SotirisTh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα,είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΓΕΛ,δεν μπορώ ομως να αντεπεξέλθω και σκέφτομαι να παω ΕΠΑΛ.Από ΕΠΑΛ μπορώ να πάω σε ΑΕΙ και αν ναι πώς;Θέλω να περάσω οδοντιατρική.
vngls7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ξέρω αν είσαι τρολλ ή ρωτάς σοβαρά, αλλά πώς θα ανταπεξέλθεις στα μαθήματα της οδοντιατρικής όταν δεν μπορείς σε αυτά του ΓΕΛ? Πάντως μπορείς να δώσεις κανονικά πανελλαδικές και να εξεταστεις στα μαθήματα του γενικού και όχι του ΕΠΑΛ και να περάσεις σε οποιοδήποτε ΑΕΙ θέλεις αν γράψεις τα ανάλογα μόρια. 3
SotirisTh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, vngls7 είπε Δεν ξέρω αν είσαι τρολλ ή ρωτάς σοβαρά, αλλά πώς θα ανταπεξέλθεις στα μαθήματα της οδοντιατρικής όταν δεν μπορείς σε αυτά του ΓΕΛ? Πάντως μπορείς να δώσεις κανονικά πανελλαδικές και να εξεταστεις στα μαθήματα του γενικού και όχι του ΕΠΑΛ και να περάσεις σε οποιοδήποτε ΑΕΙ θέλεις αν γράψεις τα ανάλογα μόρια. Θελω επαλ γιατι εχει τα μαθηματα που μπορω και μου αρεσουν π.χ λατρευω την βιολογια και αλγευρα και τα υπολοιπα τα κατεχω με διαβασμα αλλα στο επαλ ειναι πιο ευκολα
Sheogorath Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, SotirisTh είπε Θελω επαλ γιατι εχει τα μαθηματα που μπορω και μου αρεσουν π.χ λατρευω την βιολογια και αλγευρα και τα υπολοιπα τα κατεχω με διαβασμα αλλα στο επαλ ειναι πιο ευκολα Αν πας σε επαλ, κατά 99% το πιο σχετικό που μπορείς να κανεις είναι να κλείνεις ραντεβού για οδοντιάτρους. Δυσκολεύεσαι στο ΓΕΛ και θες ιατρική; Πάμε με τα καλά μας μωρε; Οι ανώτατες σχολές δεν είναι περιβόλια, θέλουν πολυυυυ διάβασμα. 2 1
andrapos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, SotirisTh είπε Θελω επαλ γιατι εχει τα μαθηματα που μπορω και μου αρεσουν π.χ λατρευω την βιολογια και αλγευρα και τα υπολοιπα τα κατεχω με διαβασμα αλλα στο επαλ ειναι πιο ευκολα Κοίτα αν πας ΕΠΑΛ,δώσεις πανελλήνιες και γράψεις πάνω από 18 μπορεί να μπεις.Η σχολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παίρνουν άτομα και από ΕΠΑΛ.Αλλα αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα μαθήματα του γενικού λυκείου πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να γράψεις 18+ στο ΕΠΑΛ και να ακολουθήσεις τα μαθήματα της οδοντιατρικής.Φαντασου στο ΤΕΙ Πειραιά που είχα περάσει σε κάποια μαθήματα οι καθηγητές θεωρούσαν ότι όλοι έχουν καλή γνώση των μαθηματικών κατεύθυνσης του γενικού λυκείου.Εμπαιναν και παιδιά από ΕΠΑΛ που δεν τα είχαν διδαχθεί στο σχολείο αυτά.Η απάντηση των καθηγητών ήταν να πάτε φροντιστήριο να τα μάθετε και ελάτε μετά.Αντιστοιχα και χειρότερα φαντάζομαι θα είναι στην οδοντιατρική.Οι καθηγητές δεν παίζει να ρίξουν το επίπεδο επειδή κάποιοι φοιτητές δεν θα έχουν τις απαραίτητες βάσεις και για να κάτσεις να διαβάσεις μόνος σου μετά τα μαθήματα του λυκείου+αυτά που θα τρέχουν στη σχολή είναι πολύ δύσκολο.
logokrimenos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Αν θες να σου βγεί ευκολη η φάση πρέπει να πας Νυχτερινό. Πολύ πιο εύκολα θέματα και πολύ χαμηλότερες βάσεις.
SotirisTh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Εχει διαφορα το νυχτερινο με το ημερησιο στις βασεις;
talibanakos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στις 13/2/2019 στις 7:29 ΜΜ, SotirisTh είπε Καλησπέρα,είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΓΕΛ,δεν μπορώ ομως να αντεπεξέλθω και σκέφτομαι να παω ΕΠΑΛ.Από ΕΠΑΛ μπορώ να πάω σε ΑΕΙ και αν ναι πώς;Θέλω να περάσω οδοντιατρική. Το διορθωσα,εισαι κομπλε.
AntiCambeR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στις 13/2/2019 στις 7:29 ΜΜ, SotirisTh είπε Καλησπέρα,είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΓΕΛ,δεν μπορώ ομως να αντεπεξέλθω και σκέφτομαι να παω ΕΠΑΛ.Από ΕΠΑΛ μπορώ να πάω σε ΑΕΙ και αν ναι πώς;Θέλω να περάσω οδοντιατρική. Ναι,φυσικά.Στο ΓΕΛ είναι πολύ δύσκολα,το ΑΕΙ το βγάζει και η κουτσή Μαρία,πιο εύκολο και από ΕΠΑΛ.
tsioulak Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στις 13/2/2019 στις 10:46 ΜΜ, SotirisTh είπε Εχει διαφορα το νυχτερινο με το ημερησιο στις βασεις; Και ναι και οχι, αυτοι που ειναι απο εσπερινο λυκειο (ΓΕΛ) δινουν σε αλλα θεματα πανελλαδικων (που και που μια ιδεα πιο ευκολα) ΑΛΛΑ δεν συναγωνιζονται τους μαθητες των ημερησιων ΓΕΛ αλλα μονο τους μαθητες των εσπερινων και εισαγωνται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με ποσοστοση (παλια 1% πλεον 5%). Για τα ΕΠΑΛ τωρα, δινουν αλλες εξετασεις απο οτι τα ΓΕΛ (προφανως, αφου κανουν αλλα μαθηματα) και συναγωνιζονται αλλους μαθητες ΕΠΑΛ για να μπουνε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με ποσοστοση (παλια 10% πλεον 20% για ΤΕΙ, παλια 5% πλεον 10% για ΑΕΙ) ΑΛΛΑ δεν μπορουν να μπουν σε οποιο τμημα τριτοβαθμιας θελουν αλλα μονο σε συγκεκριμενα τμηματα σχετικα με την ειδικοτητα που ειχαν στο ΕΠΑΛ. Το ζητημα ειναι οτι πλεον εχει ξεχειλωσει η λιστα των τμηματων τριτοβαθμιας που μπορουν να μπουν και συμπεριλαμβανονται παρα πολλα τμηματα ΑΕΙ. Για τα εσπερινα ΕΠΑΛ ισχυει τα ιδια με τα εσπερινα ΓΕΛ αλλα εφαρμοσμενο στα ΕΠΑΛ. Για την ερωτηση του νηματοθετη: Για να μπεις οδοντιατρικη (και σε ιατρικη αν θελεις) απο ΕΠΑΛ, πρεπει να εισαι αποφοιτος του Τομέα Υγείας- Πρόνοιας της Ομάδας Προσανατολισμού Υγείας - Πρόνοιας και Αισθητικής - Κομμωτικής. 3 1
SotirisTh Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στα εσπερινα επαλ ποσο % πανε σε αει;10%;
tsioulak Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, SotirisTh είπε Στα εσπερινα επαλ ποσο % πανε σε αει;10%; Πλεον 5%, παλια 1%.
gia_nnis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στις 13/2/2019 στις 7:29 ΜΜ, SotirisTh είπε Καλησπέρα,είμαι μαθητής Α λυκείου σε ΓΕΛ,δεν μπορώ ομως να αντεπεξέλθω και σκέφτομαι να παω ΕΠΑΛ.Από ΕΠΑΛ μπορώ να πάω σε ΑΕΙ και αν ναι πώς;Θέλω να περάσω οδοντιατρική. Μην ασχολεισαι.. Γραψου ΟΑΕΔ.. Θα εχεις και τσαμπα συγκοινωνιες!!!🙄 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα