Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, liopyr είπε

Εγώ πάντως έχω κοιμηθεί ήδη 2 νύχτες με τα κλειδιά έξω από την πόρτα. Η πόρτα βλέπει απ'ευθείας σε πεζοδρόμιο. Κανένας δεν συγκινήθηκε.

Αν τριτώσει νομίζω θα πρέπει να κόψω λίγο το αλκοόλ.

Σκεψου τα χειροτερα εμενα 3 μηνες με πορτα που ανοιγε απο τον αερα πχ εαν εκλεινες αποτομα την πορτα της πολυκατοικιας.... 

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δυστυχως με την γειτονια μου δεν μπλεκεις...

τουλαχιστον 2 μυρια το σπιτι του γειτονα και αλλα 300 το δικο μου, μονοκανα , σκυλια- γατια και απειρη κρητικη τρελα... not a good idea

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, opcorsa είπε

δυστυχως με την γειτονια μου δεν μπλεκεις...

τουλαχιστον 2 μυρια το σπιτι του γειτονα και αλλα 300 το δικο μου, μονοκανα , σκυλια- γατια και απειρη κρητικη τρελα... not a good idea

Το καλυτερο ειναι να μενει κανενας πολιτικος στην γειτονια σου και να εχει παντα μπατσους ειτε ενστολους ειτε με πολιτικα....

• Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το καλυτερο ειναι να μενει κανενας πολιτικος στην γειτονια σου και να εχει παντα μπατσους ειτε ενστολους ειτε με πολιτικα....

οχι δεν παιζει αυτο..αλλα ο γειτονας πρεπει να ειναι μεσα σε ολα οποτε σαν ακριβως διπλα του νοιωθω οκ :D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι, βέβαια δεν είπα ότι θεωρώ το συναγερμό αναποτελεσματικό ως λύση, αλλά ότι όλα αυτά δεν αποκλείεται να τραβήξουν την προσοχή.

Δεν ξέρω πού δυσκολεύεσαι.

Δυσκολευομαι στο οτι δυσκολευεσαι να καταλαβεις οτι δεν τραβαει την προσοχη αλλα αποτρεπει τον τυχαιο κλεφτη.Με την ιδια λογικη να μην κλειδωνουμε τα σπιτια ,να μην βαζουμε πορτες ασφαλειας,ουτε καμερες,ουτε καγκελα κλπ γιατι ετσι δειχνουμε οτι εχουμε κατι που αξιζει.Σου ανεφερα βεβαια και το παραδειγμα με γνωστους και φιλους αλλα δυσκολευεσαι να το καταλαβεις.

Βεβαια αν σε βαλουν στο ματι τιποτα δεν τους κραταει απεξω,αλλα καλυτερα να τους κανουμε δυσκολη τη ζωη

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας πολυ καλός φίλος του φόρουμ και σωστός επαγγελματίας, μου ειχε πει μια φορά:

"Ότι υπάρχει (λουκέτο ειναι αυτό, κλειδαριά ασφαλείας), καλό ειναι"

Ο εκάστοτε διαρρήκτης πάει είτε για τη μεγάλη μπάζα, οπότε ειναι προετοιμασμένος και έχει παρακολουθήσει, είτε για το μεροκάματο. Το οτι έχεις παλιό σπίτι, παλιά πόρτα, ξεκλείδωτα κτλ, δε σημαίνει οτι δε θα μπουν. Θα εισαι ένας απο αυτους που θα μπουν. Οτι και να βρουν καλό ειναι για αυτούς. 50 ευρώ? 2 ασημικά? 1 ρολόι?1 βέρα? 1 τηλεόραση? Βγήκε το πολύ εύκολο μεροκάματο. 200 ευρουλάκια, εύκολα, γρήγορα μέσα σε 10 λεπτα.

Στον δίπλα με τον συναγερμό όμως μπορεί να μη μπουν στον κόπο ακριβώς επειδή το μεροκάματο δε θα ειναι εύκολο. Γιατί να αφηνουμε τα σπίτια μας έτσι χυμα?

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω ξαναπεί ότι σε πολυκατοικία/πατρικό ενός φίλου μου, που κάποιοι έχουν τη συνήθεια να έχουν ακόμα και κλειδιά έξω από τις παλιές ξύλινες πόρτες τους, μπήκαν στο μοναδικό διαμέρισμα που είχε πόρτα ασφαλείας.

Δεν το αναφέρω ως κανόνα, αλλά μάλλον κάτι δείχνει.

13 λεπτά πριν, cumulus είπε

Δυσκολευομαι στο οτι δυσκολευεσαι να καταλαβεις οτι δεν τραβαει την προσοχη

Εντάξει, ό,τι πεις.

Σκέψου ότι εγώ που δεν είμαι κλέφτης όταν βλέπω κάποιον με κάγκελα, λουκέτα, συναγερμούς, σκυλιά κ.λπ., το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι έχει τους λόγους του που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.

Και δεν είπα πουθενά να βάλουμε ταμπέλες «περάστε, σαν στο σπίτι σας».

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις ντουντούκα πως λείπεις, είναι να εμφανίζεται ένα άτομο την ίδια περίπου ώρα, να ανάβει για λίγο τα φώτα και μετά να φεύγει.

Έχουμε μια γειτόνισσα που απουσιάζει για μεγάλα διαστήματα. Έχει βάλει αυτόματο σύστημα και ανάβουν τα φώτα. Κάνει "κρα" και στον πλέον ανίδεο πως δεν είναι κανείς στο σπίτι, αφού έτυχε να γυρίζουμε με τη γυναίκα μου ένα βράδυ την ώρα που άνοιξαν τα φώτα (το σπίτι αμπαρωμένο, παντζούρια κτλ.) και το πρώτο πράγμα που είπαμε ήταν "πάλι λείπει η κυρία Ελένη". Συγκεκριμένες ώρες = ξεκάρφωμα, δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας διαρρήκτης για να το καταλάβεις.

Επίσης, με την ίδια "λογική" που τα ποτισμένα φυτά είναι σημάδι ευμάρειας (!) τα απότιστα είναι σημάδι απουσίας.

Γενικά, πολλές από τις συμβουλές στην αρχική λίστα είναι κάπως αφελείς (λ.χ. το να μένεις ισόγειο και να αφήνεις τα πάντα ανοιχτά, το λιγότερο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι σταμπάρουν τι έχεις μέσα, κι όχι, ας πούμε, μήπως περάσει κανένας και αρπάξει κάτι επιτόπου). Το δε κόλπο με το χαρτονόμισμα (ειδικά τέτοιο ποσό, 20 ευρώ...) δεν πιάνει ούτε για αστείο (εκτός κι αν είναι αφημένο στο τραπέζι του τύπου που μένει ισόγειο και τα έχει όλα τέντα, εκεί παίζει να το βουτήξει κανένας περαστικός).

Η δε συμβουλή περί "αναλογικότητας" στη χρήση όπλων, μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από όσα -θεωρητικά- θα έλυνε. Έστω ότι ο άλλος έχει πιστόλι. Θα πρέπει να είμαι και εγώ ένοπλος; Να το έχω γεμάτο το πιστόλι, για γρηγορότερη αντίδραση; Κι αν έχω παιδιά στο σπίτι; Θα περιμένω να με απειλήσει πρώτα για να πω "δικαίωμα", να πάω να βγάλω την καραμπίνα (!), να την οπλίσω και να γυρίσω για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο καταμεσήμερο; 

• Like 4
Δημοσ.

Έχετε υπόψιν σας ότι ο συναγερμός εξουδετερώνεται πλέον πολύ εύκολα. Μία συχνή μέθοδος είναι το ξήλωμα της σειρήνας και η ρίψη της σε κουβά με νερό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Έχετε υπόψιν σας ότι ο συναγερμός εξουδετερώνεται πλέον πολύ εύκολα. Μία συχνή μέθοδος είναι το ξήλωμα της σειρήνας και η ρίψη της σε κουβά με νερό. 

θεμα τοποθετησης ειναι αυτο. Ενταξει σε διαμερισμα τι να κανει ο αλλος, την κοτσαρει σε μπαλκονι. Εμενα σε μονοκατοικια θελει ανυψωτικο για να τη φτασεις, με σκαλα δε φτανεις.

Γενικα ελαχιστα σταματανε τον επαγγελματια που σε εχει σταμπαρει. Αυτος θα μαθει ποτε παει και ερχεται κοσμος, ποσο χρονο θελει να μπει, ποσο χρονο θα κανει να ρθει η αστυνομια κλπ. Αλλα το 99.9% του κοσμου δε θα πεσει θυμα αυτου του κλεφτη. Το 99.9% πεφτει θυμα του κλεφτη ευκαιριας.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται μια ζωή ολόκληρη για να καλυφτεί πλήρως δεν μπορώ να το αναλύσω στα στενά πλαίσια του φόρουμ.Προσπαθησα αλλά δεν γίνεται με τίποτα!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lightsout είπε

Την σειρήνα μπορείς να την τοποθετήσεις ψιλά ή μπορείς να βάλεις άλλη μια σε διαφορετικό μέρος, οπότε θα πρέπει να ξηλώσουν και τις δύο. Επίσης και την σειρήνα να ξηλώσει,αν έχεις βάλει τον συναγερμό να σε ειδοποιεί ή να το έχεις συνδέσει σε κεντρο λήψης σημάτων τότε θα ενημερωθείς άμεσα.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lightsout είπε

Ένα καθάρισμα πήγα να κάνω ο άσχετος μία φορά και μόλις έκανα να ξεβιδώσω μία βίδα, με πήραν μετά από λίγο από την εταιρεία και είχαν ήδη ειδοποιήσει και αστυνομία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...