Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως στο θέμα που λέτε για την διαφορετική τιμή μεταξύ πραγματικού μισθώματος και δηλωμένου στην εφορία, πολύ πιθανόν να παίζει μέσα και κάποιο παζάρι το οποίο ο TS μπορεί εν προκειμένω σκοπίμως να έχει ξεχάσει να αναφέρει ;)

• Thanks 1
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως στο θέμα που λέτε για την διαφορετική τιμή μεταξύ πραγματικού μισθώματος και δηλωμένου στην εφορία, πολύ πιθανόν να παίζει μέσα και κάποιο παζάρι το οποίο ο TS μπορεί εν προκειμένω σκοπίμως να έχει ξεχάσει να αναφέρει ;)

Στο οποίο ο ιδιοκτήτης έπρεπε να αρνηθεί γιατί αυτή του η κίνηση είναι φοροδιαφυγή=κλοπή του κράτους. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dancer είπε

εγω πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε σαν φορουμ να απανταμε σε  ατομα με 0 ποστ, επισης πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε να απανταμε σαν φορουμ σε ατομα που εχουν τετοιες αποριες,

Το ότι θα ρωτησει καποιος κάτι εδώ δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρει και άλλες γνώμες... όλα αυτά γίνονται στην ενότητα «μπλα-μπλα», τι εννοείς, να φύγει όλη η ενότητα επειδή το site είναι «τεχνολογικό»; Δεν βρίσκω τον λόγο, το αντίθετο θα έλεγα.

Προσωπικα αν δω κάτι που δεν με ενδιαφέρει/δεν με αφορά, απλά δεν συμμετέχω... το να ζητούσα να μην υπάρχει καν μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, ειδικά αν αυτό το κάτι πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιους αλλους, έστω με τους περιορισμούς οι οποιοι υπάρχουν σε ένα κοινό φόρουμ. Νομίζω η λύση είναι απλά να μην κάνουμε κλικ σε κάτι, αν δεν μας ενδιαφέρει. 

Παντως αν βοηθάω στην κουβέντα για τις τιμες: Μαρουσι ξέρω ότι νοικιάστηκαν πέρυσι 2 διαμερίσματα: 5ος, 140τμ 650€ & 4ος 100τμ 450€, με θέση παρκιν και τα δυο. Πολυκατοικίες 35 ετών αλλά καλοδιατηρημένες. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Στο οποίο ο ιδιοκτήτης έπρεπε να αρνηθεί γιατί αυτή του η κίνηση είναι φοροδιαφυγή=κλοπή του κράτους. 

Δε διαφωνώ, απλά επειδή όλοι λένε για τον κακό ιδιοκτήτη που κλέβει κλπ κλπ, ξεχνάνε όμως ότι "it takes two to tango"...

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, paylidis είπε

Με 300€ Πας μόνο για άγιο Νικόλαο πατήσια ανακαινισμένο. Ισως να σου μείνουν λεφτά για κάρτα ΟΑΣΑ να πηγαίνεις να ανασάνεις αέρα στο Κολωνάκι. Για τσέκαρε λίγο τιμές 2018-2019

Έχω τσεκάρει αδερφέ. Βρίσκεις σπίτια κι αρκετά σε περιοχές όπως άνω κυψέλη, Γαλάτσι, Περιστέρι, Κολωνός, Καλλιθέα, Αμπελόκηπους και πάει λέγοντας... Ο αέρας στο κολωνακι απ τα Πατήσια που λες δεν έχει κάποια διαφορά... Εκτός απ την κόκα που σνιφαρουν εκεί... 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτω απο 600-650άρι για 3άρι, απο Μαρούσι και πάνω(Κηφισιά κλπ) δεν παίζει. Εκτός αν συμβιβάζεται κάποιος με 30,40 ετών διαμέρισμα.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BritGreek είπε

Η ελάχιστη περίοδος μίσθωσης είναι τα 3 χρόια, ό,τι κι αν γράφει το συμβόλαιο. Και το λέω ως ιδιοκτήτης. Αν δηλώνει 100 ενοίκιο, τόσα να του δώσεις. Δεν είμαστε μ... οι υπόλοιποι που τα δηλώνουμε όλα, ενώ άλλοι χαίρονται επιδόματα κλπ. Το πιστοποιητικό είναι πλέον υποχρεωτικό ανεξάρτητα από τα πιστοποιητικά και ο ιδιοκτήτης οφείλει να το έχει βγάλει κατά την ενοικίαση. Όχι μετά. Δεν καταχωρείται το μισθωτήριο χωρίς το πιστοποιητικό στο taxis.

Τα ενοίκια που γράφετε μερικοί/πολλοί εδώ μέσα είναι διαστημικά για την αγορά, όταν η μισή Αθήνα και ο μισός Πειραιάς είναι με ξενοίκιαστα διαμερίσματα, εκτός αν μιλάμε για πανάκριβες περιοχές. Κι ας έχουν καινούργια αλουμίνια. Αμφιάλη, Κορυδαλλό, Νίκαια υπάρχουν σπιταρόνες, σχετικά καινούργιες,  με 300-350 ευρώ, που μπαίνεις μέσα και παθαίνεις πλάκα. 

Σαρωνίδα που είναι και πανάκριβη περιοχή με πανάκριβο ΕΝΦΙΑ,  έχει μονοκατοικίες με κήπους, γκαζόν, κλπ, με ενοίκιο 500-600 ευρώ, αλλά μιλάμε για 150+τμ σπίτια στα οποία χαίρεσαι να ζεις και αλλάζει εντελώς η ποιότητα ζωής σου. Τα διαμερίσματα είναι πολύ φτηνότερα.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα βρίσκεις σε μεσίτες ή στην εφημερίδα, αλλά με τα πόδια και επιμένω σ' αυτό.

Πες τα αδερφέ μου πες τα!! Βέβαια ασφαλώς Αθήνα Αττικής για κάποιους είναι μόνο Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός, Γλυφάδα, Κηφισιά... Πάει λέγοντας... Εκεί μεγάλωσαν και θα βλέπουν τις υπόλοιπες περιοχές και θα τους πιάνει, θα το πω κομψά, κλειστόφοβία... Μεγάλωσα στην κυψέλη του 1980 1990 τότε που η κυψέλη ήταν η καλλιτεχνουπολη του τότε... Η διαφορά με τότε δεν είναι η εγκληματικοτητα. Τότε είχε ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ και μάλιστα από ομοεθνεις. Η διαφορά είναι στο ότι αυτές οι περιοχές με την άφιξη μεταναστών που καλώς ήρθαν, και την παράλληλη φυγή των Ελλήνων, ψιλοεγκαταληφθηκαν. Από δήμους, υπουργεία... Αλλά είναι κοσμήματα για την πόλη. Με ιστορικά μέρη, πλατείες, θέατρα και κτίρια που διδάσκονται στις σχολές. Αγαπάμε αθηνα κέντρο. Καλημέρα!!!! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

Έχω τσεκάρει αδερφέ. Βρίσκεις σπίτια κι αρκετά σε περιοχές όπως άνω κυψέλη, Γαλάτσι, Περιστέρι, Κολωνός, Καλλιθέα, Αμπελόκηπους και πάει λέγοντας... Ο αέρας στο κολωνακι απ τα Πατήσια που λες δεν έχει κάποια διαφορά... Εκτός απ την κόκα που σνιφαρουν εκεί... 

Φίλε μου δυστυχώς δεν παίζουν αυτές οι τιμές. Αγόρασαν Κινέζοι το σπίτι που έμενα και αναγκάστηκα να ψάξω άλλο. Ειδικά στις περιοχές που αναφέρεις, γαλάτσι-κυψέλη τις χτένισα και κάτω από 300 ευρώ δε πέφτεις. Και μιλάμε για 50τμ σε σπίτια του 1960 έτσι..; Όσο απομακρύνεσαι από κέντρο προς δυτικά βρίσκεις πιο λογικές τιμές και καλύτερα σπίτια. Το σπίτι που έμενα ήταν Κάτω Πατήσια 50 τμ το νοίκιασα πριν 6 χρόνια 230 και οι Κινέζοι μου ζήτησαν 350 :D

Επειδή ξεφύγαμε απ το θέμα μας, πήγαινε σε δικηγόρο χθες.

Επεξ/σία από pral13
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gmts είπε

Κάτω απο 600-650άρι για 3άρι, απο Μαρούσι και πάνω(Κηφισιά κλπ) δεν παίζει. Εκτός αν συμβιβάζεται κάποιος με 30,40 ετών διαμέρισμα.

Οντως.

Προχθές νοικιάστηκε σε πολυκατοικία 45 ετών στο κέντρο Αμαρουσίου, διαμέρισμα γνωστού μου,100 τετραγωνικών, ανακαινισμένο βέβαια, με αυτονομία φυσικό αέριο (καθαρή αυτονομία όπως ξέρω, που έχει κάνει ο ίδιος μονο στο δικό του διαμέρισμα), χωρίς πάρκινκ και η πολυκατοικία γενικά ταλαιπωρημένη, στα 520.

Επίσης, θέση υπόγειου παρκινκ σε γκαράζ πολυκατοικίας, νοικιάστηκε 100 ευρω (επίσης κέντρο Μαρούσι). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

Επιμένω ότι δεν έχεις τσεκάρει :)

και για το θεό μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Το ότι θα ρωτησει καποιος κάτι εδώ δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρει και άλλες γνώμες... όλα αυτά γίνονται στην ενότητα «μπλα-μπλα», τι εννοείς, να φύγει όλη η ενότητα επειδή το site είναι «τεχνολογικό»; Δεν βρίσκω τον λόγο, το αντίθετο θα έλεγα.

Προσωπικα αν δω κάτι που δεν με ενδιαφέρει/δεν με αφορά, απλά δεν συμμετέχω... το να ζητούσα να μην υπάρχει καν μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, ειδικά αν αυτό το κάτι πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιους αλλους, έστω με τους περιορισμούς οι οποιοι υπάρχουν σε ένα κοινό φόρουμ. Νομίζω η λύση είναι απλά να μην κάνουμε κλικ σε κάτι, αν δεν μας ενδιαφέρει.

το προβλημα δημιουργειται οταν οι αποψεις που ακουγονται ειναι πρωτον μη ενδεδειγμενες οπως σε αλλα θεματα και εχουν κλειδωσει ακομα και οταν ακουστηκαν αποψεις επαγγελματιων του χωρου. μονο απο αυτα που γραφει ο TS καταλαβαινεις οτι μιλαμε για μια προβληματικη μισθωση, επισης περιπτωση με περιπτωση διαφερει και κλασικα σε μια τετοια κουβεντα ακουγονται πολλες αποψεις και στο τελος αυτος που ειχε την απορια θα κανει αυτο που ηταν φθηνο ευκολο και γρηγορο και οταν τα βρει μπαστουνια θα λεει μετα οτι φταιει εκεινος που του εδωσε λαθος αποψη.

παντως το τελευταιο καιρο βλεπω οτι υπαρχει γενικοτερο θεμα με τις ενοικιασεις στην αθηνα και στις μεγαλουπολεις λογω airbnb, αν θελουμε να βοηθησουμε ας δωσουμε καλες συμβουλες οπως να πληρωνουν εγκαιρα τα συμφωνηθεντα μισθωματα και τους λογαριασμους για να μην εχουν θεματα και να ψαχνουν να βρουν σπιτια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Δε διαφωνώ, απλά επειδή όλοι λένε για τον κακό ιδιοκτήτη που κλέβει κλπ κλπ, ξεχνάνε όμως ότι "it takes two to tango"...

λαθος, στη συγκεκριμενη περιπτωση φταιει μονο ο ιδιοκτητης, διοτι τωρα δεν εχει αποδειξεις να ζητησει οσα συμφωνησαν. δηλαδη χαζοι ειναι οι ιδιοκτητες που τα δηλωνουν ολα και αυτος ειναι ο εξυπνος? απλα ειναι κουτοπονηρος ο ιδιοκτητης και αμα εχει μυαλο ο ΤΣ θα τον γλεντησει 3 χρονια με 100 ευρω τον μηνα, οι σχεσεις ιδιοκτητη-ενοικιαστη ειναι απλα αδιαφορες οταν μιλαμε για 200 ευρω κατω

Δημοσ.

Τα ουσιαστικά απαντήθηκαν ήδη. Ο νόμος προβλέπει 3ετή δέσμευση ασχέτως αν το συμβόλαιο αναγράφει μικρότερη διάρκεια μίσθωσης.
Αυτή την κουτοπονηριά με το ψεύτικο μίσθωμα δεν την καταλαβαίνω. Ο εκμισθωτής του TS θα γλυτώσει 360 Ευρώ ετήσιο φόρο, αν εμφανίζει μίσθωμα €100 αντί για €300, και κινδυνεύει να του τη φορέσει ο μισθωτής αν του καταβάλλει το επίσημο μίσθωμα για τους 2 τελευταίους μήνες του συμβολαίου, αν έτσι του καπνίσει.

Έχω μια υποψία πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο αλλά έκαναν μόνο τη διαδικασία στο taxis που είναι απλά για την εφορία. 

Αν είναι πράγματι έτσι, δεν είμαι σίγουρος πως έχει την ισχύ συμβολαίου. 

off topic, αναφέρθηκε ήδη από κάποιον άλλο φίλο, σχετικά με τα ύψη των ενοικίων. Δεν ξέρω αν όλοι θέλετε να μείνετε Ψυχικό και Φιλοθέη ή στο τρέντι Μετς και δεν βρίσκετε 100 τμ κάτω από 500 Ευρώ που είναι το budget σας. Εκμισθώνω 90 τμ οροφοδιαμέρισμα στον Πειραιά, σε διπλοκατοικία του '75 με καινούρια αλουμίνια, αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου, χωρίς parking, για 270 Ευρώ. Ποια οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει άνετα και αξιοπρεπώς; Ή ποιος εργένης; Καρδιά Πασαλιμάνι με σχολεία, διασκέδαση, super market όλα σε απόσταση πεντάλεπτου περπατήματος. Τρένα, προαστιακοί, λεωφορεία, τραμ, καράβια να πας όπου θες χωρίς να πρέπει να οδηγήσεις καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dancer είπε

εγω πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε σαν φορουμ να απανταμε σε  ατομα με 0 ποστ, επισης πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε να απανταμε σαν φορουμ σε ατομα που εχουν τετοιες αποριες, ο καθενας επιτελους σε αυτη τη χωρα να ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και να εποικοινωνει με τους αρμοδιους επαγγελματιες για το καθε προβλημα που εχει, δε γινεται να βλεπω σε τεχνολογικο φορουμ συζητησεις για υδραυλικα / εγκατασταση aircontition/ ενοικιαση πωληση κατοικιων κοκ. Αλλο να εχω μια απορια που να απευθυνθω για ακτι και αλλο να βρω λυση απο ατομα με εμπειρικη γνωμη και οχι τεχνικα /φορολογικα /νομικα καταρτισμενα . Ημαρτον πια που τον τελευταιο καιρο ολοι για να γλυτωσουν ενα ευρω ψαχνουν να βρουνε λυσεις μεσω ιντερνετ για τα προβληματα τους λες και θα τους χρεωσει κατι ο δικηγορος η ο λογιστης τους αν τον ρωτησουν τηλεφωνικα.

Αυτο ειναι σχετικο φιλε μου. Γι αυτο υπαρχει η ενοτητα μπλα μπλα και αυτα τα θεμστα δεν ανοιγονται σε ενοτητες οπως το hardware ή προσφορες. Οπως επισης υπαρχουν πολλα ατομα που μπορουν να βοηθησουν σε καποια θεματα γτ ειναι η δουλεια τους. (Καποιος δικηγορος ειχε αναφερει τη διαδικασια βημα βημα σε παρομοιο θεμα προσφατα). Επισης μην ξεχνας οτι καποτε ειχες κι εσυ 0 ποστ ;) Δεν επρεπε να απανταει κανεις και σε εσενα ? 

1 ώρα πριν, razorblade334 είπε

Θα επιμεινω κι εγω οτι δεν εχεις τσεκαρει. Απο περιεργεια μπηκα και εψαξα πριν λιγο και τις τιμες που αναφερεις δεν τις βρισκω

13 λεπτά πριν, punky είπε

ff topic, αναφέρθηκε ήδη από κάποιον άλλο φίλο, σχετικά με τα ύψη των ενοικίων. Δεν ξέρω αν όλοι θέλετε να μείνετε Ψυχικό και Φιλοθέη ή στο τρέντι Μετς και δεν βρίσκετε 100 τμ κάτω από 500 Ευρώ που είναι το budget σας. Εκμισθώνω 90 τμ οροφοδιαμέρισμα στον Πειραιά, σε διπλοκατοικία του '75 με καινούρια αλουμίνια, αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου, χωρίς parking, για 270 Ευρώ. Ποια οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει άνετα και αξιοπρεπώς; Ή ποιος εργένης; Καρδιά Πασαλιμάνι με σχολεία, διασκέδαση, super market όλα σε απόσταση πεντάλεπτου περπατήματος. Τρένα, προαστιακοί, λεωφορεία, τραμ, καράβια να πας όπου θες χωρίς να πρέπει να οδηγήσεις καθόλου.

Πριν ποσο καιρο νοικιασες το συγκεκριμενο σπιτι ? 

• Thanks 1
Δημοσ.

η εκδοση π.ε.α ειναι ευθυνη αυτου που εχει το σπιτι και οχι δικη σου 

υποβολλη μισθωτηριου χωρις πεα επιφερει προστιμο εως 10000 και 

σε καμια περιπτωση η δικαιολογια οτι αφου δεν εχει πεα δεν ισχυει το

μισθωτηριο δεν στεκει.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...