Tzini_Gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με το μηχανολογικο - μηχανικο κομματι... Βασιζομενοι στον ναυτιλιακο κλαδο ειναι ευκολο να μου πει καποιος τι σημαινει η καθε μια ειδικοτητα και τι διαφερει η καθεμια απο τις αλλες; σας ευχαριστω εκ των προταιρων mechanical engineer marine engineer electrical engineer naval architecture
AristidisZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Θα σου πρότεινα να διαβάσεις έναν οδηγό σπουδών για να καταλάβεις τις διαφορές ηλεκτρολόγου / μηχανολόγου / ναυπηγού Τώρα για το marine engineering εγώ να σου πω την αλήθεια 3-4 παιδιά που είχα δει που είχαν τέτοιες σπουδές στο εξωτερικό μόνο engineers δε θα τους έλεγα, μάλλον κάτι πιο κοντά στο "ναυτιλιακών σπουδών" του δικού μας του Πα.Πει είναι
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Θα σου πρότεινα να διαβάσεις έναν οδηγό σπουδών για να καταλάβεις τις διαφορές ηλεκτρολόγου / μηχανολόγου / ναυπηγού Τώρα για το marine engineering εγώ να σου πω την αλήθεια 3-4 παιδιά που είχα δει που είχαν τέτοιες σπουδές στο εξωτερικό μόνο engineers δε θα τους έλεγα, μάλλον κάτι πιο κοντά στο "ναυτιλιακών σπουδών" του δικού μας του Πα.Πει είναι Όχι. Marine Engineers είναι πχ αυτοί που δουλεύουν σε έργα τύπου λιμάνια, jetties, dredging, offshore εγκαταστάσεις ή πλοία κλπ Μπορεί συχνά να μην έχουν σπουδάσει τόσο εξειδικευμένα και να είναι πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι κλπ αλλά είναι μηχανικοί, όχι business studies. Συχνά κάποιοι λένε και "marine engineers" και τους Μηχανικούς Καραβιών (πληρώματα δλδ) Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo 1
AristidisZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, DrLo είπε Όχι. Marine Engineers είναι πχ αυτοί που δουλεύουν σε έργα τύπου λιμάνια, jetties, dredging κλπ Μπορεί συχνά να μην έχουν σπουδάσει τόσο εξειδικευμένα και να είναι πολιτικοί μηχανικοί κλπ αλλά είναι μηχανικοί, όχι business studies. Marine engineering is the discipline that deals with matters related to the design, innovation, construction and maintenance of seagoing vessels and navigation equipment. Δεν επιμένω γιατί δεν έχω επαφή με το αντικείμενο, πάντως από τη περιγραφή που βλέπω δε νομίζω ότι είναι αυτό που περιγράφεις
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Marine engineering is the discipline that deals with matters related to the design, innovation, construction and maintenance of seagoing vessels and navigation equipment. Δεν επιμένω γιατί δεν έχω επαφή με το αντικείμενο, πάντως από τη περιγραφή που βλέπω δε νομίζω ότι είναι αυτό που περιγράφεις επιμένω επειδή έχω δουλεψει σε σχετικά onshore project Δε ξέρω από που πήρες τον ορισμό που δίνεις παραπάνω αλλά ειναι μικρό μέρος αυτού που στη πράξη μπορεί να είναι ένας Marine Engineer, όπως και ο ορισμός που θα έβρισκες στο τι είναι Mechanical Engineering. * Αυτός πχ έχει δουλεψει από πλήρωμα, new built, offshore LNG κλπ .. Αυτός είναι marine engineer σε regas ... https://aecom.jobs/dubai-are/principal-engineer-coastal-and-marine-engineering-dubai/355da262bacd407e888d702917d710b7/job/ ... Στη πράξη πολλοί όροι χρησιμοποιούνται ανάλογα το context πχ στο παραπάνω link κάποις που θα ήταν περισσότερο "civilάς" και θα είχε μεγαλύτερη ειδικευση στο civil κομμάτι που περιγράφει η αγγελία θα περιέγραφε τον εαυτό του σαν Coastal Engineer ενώ κάποιος που έκανε onshore εγκαταστάσεις (jetties κλπ) σαν "Marine Engineer" Πολλοί ακόμα "πηδάνε" από αντικείμενο σε αντικείμενο. Πχ κάποιος που έχει εμπειρία πάνω σε κα΄ποιο LNG Carrier μπορεί να δουλεψει onshore σε κάποιο terminal. Δε παυει να είναι Marine Engineer. --- * είδα το link που έδωσες στο masteportals οπότε καταλαβαίνεις ότι το τι μπορεί να είναι/κάνει ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός δε θα το δεις στο link ενος οδηγού σπουδών. - * edit: είδα ότι το post σου το έκανες σχεδόν ταυτόχρονα με το edit μου που έγραψα και για πλοία. Σαφώς. Μπορεί να είναι και πάνω σε πλοίο ένας Marine Engineer (όχι μόνο onshore) αλλά συνήθως δεν μιλάμε για το μόνιμο πλήρωμα του πλοίου όπου χρησιμοποιειται συήθως ο όρως superintendent engineer. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo
AristidisZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, DrLo είπε επιμένω επειδή έχω δουλεψει σε onshore σχετικά project Τότε αυτοί που γνώρισα μάλλον είχαν πάει σε μούφα πανεπιστήμια Anyway, μάλλον είναι αδύνατον να ορίσεις τι κάνει ακριβώς ένας μηχανικός σε μια ναυτιλιακή Έχω γνωρίσει ηλεκτρολόγους που κάνουν performance, μηχανολόγους να μπορούν να καταλάβουν ναυπηγικό σχέδιο σε βαθμό που δεν μπορεί να φανταστεί ναυπηγός, ναυπηγούς να ξέρουνε την κύρια μηχανή απέξω κ.ο.κ. 17 λεπτά πριν, DrLo είπε * edit: είδα ότι το post σου το έκανες σχεδόν ταυτόχρονα με το edit μου που έγραψα και για πλοία. Σαφώς. Μπορεί να είναι και πάνω σε πλοίο ένας Marine Engineer (όχι μόνο onshore) αλλά συνήθως δεν μιλάμε για το μόνιμο πλήρωμα του πλοίου όπου χρησιμοποιειται συήθως ο όρως superintendent engineer. Νομίζω με το τελευταίο μου μήνυμα καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τότε αυτοί που γνώρισα μάλλον είχαν πάει σε μούφα πανεπιστήμια Anyway, μάλλον είναι αδύνατον να ορίσεις τι κάνει ακριβώς ένας μηχανικός σε μια ναυτιλιακή Έχω γνωρίσει ηλεκτρολόγους που κάνουν performance, μηχανολόγους να μπορούν να καταλάβουν ναυπηγικό σχέδιο σε βαθμό που δεν μπορεί να φανταστεί ναυπηγός, ναυπηγούς να ξέρουνε την κύρια μηχανή απέξω κ.ο.κ. Δε διαφωνώ. Εχω συγγενείς που δουλέυουν σε ναυτιακές που είναι Μηχανολόγοι, όχι Ναυπηγοί (που στην Ελλάδα είναι αυτό που θα λέγαμε κομμάτι του Marine engineering) ενώ έχω γωνρίσει και Ναυπηγούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ σε πλοίο. Το ότι λες "γνωρίζω ναυπηγούς που ξέρουνε μια κύρια μηχανή απ' έξω" σαν κάτι σπάνιο μου κάνει εντύπωση. Επειδή τυγχάνει να είμαι μηχανολόγος που έκανε μάθημα μαζί με ναυπηγούς και έχω συγγενείς Ναυπηγούς, η διαφορά του μέσου ναυπηγού με το μέσο μηχανολόγο τη στιγμή της αποφοίτησής τους στην Ελλάδα είναι αμελητέα οποτε το τι θα κάνει από εκεί και πέρα ο καθένας είναι εν πολλοίς "τυχερό" και επειδή στη Ελλάδα υπήρχε αναλογικά μεγαλύτερη ζήτηση στη θάλασσα από ότι στη ξηρά είναι αρκετά πιθανό να βλέπεις μηχανολόγους "θαλασσινούς" ενώ ναυπηγούς "στεριανούς" (που να μην έχουν να κάνουν σε τίποτα με πλοία) λιγοτερο. Σε κάθε περίπτωση ενας Marine Engineer δεν είναι απόφοιτος ΠΑ.ΠΕΙ ο οποίος μπορεί να έχει κανει Maritime Studies. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo
AristidisZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Το ότι λες "γνωρίζω ναυπηγούς που ξέρουνε μια κύρια μηχανή απ' έξω" σαν κάτι σπάνιο μου κάνει εντύπωση. Επειδή τυγχάνει να είμαι μηχανολόγος που έκανε μάθημα μαζί με ναυπηγούς και έχω συγγενείς Ναυπηγούς, η διαφορά του μέσου ναυπηγού με το μέσο μηχανολόγο τη στιγμή της αποφοίτησής τους στην Ελλάδα είναι αμελητέα οποτε το τι θα κάνει από εκεί και πέρα ο καθένας είναι εν πολλοίς "τυχερό". To είπα με κάποια δόση θέλοντας να τονίσω ότι μπορεί κάποιος να ακούει τη λέξη ναυπηγός και να έχει κατά νου ότι οι ναυπηγοί απλά σχεδιάζουν πλοία
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε To είπα με κάποια δόση θέλοντας να τονίσω ότι μπορεί κάποιος να ακούει τη λέξη ναυπηγός και να έχει κατά νου ότι οι ναυπηγοί απλά σχεδιάζουν πλοία α, οκ έτσι ναι ελάχιστοι (έτσι κι αλλιώς) θα μπουν καν σε team να σχεδιάσουν πλοίο πράγμα που είναι δουλειά ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων και όλων των ειδικοτήταν που ύπάρχουν σε ένα πολυτεχνείο - των τοπογράφων συμπεριλαμβανομένων (σίγουρα στη κατασκευή). όπως επίσης ένας αεροναυπηγός από το Π. Πάτρας είναι εξαιρετικά απίθανό να σχεδιάσει αεροπλάνο (μπορεί να βρεθεί να σχεδιάσει πλοία, πτερύγια ανεμογεννήτριών ή οτι δήποτε άλλο κάνει ένας " και ένας απλος" μηχανολόγος") Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo
vagos789 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Να βαλω εναν ακομα ορο,νομιζω οτι δεν απανταται συχνα, Tank engineer Σε οτι αφορα τον marine, ειναι πολυ δυναμικο το κομματι που αφορα offshore κατασκευες Αυτες οι ειδικοτητες δυναται να εχουν μελλον με καλες απολαβες
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μερικά πράγματα με τα οποία μπορεί να καταπιαστει στη ζωή του (και) ένας Marine Engineer Lead Design Engineer - Structural, Marine/Coastal, Geotechnical (χωρίς σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη εταιρεία να φιτάχνει καν κουπί από πλοίο) Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo
Ψιτ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 42 minutes ago, DrLo said: Μερικά πράγματα με τα οποία μπορεί να καταπιαστει στη ζωή του (και) ένας Marine Engineer Lead Design Engineer - Structural, Marine/Coastal, Geotechnical (χωρίς σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη εταιρεία να φιτάχνει καν κουπί από πλοίο) $140k -$180k με τους φόρους πληρωμένους ελπίζω να δίνουν.
DrLo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ψιτ είπε $140k -$180k με τους φόρους πληρωμένους ελπίζω να δίνουν. 1. Η θέση είναι για Αθήνα, οπότε ανάλογα πόσο πάνω από τα "minimum 7" χρόνια εμπειρίας είσαι θα υπολόγζα κανα €40k-€45k τιμολόγια το έτος για τη συγκεκριμένη θέση. 2. Όχι. Θα υπέθετα τα μισά για τη συγκεκριμένη εταιρεία (όπως κάθε ελληνική) ακόμα και για Εμιράτα για θέση design engineer. Όχι γιατί δε θα τα αξίει ίσως αυτός που περιγράφει, αλλά ... .... αμφιβάλω αν υπάρχει στην Ελλάδα .... αν υπάρχει, αμφιβάλω πολύ περισσότερο οτι δε θα έχει κάποια καλύτερη προταση αλλού. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από DrLo 1
Ψιτ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Ζητούν senior engineer με PhD από αμερικάνικο (αγγλόφωνο) πανεπιστήμιο, δηλαδή κάποιον που πλησιάζει τα 40, με εμπειρία σε τρεις διαφορετικούς τομείς, δηλαδή να έχει δουλέψει 3-5 χρόνια στον κάθε τομέα, και να έχει διοικητική εμπειρία (τουλάχιστον αυτό σημαίνει lead, εδώ που είμαι). Ειλικρινά θέλω να δω τα βιογραφικά των 11 υποψηφίων και πόσα θα τους προσφέρουν τελικά. Θεωρώ πως η εταιρεία πρέπει να δώσει τα νούμερα που ανέφερα παραπάνω, με πολύ καλά λοιπά benefits + μετοχές, για να βρει κάποιον που να πλησιάζει σε αυτά που περιγράφουν. Για να μην είμαι τελείως εκτός θέματος: 1. OP αν δεν μπορείς να βρεις μόνος σου τις διάφορες στα αντικείμενα, ie Wikipedia, που παραθέτεις νομίζω πως είναι καλύτερα να καθυστερήσεις το μεταπτυχιακό. 2. Όπως τα περιγράφει ο δόκτορας είναι το περιεχόμενο τους. Αλλά πολλά εξαρτώνται και που έχεις σπουδάσει, και σε πόσα πρότζεκτς έχεις εργαστεί.
Miracle Worker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Εχω ενα φιλο Ναυπηγο ΕΜΠ και καποτε μου ειχε εξηγησει γιατι προτιμουν να λεγονται "naval architect" αντι για "marine engineer", αν και δε θυμαμαι αν ηταν ακριβως ετσι οι ορολογιες. Παντως το κεντρικο νοημα ηταν να ξεχωριζουν απο τους μηχανικους του Εμπορικου Ναυτικου. Σαν δουλεια, απο τον ιδιο και οτι μου λεει για φιλους του, μου φαινεται οτι εχει περαση και ικανοποιητικα λεφτα, αναλογως. Σε κατασκευη πλοιου φυσικα λιγοι και εκλεκτοι χωνονται. Οι περισσοτεροι δουλευουν ως συμβουλοι/ εμπειρογνωμονες σε επισκευες-συντηρησεις πλοιων, αλλα και μικροτερων πλεουμενων, ως αντιπροσωποι νηογνωμονων, παρεχοντας τα απαραιτητα πιστοποιητικα και σε ομαδες διαχειρισης στολων σε ναυτιλιακες. Το τελευταιο εχει σχεση με ναυτιλιακα αναλογα με τη θεση, αλλα χρειαζονται και λιγες τεχνικες γνωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα