Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, xgol είπε

Στην οποια ομως δεν ειδα να έχεις απευθυνθεί. 

Οι πιο πολλες εξετασεις που εχω κανει παθολογος τις εχει ζητησει .Ο παθολογος καυετευθυνει σε αλλες ειδικοτητες.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sstratos είπε

Καθόλου πόνος. Είναι σαν απλή αξονικη. Θα σου βάλουν σκιαγραφικο στη φλέβα και θα μπεις σε ειδικό αξονικο. 10 λεπτά κράτησε 

Δεν μπαινει και καθετηρας χαμηλα στο ποδι ? 

Μόλις τώρα, sstratos είπε

Λέγεται τρισδιάστατη αξονικη στεφανιογραφια αν θες να το βρεις στο Google 

Για αγγειογραφια και οχι στεφανιογραφια μιλαω εγω .

Δημοσ.

Αυτό είναι η κλασική στεφανιογραφια ή επεμβατική στεφανιογραφια. Πλέον και αυτή γίνεται από το χέρι πλέον , και ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί και να φύγει στην μια ώρα από το κέντρο, σε αντίθεση με το βουβωνικη αρτηρία που πρέπει να καθόταν ανάσκελα για ώρες. Αυτό που σου λέω είναι ακριβώς ίδια διαδικασία με την απλή αξονικη. Μετά το τέλος της εξέτασης, σηκωθηκα, έκανα τσιγάρο, έφαγα, περίμενα 45 λεπτά για το Cd και τις φωτογραφίες, με ενημέρωσε ο αγγειολογος, και οδηγησα και 300 χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε σε καταλαβαίνω και σε νιώθω αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν και χειρότερα. Η ιατρική είναι μια δύσκολη επιστήμη. Αν είσαι τυχερός και έχεις μια νόσο με εύκολη διάγνωση έχει καλός. Αν είναι όμως περίπλοκη τότε απλά την έβαψες. Προσωπικά είχα πέσει μικρός (στα 14 μου) στο στομάχι και δεν το είχαν δώσει σημασία οι γονείς μου. Έλα όμως που είχε γίνει απόφραξη στον χολυδοχο πόρο και δεν έφτανε η χολή στο έντερο με αποτέλεσμα να πάθω χολόσταση στο ήπαρ!!!. Το τρελό στην υπόθεση είναι ότι στα 24 μου όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα μου όλες οι εξετάσεις που μου κάνανε οι ιατροί ήταν καθαρές. Μετά από τρέξιμο για 6 χρόνια άρχισα να κάνω όλες τις εξετάσεις για το ήπαρ μόνος μου και τελικά αποδειχθεί ότι όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ που εξηγεί όλα τα συμπτώματα μου. Το ΤΡΕΛΟ στην υπόθεση ότι λέγανε οι μαλακες οι ιατροί στην μάνα μου ότι το παιδί της μπορεί να έχει ψυχολογικό πρόβλημα και με έβαλε η μάνα μου (ο θεός να την συγχωρέσει για αυτά που μου έκανε) στο ψυχιατρείο δυο φορές (συνολικά 3 μήνες ήμουν σε ψυχιατρείο) όπου οι ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ οι ψυχίατροι με δώσανε 7 αντιψυχωσικά και με βγάλανε με τρελόχαρτο με ΟΞΕΙΑ ΨΥΧΩΣΗ. Το αποτέλεσμα ήταν τα ψυχοφάρμακα που μου έδιναν να κάνουν ίνωση στο ήπαρ και τα συμπτώματα μου να χειροτερεύουν. Στο τέλος πήγα σε ιδιωτικά νοσοκομεία έσκαγα λεφτά και έκανα όλες τις εξετάσεις για το ήπαρ και η διάγνωση ήταν τελικά χολοστατική ίνωση στο ήπαρ. Τώρα τους κυνηγάω δικαστικά και ότι βγάζω από τη δουλειά τα τρώω σε δικηγόρους. 

Προσωπικα σε προτείνω να βρεις έναν καλό 40-45 ετών ειδικό στην περίπτωση σου και να  κανεις όλες τις εξετάσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Μην τρέχεις από ιατρό σε ιατρό γιατί άκρη δεν θα βγάλεις. Επισης αν είσαι μικρός σε ηλικία πάρε μαζί σου τους γονείς σου γιατί σου δίνουν μεγαλύτερη σημασία. Μόνο μην τους πουν ότι έχεις ψυχολογικό πρόβλημα και σε κλείσουν και εσένα σε ψυχιατρείο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν ψαχνω λυση στο προβλημα μου

Εγω καταλαβα ακριβως το αντιθετο,οτι ψαχνεις λυση στο προβλημα σου και δεν ειναι παραλογο.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ασκοπο να ζητας online συμβουλη απο ασχετους οταν εχεις ενα προβλημα ηδη περιπλοκο που γιατροι και εξετασεις αδυνατουν να εντοπισουν

Πολλες φορες οι ασθενεις παραπονιουνται για πονους μετα απο εγχειρισεις,ισως χρειαζεται απλα λιγος χρονος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Εγω καταλαβα ακριβως το αντιθετο,οτι ψαχνεις λυση στο προβλημα σου και δεν ειναι παραλογο.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ασκοπο να ζητας online συμβουλη απο ασχετους οταν εχεις ενα προβλημα ηδη περιπλοκο που γιατροι και εξετασεις αδυνατουν να εντοπισουν

Πολλες φορες οι ασθενεις παραπονιουνται για πονους μετα απο εγχειρισεις,ισως χρειαζεται απλα λιγος χρονος

Απο την αρχη ειπα οτι δεν ζηταω on line βοηθεια ..Τον "πονο" μου ειπα και αν εχει τυχει κατι παρομοιο σε αλλον.

Εγραψα: Δεν ψαχνω λυση στο προβλημα μου εδω αλλα οι γιατροι ή ειναι ασχετοι ή κατι αλλο συμβαινει !! 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Θα πας σε ενα πανεπιστημιακό νοσοκομείο να κανεις μια εισαγωγή και να σε ξεψαχνισουν.

Δεν εχει καποιο νοημα να συνεχισεις να γινεσαι μπαλακι απο τον εναν ιδιωτη στον αλλον. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, georgeγ είπε

δεν το αντιμετωπισα :mad:

σε καποια φαση αρχισα να αποδεχομαι οτι πιθανον να ειμαι κατα φαντασιαν ασθενης :lol: αφου ολοι ελεγαν οτι δεν εβρισκαν τιποτα...ετσι και αλλιως τα συμπτωματα ειχαν γινει ηπια ,οχι ιδιαιτερα ενοχλητικα και καπως ετσι ξεπεραστηκε το θεμα

νομιζα δηλαδη γιατι ελα μου ντε που ξαναπαρουσιαστηκαν και φετος :mad: επειδη δεν ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικα προσπαθω να μη δινω σημασια δεν ξερω τι αλλο να κανω"

" κατά φαντασία ασθενής " σημαίνει ότι σωματοποείς το άγχος σου όταν στρεσσάρεσαι (συνειδητά ή ασυνείδητα, συνήθως το 2ο)😉

Το άγχος μπορεί να κάνει πολλά από αυτά τα μικεοενοχλήματα (που μπορεί να είναι φυσιολογικές μετεγεχειρητικες καταστάσεις, και χρόνιες ενιοτε) - που ο κλινικός ιατρός να θεωρήσει πως δεν είναι τπτ - να χαλάσουν την ποιότητα ζωής του ατόμου. 

Συχνά τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν αναγνωριστεί ο παράγοντας του άγχους και της δυσφορίας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Θα πας σε ενα πανεπιστημιακό νοσοκομείο να κανεις μια εισαγωγή και να σε ξεψαχνισουν.

Δεν εχει καποιο νοημα να συνεχισεις να γινεσαι μπαλακι απο τον εναν ιδιωτη στον αλλον. 

Ειναι κι αυτο μια ιδεα αλλα δεν ξερω τι αλλο μπορουν να μου κανουν εκτος απο αυτα που εχω ηδη κανει .

Δημοσ.

- Αν θες να δεις λύση και σχετικά γρήγορα, ακολούθησε κατά γράμμα αυτά που σου γράφει ο fylatos.

Τα “θαυματουργά” μηχανήματα και οι “300” διαφορετικές εξετάσεις, δεν θα σου προσφέρουν και πολλά πράγματα…

Αν δεν ξέρεις τι είναι ο φυσίατρος, μπορείς να μάθεις εδώ (και όχι μόνο εδώ):

https://medlabgr.blogspot.com/2015/08/Physiatrist.html

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Ειναι κι αυτο μια ιδεα αλλα δεν ξερω τι αλλο μπορουν να μου κανουν εκτος απο αυτα που εχω ηδη κανει .

Σίγουρα ..κάτι παραπάνω θα μπορούν να σου πουν. Και επιπλέον σκέψου πως όλες οι ειδικότητες που θα χρειαστούν στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xgol είπε

Σίγουρα ..κάτι παραπάνω θα μπορούν να σου πουν. Και επιπλέον σκέψου πως όλες οι ειδικότητες που θα χρειαστούν στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Χωρίς να διαφωνώ πλήρως, δεδομένου ότι είναι πιθανό ότι θα έβρισκε κι έτσι άκρη, κρίνω ότι είναι διακριτός ο ρόλος ενός καλού νοσοκομείου κι ενός κέντρου μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Αν αξιολογήσει κάνεις το πρόβλημα ως απότοκο της εγχείρησης, όπως είναι και λογικό δεδομένης της εμφάνισης χρονικά κι όχι σαν κάτι εντελώς ανεξάρτητο τότε θέλει οργανωμένη αποκατάσταση μετά από διάγνωση στα πλαίσια πολυεπίπεδης επιστημονικής ομάδας. Το νοσοκομείο κρίνω ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην αναγνώριση παθολογίας αλλά όχι απαραίτητα μετεγχειρητικής. Δηλαδή είναι πιθανό να ταλαιπωρηθεί κι εκεί γιατί θα το δουν από μηδενική βάση ή με την οπτική και τα ερεθίσματα ενός κλινικού νοσοκομειακού γιατρού, όχι ενός που βλέπει όλους του τους ασθενείς μετά από την νοσοκομειακή φάση.

Βέβαια μπορεί να το δοκιμάσει ειδικά αν υπάρχει οργανωμένη κλινική.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Χωρίς να διαφωνώ πλήρως, δεδομένου ότι είναι πιθανό ότι θα έβρισκε κι έτσι άκρη, κρίνω ότι είναι διακριτός ο ρόλος ενός καλού νοσοκομείου κι ενός κέντρου μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Αν αξιολογήσει κάνεις το πρόβλημα ως απότοκο της εγχείρησης, όπως είναι και λογικό δεδομένης της εμφάνισης χρονικά κι όχι σαν κάτι εντελώς ανεξάρτητο τότε θέλει οργανωμένη αποκατάσταση μετά από διάγνωση στα πλαίσια πολυεπίπεδης επιστημονικής ομάδας. Το νοσοκομείο κρίνω ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην αναγνώριση παθολογίας αλλά όχι απαραίτητα μετεγχειρητικής. Δηλαδή είναι πιθανό να ταλαιπωρηθεί κι εκεί γιατί θα το δουν από μηδενική βάση ή με την οπτική και τα ερεθίσματα ενός κλινικού νοσοκομειακού γιατρού, όχι ενός που βλέπει όλους του τους ασθενείς μετά από την νοσοκομειακή φάση.

Βέβαια μπορεί να το δοκιμάσει ειδικά αν υπάρχει οργανωμένη κλινική.

Αν οντως το πρόβλημα που αντιμετωπιζει είναι στα πλαισια της αποκαταστασης απο το χειρουργείο,  συμφωνω 100%.

Απλως καμια φορά θα συμφωνησεις πως τυγχάνει και συνυπάρχουν και 2 και 3 διαφορετικες παθολογικες οντοτητες στον ιδιο ασθενη (ειδικά σε αυτους με αυτοανοσα - που μπορει να εμφανιζουν παθολογία σε ολα τα συστηματα), οποτε σε αυτά τα πλαισια, και αν συνεχίζει να μη βρίσκει λυση στο πρόβλημά του, ας εχει μια επιπλεον λύση!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xgol είπε

Αν οντως το πρόβλημα που αντιμετωπιζει είναι στα πλαισια της αποκαταστασης απο το χειρουργείο,  συμφωνω 100%.

Απλως καμια φορά θα συμφωνησεις πως τυγχάνει και συνυπάρχουν και 2 και 3 διαφορετικες παθολογικες οντοτητες στον ιδιο ασθενη (ειδικά σε αυτους με αυτοανοσα - που μπορει να εμφανιζουν παθολογία σε ολα τα συστηματα), οποτε σε αυτά τα πλαισια, και αν συνεχίζει να μη βρίσκει λυση στο πρόβλημά του, ας εχει μια επιπλεον λύση!

Υπό αυτή τη λογική απάντησα, προφανώς και μπορεί να συνυπάρχουν τυχαία πολλά πράγματα. Απλά επειδή ξέρω την μετεγχειρητική φροντίδα στην Ελλάδα και ότι γίνεται συνήθως αποσπασματικά θεωρώ ότι μάλλον είναι αυτό. Προφανώς διάγνωση δε γίνεται από εδώ μέσα, ούτε και είμαι ειδικός. Πάντως το από ιδιώτη σε ιδιώτη και οι εξετάσεις λύσεις δε θα δώσουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...