vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) γεια σας, διαβαστε την απιστευτη ιστορια μου που το γερμανικο αμαζον με εστειλε σε τοκογλυφους και μου ζητανε κερατιατικα στις 25 Δεκεμβριου διμιουργησα νεο λογαριασμο στο γερμανικο αμαζον για να παραγγειλω ενα προιον που ηταν σε προσφορα το οποιο εβαλα την πιστωτικη μου καρτα για πληρωμη, και στις 28 Δελεμβριου ελαβα ενα email απο το αμαζον το οποιο ελεγε οτι ΔΕΝ πληρωθηκε η παραγγελια και αν δεν πληρωθει εντος 5 ημερων θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ η παραγγελια. ετσι χωρις να εχω αλλο τροπο να χρεωθω για να αγορασω το προιόν το παρατησα. αρχες φλεβαρη ο ταχυδρομος μου φερνει το προιόν! κοιταξα να δω αν τελικα χρεωθηκα για το προιον και μου ερχεται μετα απο μερικες μερες μια επιστολη απο την εισπρακτικη εταιρεια "infoscore" να εξοφλησω τα 70,33€ που χρωσταω και δικαστικα εξοδα κτλ συνολο δηλαδη 138,47€ μίλησα με live chat με το αμαζον μη γνωριζοντας αγγλικα εγω εκανα οσο μπορουσα μεταφραση με google και καταληξα με αυτο που μιλουσα οτι να πληρωσω το αμαζον με εβασμα και να αγνοήσω την εισπρακτικη ετσι εκανα το εβασμα τον 70,33€ την δευτερα 18/2 μου ερχεται email που μου λεει η εισπρακτικη οτι πληρωσα το αμαζον και υπαρχεια ακομα το δικο μας υπολοιπο στα 68,05€ που πρεπει να εξοφλησω μεχρι 1.03.2019 με επικοινωνία που ειχα με αμαζον μεσω email αφου πηραν τα χρηματα τους (και φυσικα θα πληρωνα το χρεος του προιοντος αλλα οχι και κερατιατικα), λεγοντας τους οτι ο υπαλληλος σας μου ειπε οτι θα τελειωσει εκει το θεμα αν πληρωσω το προιον σε εσας (τους εδειξα και την συνομιλία) μου λενε οτι καθυστερησα να πληρωσω και ετσι μετα λυπη τους με εστειλαν στην ειπρακτικη... μα αφου εχω email και λεει οτι αν δεν πληρωσω θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ η παραγγελια, μου απαντανε οτι στελνουμε και χωρις να πληρωθουμε και ζηταμε τα χρηματα αργοτερα. ζητησα να μιλησω με καποιον προισταμενο επιμονα και με εστελναν χωρις να απαντανε κατι αλλο να μιλησω με την εισπρακτικη εταιρεια και οχι με εμας.. Μετά από αναζήτηση βρήκα αυτή την σελίδα με πολλές αναρτήσεις από αγοραστές που έλαβαν επιστολή από αυτή την εταιρεία https://www.pellegrino.de/amazon-infoscore/ Έχει πολλά θέματα χρηστών με το ίδιο θεμα, αυτό που ξεχώρισα ήταν θέμα που λέει ότι η 12χρονη κόρη του έκανε λογαριασμό και παράγγειλε χωρίς να πληρώσει και να παρεμβαίνει η infoscore. Τέλος, υπάρχει και θέμα που ένας υποστηρίζει ότι έλαβε από αυτή την εταιρεία επιστολή για χρέος ενώ ο ίδιος δεν έχει παραγγείλει ποτέ από amazon και βρέθηκε ότι κάποιος έκανε ψεύτικο προφίλ με το όνομα του.... Λένε σε σχολια ότι αν δεν πληρώσεις πας δικαστικά τα επόμενα 3 χρόνια, και το χρέος που έχει δημιουργηθεί θα αυξάνεται συνέχεια... Τέλος πολλοί έγραφαν ότι παράγγειλαν και αργότερα πλήρωσαν μέσω εβασματος όπως εγώ, λόγω πρόβλημα με την πιστωτική κάρτα, άρα το αμαζον στέλνει και χωρίς πληρωμή και ζητάει τα λεφτά με επιστολές... Όπου και να έψαξα μόνο με το αμαζον υπάρχουν αυτά τα περιστατικά.. Τα συμπεράσματα δικά σας.. Δεν ξερω τι θα κανω ακομα, δεν εχω την οικονομικη ανεση να προχωρησω δικαστικα και αν δικαιωθω τελικ;, αλλα ποτέ δεν ξαναψωνιζω απο αμαζον και ειδικα απο γερμανια... Ενώ σε άλλα μαγαζιά πχ gearbest, ebay αν δεν πάρουν τα χρήματα τους ΔΕΝ στέλνουν ποτέ το προϊόν Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από vasilisx Διόρθωση 2 1 2
georgerapp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Πολυ άσχημο με πολλές τρύπες η κατασταση σύμφωνα με τα σχόλια παθόντων. Περίεργα πράγματα.
