει ενα τακτοποιημένο σπίτι πράγμα που προϋποθέτει εργατοώρες ώστε να συμμαζέψει ο,τι μπορεί για να υποδεχτεί τον ξένο κόσμο.

Δ) Καθαριότητα. Μια οικογένεια που έχει παιδιά και έχει θέμα με την καθαριότητα είτε για λόγους υγείας κάποιου από τα μέλη της είτε λόγω τρόπου ζωής, θα πρέπει κάθε φορά να κάνει γενική στο πάτωμα και σε ο,τι άλλο ακουμπήσει ή πατήσει ο οποιοσδήποτε εισέλθει στο χώρο. Απο τις βρωμιές στα παπούτσια μέχρι τρίχες απο κατοικίδια που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στους ενοικιαστές.

Ε) Ψυχολογική πίεση. Οι ενοικιαστές και ειδικά οι οικογένειες υφίστανται ψυχολογική πίεση και φθορά αν θέλετε, καθώς με κάθε επίσκεψη τους "υπενθυμίζεται" εμμέσως πλήν σαφώς πως οι μέρες τους εντός του συγκεκριμένου χώρου είναι μετρημένες. Πρόκειται για μια πραγματικά άβολη κατάσταση και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά μικρά, προσωπικά ως ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα ήθελα να τα υποβάλω σε τέτοιες αγχώδεις καταστάσεις. Οι εποχές που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολες και οι ισορροπίες χάνονται πολύ εύκολα και όταν μιλάμε για τις ζωές ανθρώπων είναι καλό να σκεφτόμαστε πολυδιάστατα και εμπεριστατωμένα.

Βλέπουμε ξεκάθαρα με μια γρήγορη εκτίμηση πώς λειτουργεί η "ζυγαριά" στην προκειμένη περίπτωση. Μιλάμε για μια περίπτωση που μπορεί να διευκολύνει και να ωφελήσει ξεκάθαρα μόνο τον ιδιοκτήτη. Οι επιλογές που έχει ο καθένας στη διάθεσή του είναι θέμα παιδείας και ποιότητας ανθρώπου ξεκάθαρα. Όλα γίνονται μέσω ισότιμου διαλόγου και αμοιβαίας αντίληψης και κατανόησης.

Η άποψή αυτή προέρχεται από άνθρωπο που έχει υπάρξει και ενοικιαστής και ιδιοκτήτης (μισθωτής και εκμισθωτής) γνωρίζοντας όλα όσα έχουν ήδη γραφτεί καθώς διάβασα με πολλή προσοχή κάθε δημοσίευση στο παρόν νήμα. Ούτε με το μέρος των ενοικιαστών είμαι ούτε με το μέρος των ιδιοκτητών. Είμαι με το μέρος της ανθρωπιάς, των δικαιωμάτων και των ισορροπιών,  της παιδείας και της καλλιέργειας, της νοημοσύνης (και της συναισθηματικής συμπεριλαμβανομένης) , του σεβασμού και της εκτίμησης του κόπου και του έργου κάθε ανθρώπου, είτε αυτός τυγχάνει να κατέχει ενα ακίνητο είτε αυτός αναζητά μια στέγη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

αγαπητε τα ωφελει ειναι μονο του ιδιοκτητη και ολα αυτα γινονται για να μην χασουν ημερα ενοικιου και μονο.αμα υπαρχει στειχειωδη ανθρωπια λες στον ενοικιαστη να βρει ενα σπιτι να φυγει με τον χρονο του και μετα κανε οτι θες γουσταρεις σπιτι σου ειναι.απλα ενοχλει η πλεονεξια να εισαι μεσα να το πουλησω να πληρωθω εγω μεχρι και την ημερα της πωλησης και μετα κοψε τον λαιμο σου .αυτο τπτ αλλο

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimitrisg77 είπε

αγαπητε τα ωφελει ειναι μονο του ιδιοκτητη και ολα αυτα γινονται για να μην χασουν ημερα ενοικιου και μονο.αμα υπαρχει στειχειωδη ανθρωπια λες στον ενοικιαστη να βρει ενα σπιτι να φυγει με τον χρονο του και μετα κανε οτι θες γουσταρεις σπιτι σου ειναι.απλα ενοχλει η πλεονεξια να εισαι μεσα να το πουλησω να πληρωθω εγω μεχρι και την ημερα της πωλησης και μετα κοψε τον λαιμο σου .αυτο τπτ αλλο

Εγώ αναγράφω όλα τα συν και τα πλην που μπόρεσα να σκεφτώ ώστε να γίνει ένας παραγωγικός διάλογος.

