Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πριν απο κάποιο διάστημα ειχα μιλήσει με γνωστό μου άτομο που εχει ΠΡΟ-ΠΟ τζιδικο στην Αθήνα .Μου ειπε τα εξης .Οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν .Τα μαγαζιά αυτά είναι πλέον  αποκλειστικά οικογενειακές επιχειρήσεις και οχι όπως παλιa που ζούσαν 2-3 οικογένειες απο εν τετοοι μαγαζι .Οι περισσότεροι απο αυτούς που βλέπεις εδώ μέσα μπαίνουν και κάθονται και παίζουν μισό ενα δυο ευρω το πολυ.Αν παίξει κάποιος 20-30 ευρώ << ανοίγουμε σαμπάνια >> .Ο ΟΠΑΠ πλέον σαν ιδιωτική επιχείρηση κάνει ότι θέλει.Μπορεί να σε πάρει απο εδώ και να σε πάει όπου αυτός κρίνει καλλίτερα η να δώσει άδεια και σε αλλον ενα απέναντι σου .Αν πεις οχι έφυγες.Αν λοιπον ισχυει αυτο στην Αθηνα φανταζομαι στην επαρχια.Δεν νομιζω οτι εχεις πολες επιλογες.Ακομα και αν βρεις κατι που να τραβηξει κοσμο απο τους αλλους θα το κανουν και αυτοι.Μαζεψε τα εξοδα σου .Ειναι η μονη λυση για μενα

Δημοσ.

Να κανει κινησεις να υποβιβασει τους ανταγωνιστες....να επεκτεινει ωραρια....να εχει παρκιγκ παντα... μασα οικονομικα...ωραια θερμανση η ψυξη....διακριτικο περιβαλλον να μην εχει διαφανα τζαμια....οι κοπελλες τερμα, μονο γιουσουφακια για σερβις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, xp-user είπε

Πριν απο κάποιο διάστημα ειχα μιλήσει με γνωστό μου άτομο που εχει ΠΡΟ-ΠΟ τζιδικο στην Αθήνα .Μου ειπε τα εξης .Οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν .Τα μαγαζιά αυτά είναι πλέον  αποκλειστικά οικογενειακές επιχειρήσεις και οχι όπως παλιa που ζούσαν 2-3 οικογένειες απο εν τετοοι μαγαζι .Οι περισσότεροι απο αυτούς που βλέπεις εδώ μέσα μπαίνουν και κάθονται και παίζουν μισό ενα δυο ευρω το πολυ.Αν παίξει κάποιος 20-30 ευρώ << ανοίγουμε σαμπάνια >> .Ο ΟΠΑΠ πλέον σαν ιδιωτική επιχείρηση κάνει ότι θέλει.Μπορεί να σε πάρει απο εδώ και να σε πάει όπου αυτός κρίνει καλλίτερα η να δώσει άδεια και σε αλλον ενα απέναντι σου .Αν πεις οχι έφυγες.Αν λοιπον ισχυει αυτο στην Αθηνα φανταζομαι στην επαρχια.Δεν νομιζω οτι εχεις πολες επιλογες.Ακομα και αν βρεις κατι που να τραβηξει κοσμο απο τους αλλους θα το κανουν και αυτοι.Μαζεψε τα εξοδα σου .Ειναι η μονη λυση για μενα

Και με καφε οι πελατες να βλεπουν τσαμπα μπαλα μηπως παιξουν κατι

Δημοσ.

Μερικοί ζουν σε άλλη χώρα μου φαίνεται. Στα προπο υπαρχει σταθερή πελατεία από μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες που δεν έχουν τι να κάνουν και τρώνε κάθε μερα λεφτά εκεί μέσα όχι ένα ευρώ. Προφανώς και έχουν πρόβλημα με τον τζόγο αλλά δεν είμαστε εκκλησία. 

Στο θέμα μας τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση γιατι αν όντως ο χώρος είναι καλός, έχει σύγχρονες τηλεοράσεις, η εξυπηρέτηση είναι καλή κλπ και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης τότε οποίος αντέξει στον ανταγωνισμό. 

Σε μερικά είδα στην περιοχή μου να δείχνουν ματς με φωνή δυνατα σαν σπορτς καφε κανονικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τραπέζια μπυρες ιστορίες κλπ.

Δημοσ.

Όσο απρόσωπος έχει γίνει ο ΟΠΑΠ τόσο πιο απρόσωπα έχουν γίνει και τα προποτζιδικα. Επί δεκαετίας 80 απαγορευόταν να ανοίξει μαγαζί σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από κάποιο άλλο. 

Οι γονείς μου είχαν μαγαζί μέχρι το 2008 . Κάποτε ήταν καλά , μετά που μπήκαν Κίνο και όλα αυτά τα τυχερά χάθηκε λίγο το παλιό και παραδοσιακό ΠΡΟΠΟ. Είχαμε πελάτες που ήταν φίλοι και πέρναγαν εκεί όλα τα πρωινά τους. Γενικά υπάρχουν τρόποι να βγάλεις λεφτά αλλά η συμβουλή μου είναι να κοιτάξει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Δύσκολο στις μέρες μας αλλά όχι ακατόρθωτο. Μια σελίδα στο facebook, κάνα διαγωνισμό λίγο μπλα μπλα...

Και μακριά από πιστώσεις ...μακριά από βερεσε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε δεν φταίει το ότι άλλαξε το σύστημα μετά το 2008.Ίσα ίσα που τα μαγαζιά έγιναν πιο ελκυστικά (δεν έχω μπει σε καινούργιο αλλά ακούω που λένε).Η κρίση φταίει.

Το μεγάλο τζίρο την έκαναν αυτά τα μαγαζιά από τους οικοδόμους,ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και ανθρώπους που είχαν σχέση γενικά με την οικοδομή όπως και ανθρώπους με χαμηλό IQ (σε όποιον του κακοφαίνεται τα παράπονα στο Δήμαρχο) που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ένα είδος αυτοκαταστροφής και μόνο και τίποτε άλλο.Είναι ουτοπία να παίζει ο άλλος μία στήλη τζόκερ και να κάνει όνειρά πως μπορεί να είναι ο τυχερός μέσα σε 30-40 50 εκατομύρια στήλες που έχουν παιχτεί.Άσε που τόσα ακούγονται ότι στα πολλά λεφτά πως η κλήρωση μπορεί να είναι στημένη και να μην τα παίρνει κανένας.

Τελειώνοντας η οικοδομή ο τζίρος πάτωσε έφυγε και το λίπος που υπήρχε μετά από 10 χρόνια και έμειναν τα κόκαλα να συναγωνίζονται κάποιοι με κάθε τρόπο ποιος θα τα γλείψει.

Δεν έχω σκοπό να τσατίζω τον TS προσωπικές απόψεις γενικά γράφω για το πως βλέπω το σύστημα.Είχα τρεις φίλους (οικοδόμοι και οι τρεις βέβαια) που κέρδιζαν πολλά λεφτά είχαν δε και μεγάλη ακίνητη περιουσία.Σήμερα και οι τρεις δεν έχουν μία δάνεια που δεν πληρώνουν ο ένας έχασε και το σπίτι οι άλλοι δύο τα έχουν όλα υποθηκευμένα στις τράπεζες για δάνεια που πήραν και έφαγαν στο τζόγο και στη νύχτα και δεν τα έχουν χάσει ακόμη λόγω κάποιων Νόμων (Κατσέλη πως τους λένε κ.λ.π.).

Έφυγαν αυτοί που έπαιζαν χοντρά και απόμειναν κάτι της ηλικίας μου (ένας βλάκας που ξέρω παίζει όλη τη σύνταξη εκεί και αφήνει το σπίτι χωρίς ψωμί). Ποιος απέμεινε πλέον με λεφτά που του περισσεύουν να πάει να παίξει;;;; 

Ξαναλέω πάλι τα παραπάνω είναι δικές μου απόψεις.Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά έτσι τα είδα εγώ τα τελευταία χρόνια στο θέμα τζόγος προποτζίδικα κ.λ.π. τυχερά παιχνίδια.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ενα τετοιο μαγαζι εχει περιορισμους στο τι μπορει να κανει επειδη ανηκει σε ενα brand

Και οτι επιλεξει να κανει πρεπει να εχει καποια οικονομικη λογικη,πχ μπορεις να εχεις 10 ξεκωλα ολη ημερα εκει,αλλα μαλλον δεν θα βγαλεις τα λεφτα που χρειαζεσαι για να τις εχεις.

Γενικα θελεις το μαγαζι να ειναι welcoming και να σε προκαλεις να μεινεις,προσεγγισε το ετσι,με καποιον γνωστο σου που θα ξεκινησει με το αυτοκινητο ή τα ποδια να ερθει στο μαγαζι σου,και θα σου πει ξερω γω,δεν υπαρχει parking,δεν υπαρχουν αναπαυτικα καθισματα,δεν υπαρχουν αρκετες οθονες.

Τωρα τα περι τζιρου που επεσε...τα ακουω με σκεπτικισμο.Σχεδον ποτε δεν θυμαμαι καποιο κλαδο να λεει "βγαζουμε λεφτα,ολα πανε καλα",ολοι μονιμως στη κλαψα 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, G.bar είπε

Το κάπνισμα επιτρέπεται ναι καθώς δεν είναι κατάστημα εστίασης και δεν υποχρεώνεται να το απαγορευσει, παρ'ολα αυτα είχε κάνει μια δοκιμή να μήν το επιτρέπει για να είναι καλύτερη η ατμόσφαιρα αλλα ξινίζαν οι περισσότεροι θαμώνες, οπότε κατέληξε σε σύστημα εξαερισμού-ιονισμου.

Έχει 5 υπαλλήλους, οι 3 γυναίκες και αρκετά ευπαρουσίαστες χαμογελαστές και επικοινωνιακές. Γενικότερα αυτά τα "γνωστά" κόλπα εφαρμόζονται απο όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, απο εκεί και πέρα τι κάνουμε είναι το θέμα;

To καπνισμα ΔΕΝ επιτρέπεται, εκτός και αν έχει πάρει τσιγαρόσημο (χλωμό το βλέπω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να το μεταφέρει αλλού, κάπου που δεν υπάρχουν πολλά προπατζίδικα και δεν υπάρχουν και πολλά μαγαζιά για να ανοίξουν άλλα. Φαντάζομαι θα υπάρχουν τέτοιες περιοχές, ακόμα κι αν είναι σε επαρχία. Ίσως να είναι και σχετικά εύκολο να βρει τέτοια περιοχή αν τα google maps δείχνουν όλα τα προπατζίδικα μιας περιοχής. Κοιτάς πού είναι σχετικά πυκνοκατοικημένα και με μικρή πυκνότητα τέτοιων μαγαζιών. Σίγουρα θα υπάρχουν περιοχές με χαμηλό ή και ανύπαρκτο ανταγωνισμό.

Το καλό όταν δεν έχεις πολύ ανταγωνισμό είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο για να προσελκύσεις κόσμο. Φτάνει να είσαι σε ένα σχετικά εμφανές σημείο. Δεν είσαι ταβέρνα για να μην αρέσει το φαγητό σου ή μαγαζί με ρούχα για να σε βρίσκουν ακριβό. Ο άλλος ξέρει ακριβώς τί θα βρει μέσα και σε τί τιμή θα το βρει. Το οποίον σημαίνει ότι είναι δύσκολο να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό μεν, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις και κάτι το ιδιαίτερο για να προσελκύσεις πελάτες.

Επεξ/σία από mic2mic
Δημοσ.
19 ώρες πριν, G.bar είπε

Το κάπνισμα επιτρέπεται ναι καθώς δεν είναι κατάστημα εστίασης και δεν υποχρεώνεται να το απαγορευσει,

Say what now? 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, zx1234r είπε

Το target group σου είναι κυρίως άντρες μεταξύ 26-55. Βάλε μέσα όμορφες γυναίκες, είτε στην είσοδο για να τους παρέχουν κάποια δωρεάν ενημέρωση είτε να τους κερνάνε καφέδες και κουλουράκια. Θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

Θαμώνα του Σκαραβαίου σε κόβω.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, G.bar είπε

Καλησπέρα παιδιά..
Έχει ένας φίλος ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ το οποίο είναι σε  μια γειτονιά και γενικά πηγαίνει αρκετά καλά. Τον τελευταίο χρόνο στην ίδια γειτονιά ξεφύτρωσαν άλλα 3 με αποτέλεσμα η δουλειά να μοιράζεται, κανένα πρόβλημα φυσικά μιας και είναι υγιής ανταγωνισμός, καθως είναι καταστήματα του ίδιου επιπέδου. Παρ'ολα αυτα προκειμένου να μη χαθούν οι πελάτες αλλά και  για να προσελκύσει νέους χρειάζονται νέες ιδέες... ε και ιδέες δεν υπάρχουν. 
  Και τα 3 καταστήματα έχουν τις ίδιες παροχές είναι αρκετα συγχρονα, με δωρεάν καφέ για τους πελάτες, κουλουράκια κτλ. Παίζουν και κάτι διαγωνισμοί σε τακτά χρονικά διαστήματα που κληρώνονται διάφορα όπως πχ απο τραπέζι σε μπουζουκομάγαζο η κουπόνια endered (είναι το παραθυράκι γιατί απαγορεύονται οι κληρώσεις με μετρητά) και διάφορα άλλα. 
  Από εκεί και πέρα -επειδή ιδέες τέλος- αν υπάρχει κάτι πιό αποτελεσματικό η έστω κάποιες νέες ιδέες απο άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο (marketing επικοινωνία διαφήμιση) η και όχι, θα ήθελα να τις ακούσω μήπως και βρεθεί κάτι.

Βάλε τζάμπα καφέ! Θα γίνει χαμός.

(για τους πελάτες εννοείται!)

Δημοσ.

Παιδιά είναι εκπληκτικό πώς έχουμε γράψει 5 σελίδες στο θέμα αλλά δεν έχει ειπωθεί κάτι διαφορετικό. Και το δικο μου σχόλιο πάει επίσης σε αυτά που δεν βοηθούν τον συμφορουμιτη :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...