moutsa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε μου έχεις και εσύ φταίξιμο γιατί έλαβες το προϊόν ενώ ηξερες ότι η κάρτα σου δεν είχε χρεωθεί και μετά από αυτό συνεχιστές σαν να μην συμβαίνει τίποτα και έπεσες στην παγίδα τους. Τωρα αυτό που μπορεις να κάνεις είναι να πληρώσεις και να ξεμπερδεύεις η να συμβουλευτείς κάποιο δικηγόρο. 6
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, moutsa είπε Φίλε μου έχεις και εσύ φταίξιμο γιατί έλαβες το προϊόν ενώ ηξερες ότι η κάρτα σου δεν είχε χρεωθεί και μετά από αυτό συνεχιστές σαν να μην συμβαίνει τίποτα και έπεσες στην παγίδα τους. Τωρα αυτό που μπορεις να κάνεις είναι να πληρώσεις και να ξεμπερδεύεις η να συμβουλευτείς κάποιο δικηγόρο. Το προϊόν το έλαβα απλό, όχι συστημενο να βάλω υπογραφή ότι παρέλαβα το προϊόν. Αν ήθελα να κάνω την πάπια, θα ισχυριζομουν από την αρχή ότι δεν το έλαβα ποτέ το προϊόν. Μετά από 40 μέρες να μην περιμένω αυτό το προϊόν και να έρχεται και μετα απο 3 μέρες να μου έρχεται κ επιστολή από την εισπρακτική και να πληρωνα αμέσως (με ποιον τροπο ομως να πληρωσω) παλι θα ερχοταν η επιστολη για το χρεος. Με διάστημα από τότε που ήρθε το προϊόν ως την επιστολή επικοινώνησα με τράπεζα να διαπιστωσω αν τελικά εχω χρεωθεί. 1
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, vasilisx είπε Το προϊόν το έλαβα απλό, όχι συστημενο να βάλω υπογραφή ότι παρέλαβα το προϊόν. Αν ήθελα να κάνω την πάπια, θα ισχυριζομουν από την αρχή ότι δεν το έλαβα ποτέ το προϊόν. Μετά από 40 μέρες να μην περιμένω αυτό το προϊόν και να έρχεται και μετα απο 3 μέρες να μου έρχεται κ επιστολή από την εισπρακτική και να πληρωνα αμέσως (με ποιον τροπο ομως να πληρωσω) παλι θα ερχοταν η επιστολη για το χρεος. Με διάστημα από τότε που ήρθε το προϊόν ως την επιστολή επικοινώνησα με τράπεζα να διαπιστωσω αν τελικά εχω χρεωθεί. Εγω στην θεση σου δεν θα ειχα παραλαβει παντως απο την στιγμη που ηξερα οτι δεν πληρωθηκε. Τωρα καλυτερα να δωσεις τα 68ε παρα να τρεχεις, πιο πολλα θα σου κοστισει το να τρεξεις εξαλλου. 2
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 εγω δεν θα εδινα τιποτα ,σιγα μην σε κινηγησουν για 68 ε και ναι οπως πρειπαν υπαρχουν πολλα θεματα ,δεν ξεκειναν για τετοια ποσα ειναι απιστευτη η διαδικασια
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, slk200gr είπε εγω δεν θα εδινα τιποτα ,σιγα μην σε κινηγησουν για 68 ε και ναι οπως πρειπαν υπαρχουν πολλα θεματα ,δεν ξεκειναν για τετοια ποσα ειναι απιστευτη η διαδικασια Γιατι οχι; Η εταιρεια ειναι εισπρακτικη που σημαινει πως εχει δικηγορους ηδη....Και στο τελος αν τον κυνηγησουν και δικαιωθουν θα πληρωσει και τα εξοδα τους οχι μονο τα 68ε ...
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Γιατι οχι; Η εταιρεια ειναι εισπρακτικη που σημαινει πως εχει δικηγορους ηδη....Και στο τελος αν τον κυνηγησουν και δικαιωθουν θα πληρωσει και τα εξοδα τους οχι μονο τα 68ε ... επειδη εχω κινηγησει ελληνα κατοικο γερμανιας το κοστος ειναι τεραστιο για να φτασει στο δικαστηριο ,2)τα πληρωσε και δεν χρωσταει κανεναν η εισπρακτικη δεν εκανε εξοδα μια επιστολη εστειλε (εχω κερδισει στην ελλαδα τετοιο δικαστηριο (με πληρωσαν και τα εξοδα) θα του στειλουν μερικες επιστολες και θα τον παρατησουν
Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μου κάνει εντύπωση πως δεν τράβηξαν τα χρήματα απο την πιστωτική σου.
Salvation81 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, slk200gr είπε επειδη εχω κινηγησει ελληνα κατοικο γερμανιας το κοστος ειναι τεραστιο για να φτασει στο δικαστηριο ,2)τα πληρωσε και δεν χρωσταει κανεναν η εισπρακτικη δεν εκανε εξοδα μια επιστολη εστειλε (εχω κερδισει στην ελλαδα τετοιο δικαστηριο (με πληρωσαν και τα εξοδα) θα του στειλουν μερικες επιστολες και θα τον παρατησουν Αυτο δεν καταλαβαινεις, για σενα το κοστος ηταν τεραστιο, για μια εισπρακτικη το κοστος θα ειναι κατα πολυ μικροτερο. Μπορει ναι να μην τον κυνηγησουν αλλα αν τον κυνηγησουν τι γινεται; Θα του τα πληρωσεις εσυ αν γινει αυτο και δεν εχει πληρωσει τα 68ε επειδη διαβασε οσα γραφεις; Εγω δεν περνω ευθυνη τετοια παντως.
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Hapatingo είπε Μου κάνει εντύπωση πως δεν τράβηξαν τα χρήματα απο την πιστωτική σου. δεν μπορουν
Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Just now, slk200gr said: δεν μπορουν Εννοώ εξ αρχής, όταν το έστειλαν.
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Αυτο δεν καταλαβαινεις, για σενα το κοστος ηταν τεραστιο, για μια εισπρακτικη το κοστος θα ειναι κατα πολυ μικροτερο. Μπορει ναι να μην τον κυνηγησουν αλλα αν τον κυνηγησουν τι γινεται; Θα του τα πληρωσεις εσυ αν γινει αυτο και δεν εχει πληρωσει τα 68ε επειδη διαβασε οσα γραφεις; Εγω δεν περνω ευθυνη τετοια παντως. περναει μεσα απο προξενειο υπαρχει περα απο αμοιβη δικηγορου και διαδικαστικο κοστος το οποιο το εχουν και αυτοι.ακομα ομως και να γινοταν διαστηριο θα το κερδιζε μην ξεχνας οτι πληρωσε το αν αργησε η οχι δεν σημαινει οτι το χρεωνουν αμοιβη για δουλεια που δεν καναν ,3 την ευθυνη θα την παρει ο ts ουτε εγω ουτε εσυ ,ρωτησε -απαντησαμε και αυτος αποφασιζει ,η εισπρακτικες στον φοβο βασιζονατι και οχι στο οτι εχουν δικηο ,κοινος οτι παρουν αν παρουν 3 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Εννοώ εξ αρχής, όταν το έστειλαν. και παλι σου λεω οτι δεν μπορουν να χρεωσουν και να λαβουν χρηματα για κατι που δεν εκαναν
Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 minute ago, slk200gr said: και παλι σου λεω οτι δεν μπορουν να χρεωσουν και να λαβουν χρηματα για κατι που δεν εκαναν Αδερφέ αυτό λέω. Προφανώς για να φτάσουν να του στέλνουν χαρτιά, σημαίνει οτι προσπάθησαν να πάρουν το ποσό που όφειλαν για την αγορά 70.33 απο την πιστωτική κάρτα που ορίστηκε ως τρόπος πληρωμής και δεν τα κατάφεραν. Έστειλαν το προϊόν δεν πραγματοποιήθηκε η αγορά και απο τότε διεκδικούν τα χρήματα με άλλον τρόπο. 1
slk200gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να παμε και εδω για τον λογο του αληθες ,αποφαση γερμανικου δικαστηριου αφου και εφοσον εχει πληρωθει η παραγγελια εστω και μετα απο 3 ειδοποιησεις (3 ειναι υποχρεωτικες προτου κανουν οτιδηποτα ) υπαρχουν πολλες ακομα αποφασεις αν γκοογκλαρετε στα γερμανικα ch würde dem Inkasso schreiben, dass man das längst bezahlt hat und die frei erfundenen Gebühren zurück weist. Ich würde dazu auf den Bundesgerichtshof verweisen und zwar auf das Urteil vom 21.03.2018 - VIII ZR 17/17. Infoscore möge doch bitte den vollständigen zwischen Amazon und dem Arvato-Konzern geschlossenen Vertrag in Kopie vorlegen, sowie einen Kontoauszug zum Geldfluss der Inkassokosten um nachzuweisen, dass es sich nicht um echtes/unechtes Factoring handelt. Daneben möge Infoscore einen Tätigkeitsbericht und einen Tätigkeitsnachweis liefern zur Beurteilung der Frage, ob überhaupt eine Rechtsdienstleistung erbracht wurde. εδω δικαιολογει την αποφαση το δικαστηριο οτι δεν παρειχε καμια υπηρεσια για να διεκδικει χρηματα Normalerweise meckert das Inkasso dann, aber rechtlich gesehen hat es eigentlich keinerlei Handhabe. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από slk200gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα