Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το sepa direct είναι όταν δίνεις μόνο τα στοιχεία του λογαριασμού σου iban και εκείνοι όποτε θέλουν τραβούν το ποσό της αγοράς. Συνεπώς δεν είναι έμβασμα και η ενέργεια η δικιά σου σταματάει μέχρι εκεί που πληκτρολογεί το iban. Μετά είναι δικιά τους υπόθεση το πότε θα ζητήσουν το χρηματικό ποσό. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι, θεώρησες οτι με το που μπει η παραγγελία θα τραβήξουν αμέσως το ποσό απο την κάρτα. Δεν το έκαναν και αποφάσισες να αλλάξεις τον τρόπο πληρωμής, νομίζοντας οτι κάποιο πρόβλημα υπήρξε με την κάρτα σου.
vasilisx Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, user2163 είπε Δηλαδή έβαλες κάρτα στην αρχή δεν έγινε δεκτή η συναλλαγή και μετά έβαλες το sepa DD; Στην πρώτη περίπτωση με την κάρτα να φανταστώ δες στο έστειλαν το προιόν.Αποφάσισες μετά να αλλάξεις τον τρόπο πληρωμής σε sepa DD ή έκανες καινούρια παραγγελία; Οχι δεν έκανα νέα παραγγελία, στην ίδια υπάρχον αφου δεν πήραν την πιστωτική προσπάθησα με sepa. Και πάλι δεν πρέπει να περιμένουν να δούν αν πάρουν τα χρήματα για να προχωρήσουν στην αποστολή κανονικά Το κάνει κάποιο άλλο μεγάλο μαγαζί αυτό; 1 λεπτό πριν, Hapatingo είπε Το sepa direct είναι όταν δίνεις μόνο τα στοιχεία του λογαριασμού σου iban και εκείνοι όποτε θέλουν τραβούν το ποσό της αγοράς. Συνεπώς δεν είναι έμβασμα και η ενέργεια η δικιά σου σταματάει μέχρι εκεί που πληκτρολογεί το iban. Μετά είναι δικιά τους υπόθεση το πότε θα ζητήσουν το χρηματικό ποσό. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι, θεώρησες οτι με το που μπει η παραγγελία θα τραβήξουν αμέσως το ποσό απο την κάρτα. Δεν το έκαναν και αποφάσισες να αλλάξεις τον τρόπο πληρωμής, νομίζοντας οτι κάποιο πρόβλημα υπήρξε με την κάρτα σου. Όχι μετά το μήνυμα αυτό αλλαξα από πιστωτική σε sepa. Άρα μπορούν ακόμα να μου τραβήξουν τα χρήματα μέσω sepa από 28/12?
Hapatingo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κανονικά ναι, απλά επειδή δεν κάνουν πολλοί αγορές μέσω sepa direct δεν έχουμε στατιστικά. Δηλαδή μπορεί η ίδια η τράπεζα να την απέρριψε λογο cc. Δεν ξέρω το γράφει το email, δηλαδή για πιο λόγο δεν πέρασε η συναλλαγή με την πιστωτική? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από Hapatingo
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το Amazon δέχεται είτε πιστωτική κάρτα (από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, οποιασδήποτε χώρας) είτε χρεωστική (αλλά συνδεδεμένη με λογαριασμό σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα μόνο Γερμανίας και Αυστρίας). Το αναφέρει ρητά στις πληροφορίες πληρωμής. Ο φίλος έκανε το λάθος να δηλώσει την ελληνική χρεωστική (και όχι πιστωτική) κάρτα. Έτσι δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η πληρωμή, αλλά έπεσε στην περίπτωση που μέσω χρεωστικής κάρτας το προϊόν αποστέλλεται αμέσως και μετά γίνεται η ανάληψη του ποσού (και αυτό αναφέρεται στις πληροφορίες πληρωμής). Το Amazon δεν δέχεται εμβάσματα. Απλά κατά την επικοινωνία του είπαν να κάνει κατάθεση (μέσω SEPA) σε έναν λογαριασμό, για να ολοκληρωθεί η πληρωμή (αφού οι ίδιοι μέσω χρεωστικής δεν μπορούν).
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, vasilisx είπε Οχι δεν έκανα νέα παραγγελία, στην ίδια υπάρχον αφου δεν πήραν την πιστωτική προσπάθησα με sepa. Και πάλι δεν πρέπει να περιμένουν να δούν αν πάρουν τα χρήματα για να προχωρήσουν στην αποστολή κανονικά Το κάνει κάποιο άλλο μεγάλο μαγαζί αυτό; Όχι μετά το μήνυμα αυτό αλλαξα από πιστωτική σε sepa. Άρα μπορούν ακόμα να μου τραβήξουν τα χρήματα μέσω sepa από 28/12? Με τη λογική ναι θα έπρεπε να περιμένει άλλα είναι πολιτική του καταστήματος να το στέλνει.Σε κάθε περίπτωση δεν σε απαλλάσει από την υποχρέωση να πλήρώσεις σε περίπτωση λάθους από τη δική σου μεριά ή την τράπεζα.Πληροφορίες για αυτό τον τρόπο πληρωμής έχει εδώ. Δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει άλλο μαγαζί εκτός από αυτά που αγοράζεις υπηρεσίας πχ Dropbox.Βάζεις τα στοιχεία σου σε 2-3 εργάσιμες κάνει την προσπάθεια για πληρωμή και αν δεν μπορέσει στο πάει πάλι το account στο free. Δεν νομίζω γιατί αυτές οι πάγιες εντολές μπαίνουν για μια προσπάθεια ανεξάρτητα αν θα είναι αποτυχημένη ή επιτυχημένη και μετά ακυρώνονται.Αυτό μπορεί να στο απαντήσει με σιγουριά η τράπεζα σου.
spartak1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Ο Vassilisx έκανε 2 λάθη. Το πρωτο ήταν ότι έβαλε μέθοδο πληρωμής direct debit Και όχι κάρτα. Το δεύτερο ήταν ότι παρέλαβε το προιόν ενώ δεν έπρεπε. Τωρα από τη στιγμή που πλήρωσε (έστω και μετά) θεωρώ υπερβολική και απαράδεκτη τη στάση της amazon να δίνει συνέχεια στην υπόθεση με δικηγορικό γραφείο. Πιστεύω ότι και να μην πληρώσει τα επιπλέον που ζητάνε δε θα γίνει κάτι γιατί τα κόστη είναι υψηλά ακόμα και για εταιρίες αυτού του είδους, ειδικά αφού βρίσκονται σε άλλη χώρα. Παρόλαυτα πλέον θα σκέφτομαι διπλά προτού παραγγείλω από amazon και θα προσπαθήσω να αποφεύγω το amazon.de 2
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, spartak1 είπε Ο Vassilisx έκανε 2 λάθη. Το πρωτο ήταν ότι έβαλε μέθοδο πληρωμής direct debit Και όχι κάρτα. Το δεύτερο ήταν ότι παρέλαβε το προιόν ενώ δεν έπρεπε. Τωρα από τη στιγμή που πλήρωσε (έστω και μετά) θεωρώ υπερβολική και απαράδεκτη τη στάση της amazon να δίνει συνέχεια στην υπόθεση με δικηγορικό γραφείο. Πιστεύω ότι και να μην πληρώσει τα επιπλέον που ζητάνε δε θα γίνει κάτι γιατί τα κόστη είναι υψηλά ακόμα και για εταιρίες αυτού του είδους, ειδικά αφού βρίσκονται σε άλλη χώρα. Παρόλαυτα πλέον θα σκέφτομαι διπλά προτού παραγγείλω από amazon και θα προσπαθήσω να αποφεύγω το amazon.de Το χρέος δεν είναι στην amazon αλλά στην εταιρία ενημέρωσης οφειλετών που το ανέλαβε.Και εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να τους στείλει ένα mail με αυστηρό ύφος που να αναφέρει ότι δεν ήταν εξ ολοκλήρου δική του ευθύνη και να τους δηλώσει ρητά πως δεν θα προχωρήσει στην πληρωμή των έξτρα χρεώσεων και από εκεί και πέρα να δει την αντίδραση του.Το βρίσκω υπερβολικό να κυνηγήσουν ένα τέτοιο ποσό που αντιστοιχεί σε έξτρα χρεώσεις στις οποίες ο συμφορουμίτης ουδέποτε ενημερώθηκε για αυτές πόσο μάλλον συμφώνησε. Δεν είναι το θέμα να μην παραγγείλεις από το amazon.de απλά μην χρησιμοποιήσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.Βάλε την κάρτα σου. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από user2163
ntguitar Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Κοιτάξτε λίγο.Αυτα ειναι ανήκουστα πραγματα και δεν θελουμε να συμβουν ούτε στον εχθρό μας!!!Αληθεια η ελληνική δικαιοσύνη τι κάνει;δεν ακούει κανεις;Κράτος δεν υπαρχει;;;Η κυβέρνηση γιατί κάνει την πάπια και δεν έχει παρέμβει ακόμα;Το θέμα ειναι πολυ σοβαρό. 1
user2163 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ntguitar είπε Κοιτάξτε λίγο.Αυτα ειναι ανήκουστα πραγματα και δεν θελουμε να συμβουν ούτε στον εχθρό μας!!!Αληθεια η ελληνική δικαιοσύνη τι κάνει;δεν ακούει κανεις;Κράτος δεν υπαρχει;;;Η κυβέρνηση γιατί κάνει την πάπια και δεν έχει παρέμβει ακόμα;Το θέμα ειναι πολυ σοβαρό. Αν ήταν στην Αμερική τώρα θα είχε παρέμβει το FBI.😎 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από user2163
ntguitar Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Έχω κονέ με Ζωή Κωνσταντοπουλου...τώρα. Θα δείτε τι θα γίνει!
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Πάντως και αυτή η συνήθεια του Amazon να στέλνει τα προϊόντα χωρίς να έχει πληρωθεί αρχικά με την παραγγελία, είναι λίγο αλλα ντ' άλλων
panagiotis54 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) μου μοιαζει τρελο πως γινεται ο αλλος χωρις να εχει πληρωθει στελνει προιον σε αλλη χωρα....εντελως τρελο ομως. Εντομεταξυ δεν ακυρωσε ποτε την παραγγελια? ως πωλητης θα ειχε την δυναοτητα να επικοινωνησει με την εταιρεια courier λεω εγω τωρα... μετα αντι να αναγνωρισει το λαθος του με μηνυμα προς εσενα πρωτα...ετρεξε στην εισπρακτικη... με ποιο δικαιωμα ο τυπος μεταβιβασε προσωπικα σου στοιχεια στην εισπρακτικη? και ποια ειναι αυτα τα στοιχεια που εδωσε? απο εδω ας πουμε https://ecollect.org/wiki/international-debt-recovery/ λεει: Such external debt collection agencies comply with the specific laws in each country. They have a representative for the country they operate in to make sure their actions will not violate debtor’s rights; αν εσυ επιστρεψεις το προιν δηλ τι γινεται? εστω και τωρα... Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από panagiotis54
babyonboard Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μην ασχοληθείς καν. Τι σου πούλησαν για να τους πληρώσεις. Έλεος ποια. Μην ασχοληθείς καν πραγματικά.
Djzan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Το Amazon δέχεται είτε πιστωτική κάρτα (από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, οποιασδήποτε χώρας) είτε χρεωστική (αλλά συνδεδεμένη με λογαριασμό σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα μόνο Γερμανίας και Αυστρίας). Το αναφέρει ρητά στις πληροφορίες πληρωμής. Ο φίλος έκανε το λάθος να δηλώσει την ελληνική χρεωστική (και όχι πιστωτική) κάρτα. Έτσι δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί η πληρωμή, αλλά έπεσε στην περίπτωση που μέσω χρεωστικής κάρτας το προϊόν αποστέλλεται αμέσως και μετά γίνεται η ανάληψη του ποσού (και αυτό αναφέρεται στις πληροφορίες πληρωμής). Το Amazon δεν δέχεται εμβάσματα. Απλά κατά την επικοινωνία του είπαν να κάνει κατάθεση (μέσω SEPA) σε έναν λογαριασμό, για να ολοκληρωθεί η πληρωμή (αφού οι ίδιοι μέσω χρεωστικής δεν μπορούν). έχω αγοράσει με την Ελληνικη χρεωστική μου κάμποσες φορές απο το amazon.de δεν εχει δίκιο, εκτός αν έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο. 1
bilt128 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Djzan είπε έχω αγοράσει με την Ελληνικη χρεωστική μου κάμποσες φορές απο το amazon.de δεν εχει δίκιο, εκτός αν έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο. Το επιβεβαιώνω, έχω αγοράσει πολλές φορές από amazon.de με χρεωστική Πειραιώς χωρίς κανένα πρόβλημα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα