Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Από τη στιγμή που πολλαπλασιάστηκαν οι χρήστες που κάνουν fake κριτικές ή δεν ξέρουν να περιγράφουν ένα πρόβλημα χωρίς προσβλητικούς ή επιθετικούς χαρακτηρισμούς, κάνει πολύ καλά και ζητάει αποδεικτικά. Μόνο έτσι μπορεί να αποδειχθεί πως ο χρήστης έκανε κάποια συναλλαγή με το κατάστημα και δεν είναι απλά ένας «αγανακτισμένος» που εκτελεί κάποιου είδους «υπηρεσίας»! Παρτε για παράδειγμα τις αγγελίες εδώ πριν τις αλλαγές, που όσοι νευριαζαν επειδή ένας πωλητής δεν τους προτίμησε για αγοραστές, τον πλακωναν στις αρνητικές αξιολογήσεις για να τον εκδικηθούν... Εγω θα ήθελα και αξιολογήσεις των καταστημάτων προς τους αγοραστές! 13 minutes ago, tobindax said: Α, δεν είχα καταλάβει πόσο λαμογιά πέφτει σε αυτό. Απαράδεκτο και εντελώς ακραίο κατά του καταναλωτή. Bump για να μαθαίνει ο κόσμος. Το skroutz είναι πλέον ογκόλιθος και απαιτείται διαφάνεια. Bump για να δούμε και το πόση λαμογια πέφτει και από την πλευρά των «καταναλωτών»! 😛 1 1
tobindax Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 ^Σίγουρα, αλλά πρόσεξε όλο το νήμα πριν μιλήσεις. Μιλάμε για το ότι Skroutz καταγγέλλεται ότι ενώ ζητάει αποδεικτικά από όλους, αποκρύβει πολλές αρνητικές κρητικές με σχετικά ακραίο τρόπο. Αν δεν ήταν δύο μέτρα και δύο σταθμά θα απέκρυπτε και τις "χαζοχαρούμενες" θετικές κριτικές που επίσης φαίνονται αδύναμες (π.χ. 5 αστέρια από ανθρώπους με 1 μονολεκτική κριτική μόνο).
akis_tzev Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ πάντως προχθές που έγραψα μια κριτική,θετική βέβαια,δεν μου ζήτησε κανένα αποδεικτικό.
tobindax Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, akis_tzev είπε Εγώ πάντως προχθές που έγραψα μια κριτική,θετική βέβαια,δεν μου ζήτησε κανένα αποδεικτικό. Τότε η κατάσταση φαίνεται εντελώς ακραία και περίπτωση εξαπάτησης του καταναλωτή.
stelios18120 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 31 λεπτά πριν, billdanos είπε Εγω θα ήθελα και αξιολογήσεις των καταστημάτων προς τους αγοραστές! Bump για να δούμε και το πόση λαμογια πέφτει και από την πλευρά των «καταναλωτών»! 😛 Αυτό θα το ηθελα πραγματικά και εγώ να γίνει. (Όπως γίνεται αξιολόγηση από ebay,alixpress και σχεδον όλα τα μεγάλα προς τους αγοραστές) Να αξιολογούν τα καταστήματα τους καταναλωτες-αγοραστες τους ώστε να βλέπουμε και τι παίζει με όποιον αγοράζει,αν είναι λαμόγιο η νορμάλ καταναλωτής.
Eliaskat Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Στην δικη μου περιπτωση ,μου ζητησαν αριθμο παραγγλειας που ειχα φυσικα ,και χωρις να βριζω η να προσβάλω απλα δεν την δημοσίευσαν. Log out απο χρηστης και γεια σαςςςςς
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 2 hours ago, tobindax said: ^Σίγουρα, αλλά πρόσεξε όλο το νήμα πριν μιλήσεις. Μιλάμε για το ότι Skroutz καταγγέλλεται ότι ενώ ζητάει αποδεικτικά από όλους, αποκρύβει πολλές αρνητικές κρητικές με σχετικά ακραίο τρόπο. Αν δεν ήταν δύο μέτρα και δύο σταθμά θα απέκρυπτε και τις "χαζοχαρούμενες" θετικές κριτικές που επίσης φαίνονται αδύναμες (π.χ. 5 αστέρια από ανθρώπους με 1 μονολεκτική κριτική μόνο). Πολλές? Πόσες? 3-4-5-500? Γνωρίζουμε το περιεχόμενο αυτών των "κριτικών" ή απλά ο στόχος μας είναι καταγγείλουμε το "κακό" skroutz? 49 minutes ago, Eliaskat said: Στην δικη μου περιπτωση ,μου ζητησαν αριθμο παραγγλειας που ειχα φυσικα ,και χωρις να βριζω η να προσβάλω απλα δεν την δημοσίευσαν. Log out απο χρηστης και γεια σαςςςςς Ε και χωρίς λογαριασμό πάλι μπορείς να ψάχνεις για τις τιμές και τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν! 😛 1
UncleKim Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Κριτική που δεν βρίζει, δεν θα έπρεπε να φιλτράρεται, τελεία. Από την στιγμή που εμένα ως καταναλωτή, με βάζεις σε κάποια περαιτέρω διαδικασία για να αξιολογήσω (είτε θετικά είτε αρνητικά) ένα κατάστημα και μία αγορά που έκανα, θα το σκεφτώ παραπάνω. Το σύστημα των αξιολογήσεων, θα έπρεπε να είναι άμεσο, διαφανές, και χωρίς φίλτρα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ξέρω με τι κριτήρια απορρίπτει το skroutz αξιολογήσεις. Από προσωπική εμπειρία, δεν έχει δεχτεί ποτέ αξιολόγηση χωρίς παραστατικό (ανεξαρτήτως προσήμου). Ακόμη και όταν η αξιολόγηση ήταν εγκωμιαστική, μου ζητήθηκε αριθμός παραστατικού. Τώρα, αν κρίνω από το τι γράφεται στο insomnia κατά καιρούς στις αξιολογήσεις, και την τεράστια δυσκολία που έχουμε να δώσουμε στα μέλη να καταλάβουν γιατί παρεμβαίνουμε σε μια αξιολόγηση, το "να μη βρίζει" χωράει πολύ νερό. Λ.χ., αν γράψω "είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και είσαι απαράδεκτος αλλά δεν φταίς εσύ, τέτοια αγωγή σου δώσανε", ναι μεν "δεν βρίζω", αλλά η αξιολόγηση δεν πρόκειται να μείνει γιατί είναι προσβλητική (ενώ αφήνει και αυτόν που τη φιλοξενεί εκτεθειμένο). Μεγάλη δυσκολία, για παράδειγμα, έχουμε να εξηγήσουμε σε κάποια μέλη ότι δεν μπορεί να γράφουν για "απατεώνες" και "λαμόγια", και μετά να λένε "δεν βρίζω". Προσπερνώ το πώς θα αντιδρούσαν οι ίδιοι αν τους αποκαλούσε κανείς "απατεώνα" ή "λαμόγιο": υπάρχει η έννοια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Αντίστοιχα προβλήματα είχαμε και στο insomnia όταν πήγαινε ο καθένας και άφηνε "αξιολόγηση" επειδή δεν του άρεσε η τιμή, υποψιαζόταν πως "κάτι δεν πάει καλά" ή είχε αρνητική εμπειρία σε άλλη συναλλαγή από αυτή στην οποία άφηνε αξιολόγηση. Υπάρχουν ακόμη άτομα που νοσταλγούν αυτό το "άμεσο, διαφανές και χωρίς φίλτρα" σύστημα, αλλά ήταν εξόχως προβληματικό. Το να σου ζητάνε έναν αριθμό παραστατικού είναι στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης. 3
Salvation81 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Και σε εμενα μου ειχαν ζητησει αριθμο παραστατικου αλλα δεν περασε ποτε η αξιολογηση που οχι μονο προσβλητικη δεν ηταν αλλα ελεγα απλα πως αγορασα καρτα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ απο το καταστημα. Περα απο αυτο γιατι να μην αφηνει τον κοσμο να βαζει αρνητικες σε καταστηματα οταν πχ παραγγελνεις προιον, σου δεσμευουν χρηματα απο καρτα και ενω ελεγαν διαθεσιμο σε 1-5 μερες περναει 1 μηνας και ακομα τπτ; Η γιατι να μην αφηνει κριτικες σε καταστηματα που κανουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ λαθη σε τιμες με την δικαιολογια οτι αυτα τα προιοντα δεν ηταν "λισταρισμενα" στο Skroutz οταν εγινε το λαθος; Το συστημα μπαζει απο παντου διοτι οπως ειπαν και αλλοι δεν δαγκωνεις το χερι που σε ταιζει και στην Αρχη αυτο θα εκανα και εγω. Οχι ομως χρονια και χρονια μετα οταν θα ειμαι ζαπλουτος και οταν και καλα η εταιρεια μου θεωρειται απο τις πιο επιτυχημενες πλεον.
papresa Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Πριν 1+ χρόνο έκανα μία παραγγελία για την μητέρα μου, όχι κάτι ακριβό, κάτι ψιλοπράγματα για το σπίτι. Από τα 5 που παραγγείλαμε τα 3 ήταν παρόμοια με εκείνα που θέλαμε. Η μητέρα μου, ξέρετε τώρα πως είναι οι μεγάλοι, άστο τώρα, ήταν να μην γίνει κλπ. Εγώ μπήκα στο skroutz και έκανα σκληρή μεν κόσμια δε αρνητική κριτική για το κατάστημα. Όπως γράψατε πολλοί, φυσικά δεν ανέβηκε, αλλά σε ταχύτατο χρόνο ενημερώθηκε το κατάστημα, το οποίο πριν την κριτική, μου τα μασούσε, δεν μας διευκρινήσατε χρώμα, είναι το ίδιο κι άλλα τέτοια, μετά μου ζητούσε να στείλω πίσω τα αντικείμενα, επειδή αυτό ήταν αδύνατο, λόγω μητέρας, μου ζήτησαν λογαριασμό για να μου καταθέσουν τα χρήματα, να αποσύρω την κριτική και να κάνω μία θετική. Τα χρήματα τα δέχτηκα, την αρνητική κριτική την απέσυρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους έβαλα θετική, έγραψα μία ελαφρώς ωραιοποιημένη και στο τέλος έριξα και το τσεκουράκι μου με βαθμολογία μεσαία. Αυτή ανέβηκε. Για εμένα είναι θετικό που ζητούν αποδεικτικό αγοράς, για να ενημερώνεται το κατάστημα για τις κριτικές. Νομίζω ότι σε κριτική προϊόντων δεν ζητάει αποδεικτικά. Καλό μήνα με Υγεία
_filippos_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Για κάποιο λόγο είχα επιφυλάξεις να κανω αγορά απο skroutz αλλά τον προηγούμενο μηνα το δοκίμασα χωρίς άσχημη εξέλιξη. Την θετική αξιολόγηση την εκανα αλλά δεν μου ζητήθηκε αποδεικτικό αγοράς.
papresa Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 31 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Την θετική αξιολόγηση την εκανα αλλά δεν μου ζητήθηκε αποδεικτικό αγοράς. Νομίζω και εγώ ότι για προϊόντα δεν ζητάει αποδεικτικά (Αρ. Παραγγελίας). Μόνο για αξιολόγηση καταστημάτων και το βρίσκω λογικό.
-WISE- Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Έχω φίλο που δουλεύει στο Skroutz και επειδή έχω αγοράσει άπειρα πράγματα και πάντα μου αρέσει να βάζω αξιολογήσεις είτε θετικές είτε αρνητικές ας πω δύο λόγια. Σε ΟΛΕΣ τις αξιολογήσεις ζητάει αριθμό παραστατικού ή έστω παραγγελίας. Χωρίς ένα από τα δύο δεν γίνεται. Μου είπε κάθετα (μάλιστα είναι μία από τις δουλειές που κάνει στην εταιρεία) ότι διαβάζουν όλες τις αξιολογήσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Ο λόγος που οι αρνητικές αξιολογήσεις αργούν να δημοσιευθούν είναι επειδή μιλάνε με το κατάστημα για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του πελάτη. Καταλαβαίνετε δηλαδή τι μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε καταστηματάρχης. Μου είπε παραδείγματα που ο κλασικός Ελληνάρας καταστηματάρχης που έχει μια αποθήκη και νομίζεις ότι έχει πιάσει τον παππά από τα @@ να απαντά στα παιδιά στο skroutz με απαντήσεις τύπου "πες του να πα να μ@μηθεί του γελοίου, ας μην ξαναγωράσει" και λοιπά τέτοια ωραία. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι τέτοια μαγαζιά χαλάνε το image του skroutz καθώς όλοι όσοι αγοράζουν και έχουν αρνητική αντιμετώπιση, τα βάζουν και με το skroutz. Επίσης για να μην αναρτηθεί μία αρνητική αξιολόγηση πιθανόν να μην περνάει τα standards που έχουν θέσει στο skroutz και κάποια από αυτά είναι η αναλυτική περιγραφή. Όχι υπεραναλυτική σε φάση "αγόρασα την κατσαρόλα αλλά δεν βράζει σωστά τις φακές παρά μόνο τα φασολάκια και χρειάζεται πολύ λάδι. Οπότε φταίει το κατάστημα" αλλά ούτε αν γράψεις δύο σειρές χωρίς να εξηγείς θα στην περάσουν. Και εννοείται αν είσαι επιθετικός ή βρίζεις ή έχεις ύφος δεν την περνάνε. Προσωπικά σε μία αρνητική αξιολόγηση που είδα ότι άργησε να αναρτηθεί έστειλα email και μου απάντησαν πολύ ευγενικά το εξής: Καλημέρα σας από το Skroutz Η αξιολόγησή σας είναι προγραμματισμένη να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Από την αποστολή της αξιολόγησης χρειάζονται 10 ημέρες για την ανάρτησή της. Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.
turbat0s Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, -WISE- είπε Σε ΟΛΕΣ τις αξιολογήσεις ζητάει αριθμό παραστατικού ή έστω παραγγελίας. Χωρίς ένα από τα δύο δεν γίνεται Κι' όμως υπάρχουν τόσες αναφορές για το αντίθετο στο παρόν νήμα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από turbat0s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα