Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Όταν ρώτησα πάντως στο κτηματολόγιο του Χαλανδρίου στο οποίο ανήκω αν χρειάζεται να κάνω κάτι επειδή πέθανε ο πατέρας μου και πέρασε ένα μέρος της επικαρπίας του σε μένα (και το υπόλοιπο στη μάνα μου), μου είπαν όχι, μόνο αν το πουλήσω...

εγώ ξέρω  ότι αυτό που γράφεις ισχύει όταν έχουμε δωρεά μετά θάνατον ,ρώτα συμβολαιογράφο για να είσαι 100% οκ!

• Like 1
  • Απαντ. 403
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Πολυ μικρο το κοστος...Για αποδοχη κληρονομιας 15.50 ανα πιστοποιητικο .

Το κανει ο συμβολαιογραφος ?

Ενα ακινητο ειναι σε Κυμη και ενα σε Δημο Αθηναιων .

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Όσον αφορά το Κτηματολόγιο, για την περίπτωση του @Γιάννης Platano δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα

Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι που ισχύει γενικά για αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνει κάποια στιγμή αυτό που ανέφερε ο @adsl2+.

Ο @ThReSh έχει δίκιο και εγώ έτσι ξέρω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

μαζί με το δικό σου συμβόλαιο ο συμβολαιογράφος σου δίνει άλλο ένα με περίληψη για την μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο ,όταν παραλάβεις το χαρτί της μεταγραφής βγάζεις φωτοτυπία και την δίνεις στον συμβολαιογράφο ,την γνήσια την έχεις μαζί με το δικό σου συμβόλαιο

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι συμβολαιογράφος το κάνει.

Αν θες να αποφύγεις το κόστος, νομίζω πως στο κάνει και το Ειρηνοδικείο της περιοχής. Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος!!!

Να μας ενημερώσει κάποιος νομικός αν το δει.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, blazar είπε

Ναι συμβολαιογράφος το κάνει.

Αν θες να αποφύγεις το κόστος, νομίζω πως στο κάνει και το Ειρηνοδικείο της περιοχής. Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος!!!

Να μας ενημερώσει κάποιος νομικός αν το δει.

Η συμβολαιογραφος ειναι Κυμη οποτε για το ακινητο της Αθηνας μαλλον πρεπει να βρω αλλο τροπο .

Για το εκει ακινητο ειναι διπλα διπλα το γραφειο με το Υποθηκοφυλακειο .

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Η συμβολαιογραφος ειναι Κυμη οποτε για το ακινητο της Αθηνας μαλλον πρεπει να βρω αλλο τροπο .

Για το εκει ακινητο ειναι διπλα διπλα το γραφειο με το Υποθηκοφυλακειο .

Έχω την εντύπωση ότι το επάγγελμα του συμβολαιογράφου έχει ανοίξει. Επομένως ένας συμβολαιογράφος της Αθήνας μπορεί να συντάξει συμβόλαια "άλλου πρωτοδικείου" και το οικείο με το ακίνητο, υποθηκοφυλάκειο να εγγράψει την αντίστοιχη πράξη και να δώσει πιστοποιητικό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Και με τους δικηγόρους γίνετε η πρέπει να είναι από τη περιοχή ; 

Νομίζω για η κάθε υπόθεση από τον Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής ροχής εκτός τα ποινικα που μπορεί να είναι και από αλλού και παλι αν δεν κανω λαθος σαν δευτερος δικηγορος και ο πρωτος απο τον εκει Συλλογο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδια μια βοηθεια.εχουμε ενα παλιο κτισμα σε ενα οικοπεδο 100 τμ  σε ενα κατσικοχωρι 2000 μετρα υψομετρο με 30 κατοικους. αυτο ειναι πολυ παλιο κτισμα του 1940 που ειναι 16 τμ  με πετρα χτισμενο και ενας γειτονας μας ειπε οτι εχει καταρρευσει.εμεις το δηλωναμε παντα ως κενο ερειπωμενο μη ηλεκτροδοτουμενο. τωρα που εχει πεσει το κτισμα τι πρεπει να κανουμε? μεταβολη στο Ε9 και να δηλωσουμε το οικοπεδο μονο? πληρωναμε εναν ενφια γυρω στα 40 ευρω το χρονο.

και μετα με το κτηματολογιο τι πρεπει να κανουμε για να το περασουμε εκει? απλα καταθετουμε την μεταβολη του Ε9 που καναμε και ειμαστε οκ συν το συμφωνητικο συμβολαιο που ελεγε εκει οτι υπηρχε κτισμα? ναι αλλα το κτισμα επεσε μετα απο 80 χρονια.τι δηλωνω τοτε?

παρακαλω βοηθηστε με γιατι πρωτη φορα ασχολουμαι με αυτα και η εφορια με μπερδεψε.ο ενας υπαλληλος μου ειπε οτι τα ερειπωμενα δεν δηλωνονται και μια αλλη να το δηλωσω ως οικοπεδο εφοσον επεσε και δεν θα χρειαστει ελεγχος απο εφορια γιατι ειναι πολυ μικρο το ενφια και ειναι ερειπωμενο σε χωριο με λιγους κατοικους.

τελικα τι να κανω? πρεπει αυτο το μηνα να το δηλωσω και στο κτηματολογο βασει προθεσμιας που εχουν θεσει.

σας ευχαριστω!

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Μονος σου μπερδευτηκες,το οικοπεδο το εχετε ουτως ή αλλως,η κουβεντα αφορα το κτισμα και μονο.

Τυπικα απο την στιγμη που δεν υπαρχει οροφη,δεν υφισταται κτισμα πλεον (αυτο βεβαια σημαινει οτι δεν μπορειτε και να το επισκευασετε).

Τωρα για τις λεπτομερειες της διαδικασιας,δεν γνωριζω,οτι σου ειπαν οι υπαλληλοι που σιγουρα γνωριζουν καλυτερα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Μονος σου μπερδευτηκες,το οικοπεδο το εχετε ουτως ή αλλως,η κουβεντα αφορα το κτισμα και μονο.

Τυπικα απο την στιγμη που δεν υπαρχει οροφη,δεν υφισταται κτισμα πλεον (αυτο βεβαια σημαινει οτι δεν μπορειτε και να το επισκευασετε).

Τωρα για τις λεπτομερειες της διαδικασιας,δεν γνωριζω,οτι σου ειπαν οι υπαλληλοι που σιγουρα γνωριζουν καλυτερα.

Σύμφωνω με τον πρωλαλίσαντα. Για το Ε9 ίσως και να χρειαστεί άδεια κατεδάφισης. Ρώτα κανένα μηχανικό καλύτερα. Στο κτηματολόγιο θα δηλώσεις μόνο το γεωτεμάχιο.

Δημοσ.

Σε ποια σελίδα μπαίνουμε για να δούμε τα ακίνητα που λένε τώρα,τα εντός Αττικής;
Εγώ εκεί που μπήκα μου βγάζει μια φόρμα και μου ζητάει να περάσω από την αρχή ένα σωρό στοιχεία για να μου δ'ωσει πρόσβαση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cosmonaut21 είπε

Σε ποια σελίδα μπαίνουμε για να δούμε τα ακίνητα που λένε τώρα,τα εντός Αττικής;
Εγώ εκεί που μπήκα μου βγάζει μια φόρμα και μου ζητάει να περάσω από την αρχή ένα σωρό στοιχεία για να μου δ'ωσει πρόσβαση.

https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/SessionExpired.aspx

Δημοσ.

Ναι,και μετά πάω στην προανάρτηση σωστά;

Μετά μου ζητάει τους κωδικούς του taxis και αμέσως μετά ζητάει δημιουργία προφίλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...