Προσωπικά θα έλεγα στην οικογένεια που νοικιάζει την ιδιοκτησία μου να αναζητήσουν νέο χώρο και θα αναζητούσα μετέπειτα νέο αγοραστή. Δεν θα ήθελα να εξαναγκάσω κανέναν να βρεθεί σε άβολη θέση πόσο μάλιστα τα μικρά παιδιά.

Εν τέλει αν αξίζει η ιδιοκτησία μου πραγματικά και η τιμή που την πουλάω είναι πραγματιστική και όχι από τη φαντασία ενός επίδοξου νεόπλουτου νεοέλληνα, τότε θα πουληθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όπως και να έχει, εάν πρόκειται να πουληθεί ας συμπεριληφθεί στην όποια οικονομική απώλεια και το χρονικό διάστημα που μένει ανεκμετάλλευτο. Όπως είπα, αν αξίζει πραγματικά, δεν θα μείνει απούλητο για πολύ. Κανόνες της καθημερινής αγοράς ακινήτων.

Εάν τώρα στην περίπτωση που για διάφορους σοβαρούς λόγους έπρεπε να γίνει μια τέτοια επίδειξη, θα φρόντιζα να παρέχω κάποια ανταμοιβή στον ενοικιαστή μου κι όχι δίνοντάς του ένα μπιτόνι λάδι αλλά κάποια οικονομική αποζημίωση εν είδει συμψηφισμού με το τελευταίο ενοίκιο, ως ένδειξη σεβασμού αλλά και για την ταλαιπωρία/αναστάτωση/εργασίες καθαρισμού μετά την επίσκεψη/καθαριστικά κλπ. Μπορεί να φαίνονται χαζά, μα δεν μου χρωστάνε πέραν του ενοικίου ούτε ενα ml απο την χλωρίνη που θα ξοδέψουν για να καθαρίσουν το πάτωμα μετά από την επίσκεψη που θα τους κάνω με τον άγνωστο πόσο μάλιστα ούτε ένα λεπτό από τη ζωή τους επιπλέον για να με υπομένουν.

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, dimitrisg77 είπε

Επειδη παραλογιζεσαι κ δεν εχεις ΙΔΕΑ τι λεει το γραμμα του νομου, ειναι δικαιωμα του ιδιοκτητη να το πουλησει οποτε κρινει αυτος οτι θελει. Μπορει να υπαρχει ανωτερα βια και αναγκαζεται να το πουλησει (προβλημα υγειας ή καποιο αλλο οικονομικο προβλημα). Αυτό, ΠΟΣΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ. οσο εισαι ΕΝΤΟΣ του συμβολαιου κ της 3ετιας, ειτε το πουλησει ειτε οχι, ΔΕΝ σε ενδιαφερει γτ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να σε κουνησει απο μεσα. Απο κει κ περα αν δεν θες να μπαινει ο καθενας στο σπιτι, κοινοποιησε το στον ιδιοκτητη για να λαβει κ αυτος τα μεσα του κ ο,τι διαφορα εχετε επι του θεματος θα λυθει στο δικαστηριο. Το να επικαλειστε οικογενειακο ασυλο κλπ κλπ χωρις να ξερετε ΚΑΝ το γραμμα του νομου, κ  ενω υπαρχουν νομοι κ αρμοδια δικαστηρια που θα κρινουν αν θα αφηνει τον ιδιοκτητη να το δειχνει, ποιες μερες και πως, ειναι αστειο και σιναμα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τον λογο του οτι κοσμος και κοσμακις θα παει σε ψυχοφθορες δικαστικες διαδικασιες, δαπανηρες, για να εφαρμοστει αυτο που υπογραψατε πριν μπειτε σε ενα σπιτι.

Το να δινετε συμβουλες τετοιου τυπου χωρις να ειστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για το τι ισχυει, ειναι επικίνδυνο!

@ΤΟPIC STARTER συμβουλευσου εναν δικηγορο κ δειξε του κ τι συμβολαιο εχεις υπογραψει κ κινησου αναλογως.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Εκκαθαριστικό σημείωμα θα δεις αν ο άλλος βγάζει πάνω από 10 και κάτω από 20. Σιγά μην έρθει ο άλλος με 40-50-80 χιλιάρικα εκκαθαριστικό να στο δείξει . Όποτε τι θα καταλάβεις; Να μου έλεγες θελω συστατική επιστολή από τους προηγούμενους να το καταλάβω. 

Δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό,είπα όταν ζητησω και δεν έχει πρόβλημα να το δείξει, τοτε έχει τελειώσει το θεμα,είναι σαν να το έχω δει του λέω.Δεν το παίρνω να το δω.Δεν με νοιάζει τι βγάζει,την αντίδραση θέλω να δω μόνο.

Σπάνια έχω ζητήσει εκκαθαριστικο,δεν έχω δει ποτε κανένα.Επειδή υπήρξα και εγώ ενοικιαστής σαν φοιτητής και για λιγο μετα,και μάλιστα Γερμανία,συγκρινω παντα με τον εαυτό μου όταν εψαχνα διαμέρισμα.

23 λεπτά πριν, dimitrisg77 είπε

Εμένα με χρωστάνε χιλιαδες ευρώ, επειδή δεν πληρώνουν στην ώρα τους,μαζεμένα από χρόνια,λόγω κρίσης,αλλά δεν κάνω καμμια έξωση,αντιθέτως τους λέω όταν μπορείτε δωστε κάτι,

και αυτό επειδή είναι ατομα με ευγένεια,τους καταλαβαινω αλλα κυριως βλεπω οτι δεν ειναι αλητες.Αν ηταν σαν εσένα,είχαν φύγει την επόμενη μέρα έτσι οπως μιλάς.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό,είπα όταν ζητησω και δεν έχει πρόβλημα να το δείξει, τοτε έχει τελειώσει το θεμα,είναι σαν να το έχω δει του λέω.Δεν το παίρνω να το δω.Δεν με νοιάζει τι βγάζει,την αντίδραση θέλω να δω μόνο.

Σπάνια έχω ζητήσει εκκαθαριστικο,δεν έχω δει ποτε κανένα.Επειδή υπήρξα και εγώ ενοικιαστής σαν φοιτητής και για λιγο μετα,και μάλιστα Γερμανία,συγκρινω παντα με τον εαυτό μου όταν εψαχνα διαμέρισμα.

Προσωπικά θα ήθελα να σας πώ πως θεωρώ αρκετά τραβηγμένο και με ελεγκτικό χαρακτήρα το να ζητήσω εκκαθαριστικό. Τις αντιδράσεις μπορώ να τις δώ από πολλά άλλα πράγματα κάνοντας μια ανθρώπινη συζήτηση όπως γράψατε πιο πάνω κι εσείς. Σε καμία περίπτωση δεν θα ρωτούσα ερωτήσεις τύπου:

Α) Από πού θα πληρώνεις το ενοίκιο?

Β) Θα μου δείξεις το εκκαθαριστικό σου?

Γ) Πόσα χρόνια δουλεύεις?

Δ) Πάς καλά στη δουλειά σου ή όχι?

Όλα αυτά δείχνουν την αγωνία του ιδιοκτήτη εάν θα εισπράττει τα ενοίκια σωστά. Περνάει από μια συνέντευξη τον υποψήφιο ενοικιαστή. Είμαστε όλοι άνθρωποι, θέλει προσοχή φυσικά και ο καθένας βάζει στο σπίτι του αυτόν που θα τον κερδίσει με τους τρόπους του, την παιδεία του, την ευγένειά του, το χαμόγελό του και όλα αυτά που κάνουν ένα άτομο να αξίζει να λέγεται άνθρωπος.

Έχω υπάρξει στην αγωνία και από τις δύο πλευρές ξαναγράφω. Ωστόσο αν είναι να συμβεί μια στραβή θα συμβεί.

Μεγαλοστέλεχος εταιρίας εργένης που φεύγει εξωτερικό κι εξαφανίζεται χωρίς ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη και φτάνει να χρωστά 12.000 σε ενοίκια (πρόσφατη περίπτωση στη Γλυφάδα, ευτυχώς όχι σε εμένα) και επιστρέφει έχοντας χάσει όλα του τα λεφτά σε ξένα χρηματιστήρια. 6.5 χρόνια στα δικαστήρια χωρίς να υπάρχει ελπίδα ο ιδιοκτήτης να πάρει δεκάρα τσακιστή. Και κυλάει η ζωή μέσα σε διαμάχες και σταυροφορίες άσκοπες...

Οικογενειάρχης με σταθερή με καλά έσοδα δουλειά, με τη σύζυγο επίσης εργαζόμενη στο δημόσιο τομέα και δύο παιδιά, είναι 2 ενοίκια πίσω έτσι απλά από ιδεολογία (επίσης στη Γλυφάδα) και επειδή ο ιδιοκτήτης είναι ανεκτικός, προσπαθεί κάθε μήνα να ζητάει ευγενικά τα ενοίκια που του ανήκουν.

Ντελιβεράς στο ενοίκιο με την άνεργη κοπέλα του, 3 χρόνια δεν έχουν δώσει δικαίωμα σε κανέναν, αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι, με τις οικογένειές τους να βοηθούν τα παιδιά όσο μπορούν.

Επειδή αναφέρθηκε σύγκριση με σταθερή δουλειά και ντελιβεράδες. Στατιστικά αν δεν έχουμε επίσημες άρτια ελεγμένες πηγές και μελέτες δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα.

Γι'αυτό παρακαλώ όλους να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον παράγοντα "άνθρωπος". Εξασφαλίσεις δεν υπάρχουν πουθενά στη φύση. Όλα αλλάζουν και όλα έχουν βαθμούς επικινδυνότητας. Οι στατιστικές δεν είναι πάντα όπως εμείς τις σκαρφιζόμαστε. Αν υπάρχει αξιοπρέπεια, σεβασμός και σωστή επικοινωνία, δεν συμβαίνει καμία διένεξη και όλα κυλάνε ομαλά και για τον ιδιοκτήτη και για τον ενοικιαστή.

• Like 8
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εμένα με χρωστάνε χιλιαδες ευρώ, επειδή δεν πληρώνουν στην ώρα τους,μαζεμένα από χρόνια,λόγω κρίσης,αλλά δεν κάνω καμμια έξωση,αντιθέτως τους λέω όταν μπορείτε δωστε κάτι,

και αυτό επειδή είναι ατομα με ευγένεια,τους καταλαβαινω αλλα κυριως βλεπω οτι δεν ειναι αλητες.Αν ηταν σαν εσένα,είχαν φύγει την επόμενη μέρα έτσι οπως μιλάς.

πως μιλαω φιλε μου για κανε μας μαθημα εσυ ...καταλαβαινω οτι δεν θελετε να ακουσετε αληθειες και στεκεστε μονο αν λεω καποια πραγματα χοντρα.οταν δεν χρωσταω ευρω και δεν ενοχλω κανεναν γιατι δουλευω ολοι μερα και εγω και η γυναικα μου απαιτω ευγενια και ανθρωπια,το οτι μου νοιακειζεις ενα σπιτι δεν σημαινει οτι εισαι καλυτερος μου για να μου μιλας απαξιωτικα.επειδη εισαι κομππλεξαρα και εσυ και βγαζεις συμπερασματα απο την κοιλια σου οτι θα με εδιωχνες απο σπιτι σου επειδη δεν χαιδευω τα αφτια εχω να σου πω οτι καλα κανουν αυτοι και δεν σε πληρωνουν αρκει να στο λενε ευγενικα ουστ

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ardov,

Συμφωνώ σε όλα,αλλά το να ρωτήσεις τι δουλεια κανει ο άλλος είναι αυτονόητο. Φυσικά αυτά τα ρωτάς στο τέλος,πάντα με ευγένεια.

4 λεπτά πριν, dimitrisg77 είπε

πως μιλαω φιλε μου για κανε μας μαθημα εσυ ...καταλαβαινω οτι δεν θελετε να ακουσετε αληθειες και στεκεστε μονο αν λεω καποια πραγματα χοντρα.οταν δεν χρωσταω ευρω και δεν ενοχλω κανεναν γιατι δουλευω ολοι μερα και εγω και η γυναικα μου απαιτω ευγενια και ανθρωπια,το οτι μου νοιακειζεις ενα σπιτι δεν σημαινει οτι εισαι καλυτερος μου για να μου μιλας απαξιωτικα.επειδη εισαι κομππλεξαρα και εσυ και βγαζεις συμπερασματα απο την κοιλια σου οτι θα με εδιωχνες απο σπιτι σου επειδη δεν χαιδευω τα αφτια εχω να σου πω οτι καλα κανουν αυτοι και δεν σε πληρωνουν αρκει να στο λενε ευγενικα ουστ

Τα ειπες όλα,δεν χρειάζεται να προσθέσω κατι.

Επειδή εσύ επεσες σε κακοψυχο ιδιοκτήτη,δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι.Και βγάζεις εδώ μέσα όλη τη κακία σου.Δικαίωμα σου.Ευτυχώς έχω μάθει να διακρινω τέτοια ατομα,και αυτοί που δεν με πληρώνουν δεν έχουν καμμία σχέση με εσένα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ardov,

Συμφωνώ σε όλα,αλλά το να ρωτήσεις τι δουλεια κανει ο άλλος είναι αυτονόητο. Φυσικά αυτά τα ρωτάς στο τέλος,πάντα με ευγένεια.

Ακριβώς, μια ολοκληρωμένη ανθρώπινη συζήτηση πιστεύω πως οφείλει να γίνεται ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη ώστε να γνωριστούν σε ένα βαθμό και να υπάρξει μια εμπιστοσύνη αμοιβαία καθώς και μια αρχική εκτίμηση του τι άνθρωπος είναι ο ιδιοκτήτης και τι ο ενοικιαστής. Πρόκειται στην τελική για μια οικονομική δοσοληψία η οποία όπως όλες εμπεριέχουν βαθμό επικινδυνότητας ή αλλιώς ρίσκο. Είναι σημαντικό να μπορούν να προληφθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις και συγκρούσεις όσο αυτό είναι δυνατόν πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, kallair είπε

Επειδη παραλογιζεσαι κ δεν εχεις ΙΔΕΑ τι λεει το γραμμα του νομου, ειναι δικαιωμα του ιδιοκτητη να το πουλησει οποτε κρινει αυτος οτι θελει. Μπορει να υπαρχει ανωτερα βια και αναγκαζεται να το πουλησει (προβλημα υγειας ή καποιο αλλο οικονομικο προβλημα). Αυτό, ΠΟΣΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ. οσο εισαι ΕΝΤΟΣ του συμβολαιου κ της 3ετιας, ειτε το πουλησει ειτε οχι, ΔΕΝ σε ενδιαφερει γτ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να σε κουνησει απο μεσα. Απο κει κ περα αν δεν θες να μπαινει ο καθενας στο σπιτι, κοινοποιησε το στον ιδιοκτητη για να λαβει κ αυτος τα μεσα του κ ο,τι διαφορα εχετε επι του θεματος θα λυθει στο δικαστηριο. Το να επικαλειστε οικογενειακο ασυλο κλπ κλπ χωρις να ξερετε ΚΑΝ το γραμμα του νομου, κ  ενω υπαρχουν νομοι κ αρμοδια δικαστηρια που θα κρινουν αν θα αφηνει τον ιδιοκτητη να το δειχνει, ποιες μερες και πως, ειναι αστειο και σιναμα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τον λογο του οτι κοσμος και κοσμακις θα παει σε ψυχοφθορες δικαστικες διαδικασιες, δαπανηρες, για να εφαρμοστει αυτο που υπογραψατε πριν μπειτε σε ενα σπιτι.

Το να δινετε συμβουλες τετοιου τυπου χωρις να ειστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για το τι ισχυει, ειναι επικίνδυνο!

@ΤΟPIC STARTER συμβουλευσου εναν δικηγορο κ δειξε του κ τι συμβολαιο εχεις υπογραψει κ κινησου αναλογως.

με κανεις παραθεση και απο αυτα που γραφω απαντας αλλα νταλλα της παρασκευης το γαλα .....ας το πουλησει οποτε θελει δικαιωμα του αλλα μιλαμε για ανθρωπια και κατανοηση.το επικαλουμε προβλημα υγειας εχει γινει το πιο συντομο παραμυθι για οποιον κανει μαλα...ς.οποιον ζορισεις για το οτιδηποτε εχω προβλημα υγειας λεει αμεσως....

14 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ardov,

Τα ειπες όλα,δεν χρειάζεται να προσθέσω κατι.

Επειδή εσύ επεσες σε κακοψυχο ιδιοκτήτη,δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι.Και βγάζεις εδώ μέσα όλη τη κακία σου.Δικαίωμα σου.Ευτυχώς έχω μάθει να διακρινω τέτοια ατομα,και αυτοί που δεν με πληρώνουν δεν έχουν καμμία σχέση με εσένα.

παρακαλα καημενε να βρεις ενα σαν κι εμενα να σε πληρωνει και να ειναι τυπικος σε ολα και αστα ολα τα αλλα.το πως μιλαω εσυ δεν θα το κρινεις .παρακαλα μονο αυτο σου λεω ......

Επεξ/σία από dimitrisg77
Δημοσ.

Οτι πεις φιλε μου,αλλά ευχαριστώ δεν θέλω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...