Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιο μελος απο που θα μπορουσα να προμηθευτω βιολογικο μελι και γυρη απο τοπικο μελισσοκομο στην περιοχη της Αθηνας.

Εχω ταλαιπωρηθει τα τελευταια χρονια απο αλλεργιες την ανοιξη (που τις αντιμετωπιζω δυστυχως μονο με φαρμακευτικη αγωγη για τεσσερις μηνες συνεχομενα) και διαβασα καπου οτι ενας καλος φυσικος τροπος αντιμετωπισης ειναι βιολογικο μελι και νωπη Γυρη αλλα μονο αυτο αν παραγεται στο τοπο που διαμενεις (πχ. δεν εχει αξια μελι απο μελισσια στο Αργος ενω μενεις Αθηνα).

Θα το εκτιμουσα πολυ αν μπορουσε καποιος να με ενημερωσει, ενδιαφερομαι αμεσα.

Ευχαριστω Πολυ

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Lillyp είπε

Καλησπερα σε ολους,

Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιο μελος απο που θα μπορουσα να προμηθευτω βιολογικο μελι και γυρη απο τοπικο μελισσοκομο στην περιοχη της Αθηνας.

Εχω ταλαιπωρηθει τα τελευταια χρονια απο αλλεργιες την ανοιξη (που τις αντιμετωπιζω δυστυχως μονο με φαρμακευτικη αγωγη για τεσσερις μηνες συνεχομενα) και διαβασα καπου οτι ενας καλος φυσικος τροπος αντιμετωπισης ειναι βιολογικο μελι και νωπη Γυρη αλλα μονο αυτο αν παραγεται στο τοπο που διαμενεις (πχ. δεν εχει αξια μελι απο μελισσια στο Αργος ενω μενεις Αθηνα).

Ευχαριστω Πολυ

Η γύρη ειναι φουλ αλλεργιογονο. Δε θα στο συνιστούσα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν υπαρχει βιολογικο μελι!!!  <οπου ακους γενικα βιολογικα προιοντα στριβεεεε ....φυγε >  ... ο πατερας μου ηταν μελισσοκομος απο παιδι .... μελι με γλικοζη σου δωσαν και δεν σε πειραξε < ολα τα μελια τα  περισσοτερα τυποποιημενα   ειναι απο γλικοζη!!! .... δηλαδη δεν!!! ειναι μελι!!! και ειναι σαβουρα !!!! που δεν το τρωνε ουτε οι σκυλοι... ετσι απλα > <αν θες να δοκιμασεις τυποποιημενο παρε αττικη καποιο ακριβο ''μοντελο'' και κανε το σταυρο σου να ειναι οπως ηταν πριν 25 χρονια το ιδιο καλο για τυποποιημενο οπως παλια

Επεξ/σία από bilios40
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Lillyp said:

Καλησπερα σε ολους,

Ευχαριστω Πολυ

Για Αθηνα δες ποια βιολογικη λαικη σε εξυπηρετει, υπαρχουν διαφοροι παραγωγοι πιστοποιημενου βιολογικου μελιου και γυρης.
https://www.bioagores.org/πρόγραμμα-αγορών/
Λογικα ομως ψαχνεις βασιλικο πολτο που εικαζεται πως βοηθαει στις αλλεργιες.

1 hour ago, bilios40 said:

δεν υπαρχει βιολογικο μελι!!!  <οπου ακους γενικα βιολογικα προιοντα στριβεεεε ....φυγε >  ... ο πατερας μου ηταν μελισσοκομος απο παιδι .... μελι με γλικοζη σου δωσαν και δεν σε πειραξε < ολα τα μελια τα  περισσοτερα τυποποιημενα   ειναι απο γλικοζη!!! .... δηλαδη δεν!!! ειναι μελι!!! και ειναι σαβουρα !!!! που δεν το τρωνε ουτε οι σκυλοι... ετσι απλα > <αν θες να δοκιμασεις τυποποιημενο παρε αττικη καποιο ακριβο ''μοντελο'' και κανε το σταυρο σου να ειναι οπως ηταν πριν 25 χρονια το ιδιο καλο για τυποποιημενο οπως παλια

Υπαρχει πιστοποιημενο μελι απο βιολογικους παραγωγους. Δεν έχουν ολοι οι βιοπαραγωγοι πρακτικες που κανουν οι συμβατικοι. Το οτι μπηκε τωρα στη συζητηση το μελι Αττικη που εχει σταματησει να ειναι σοβαρο μελι πανω απο 20 χρονια.. Τι να πω, αποψεις

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lillyp είπε

37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εχεις αλλεργια και θα φυγει επειδη θα τρως μελι

Διαβασε την προταση και δες αν σου φαινεται λογικη

Κάτι ανάλογο με την δημιουργία ανοσίας στα δηλητήρια των φιδιών. .

Το όλο σκεπτικό πίσω από αυτό, είναι εάν έχεις αλλεργία σε συγκεκριμένα ήδη γύρης, να εκτίθεσαι συχνά σε μικρές ποσότητες της που βρίσκεται στο μέλι και δεν θα σου δημιουργήσουν έντονα συμπτώματα αλλεργίας ώστε σιγά σιγά να συνηθίσεις και να περιορίσεις τα συμπτώματα την άνοιξη που οι ποσότητες της συγκεκριμένης γύρης στην ατμόσφαιρα είναι μεγάλες.  Γι αυτό και το μέλι πρέπει να είναι από την περιοχή σου, ώστε μέσα να βρίσκονται τα περισσότερα αλλεργιογόνα.  Προφανώς για να δουλέψει, έστω και θεωρητικά ,δεν  πρέπει να πάσχεις από κάτι σοβαρό ή να παθαίνεις έντονη αλλεργία με την παραμικρή ποσότητα. 

Τώρα εάν η κατάποση των αλλεργιογόνων στο μέλι δουλεύει για αλλεργίες που δημιουργούνται από την εισπνοή τους, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. 

Δημοσ.

Ή μπορείς να πας σε έναν γιατρό να κάνεις μια θεραπεία απευαισθητοποίσης που μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις αλλά είναι πιο ελεγχόμενο.

• Like 2
Δημοσ.
29 minutes ago, fylatos said:

Ή μπορείς να πας σε έναν γιατρό να κάνεις μια θεραπεία απευαισθητοποίσης που μοιάζει με αυτό που θες να κάνεις αλλά είναι πιο ελεγχόμενο.

Αυτό. Αλλεργιολόγος και απευαισθητοποιηση. Όχι μέλια και ματζουνια.

Δημοσ.

Ευχαριστω το μελος Getta Robo για το link με τις βιολογικες αγορες, εχω κοντα στη περιοχη μου και θα κοιταξω αν μπορω να βρω μελι εκει απο καποιο παραγωγο.

Για οσους προβληματιστηκαν ψαχνω κατι σαν βοηθημα το οποιο δεν εχει παρενεργειες (και για αυτο εξηγησα το λογο), εχω πολυ καλη αλλεργιολογο που επισκεφτομαι και μου εχει εξηγησει τα υπερ και τα κατα της θεραπειας απευαισθητοποιησης.

Ευχαριστω πολυ οσους προσπαθησαν να βοηθησουν (επειδη ειμαι νεο μελος δεν ξερω πως να κλεισω το thread ας μου πει καποιος η ας το κλεισει ο moderator)

: ))

Δημοσ.

Στο ενα ποσταρισμα πεφτει το δολομα και στο αλλο η διαφιμηση ... υπαρχουν και οι περιπτωσεις στεγνη διαφιμηση του τυπου αυτο το προιον να παρω η αυτο? <και ειναι  απο το ιδιο καταστημα και τα δυο προιοντα>  ...ετσι για να την ψυλιαζονται οι μικροτεροι.... για οσο μεινει.... ;);) 

Δημοσ.

Με ενοχλησε η αντιπαραθεση στο thread για αυτο και αποφασισα να μη το συνεχισω (οχι οτι δεν δεχομαι καποιες συμβουλες), δεν ειχα σκοπο για καμια διαφημιση ειναι ενα πραγματικο προβλημα που εχω και εξαρχης δεν περιμενα να μου απαντησει κανεις ανοιχτα στο φορουμ αλλα σε προσωπικο μηνυμα (πχ για καποια διευθυνση στοιχεια κτλ).

Το αλλο μονο thread που εχω αρχισει ηταν για να ρωτησω για μια ασφαλιση αυτοκινητου και του οποιου το κωδικο που μου εδωσε ενα αλλο senior μελος το χρησιμοποιησα (μπορει και να το επιβεβαιωσει).

Δε θελω να θεωρηθω spam γιαυτο εξηγουμαι αλλα θεωρω ανωφελη τη καταστροφολογια οταν καποιος θετει ενα απλο ερωτημα. 

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.
35 minutes ago, Lillyp said:

Με ενοχλησε η αντιπαραθεση στο thread για αυτο και αποφασισα να μη το συνεχισω (οχι οτι δεν δεχομαι καποιες συμβουλες), δεν ειχα σκοπο για καμια διαφημιση ειναι ενα πραγματικο προβλημα που εχω και εξαρχης δεν περιμενα να μου απαντησει κανεις ανοιχτα στο φορουμ αλλα σε προσωπικο μηνυμα (πχ για καποια διευθυνση στοιχεια κτλ).

Το μελι, οπως και διαφορα αλλα ζωικα προιοντα, εχει μεγαλο παρελθον στην Ελλαδα. Παρανομες ελληνοποιησεις, νοθειες, αποκρυψη διαφορων βλαβερων συνθετικων χημικων και αλλα πολλα. Συνοπτικα τα περιγραφει πολυ καλα το αρθρο εδω:
https://www.news247.gr/oikonomia/o-polemos-toy-melioy.6693878.html

Μιας και δεν υφισταται σοβαρο κρατος και καταλληλοι μηχανισμοι, οπως καταλαβαινεις υπαρχουν ουκ ολιγοι που τελος παντων τους παιρνει και κανουν διαφορα. Εις βαρος φυσικα για τον καταναλωτη.
Το θετικο με τα πιστοποιημενα βιολογικα προιοντα, ειναι πως αξιολογουνται και εγκρινονται απο ιδιωτικες εταιρειες και οργανισμους, οπου τα προτυπα και οι κανονες ειναι αυστηροι, και σε καμια περιπτωση ανυπαρκτοι οπως επι το πλειστον του δημοσιου.

Βιολογικα μελια τωρα θα βρεις απο διαφορους παραγωγους, εξαιρετικα τα περισσοτερα. Για Αττικη παντως συγκεκριμενα θα βρεις πολυ καλους παραγωγους ειτε σε καταστηματα, ειτε στη συγκεκριμενη αγορα.

Αν εισαι απο βορεια προαστια παντως, εχε υποψην και αυτο εδω για το Σαββατο:
https://www.facebook.com/events/2208247106169201/

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lillyp είπε

Για οσους προβληματιστηκαν ψαχνω κατι σαν βοηθημα το οποιο δεν εχει παρενεργειες

νομιζω αυτο το πλοιο σαλπαρε απο τη στιγμη που θα βαλεις την ουσια στην οποια εχεις αλλεργια μεσα σου..

αναφερομαι στη γυρη, το μελι δε προκειται να κανει τιποτα ετσι κι αλλιως, τουλαχιστον δε παει χαμενο, θα φαγωθει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Το μελι, οπως και διαφορα αλλα ζωικα προιοντα, εχει μεγαλο παρελθον στην Ελλαδα. Παρανομες ελληνοποιησεις, νοθειες, αποκρυψη διαφορων βλαβερων συνθετικων χημικων και αλλα πολλα. Συνοπτικα τα περιγραφει πολυ καλα το αρθρο εδω:
https://www.news247.gr/oikonomia/o-polemos-toy-melioy.6693878.html

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, άλλη μια ιστορία που επιβεβαιώνει 1) το πόσο μπουρδελοκράτος είμαστε και 2) τί ακριβώς θέλουν οι Γερμανοί από την Ε.Ε. και πόσο την σέβονται...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...