baspax1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Πρόκειται να βάλω μια αντλία θερμότητας σε ενα νεόκτηστο σπίτι στη ρόδο σε δασική περιοχή με μπόλικη υγρασία το σπίτι προς το παρών είναι ισόγειο και όροφος με προοπτική αργότερα για σοφίτα ισόγιο και όροφος 112 τετραγωνικά +55 σοφίτα αργότερα 167 τετραγωνικά σύνολο χοντρα χοντρα, το σπίτι έχει ήδη θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με τριπλεξ ενεργειακά τζάμια, εχει μόνωση 5αρα ανάμεσα στους τείχους και απεξω πρόκειται να μπεί θερμοπρόσοψη 5αρα οπως και η σοφίτα θα μονωθεί κανονικά ασε που αυτή θα είναι αυτόνομη και ισως την έχω κλειστή με πόρτα εσωτερικά. Απο θέμα μόνωσης πιστευω ειμαι και με το παραπάνω καλυμένος όσο αφορά την μελέτη που έγινε απο τον μηχανολόγο θα πάμε σε αντλια LG mono-block Therma V a+++ 12kw ψύξης-θερμανσης με Fancoils Μαρκας Aermec λόγω ομως των 2-3 fancoil που θα βάλω στη σοφίτα ισως πάμε σε μεγαλύτερη θα γίνει εκνεου μελέτη υπόψην το χειμώνα θα έχω τζάκι υδραυλικό κλειστού κυκλωματος (edikalmin) το οποίο χαλαρώνει την αντλία και θα την σβηνει εντελώς αν φτάνει στην επιθυμητη θερμοκρασία, καλα ολα αυτα εγω ομως επειδη μαρέσει να τα ψάχνω θέλω να έχω σε κάθε Fan coil αυτονομη χρήση οπως και απομακρυσμενη προγραμματισμός ανα ώρα ημέρα κτλπ ολα αυτά με χρήση μεσω Smart wifi Thermostat οπως ειναι o ecobee4,Nest Thermostat E και ενα σωρό άλλοι ολοι αυτοι του καταρχάς είναι στα 110v οποτε οι περισσότεροι δεν κάνουν, εχει μερικούς αλλα δεν είναι συμβατοι με Fancoils εχει άλλους με χρηση για fancoils αλλα μόνο ζέστη η πχ χωρίς ρύθμιση για την ενταση των ανεμηστήρων, Και ρωτάω εγω εχουμε 2019, αυτο που ζητάω δεν είναι καθολου παράλογο θελω εναν γ@μημενο smart thermostat Programmable wifi 220v για Fancoils ψύξης θέρμανσης, στη ρόδο δεν εβγαλα ακρη .. εξωτερικό μου λενε οτι νανε γιατι δεν κανουν τα volt μας, συγνώμη στην ευρώπη δεν παίζει αυτό? τα άτομα δεν εχουν αντλιες θερμοτητας με fancoils?? πραγματικά βάλαμε ηλεκτρολόγο να μας βάλε σε κάθε fancoil 9ρι καλωδιο να ήμαστε καλυμένοι μελοντικα απο θέμα καλωδίωσης και τωρα δεν βρίσκουμε θερμοστατες.... Ολα αυτα γιατι θελω να εχω ξεχωριστό ελεγχο ανα σημείο και ώρα. και μάλιστα απομακρυσμένα, δείτε τι εχω βρεί μεχρι τώρα αλλα δεν μου γεμίζουν το μάτι γιατι ειναι κινεζιές. https://www.airconet.net/hotel ( αυτοι εδω οι τύποι δεν μου δίνουν γιατι θέλουν χονδρική) BEOK TDS23 (αυτό ειναι εντελώς κινεζιά δεν ξέρω αν θα πετάξω τα λεφτά μου) lyric-t5-wi-fi-smart-thermostat (αυτός εδώ θα ήταν το ιδανικότερο μιας και ειναι επώνυμος αλλα δεν κανει στα Volt) Παιδιά θέλω τη βοηθειά σας μηπως το συναντήσατε και εσείς αυτό το πράγμα να μην μπορω να βγάλω άκρη δεν γνωρίζει κανείς τίποτα για ενα τοσο απλο πράγμα! ο μηχανολόγος μου είπε οτι σπάνια ζητανε τετοια ειδικα εδω ρόδο γιαυτο και δεν φερνουν οι προμηθευτές , αυτός δοκίμασε απο κάτι ελληνικα μαγαζια θερμοστατες οπως Heatmiser ,salus it500 αλλα δεν μου τους προτείνει... Επειδη εχουν μπεί ήδη καλωδιώσεις και θα μπουν και τρίοδες πως λεγεται σε καθε fancoil γιαυτο τον λόγο μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει κάτι αξιοπιστο αν δεν τοτε να μην προχωρήσω... Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από baspax1
TechnoState Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Κοίταξες σε Olympia Electronics? Oι εισαγωγεις (LG electronics η Aermec) μήπως έχουν στην γκάμα τους δικούς του έξυπνους wifi-θερμοστάτες που θα συνεργαστούν σωστά?
andrapos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε οι περισσότεροι έξυπνοι θερμοστάτες δεν δουλεύουν με 220,θέλουν τροφοδοσία με χαμηλή τάση 24v ac.Μιλα με τον ηλεκτρολόγο που σου έκανε την εγκατάσταση και εξήγησε του.Σιγουρα θα μπορέσει να στο φτιάξει,μην τρελαίνεσαι..
baspax1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, TechnoState είπε Κοίταξες σε Olympia Electronics? Oι εισαγωγεις (LG electronics η Aermec) μήπως έχουν στην γκάμα τους δικούς του έξυπνους wifi-θερμοστάτες που θα συνεργαστούν σωστά? Olympia electronics τωρα που είδα δεν βγάζει για fan coils δεν βλέπω πουθενα ρύθμιση για fan, τωρα θα στείλω email στην Aermec κατι θυμάμαι ενα σύστημα που μου ειπε ο μιχανολογος για την aermec αλλα ηταν ενα συστημα BUS απαρχεομένο και δουλευε μονο τοπικα η διαχείρηση και οχι διαδικτυακά. LG που είχα ρωτήσει μου έλεγαν οτι μπορώ να διαχειρηστώ μόνο την αντλία θερμότητας σαν ενα ενιαίο συστημα και οχι μεμονομένα τα fan coils ισως επειδη εχω αλλης μαρκας fan coils? δεν ξερω αν εχει αλλάξει κάτι τώρα.. 55 λεπτά πριν, andrapos είπε Φίλε οι περισσότεροι έξυπνοι θερμοστάτες δεν δουλεύουν με 220,θέλουν τροφοδοσία με χαμηλή τάση 24v ac.Μιλα με τον ηλεκτρολόγο που σου έκανε την εγκατάσταση και εξήγησε του.Σιγουρα θα μπορέσει να στο φτιάξει,μην τρελαίνεσαι.. Πραγματικά φιλε το έψαχνα καιρό και απογοητέυτικα, το σκευτηκα αυτό που λες αλλα και ο ηλεκτρολόγος μου είπε καλύτερα να βρούμε κατι κατασκευασμένο για 220 παρά να κάνουμε πατεντες πχ μ ελεγε σε περίπτωση που παει κατι στραβα θα χαλασουμε τον θερμοστατη...
vasilllis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Ecobee εχω βαλει σε ενα φιλο.Πανε 2-3 χρονια απροβληματιστα .
baspax1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, vasilllis είπε Ecobee εχω βαλει σε ενα φιλο.Πανε 2-3 χρονια απροβληματιστα . Εχει Fancoils ψυξη θερμανση;
andrapos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, baspax1 είπε Olympia electronics τωρα που είδα δεν βγάζει για fan coils δεν βλέπω πουθενα ρύθμιση για fan, τωρα θα στείλω email στην Aermec κατι θυμάμαι ενα σύστημα που μου ειπε ο μιχανολογος για την aermec αλλα ηταν ενα συστημα BUS απαρχεομένο και δουλευε μονο τοπικα η διαχείρηση και οχι διαδικτυακά. LG που είχα ρωτήσει μου έλεγαν οτι μπορώ να διαχειρηστώ μόνο την αντλία θερμότητας σαν ενα ενιαίο συστημα και οχι μεμονομένα τα fan coils ισως επειδη εχω αλλης μαρκας fan coils? δεν ξερω αν εχει αλλάξει κάτι τώρα.. Πραγματικά φιλε το έψαχνα καιρό και απογοητέυτικα, το σκευτηκα αυτό που λες αλλα και ο ηλεκτρολόγος μου είπε καλύτερα να βρούμε κατι κατασκευασμένο για 220 παρά να κάνουμε πατεντες πχ μ ελεγε σε περίπτωση που παει κατι στραβα θα χαλασουμε τον θερμοστατη... Ο θερμοστάτης που θα αγοράσεις θα έχει αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης.Δεν θα κάνει πατέντα ο ηλεκτρολόγος,έτσι τοποθετούνται αυτοί οι θερμοστάτες,με 24v ac.Απλά στο καλώδιο που πάει στο θερμοστάτη δεν θα δώσει 220 αλλά 24 με ένα μετασχηματιστή που θα παρεμβάλει.Κανονικα εφόσον έφτιαξε εγκατάσταση σε καινούριο σπίτι(και σύγχρονο όπως θες να το κάνεις εσύ)έπρεπε να είχε προβλέψει ή τουλάχιστον να σε ρωτούσε.Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάτι στραβά εκτός αν το κάνει ο ηλεκτρολόγος λάθος.Αν δεν μπορεί ρώτα κάποιον άλλο ηλεκτρολόγο.Πάντως είναι κρίμα σε καινούριο σπίτι να μη βάλεις τα πράγματα που θέλεις εσύ ακριβώς επειδή ο μάστορας δεν το χει.Στο ξαναλέω αυτοί οι θερμοστάτες δεν είναι φτιαγμένοι για άλλη χώρα πχ που έχει διαφορετική τάση ούτε για πλοία ή άλλη χρήση.Ειναι κανονικά για σπίτια σαν το δικό σου και απλά χρειάζονται μια χαμηλή τάση ac που είναι πανευκολο για έναν ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, andrapos είπε Ο θερμοστάτης που θα αγοράσεις θα έχει αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης.Δεν θα κάνει πατέντα ο ηλεκτρολόγος,έτσι τοποθετούνται αυτοί οι θερμοστάτες,με 24v ac.Απλά στο καλώδιο που πάει στο θερμοστάτη δεν θα δώσει 220 αλλά 24 με ένα μετασχηματιστή που θα παρεμβάλει.Κανονικα εφόσον έφτιαξε εγκατάσταση σε καινούριο σπίτι(και σύγχρονο όπως θες να το κάνεις εσύ)έπρεπε να είχε προβλέψει ή τουλάχιστον να σε ρωτούσε.Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάτι στραβά εκτός αν το κάνει ο ηλεκτρολόγος λάθος.Αν δεν μπορεί ρώτα κάποιον άλλο ηλεκτρολόγο.Πάντως είναι κρίμα σε καινούριο σπίτι να μη βάλεις τα πράγματα που θέλεις εσύ ακριβώς επειδή ο μάστορας δεν το χει.Στο ξαναλέω αυτοί οι θερμοστάτες δεν είναι φτιαγμένοι για άλλη χώρα πχ που έχει διαφορετική τάση ούτε για πλοία ή άλλη χρήση.Ειναι κανονικά για σπίτια σαν το δικό σου και απλά χρειάζονται μια χαμηλή τάση ac που είναι πανευκολο για έναν ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει. Δε δίνει η αντλία τα 24v ac; Πρέπει να τα πάρεις από τον πίνακα;
andrapos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Δε δίνει η αντλία τα 24v ac; Πρέπει να τα πάρεις από τον πίνακα; Δεν ξέρω αν έχουν προβλέψει και υπάρχει έτοιμη τροφοδοσία από την αντλία..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, andrapos είπε Δεν ξέρω αν έχουν προβλέψει και υπάρχει έτοιμη τροφοδοσία από την αντλία.. Ο θερμοστάτης (δε μιλάω για ασύρματα μοντέλα) με καλωδιο δεν επικοινωνεί με την αντλία;
andrapos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Ο θερμοστάτης (δε μιλάω για ασύρματα μοντέλα) με καλωδιο δεν επικοινωνεί με την αντλία; Ναι αλλά η τάση 24v ac ειναι τάση λειτουργίας του θερμοστάτη,δεν έχει να κάνει με την επικοινωνία..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, andrapos είπε Ναι αλλά η τάση 24v ac ειναι τάση λειτουργίας του θερμοστάτη,δεν έχει να κάνει με την επικοινωνία.. Ναι, κατάλαβα. Νόμιζα ήταν τάση λειτουργίας + data σε μια παροχή.
ParhsG Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Πόσο έδωσες για μελέτη θέρμανσης αν επιτρέπεται;
baspax1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, ParhsG είπε Πόσο έδωσες για μελέτη θέρμανσης αν επιτρέπεται; Δεν μπορω να δώ ξεχωριστά τις τιμές γιατι ο μηχανολόγος είναι μεσα απο το μαγαζί που θα πάρω την αντλία...
vasilllis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, baspax1 είπε Εχει Fancoils ψυξη θερμανση; oxi,σε λεβητα πετρελαιου πολυκατοικιας τον ειχε balei.με τροφοδοτικο ανθυμαμαι καλα(ηταν 24v).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα