Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. 

Τελικά ούτε στις Arez Strix το έφτιαξαν. Τεράστιο Χ στην Asus.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/96l9da/strix_vega_fixing_the_horrendous_vrm_heat/

Αν μπορείς να την επιστρέψεις ή να στη φτιάξουν εντός εγγύησης κάνε το. 

Είναι αγορασμένη απο media markt Γερμανίας λέτε να την δεχτούν εδώ; Γιατί πήρα την Asus τηλέφωνο και μου είπε πρέπει να την στείλεις εκεί που την πήρες. 

Έφτιαξα το προφίλ των ανεμιστήρων αλλά τα ίδια πάλι είναι ψηλά οι θερμοκρασίες. 

Undervolt πόσο να κάνω; 

• Απαντ. 783
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι πράμα είναι αυτό με τα pads. Λες και πόσο θα τους κοστίσει per card να τα βάλουν σωστά. Έλεος δηλαδή..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TasosRS είπε

Έφτιαξα το προφίλ των ανεμιστήρων αλλά τα ίδια πάλι είναι ψηλά οι θερμοκρασίες. 

Undervolt πόσο να κάνω; 

Η απλή απάντηση είναι "όσο παίρνει μέχρι να δεις αστάθεια".

Για αρχή, δοκίμασε Ρ7 1100mV και Ρ6 1050. Πιστεύω πως αυτά σε stock χρονισμούς τα έχει άνετα η κάρτα σου.

Δες στη συνέχεια στο 1ο post για το πως θα βρεις στο περίπου το χαμηλότερο όριο, να δεις κιόλας τι πετυχαίνεις με θερμοκρασίες. 

Τί κουτί/στήσιμο έχεις και τί θερμοκρασίες στο δωμάτιο?

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, chrisde είπε

Στα παιχνίδια σου λειτουργεί κανονικά;

Έχω γενικά θέματα με τους drivers της AMD αλλά γενικά στα παιχνίδια συγχρονίζει, ναι.

Δημοσ.

Για δοκίμασε τότε με απενεργοποιημένο freesync να δεις αν στο κάνει. Και δοκίμασε και με κάποιο άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής, just in case.

Δημοσ.

Πρέπει να είναι σίγουρα θέμα ρυθμίσεων,σε κάποιο μενού της κάρτας η και στούς Players,δεν ξέρω επειδή δεν το έχω ψάξει,ποιές ρυθμίσεις να κοιτάξεις,όμως ξέρω πως αν είναι ρυθμισμένες για κάποιο λόγο Ολες οι πηγές για ανανεώσεις 60-75 (και παιχνίδια και για βίντεο) και είναι το φορμάτ στα 24 η 29 είναι λογικό όταν έχει τέτοια διαφορά να κάνει tearing,τα μόνιτορ απο όσο ξέρω,έχουν κατώτερα όρια,συνήθως  35~48 Hz αναλόγος το μοντέλο,όταν πέφτουν κάτω απο κάποιο όριο πχ 20hz τότε τα διπλασιάζουν πχ 2χ20hz αυτό είναι το LFC (Low-Framerate Compensation) εφόσον δεν σου το κάνει όμως στα παιχνίδια (αν και μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει εκεί κάνα Vsync)πρέπει να είναι κάποια ρύθμιση συγκεκριμένη για αναπαραγωγή video,μάλλον στις ρυθμίσεις Radeon η απο κάποιο άλλο πρόγραμμα.:rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση παρά μόνο αυξάνω το εύρος από 55-75 σε 35-75 με cru. Δοκίμασες να παίξεις βίντεο με απενεργοποιημένο freesync να δεις πως είναι; Το λέω γιατί είναι bug των drivers που το έχουν αρκετοί αν ψάξεις στο νετ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chrisde είπε

Εγώ δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση παρά μόνο αυξάνω το εύρος από 55-75 σε 35-75 με cru. Δοκίμασες να παίξεις βίντεο με απενεργοποιημένο freesync να δεις πως είναι; Το λέω γιατί είναι bug των drivers που το έχουν αρκετοί αν ψάξεις στο νετ...

Και πώς απενεργοποιώ το freesync; Το μόνο που πειράζεις είναι το "wait for vertical refresh". Σε όλες τις επιλογές βλέπω έχω tearing.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, planetman είπε

Και πώς απενεργοποιώ το freesync; Το μόνο που πειράζεις είναι το "wait for vertical refresh". Σε όλες τις επιλογές βλέπω έχω tearing.

Radeon Settings->Display->Radeon Freesync off

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, chrisde είπε

Radeon Settings->Display->Radeon Freesync off

Το είχα ξεχάσει αυτό το μενού. Ναι, τώρα δοκίμασα και με απενεργοποιημένο freesync, το tearing εξαφανίζεται. Οπότε, τι κάνω; Όποτε θέλω να δω βίντεο το απενεργοποιώ και όποτε θέλω να παίξω παιχνίδι, το ενεργοποιώ;

Επεξ/σία από planetman
  • Confused 1
Δημοσ.

Όχι απαραίτητα. Μπορείς να φτιάξεις προφίλ της εφαρμογής ή των εφαρμογών όπου κάνεις αναπαραγωγή βίντεο και να το απενεργοποιήσεις μόνο από εκεί. Μπακαλίστικη λύση αλλά τι να κάνουμε... Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει να απεγκαταστήσεις τους drivers με ddu και να βάλεις τους καινούριους μπας και έφτιαχνε έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...